Ko sem kupu avto, je ma?inca delala zeloo mirno in predvsem tiho.
Ker sem seveda tankal 95, pa se mi je po nekaj ?asa dozdevalo, da je motor bolj glasen in nemiren, predvsem v prostem teku na mestu sem ga sli?al, tako znotraj kot tudi zunaj.
Pa sem probal z OMVjevo 100tko in moram povedat, da je razlika OB?UTNA, da ne re?em, kot s prvim bencinom, ki so ga natankal na Japonskem. Tut drugi se ?udjo, ko jim pravim, da avto laufa, pa se motorja dobesedno ne sli?i.
Probite - na moji M3 je to u?gal in od takrat tankam sam ?e 100tko.
P.S.
Mo?gan?ke moje rde?e mrhe pa moram crtlat, da se ne bojo preve? matral.
Ko sem kupu avto, je ma?inca delala zeloo mirno in predvsem tiho.
Ker sem seveda tankal 95, pa se mi je po nekaj ?asa dozdevalo, da je motor bolj glasen in nemiren, predvsem v prostem teku na mestu sem ga sli?al, tako znotraj kot tudi zunaj.
Pa sem probal z OMVjevo 100tko in moram povedat, da je razlika OB?UTNA, da ne re?em, kot s prvim bencinom, ki so ga natankal na Japonskem. Tut drugi se ?udjo, ko jim pravim, da avto laufa, pa se motorja dobesedno ne sli?i.
Probite - na moji M3 je to u?gal in od takrat tankam sam ?e 100tko.
P.S.
Mo?gan?ke moje rde?e mrhe pa moram crtlat, da se ne bojo preve? matral.
Probaj z Castrol TXT 5- 40W sinteti?no. Uporabljel sem ga pri Mazda 323F 1.5i, Xedos 1.6i in tudi sedaj ga nosim zraven na redne servise tudi za Mazdo3 Sport 1.6i TX.
Olje je super, res pa je da sem voznik, ki ne pretirava pri vo?nji - beri: vozim lepo, kdaj pa kdaj pa si tudi privo??im.
Ugodno ga dobi? pri Metalica Trade, Trzin - 4l cca. 9.800.- sit, to je cene za gotovino z 20% popustom.
Ja takole iz prve roke ti lahko povem, da glede na moje mnenje je stvar tak?na.
Osebno imam Mazda3 Spotor 1.6i TX in ?e bi ?e enkrat kupoval bi vzel zopet enako, saj je trenutna razlika v ceni pretirana.
Po mojih zabele?kah, kjer NATAN?NO bele?im porabo goriva za vsak tank posebej (vedno tamkam polno) sem v obdobju od 17. novembra 2003 do sedaj naredil 43.000km in imel povpre?no porabo na 100km natanko 7.5 l. Razlika, ki je nastala ?e bi za isto ?tevilo prevo?enih km tankal dizel pri povpre?ni porabi 5.5 l/100 pa je 210.000 sit (upo?teval sem vse spremembe cen v tem obdobju).
Torej za 210.000 sit sem prepla?al pri gorivu, tukaj pa je potrebno v?teti ?e redne servise, kjer pa je znesek za servis dizlov verjetno tudi vi?ji (?e nimam podatka).
?e pa pogleda? kako ka?e trenutno, pa je takole:
cena bencina 95 je 220,30 sit
cena dizla je 216,30 sit
?e ima? porabo bencinarja 7,5 in dizla 5,5 in naredi? pri tem razmerju cene letno 30.000 km, bo? bencin prepla?al za 140.000 sit.
cena bencinarja Mazda3 Sport 1.6i TX je 4.295.025 sit
cena dizla Mazda3 SP CD110 TX je 4.859.514 sit
razlika je 564.489 sit, kar pomeni da se bo? moral vozit 4 leta in bo? na NULI samo z bencinom - SERVISE mora? ?e posebej ra?unat - POZANIMAJ SE ?e KAK?NE SO CENE SERVISNIH INTERVALOV za bencinarje in dizle.
ZAKLJU?EK - osebno menim, da se to ne spla?a, sploh pa ne zato, ker ?e bo? imel vozilo dalj ?asa, bo? bencinarja la?je in ceneje vzdr?eval kot dizla.
?e rabi? ?e kaj mi po?lji mail (simon.sovinc@volja.net)
Fantje saj ste ljudje in imate razum, upam. ?e vam napi?ejo, da je stran namenjena samo za medijske hi?e, profesionalne akreditirane novinarje, ipd. je to to.
So pa? nekatere informacije tak?ne narave, da jih je v medije potrebno postredovat najprej iz strani tistih, ki imajo za to dovoljenje in so za to tudi pla?ani!
Kako bi pa bilo, ?e bi ?e danes vsi vedeli kak?en procesor bo izdelal Intel ?ez pol leta, saj nobeden nikoli ne bi sploh kupoval ra?unalnika, ker bi vseskozi ?akal na nekaj novega.
Sicer pa imam en topel nasvet:
?e se ?e prijavljate na te "rezervirane" spletne strani, se prijavljajte z to?nimi podatki in ?e vas bodo pustili pri miru super, druga?e pa vas bodo tako ali tako pobrisali iz liste! oz. v najslab?em primeru se uporabnika kaj hitro lahko izsledi, takrat pa lahko pri?akujete tudi kak?en telefonski klic!
Internet je medij, tako kot Avtomagazin, ?e pa je nekdo "pek" in ne novinar, pa seveda ne more, kar vsepovprek lansirat informacije v medije - spomnite se Severine.
No poraba z Mazdo3 Sport 1.6 TX pri normalni vo?nji do 120 km/h, kdaj pa tudi nekaj ve? ala 160 km/h je po mojih izra?unih (ro?nih) cca. 7,5 l/100 km.
Do sedaj sem zabele?il vse kar sem nato?il vanjo (58x tank do vrha), to je zadostovalo za 37.500 km, poraba pa je natanko 7,5 l/100 km.
Moj nasvet je, da poskusi? z res normalno vo?njo, nekje do 120 km/h po mo?nosti z neko konstantno vo?njo ali pa na dalj?e relacije. Vzami si ?as pri vo?nji, za en polni rezervoar goriva in se vozi od 90 pa do 110 km/h, seveda pa z ?immanj pretikanja prestavne ro?ice in sunkovitega pospe?evanja, pa se bo takoj videlo. Jaz imam tak?no porabo pri ve?jem delu vo?nje na relaciji 80-100km v eno smer na dan.
Kar se ti?e pa ra?unalnika, pa je zadeva res poglavje zase. Izra?un povpre?ne porabe ne dr?i za en rezervoar goriva, ampak samo za zadanjih nekaj kilometrov.
Potovalni ra?unalnik tudi ne izra?unava dnevnih kilometrov enako kot glavni. Pri meni je razlike ?e za cca. 1.000 km. Toliko jih imam namre? ve? na skupnem ?tevcu!
Kolikor jaz opa?am, je poraba pri mojih Mazdah (323F 1.5i, Xedos 1.6i in Mazdo3 Sport 1.6 TX), ki sem jih imel do sedaj bila vedno tak?na kot je pisalo v tehni?nih podatkih ali pa celo prej manj?a.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
... na?rtujem pa nakup CX-7 ali M6
Povezava za deljenje
Deli na druge strani