Tole je skor best buy tudi za 6ko? Mam v glavi da je @Janez007 ga objavljal v eni temi, pa zdej ne najdem. Janez007 ti si ga tudi vgradil potem v svojo 6ko?
Je začela jamrat da ji manjka energije..
dne 11. 10. 2024 ob 15:02 je Liuch napisal:
Očitno so akumulatorski dnevi.
Tudi jaz ga ravno zamenjal na pooblaščencu. Bil je prvi in zdržal 7let. Novi pa baje zdrži max.4leta. 🫤
Gledam tam 3,4 leta stare EV. Pač neko budget varianto, MX-30 se že prodaja za toliko star za okoli 15k npr. Pa v vsakem testu pohvalijo občutek v kabini in vozne lastnost. Kritizira se seveda doseg, katerega pa ubistvu ne rabim. Ker ima manjšo baterijo ni (pre)težek.
Delamo do 15k na leto. Večinoma regionalne/mestne. Doma ga lahko polnim, imam tudi predimenzionirano sončnico na strehi. Tko v površnem izračunu cca za dobrih 10k km povprečne porabe EVja pustim v omrežju.
To glede rentanja imaš verjetno prav, ker smo primorani v koriščenje dopusta v času šolskih počitnic, to bo sigurno najdražja tarifa (kot že za nastanitve in vse ostale storitve zraven..)
Sej dvomim da bom na koncu potegnil takšno potezo. Sam posvoje sem skoraj šolski primer, ko je EV smiseln.
Jst sem pa začel razmišljat da sem mogoče ravno idealna stranka ze električni avtomobil. Čez leto redko naredim preko 100km dnevno, če izvzamem dopuste.
A ni ceneje če vzamem nekega električarja, pa ko grem na dopust rentam? Zdej ko je tolko antireklame in so rabljeni že na sceni, bi se že dalo verjetno kaj primernega dobit.
Zelo pragmatično sicer in ne avtoljubiteljsko bi rekel.
Največja težava je, da bi to pomenilo slovo od 6ke, nevem če sem pripravljen na to...
Sam sem na svojo 6-ko lani montiral nove GY asy6 in je vožnja udobna, v dežju je guma suverena, tako da bom sedaj videl drugo sezono, če bo kaj drugače. V primerjavi z Bridgestone pa je sedaj malo višja poraba.
Tudi jaz, zelo zadovoljen.
Mal druga dimenzija sicer od Alexovih, GOODYEAR 225/45R19 96W EAGLE F1 ASYMMETRIC 6 FP. Dal sem 175 po komadu.
edit: vidim da je ta Alexova dimenzija cca 20 eur cenejša vsepovsod...zanimivo, pa oboje 19k..
mam par teh stvari na moji 6ici, ki je tudi to imela opcijsko, pa nevem če znam čist povedat katere je že vgradil prvi lastnik..to pri nogah je, pa ta ko pod vrati sveti ko odpreš, sam ni emblema...na pragovih so zaščite, sam se ne svetijo..
Ja sam nič kar si ti naštel niso krajše mestne relacije. Hočem povedat da za porabo pri tem avtu krajšne mestne niso idealne. Sej za nobenega niso konec koncev, sam pač je to večji avto z mašino, ki ima večjo prostornino. Se osebno s porabo ne obremenjujem preveč, vem kaj sem kupil in zakaj.
Pa si naj tisti z sončnicami in EVji sami uredijo neodvisnost od omrežja (tukaj mislim tudi na podjetja ipd.)...k itak vemo,za kaj so si jih vsi montirali...niti en iz ekoloških vzgibov...isto kot pri nakupih EVjev-vsi imajo neke svoje računice,kako bodo dobili zastonj cvenk (subvencijo k jo vsi državljani plačamo),in kako bodo se poceni vozili itd....vse samo zaradi denarja.
Kar močna tale, da vsi gledajo samo skozi denar, v drugi temi pa pišeš kako ne boš izoliral hiše, ker se ne izplača.
In sem te izpostavil, ker sem sam vložil preko 100k v zadnjih 5ih letih v renovacijo hiše, od tega je polovico sigurno šlo v energetsko sanacijo, če ne še kaj več, odvisno kaj vse si predstavljaš pod to. In večina stvari se finančno ne izplača. Da ne izpadem nek pretiran altruist, je pa šlo v udobje sigurno, kvaliteta bivanja. Pa mi drugače denar ne pada iz neba, je bilo treba kje drugje reze naredit, da je bilo to izvedljivo.
