V moji vozni?ki karieri mi gum ?e nikoli od znotraj zrak ni pojedel tako hitro, kot mi jih je asfalt na zunanji strani. Glede nihanja pritiska pa so nas v ?olah u?ili, da se plini raztezajo po splo?ni plinski ena?bi, ki velja za vse pline.
Bom pa ?e jaz malo pameten:
Splo?na plinska ena?ba PV=nRT velja za idealne pline pri idealnih pogojih, kar pomeni, da si v tem primeru (in pri ve?ini drugih prakti?nih primerih) z njo lahko bore malo pomaga? (beri "ni?").
Sicer pa mislim, da bi moral podatek polnjenja gum posredovati proizvajalec za vsak model posebej (vsaj logi?no bi bilo)
Res doda tri konje potrjeno, ?e ima? pa ?e na tanku nalepko pa ?e tja do 10 konjev plusa, ?e pa ima? ?e kak?no turbo ali 16v nalepko zadaj ti pa doda kar 15 km
Potem bom pa jaz nalepil enih 10 na ?tevec in ?e eno na tank, pa bom mel 130 konjev.
?e dobro, da nisem ?el kakega ?ipa menjat, ko pa je re?itev tako enostavna.
Tako iskanje je kon?ano. Mazdilackica je kupila Mazdo 323C, sicer 1,5 ampak bo kar vredu.
Trenutno je preve? zasedena, ampak lahko kar kmalu pri?akujemo novo ?lanico na forumu. Sledi pa tudi ve? podatkov o avtu (jaz ne smem preve? napisat, ker bom druga?e vse pokvaril).
To je pa res zanimivo, ko sem pa jaz klical nekam na Dolensko nekoga, ki bi naj to uva?al in montiral, mi je pa rekel, da za Z5 motor (1,5 16v) to sploh ne obstaja. Obstajalo naj bi samo za 1,6 16v motorje.
Se pravi, da bi me 14 konjev stalo mal pod 100k sit. hm
Hvala Madmax, sem ?e vse tri pre?ekiru. Prvo sem videl na avtosejmu v Lj in je bila po levi strani barvana, tako da bi raje kaj drugega. Ta tretja je premo?na (registracija), druga se mi pa zdi malo draga. Nebi dajal 790.000SIT zato ker ima avto klimo, ?e posebej za mojo bolj?o polovico, ki jo za?ne glava bolet ko v svoji zverini samo pomislim na klimo. Sicer je pa ?e nisem ?el gledat.
Bomo videli, sicer se pa ne mudi tako zelo.
Hvala Madmax, sem ?e vse tri pre?ekiru. Prvo sem videl na avtosejmu v Lj in je bila po levi strani barvana, tako da bi raje kaj drugega. Ta tretja je premo?na (registracija), druga se mi pa zdi malo draga. Nebi dajal 790.000SIT zato ker ima avto klimo, ?e posebej za mojo bolj?o polovico, ki jo za?ne glava bolet ko v svoji zverini samo pomislim na klimo. Sicer je pa ?e nisem ?el gledat.
Mazdilackica se je odlo?ila, da bo kupila Mazdo 323C in glede na to, da imam jaz ?e tretjo F-ko in c-jke ?e nisem imel, bi mi prav pri?el kak?en nasvet pri nakupu. Kupila bi 1,3 motor (zaenkrat ima samo 5% bonusa) in mislim da bo za za?etek dovolj, torej me zanima ?im ve? o tem (1,5 je tako isti kot v moji F-ki).
Torej, lastniki C-jk povejte kako je s temi Mazdami, kaj je zna?ilno za njih, kak?ne napake, bolezni (?e jih sploh ima)?
Danes se je pred Dipo-tom na Rudniku v Lj. do mene pripeljala zelena 323f-ka, voznik pa mi je ponudil letak Mazda foruma in me povabil naj se pridru?im vsem zagretim Mazda?em na njihovem forumu.
Vabilo me je res prijetno presenetilo in ves navdu?en sem se takoj pohvalil, da sem ?e ?lan in povedal svoj nick, ki pa mojemu sogovorniku ni zvenel znano. Takoj mi je bilo jasno zakaj, saj se nisem aktivno udele?eval debat ?e ZELOO dolgo. Malce nerodna situacija, sploh ?e pomislim da mojo 323f-ko dobesedno obo?ujem.
Kakorkoli ?e zdi se mi lepa gesta in pozdrav Uklopcic-u (?e sem se zmotil me prosim popravi).
Naj povem, da sem zmontiral avtoradio in da so ?e original zvo?niki ful dobri, sam moji bodo pa bomba. Bom vidu, mogo?e bom pa ?e avtoradio zamenjal za Alpina, pol bom pa lahka opere v avtu poslu?al, tako ?ist zvok bo.
Torej, plati??a sem dobil kot darilo (so namre? rabljena 2 sezoni) ali nekaj tak?nega in nisem mogel ravno izbirati, ker so ostala od prodaje starega avta, na novem pa so ?e bila lita plati??a serijsko. Kaj pa distan?niki? Je res to tako slabo za avto, kot pravijo? Ali bi bilo najbolje, ?e jih dam komu v ra?un in vzamem plati??a na 4 vijake.
Pojdi v kak?no trgovino z rabljenimi vozili (najbolje s komisijsko prodajo) in vpra?aj koliko je vredna po Eurotaxu. Primerjaj odkupno in prodajno vrednost in bo? pribli?no vedel koilko je vredna. Nato vzemi v roke nekaj oglasnikov (Salomonov, ?tajerski, Gorenjski, ...) in bo? videl koliko lahko dejansko dobi? zanjo. Potem pa je odvisno le ?e od tega ali se ti jo mudi prodati ali ne.
Imam Mazdo 323f, ki ima plati??a na 4 vijake, nekdo pa mi ponuja plati??a original od Mazde 626, ki pa imajo 5 lukenj. Ali obstaja na?in, da bi lahko ta plati??a kako uporabil (distan?niki odpadejo)? Mog?e bobni od nove trojke? Moja Mazda je 93 letnik.
Ima 190.000km, je azurno modre barve, ima navadna 13col plati??a, rjava ni
ni?, klime sicer ?ez zimo nisem ni? zalaufal, vendar lani je delala brezhibno,
redni servisi na 10.000km (tudi pred mano, ker mi jo je prodal prijatelj). Ima el.
?ibedah, vse tesni(??), sem 3. lastnik. Motor je 1,6i 65kW 90KM. Glede porabe pa je tako, vgrajen imam Feulmax in sem jo na relaciji Lj.-Velenje spravil na 6, vendar pa jo lahko spravi? tudi na 9.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V Dandotovi ko?i pa res nebi rad bil. Tak fajni avto si je kupil, zdaj ga pa nima ?asa vozit. Bo moral kakega prijatelja prosit za uslugo
Dando prav rad bi ti pomagal, ampak moram ?e pri svojmu noter spravit 1 tedenski post.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani