Skoči na vsebino
Poraba Mazda CX30
Napisano
dne 31. 8. 2024 ob 13:36 je ignacij napisal:

Gledam enega primernega CX30 na netu za ženo, samo ima motor X180. Kaj točno je s temi motorji, vem da naj bi bili neki problemi?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19880787&display=Mazda CX-30

Imam CX-30 (X180) od konca leta 2019, zelo zadovoljen, zaenkrat brez težav, samo redni servisi in bencin....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 11. 3. 2024 ob 9:32 je Bini napisal:

Tale bo pa lepa.... 🤗😉

Če prav vidim ("analiziram") so pravi obrisi prenovljene Mazde CX 5 na posnetku vidni do 11 sekunde in od 43 sekunde do 1 minute posnetka, ostalo je bolj photoshop, ali se pač motim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ja mi deluje, samo mora goreti lučka na stikalu za vzvratna ogledala, moraš prej vklopit, super, za to "foro" pa res nisem vedel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 18 urami je etcho napisal:

Vprašanje za lastnike CX-30. Ali imajo slovenske Mazde CX-30 funkcijo, da se pri prestavljanju v vzvratno desno ogledalo spusti? Če nimajo, se da nadgradit?

Za angleški trg očitno imajo. Zelo koristna funkcija, še posebej blizu robnikov. :)

Tega še nisem zasledil na moji Mazdi CX-30 z najboljšo opremo (letnik 2019), mogoče imajo novejši letniki........tudi ne vem ali je potrebno to kako nastaviti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Zanima me naslednje pri Mazdi CX-30 Skyactive X (180, 186):

- koliko akumulatorjev ima M-Hybrid motor,

- ali se lahko zažene motor na "kleme", če je akumulator sistema I-stop.

Hvala za odgovore. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Opravljen 4. redni servis na Mazdi CX-30 SkyactiveX180 na Avotcentru BTG d.o.o., LJ, zelo zadovoljen z opravljeno storitvijo in končno ceno 280,97 € s predhodno dogovorjenim popustom (zamenjava olja - Mazda Supra X 0W20, tesnilo, filter olja, filter klime, zavorna tekočina, avtomehanična dela), prejel opran avto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 17 urami je Bini napisal:

Ko si se ravno oglasil,povej malo kako se kaj x180 motor drži; koliko km imaš,poraba,zadovoljstvo itd....🤗😉

Decembra letos bo star 4 leta, zaenkrat zelo zadovoljen, poraba se vrti okoli 7l, redni servis na pooblaščenem servisu vsako leto - BTC (dokler bo še, potem bom šel verjetno v Autotehno Vis, ki mi je lokacijsko zelo blizu), nobenih težav tudi v ostalih delih vozila, km 24.800, avto v pogonu sicer vsak dan a na kratkih relacijah. Zaenkrat top.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 17 urami je Tilen5 napisal:

@Alex Ti boš kmalu odpiral Šampanjc ? Eno leto z cx-30.

Gledam slučajno glih tle excel tabelo uporabnikov Mazda foruma

Kje pa obstoji ta seznam ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Cx-5 facelift
Napisano

Bom uporabil kar to temo, da ne odpiram nove. Zanimajo me vaša predvidevanja kaj se bo zgodilo v prihodnosti z Mazdo CX-5 (res, da je bila pred kratkim prenovljena). Jo bo nadomestil nov model ali bodo enostavno ostali pri modelih CX-30, CX-60 in večji.......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 17. 12. 2021 ob 11:38 je Robert napisal:

Opravljen danes 2. servis cena z DDV: 250,11 € (filter olja, tesnilo, olje Mazda 0W20, delo, brez menjave filtra klime-ni bilo potrebno), brez popusta, avto pa je bil opran.

Sporočam ceno za opravljeni 3. servis cena z DDV (Mazda servis BTC, ki pa je sedaj Avtocenter BTG d.o.o. in kot kaže podatek na internet strani Mazde, niso več prodajalci Mazd, so pa pooblaščeni servis): 329,33 € (olje, tesnilo, filter olja, filter klima kabinski, avtomehanična dela-edino podražilo za cca. 20€). In pa pohvala avto je bil opran.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 11. 12. 2022 ob 16:18 je Alex napisal:

Se pravi, da so originalni, ki so najboljši enako "dragi" kot boschevi, slabi, kitajske izdelave? Pa to vam hočem dopovedati, da se izplača kupiti originalne. 

Tole ne bo držalo, preverjeno danes na Mazda servisu, komplet 2 brisalcev original Mazda za CX-30 = 67 €.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ja potem bo glede na vse navedeno potrebno gledati za original brisalci, ima mogoče kdo kakšen podatek kakšna je cena za komplet prednjih za Mazdo CX-30 oziroma kje se dobi najceneje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Izgleda da bo po treh letih potrebno zamenjati sprednje brisalce na CX 30, saj sedaj še originalni (prvi) so postali zelo trdi in "ropotajo" po šipi. Kaj priporočate, razmišljam o Bosch Aerotwin.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Cx-5 facelift
Napisano

Malo sem se igral z Mazdinim konfiguratorjem in opazil zanimivo kombinacijo pri Mazdi CX-5 - Homura Plus oprema (s strešnim oknom), G165 motor (z vidika plačila cestnine ugoden motor), avtomatski menjalnik in pogon AWD. Zanima me ali je to kakšna nova kombinacija ali je že od prej, je pa sicer cena kar zasoljena. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan x180
Napisano
pred 20 urami je Aless napisal:

Ja prve serije X180 motorjev so imele težave z kompresorjem, samo so jih pod garancijo menjali.

Do sedaj oziroma zaenkrat nisem imel težav s tem motorjem (CX-30 X180, letnik 2019/12). 😀👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Imam tale nosilec za GSM pa me zanima če je kdo že montiral to v CX-30:

https://www.brodit.com/en/filter?brands=D838416A-B4A3-4A6F-A4E7-DC31A6AF11F7&steering=1&models=136ea5f0-8ab7-40c7-9c33-73d5afd8696c&years=2020

- ali se to montira v zračnike ali pred njim in ali se predal spodnji odpira normalno. Predvidevam da se samolepilni del montira na spodnjo stran.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.