Kon?no sem naro?il letne gume - ker sem GYF1 prodal skupaj z mazdo... Audi je pa mel gor Michelinke pilot ampak samo 16 col pa bodo romale na o?etovega pi?oj?ka 407... da mi bodo original litke ostale za zimake...
Mel sem kar nekaj pomislekov in dolgo izbiral - ampak odlo?itev je padla:
Rad bi kak?no mnenje, ?e ima kdo kako izku?njo - vem da so gume nov model zato tudi tako te?ko dobim informacije - in pa standardno vpra?anje - KOLIKO NAJ JIH NAPUMPAM?
Pa ?e cena - pri nas sem pregledal vse spletne strani - pa ni? cenika nikjer. Vzel mi je 300? po gumi za komplet, z dostavo domov in plinskim polnenjem pa centriranjem in monta?o. Se pravi 1.200? total.
Zakaj pa ne proba? s tanovimi asimetri?nimi Goodyear F1. Trenutno naj bi to bile najbolj?e gume. Jaz bi jih z veseljem kupil samo jih ni v dimenzijah manj?ih od 17".
Ko smo ?e pri tej temi - ali kdo ve, ?e se da signal park senzorjev kje poja?ati, ker moji so toliko tihi, da ko imam radijo precej naglas jih ne sli?im. Na MMI vmesniku nimam dostopa do senzorjev, ne najdem pa kje bi bil sploh zvo?ni?ek od parktronica. Sedaj poleti se mi celo dogaja, da ko upalim avto in mi koj na za?etki klima dela na polno - komaj kaj sli?im piskanje...
Ko smo ?e pri gumah imam eno vpra?anje. Ugotovil sem da na moj avto lahko brez dodatnih homolomo komplikacij zmontiram 235/40/18 gume in sem malo gledal okoli, kaj se da dobit ugodno. Mam mo?nost dobit Pirelli zerro rosso asymetrico:
Kak?no imete kaj mnenje o teh? Ali jih kdo ima oz. jih je imel. Meni je pomembno da mi gume zdr?ijo in dr?ijo vsaj 2 sezoni (cca 40.000 km) In da niso preve? glasne pa da se v de?ju dr?ijo - in ne plavajo...
Pa ?e eno vpra?anje - malce lai?no - ?e so gume homologirane v prometni - ali to pomeni da ziher ne bodo nikjer praskale ob motanju volana, da mi ne bodo gledale ven in da ne bo kakih komplikacij s podvozjem?
To?a...TRETJI? letos...na Gorenjskem danes ob 18h. Padala je za le?nik debela. Avto sem po prihodu domov dal v gara?o - pred Lesnino na Jesenicah ga na ?alost ne morem ve? kar zategnit v dvigalo, ker je pre?irok - obrisal do suhega in preveril povr?ino. Nedotaknjeno (nok nok trkam na les). Izgleda da je res bolje ?e ga pusti? ?ist na miru, ker na golfu mi je ob manj?i to?i med vo?njo ratala ?koda po havbi in strehi pred par leti...
Sicer sem pa vpra?al agenta in mi je rekel da mi kasko krije to?o kompletno, samo da je treba met posebej zavarovana stekla in svetlobna telesa za primer ko se ti razbije samo lu? - kamen?ek - in ti ni treba da gre iz kaska zaradi 1% odbitne fran?ize, ki pri meni zna?a po eurotaksu nekaj ?ez 220?... tako nekako sem ga razumel, ko mi je izpulil nekaj preko 1.200? zavarovanja... V vsakem primeru so lopovi, ker ti vse ra?unajo na novo vrednost avta, pla?ajo pa glede na vrednost po eurotaksu...
Ja no, mojga ni v bazi, tako, da ne vem kje je bil prijavljen kot ukraden.
Ma to je vse zlo ?udn, moram po?akat na krimi?e, da se lotjo dela.
lp
Matej
Nekako sem re?il svojo dilemo - prodal sem M6-ko... Sem dobil ugodno priliko menjati za ?e ne dve leti star avto s 37.000 km prevo?enih in sem menjal. Sedaj sem se prelevil nazaj v voznika Audija (A4 Avant 2,0 TDI) Boss - poraba prvega rezervoarja - pri vo?nji 150-180km/h - v Zadar in nazaj - neverjetnih 6,6 l/100km ... No?em re?i kaj slabega o mazdah - najbr? sam nisem naletel na tako da bi kdo zgledno skrbel zanjo - pa najbr? se tudi za?etna razlika v ceni novega vozila mora nekje poznati - ampak razlika pri vo?nji je velika tako da mi ni ?al da sem menjal. Upam da me sedaj ne boste vrgli s foruma...
Te ?ist razumem... tudi mene v?asih popade tak bes.
Zmerej bolj me je strah it na registracijo - tudi moja je namre? iz ''mafijske dr?ave'' kaj ?e mi jo odvzamejo? 5cho ali so ti avto zaplenili? Dej prosim vas pi?ite tukaj o napredku in postopku re?evanja teh zadev, da s svojimi izku?njami pomagate drugimi z temi problemi. Na? ?ofer mel ravno v?erej zaplet z italijanskimi organi - so ga izlo?ili iz prometa - pa malo vidim na kak na?in deluje njihova papirna vojna - NIKAKVO!!!
Ok mislim da je malo premalo podatkov dal za nek legitimen odgovor....
Kje si avto kupil? V tujini? Pri privatnem prodajalcu?
Je bila sklenjena kak?na pogodba?
Ima? kupoprodajno pogodbo??
Skratka... poznam primer pri katerem so znancu zasegli avto tako kot tebi, ampak ker je imel vse dokumente, seveda tudi overovljene pogodbe, je najel odvetnika kateri mu je pomagal skozi postopek.
Bottomline:
Avto je obdr?al, in pred kratkim dobil ?e precej mo?no civilno to?bo proti prodajalcu od katerega je avto kupil.... mislim da okoli 50 000 ?.... vrednost avta pa ni presegala 15 000 ?....
Kakorkoli.... ?e ob nakupu avta je potrebno par stvari preverit in preventivno naredit, ker je velikokrat bolj vredno dat ?e 200? zdraven...
Upam da bo? re?il to zadevo....
LP David
Sam sem kupil avto v avtohi?i in imam tudi kupoprodajno in ra?un za avto. Ko sem ga kupoval mi je kolega preveril - dela na izravnalnih ukrepih - stanje vozila in ni bilo prijavljeno kot ukradeno. Samo po napisanem lahko sklepam, da ker je avto iz Italije - obstaja mo?nost da se kasneje znajde na tem seznamu??? V tem primeru lahko gladko ostanem brez avta?
ja ?it ne. sej ne re?em da mojega ne bo za?elo jebat. sam je pa ?ist identi?en mojemu. sem videl jih imajo na ebayu za nekje 35 e
In ta zadeva deluje z obvolanskimi komandami - ali se s tipkami na volanu premika? med komadi ali med mapami - mi ni ?isto jasno ? Kako pa nastavi? na tole potem ko ma? priklopljen? A z tipko MD, ki je pri meni sedaj brez funkcije? Imam namre? 6cd brez mp3-ja serijsko vgrajen, pa glede na moj letnik - 04 - mislim da spadam v tisto kategorijo ko je treba nekaj lotat po radiju .
Ali je kdo ?e sam razstavljal osrednjo konzolo in ima kaka navodila, da ne bom vozil avta v LJ da mi to razdrejo - rabim prit do zadnje strani radija in do priklopa led displeja... hvala za info ?e vnaprej
In zakaj je ?e to ve?vrednostni sindrom, ?e vozi? po AC nad omejitvijo?
Je pa zanimiva tvoja statistika, najverjetneje si bolj malo vozil po primorski AC
Se strinjam - jaz naprimer vedno vozim enako - ne glede na avto ki ga vozim. Po omejitvi +10% po navadnih cestah in 150-170 po avtocestah. V?asih ko se mi zljubi jo pa malo spiham pri 200+ samo redkeje. Tako sem vozil prej z Lantro 1,8 top k , potem s Toyoto Camry 3,0V6 , potem z Audijem A6 , in sedaj z Mazdico ...
Te?ko verjamem da ima znamka avta kaj pri na?inu vo?nje. Kolikokrat opazujem nekulturne voznike - ponavadi s kako ?tirikolesno mej?keno ?aro (clio, 206, fabia, yaris...) ki se ti nikakor ne bo umaknil z prehitevalnega pasu, ?eprav se pelje 130 ali ?e celo manj. Potem ti pa blenda in hupa ko ga prehiti? po voznem pasu. ?e najve?ja nevarnost pa so tako kot ste ?e omenili penzijonerji. Se mi je ?e zgodilo, da mi je ata zavil na prehitevalni pas pri hitrosti pod 100km/h, pa ni ni? prehiteval - zgleda se mu je zljubilo...
Precej me pogrejejo kamijonarji - ni lep?ega kot opazovati prehitevanje dveh kamijonov - po mo?nosti sta celo od iste firme - ko se en pelje 88km/h, drugi ga pa prehiteva in gre 89km/h - in to potem ponavadi traja kakih 5-7 km... Sam sem veliko na cesti - po slu?bi namre? spremljam izredne transporte tudi po ve?krat tedensko po celi Sloveniji, pa me ?e vedno pogreje to. Pa ta nove table da se kamijoni lahko prehitevajo samo ob dolo?enih urah dnevno ne zale?ejo ni?.
Sem pa govoril s kolegom, ki dela na providi in je rekel da bodo sedaj po AC bolj popustljivi do voznikov kateri obvladajo hitro vo?njo in korektno vozijo. Baje bodo tolerirali do 160km/h pod pogojem da boste vestno dr?ali varnostno razdaljo in uporabljali smernike - upam da res ...
Mal volan ven pa not, gor in dol premikaj. Tako, da se bo drog namazal pa preveri a je kaj bolje? Jaz na vsake toliko mal takole potreniram pa je za nekaj ?asa dobro.
Super Boss...je pomagala telovadba...zdej je spet nehal pokljat. Aja pa ?e mal sm pazu ta rezervoar in mi je ratal porabo spravit na 7,58....celih 711 km sm zmogu z enim tankom narest. ?e bi konstantno delal prek 700 km z enim obiskom ?rpalke bi ?e kar ?lo...
Sem zamesal... pri prejsnjem avtu so bile tacke posebej, precke pa posebej... Tukaj, kjer so sanke, je vse v kompletu... in je bilo pomoje okoli 14.000 SIT... Vsaj toliko so se vedno na spletni strani, ki ocitno ze celo vecnost ni bila posodobbljena, ker so cene se v SIT ... >> http://www.rdo.si/slo/rdo_shop/ponudba_fapa.htm
Je pa tako, da Fapa je ena cena, Thule je ponavadi skoraj se enkrat visja, Mazda (ki so v bistvu Thule z mazdino znacko) pa so se ene 20% drazje od Thule brez mazdine znacke ...
Zdej mi pa res nekaj ni jasno - na servisu so mi podmazali nekaj v volanskem sistemu da je nehalo pokljat ob motanju volana. :ne vem: ZDAJ JE PA SPET ISTO in to po 200 prevo?enih km. Ali je kdo imel iste te?ave? Je mogo?e treba podmazati kaj drugega ali pa samo ponavljati to mazanje na vsakih 200 km ...
Vsake va?e izku?nje bom vesel, ker bi rad popedenal tole mazdico, da mi bo delala vsaj ?e 2 leti da se cene CX-7 ?e mal spustijo in da se za?ne prodajat rabljen dizel...pol bom ?ele menjal
no. nakup ?e ni opravljen. za sedaj me le zanima kje bi se dalo dobiti motor. odlo?itev o nakupu ali ne bo padla v tednu dni. sem gledal oglasnike, pa teh avtov skor da ni po delih.
sicer pa tudi jaz menim da bi mogla ene 1500? moglo biti dovolj za popravilo. 5000? je bila cena ker je velika firma spra?evala, avto je pa? od neke firme. tko da so mehaniki napihnil cene.
bi bilo pa res najbolje dobiti nekje motor, al kaj ?e te robe ni. trenutno.
redevil, hvala za pomo?. sem iz ljubljane da. ?e bom kupil poceni ta avto te kontaktiram.
koliko menite da bi bila realna cena tega avtomobila?
na netu so cele okol 7500-8000?. kar drage so te mazde.pod 5k ? bi se ?e spla?al kupt a ne?
?e najde? kako zbito kje v SLO se priporo?am za informacijo, ker i??em lcd displej za M6 da ne bom novega kupoval za 400?...
Meni jo je ratalo pognat najve? do 230km/h pol mi je pa ena koko? ?la prehitevat pri cca 170 in sm mogu zbremzat... Za kaj ve? bom mogu pa dalj?i kos avtoceste najt, ki je koli?kajtoliko raven. Dol po postojnskem klancu najbr? ne ?teje ...
Kolk je max kar je kdo peljal M6? A se ?tevec obrne do 240km/h ?
da se,..?eprou mor? mal zate?it, da ve? da se da,..ker prvi? k sm pra?ala se je dal,..
drugi? so prvi? sli?al za to,..in k sm zate?ila da nej se ?e odlo?jo, pol je ugotovu da se res da,..ampak mor? pla?at del v naprej, ker se jih velik premisl ko sli?ji za ceno,..ne vem pa ka?na je zdj cena,..to sm js 2 let nazaj komplicirala okol tega,..
je bil pa en oglas na bolhi, k je en ponuju podobne klu?e,..kao predelava klu?a al kaj js vem :ne vem:
Ja smo uno sranje n abolhi je res srajne kitajsko za 45? za kos... Na mazdi naj bi pri?lo nekje okol 100-120? za 1 kom klju?a - itak si pa mislim dat narest samo enga - glavnega - rezervo bom obdr?al tale sme?ni klju?ek, ki sem ga dobil zraven...
Bom ?el ?e direkt sam vpra?at in se zmenit - pa vam pol javim, ?e je uspelo...
Lep vikend vsem - grem v Koper na Gra?otov koncert - peljem mojo kao za 8. marec - beri se ga grem napit s kolegom, ki ma rd in ?ivi dol.
Kuscar
Men so tele z ravnimi kraki ful lepe. Tako da bom poskusil kje te dobit ?e se bo dalo.
?e jih rabi? - se dajo zrihtat brez problema, tko kot kakr?nekoli druge feltne - ?e jih naro?i? pri meni z gumami skup - ti dam ?e free monta?o...
?e se vrnemo na temo s klju?i in ?e koga zanima - z Mazda Mo?nik firme so mi odgovorili, da so preverili v Avstrijo in da se klju? stare M6 ne da zmontirati v klju? od nove M6 (preklopni)... Pa tako sem se ga ?e veselil. Sedaj mi ostanejo samo ?e fake preklopni klju?i a-la kitajsko sranje baje...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Oj!
Kon?no sem naro?il letne gume - ker sem GYF1 prodal skupaj z mazdo... Audi je pa mel gor Michelinke pilot ampak samo 16 col pa bodo romale na o?etovega pi?oj?ka 407... da mi bodo original litke ostale za zimake...
Mel sem kar nekaj pomislekov in dolgo izbiral - ampak odlo?itev je padla:
feltne Tomasson TN6 black edition 18 col
http://www.tomason.de/tn6_blackedition.php
in gume Dunlop sport maxx TT 245/40/18
http://www.siol.net/avtomoto/tehnika/2008/...rt_maxx_tt.aspx
Rad bi kak?no mnenje, ?e ima kdo kako izku?njo - vem da so gume nov model zato tudi tako te?ko dobim informacije - in pa standardno vpra?anje - KOLIKO NAJ JIH NAPUMPAM?
Pa ?e cena - pri nas sem pregledal vse spletne strani - pa ni? cenika nikjer. Vzel mi je 300? po gumi za komplet, z dostavo domov in plinskim polnenjem pa centriranjem in monta?o. Se pravi 1.200? total.
Lp Kuscar
p.s. sliko nalimam ko jih prevzamem in zmontiram
Povezava za deljenje
Deli na druge strani