Med drugim imamo tudi panele na strehi, sicer na območju kjer je že vsaj eno leto vsaka nadaljnja vloga zavrjena, menda bodo v tem letu nadgradili omrežje, tudi zaradi novogradenj. Je predimenzionirana glede na naše potrebe, tako je že marec bil dosedaj vedno pozitiven, kar se potrošene energije/proizvedene energije tiče. Veliko razmišljam o energetski samozadostnosti, samo zaenkrat tudi finančno tega še ne morem izvedt.
Me moti način subvencioniranja sicer, ker je dostopen tistim, ki si že tako to lahko privoščijo. Sem jih dobil tudi sam, pri projektu 100k je bilo nekje 5k subvencij. Nisem jih pustil na mizi, samo ni pa to nikakor bilo odločilnega pomena, bi šel v investicijo tudi brez tega. Večkrat se govori o teh socialnih subvencijah za energetske sanacije, samo nisem še zaznal da bi se to nekaj množično delalo...potem pa prideš do tega, da imaš ulico recimo 20ih hiš, 18 je kolikortoliko urejenih, druge 2 ali 3 ti pa oskubljene kurijo vso svinjarijo ki jo dobijo...in bi rekel da to niso ljudje ki nočejo, ker se jim ne izplača kaj drugega, ampak enostavno ne morejo.
Nekam se bodo stvari morale premaknit, status quo ne more bit...je pa dolgoročna vizija pri politiki problem, ker vsak gleda do naslednjih volitev ali pa še to ne...populizem popelji nas...
Kolega se ukvarja z uvozom vozil, načeloma uvaža vozila višjega ranga in opreme. Vse gre bolj kot ne na lizing.
Včasih je zgrožen kdo mu odpelje avto, je tudi že pogovarjal se s kupci da gre to težko čez (finančno kupcu)...namreč najbolj izkoriščevalski lizingi odobrijo, če človeku ostane 300 eur po plačilu lizinga na računu...
Kajti vsak bi pričakoval "pacienta", ki bo iz pospeševalnega pasu takoj zavil na vozni pas, pa čeprav s 40 km/h, namesto da bi po pospeševalnem pospešil in nato zavil na vozni pas. In se je možakar enostavno prestavil na prehitevalni pas. Ko je ugotovil, da ženska polkrožno obrača, ni bilo več ne časa ne prostora za "umik"...
Točno tako. Če ti veš da bo zavila čez, greš morda drugače, celotna situacija izgleda kot da se hoče slabo vključit dokler ni naenkrat počez..
Sem jo vzel lani ko sem pregledal vse možne teste. Guma je super, njena težava je samo večja obraba v primerjavi s tema dvema k si ju naštel zgoraj.
Kot sem že pisal v tem topicu, to zame težava ni, ker delam 15k na leto, se pravi 7,5 z zimsko. Do 40k menda gre, potem bo pa itak čas za menjavo ker bo stara..
edit: pardon prehitro prebral
ti govoriš o hankook winter i*cept evo3 w330, jst imam hankook winter i*cept rs3 w462
zgodba je sicer zelo podobna, gre za kvalitetno gumo, ki je cenovno konkurenčna. v moji dimenziji mislim da evo3 niti ni...
The 2023/24 Tyre Reviews winter tyre test has tested eleven of the most popular winter tyres on the market in the dry, wet and snow, and also analysed the rolling resistance, noise and comfort levels ...
Sedaj, ko so njihovi otroci na študiju v Ljubljani rabi dober in manjši avto. Ki bo pil znatno manj. 😊
Znanec je bil zmenjen da gre na poizkusno vožnjo s cx 30. Pa sva to rešila kar midva na hitro. Posodil sem mu svojo za krog do Kozine in nazaj... Narejeno. Včeraj jo je šel vplačati. 👍
Lahko bi se zmenil na Mazdi za provizijo od vsake prodane cx-30...
Drugače pa isto, ker se mi niso obnesle, ne maram Conti letne, Dunlop zimske in Toyo letne. Popolnoma razumem. Ko se 1x opečeš, ne bi reskiral več, ker gume niso poceni.
Sej tudi letne so dobre. Samo ne tist čuden model z dodatnim A pri oznaki, ki ga daje Mazda na nove avtomobile...
Jaz imam vredestein, meni zadosti vsem pogojem verjetno je ceneje kot hankook
Mislim da niso, če niso še kak evro dražje...meni je vulkanizer lani dal za Hankook RS3 115 ceno, za tole Vredestein Wintrac PRO pa 120. Je pa minimalno razlike in verjetno se tudi kaj menjajo cene..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Tole je skor best buy tudi za 6ko? Mam v glavi da je @Janez007 ga objavljal v eni temi, pa zdej ne najdem. Janez007 ti si ga tudi vgradil potem v svojo 6ko?
Je začela jamrat da ji manjka energije..
Koliko so ti računali?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani