Skoči na vsebino
Mazda 626, 2.0 bencin - vodna ?rpalka
Napisano

Pozdrav dru?ba, prosim vas za mnenje oz. znanje pri naslednji zadevi.

Kolega na ?vedskem kupuje Mazdo 626 (?ivi tam), shopping day bo jutri. Gre za zelo ohranjen primerek Mazde 626, z bencinskim 2.0 motorjem in veliko opreme (tudi tempomat, webasto itn.) in vsemi uradnimi servisi. Predvsem pa je mazdojka za svoja leta odli?no ohranjena, od prvega lastnika in ima prevo?enih vsega 70.000 km.

Ga pa v primeru nakupa ?aka menjava jermena in (da ali ne?) vodne ?rpalke.

Jo je pri tem motorju potrebno menjati isto?asno kot jermen ali kasneje.... ??? Avto je letnik 2000 in ima za 13 let kot re?eno prevo?enih malo km.

Ker avto namerava imeti nekaj let so dobrodo?li ?e kak?ni napotki oz. izku?nje aktualnih ali nekdanjih lastnikov 626 (morebitne hibe ipd.)

Hvala vnaprej za odgovore, spodaj pa ?e link od ?estice.

http://www.bjorkmansbil.se/biltorget.php?l...&id=1142066

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2013
Napisano

Trojko bo treba na novo obut z letnimi.

Ima kdo izku?nje s Toyo gumami, model Proxes CF2. Gre za dimenzijo 205/55/16, hitrostni razred H?

V homologaciji je sicer naveden hitrostni razred V, bo hudo narobe iz katerega koli vidika, ?e se dajo gor V?

Cena: 72 EUR.

Vo?nja je umirjena, ve?inoma relacijska. Doslej sem imel Bridgestone Turanza ER300, zelo zadovoljen s porabo in karakteristikami.

Hvala vnaprej.

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zračna rja
Napisano

Na?el re?itev v Obiju ?isto po naklju?ju, Sonax ?istilo za lete?o rjo. Dobesedno tak naziv ima.

Enostavno nanese? (razpr?ilo), pusti? cca. 3-5 minut, nato spere? z mo?nim curkom, zadevo ponovi? in v drugo ?e zgobico podrgne? po njih ter vse skupaj spere?.

Reakcija odstranjevanja se pojavi v obliki vijoli?ne barve, ki polzi od mesta rje navzdol (teh 3-5 minut).

In najpomembneje - deluje!

Cena cca 15 Eurov, pakiranje velikosti Stelexa.

Definitivno re?itev za celo leto, ?e ne ?e dalj.

Lp.!

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

ej men kur moja mazda okol 8.5 tm ene normalne voznje mal velik kaj

S kombinirano jo zlahka dr?im znatno pod 8 litri.

Odvisno kaj vodi? pod normalno vo?njo oz. kolik?no je pri tebi razmerje relacija:mesto.

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 - vakum v tanku za bencin
Napisano

res hvala vsem za odgovore, zdaj je moja du?ica pomirjena

da sem nardila prevelik skok navzdol se ?al ?ele zdaj zavedam,

zato pa v bli?nji prihodnosti mogo?e , ?e mi uspe ?e letos,

gre avto od hi?e, ?al premalo adrenalina

A vseeno me zanima kak?ne imate drugi izku?nje z Mazdo 3,

moje nezadovoljstvo je tudi glede porabe prej 6 l/dizla, zdaj pa ne pridem pod 8 l/ bencin,

upam da ni kriva moja te?ka noga, haha

?e enkrat hvala vsem

neva

Svojo ?e dobra ?tiri leta brez te?av dr?im pod 8 litri (7.2, 7.6). O?itno bo kar noga "kriva".

Druga?e pa (?e izvzamem realno menjavo akumulatorja in le?aja) le redni servisi :rolleyes: .

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Paranormalno ali...?
Napisano

Ob tak?nih dogodkih se spomnim tistega spomladanskega jutra l. 2001, ko sem na poti iz kasneje zloglasne Lipe (Pirni?e) vozil domov. Na pol poti proti Brodu je ?e fri?nega jugeca v ostrem ovinku namesto v levo skorajda odneslo naravnost v jarek ob hi?i (prestare gume). In ko sem po sre?nem koncu na hitro pregledal stanje na merilnikih ...

?tevec prevo?enih km je ravno v tistem hipu obrnil na 66666 km ?zmeden? !

Tako je to.

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ma po drugi strani pa ,prerjavenje pomeni luknjo v plehu. Bos mel tolko casa avto?

Tudi to je en dejavnik odlocitve. Ko smo ze pri tem, ravno danes sem govoril z nekdanjim mehanikom enega lj mazda servisov. Pri rji pleha, ki se ni prerjavel (dejanska luknja) naj bi Mazda krila cca. 20% stroska. Velja seveda za uradno servisirana vozila in izven garancije. Preverim zadevo jutri podrobneje in sporocim.

V kolikor ob tem priznajo dodatno se tistih 30% popusta na licarske storitve, ki jih vsake toliko posljejo strankam na dom, potem je to ze nekaj. Malo verjetno, a vprasati ni greh.

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moja Mazda ima 99400Km in jo bo treba malo pregledat. Resda servisi niso nevem kako dragi pa vendar bi rad tudi jaz kaj pri?paral. Sam ne vem kak?ne oblike servisiranja uporabljate drugi vozniki Mazd. Ne vem zakaj bi pla?eval 60-70% ve? za nek pe?at o rednem servisiranju. Ker pa vem da se vsi ne strinjate z mano bi prosil za "pro et contra."

Kot vidi? so razlike v ceni servisiranja kar velike. Od 1500 (Gustav) do Yavaryevih 100 eurov :) . Na tvojem mestu bi ostal pri poobla??enem serviserju, ?e zaradi MES-a in garancije na prerjavenje. Enako nudim svoji M3.

Glede rje pa ... kaj nima Mazda v ponudbi svoje kozmetike t.i. Repair-kit, s katerim lahko lastnik sam opravi z manj?imi po?kodbami laka? Povpra?aj na servisu po njem.

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Group buy:
Napisano

Ko sem zadnji? "u?ival" v pogledu na dva kiperja, ki sta med 70 in 100 km/h v sobotnem jutru divjala po Dolenjski cesti, sem si za?elel podobne napravice. Da se tak?ne norce la?je skipa s cest.

Lepo bi bilo videti kak movie, ko bo narejen.

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Taxi
Napisano

Res v ?etrtek sem v ?ivo videl rde?o mazdo 6 2002-2007 rde?e barve karavan. videl sem jo v ljubljani ?e jo ?e kdaj sre?am jo bom slikal lp

?estica, ki jo omenja? je res taxi. ?e jo ?eli? hitreje spet videti oz. poslikati, se zapelji malo okrog Klini?nega centra v LJ. :prstgor:

Lp.

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Letos bo morala na?a trojka na preobutev, ?e pred nakupom pa me zanima pomembnost detajla iz homologacije.

Namre?, opa?am, da je pri ve?ini ponudnikov (tudi spletnih) nemalo modelov zimskih gum priznanih proizvajalcev po ugodni ceni za dimenzijo 195/65/R15 91 T, v mojem karton?ku pa homologacija navaja dovoljene gume te velikosti (15") le v razli?icah 195/65/R15 91 H in 195/6/R15 85 Q.

Razlika med hitrostnim razredom T in H je ob?utna (tudi do tretjine).

Naklju?na primera:

http://www.mimovrste.com/katalog/pnevmatike.php

Seveda bi s cenovnega vidika raje posegel po nosilnem in hitrostem razredu T, ki je cenej?i, a ne vem, ali bi bil v tem primeru v kakem ve?jem prekr?ku.

Prosim za odgovor, hvala vnaprej.

Lp.!

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2011
Napisano

Tudi sam moram letos zamenjati zimsko obutev na svoji trojki.

Prosim za nasvet kateri izmed spodaj omenjenih modelov je najbolj?a izbira glede na svojo ceno in kakovost.

Hvala!

1. http://www.mimovrste.com/artikel/264065232...-195-65-r15-91t

2. http://www.mimovrste.com/artikel/264065283...-195-65-r15-91t

3. http://www.mimovrste.com/artikel/264006983...-195-65-r15-91h

4. http://www.mimovrste.com/artikel/264072543...-195-65-r15-91t

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 3
Napisano

Vsak pojav ima svoj razlog, a tole z menjavo olja kot mo?na re?itev "klenkanja" me malo bega :unsure: . Predvsem iz razloga rednih servisov, saj je moja redno servisirana od prvega dne na poobla??enem servisu (ne vem kako je pri tebi krusnix) za katere velja, da uporabljajo ustrezno "mazdino" olje, ki ga ne gre menjati z valvolini, castroli ipd. Ne vem kako je bilo z "eksperimenti" menjave olja pri prej?njih trojkah (323...) a vseeno menim, da se je pri novej?ih mazdah (3,5,6 itd.) le potrebno dr?ati navodil in olja poobla??encev.

Morda ne bi bilo odve? o tej temi povpra?at YavarYa... ;) .

Na koncu koncev pa...ima kdo dokaz, da je to "klenkanje" fatalno pri prvih modelih trojk (l.03, 04) ?? :zvizga:

58461.png
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.