Skoči na vsebino
Bencin/Dizel
Napisano (urejeno)

Mah 0.5 litra več kot dizelca... Dizel in bencin imata praktično enako kalorično vrednost okoli 45 MJ/kg.

1 liter dizla tehta 0,84kg, 1 liter bencina tehta 0,75kg. Izkoristek dizelskih motorjev je večji (primerjamo isti letnik/nivo tehnologije) torej je realna razlika v porabi pri enakem režimu vožnje cca 20% +/-5%.

Popravljeno od Sishi

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
24 minutes ago, Boss said:

Ni fora v lenobi - fora je  v tem, da smo to imelei že skoraj dve desetletji pol ti pa to vzamejo brez pravega razloga. Kot bi danes šel nazaj na katodne TV-je. Sej se da gledat TV tud tko ampak uporabniška izkušnja je pač slaba oziroma zanič.

Jaz sem imel temperaturo motorja več kot dve desetletji pa so mi zdaj to vzeli  :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
19 hours ago, 50keda said:

Brez stila? Zanimivo ... a loh mal opredelis, kter avto pa ma stil v tem segmentu oz. kaj bi tebi prislo stilsko in z duso?

Mazda 6 ima top notranjost. Na srečo sem edini, ki mu je notranjost CX-30 pusta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Joj dva tedna nazaj sem se šel dogovorit v Mazda salon za testno vožnjo s CX-30, ki mi je bila, ko sem jo prvič videl na cesti (ne od blizu) ful všeč. V salonu mi je poleg plastičnih obrob (bi jih pobarval) v oči padel sprednji del, ki ima 'žalostne' luči za moj okus (isto velja za ostale modele). Najbolj sem bil razočaran, ko sem se usedel not in videl armaturo...počutil sem se kot v ameriškem avtu iz 80ih let, ćist brez stila 😥. Sem rekel prodajalcu, da bo treba počakati na facelift, ampak baje gredo vse nove Mazde v takšno 'enostavno' notranjost. Sicer sem za enostavnost ampak to je zame preveč brez stila in duše. Imajo pa vsake oči svojega malarja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

22 hours ago, Deeyan said:

Ocistil sem ji sesalni kolektor, ki je res bil ze kr konkretno zabasan... 😵

Grem stavit, da bi zdej bla se manjsa poraba na izzivu 😂

Čestitke, poročaj če bo kaj nižja poraba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
2 hours ago, Gregster said:

Včeraj menjava koles in pranje. Danes montaža nastavkov za pedala. Je bolši filing pa še zgleda ne švoh. Sicer bi tam za nogo slonet lahko bil širši ampak tega itak nikoli ne uporabljam🙂👌

20210421_124333.jpg

Top 👌, na MT bolje izgleda. A si menjal trak ali si kar obstoječega uporabil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

No samo da si zadovoljen pa srečno vožnjo. Meni je CX-30 tudi top :bravo:

Popravljeno od Sishi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Uh, mestna vožnja in ročni menjalnik...mislim, da se boš po mesecu dni tepel po glavi, sploh če si prej imel F30 AT. Ena skrb manj in udobje, kar omogoča AT v mestu je neprecenljivo. Jaz sem pri nakupu imel le AT za pogoj. Na koncu se je izbor zožil na ali F31 ali M6. F31 mi je bil bolj všeč, sploh zaradi AT, ampak je izredno težko dobiti bež ali belo notranjost pri BMW (drugi pogoj). Ko sem videl belo usnjeno notranjost v M6 pa je bilo konec dvomov. Priznam pa, da je vožnja v F30/31 AT boljša:ouje:. Pa srečno.

Popravljeno od Sishi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano (urejeno)
12 hours ago, Alex said:

Original so bile na voljo  dvoje: svetlo srebrne in Black hyper silver. To so te prve na tvoji sliki. 

Sem ravno zadnjič gledal na mojih ta drugih 19", kako je to pobarvano. 

Osnova je črno prašno lakiranje. Nato je samo ena roka posebne, prosojne srebrne barve. Na koncu je prelakirano z mogoče dvema rokama, na tanko z prozornim lakom. Ne vem, kaj imajo pri Mazdi s tem lakiranje tankih slojev barve. Na feltnah se očitno ne izide in na skoraj vseh se lušči zgornji sloj barve. 😬

Živjo,

sem pozabil povedat, da bi rad naročil vsako po 1 dcl pa rabim točno ime ali številko barve.

Popravljeno od Sishi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Živjo,

katere original barve so 19 col feltne od M6 (ene so sivo-srebrne, druge grafitno-črne)?

Lp Sishi

feltne.PNG

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3 CD110 GT - nasvet
Napisano

?ivjo,

po?asi bom moral najti zamenjavo za mojo MX-3. Imam mo?nost kupiti Mazdo 3 CD110 GT. Zanima me predvem kak?ni so ti 1.6 dizli? Vem, da so nekatere Mazde dizel imele probleme s sitom, podlo?kami, DPF-jem, ...Kako je pa pri tem motorju? Na kaj je treba biti pozoren? A je tu tudi zelo draga menjava sklopke? Kako je pa s turbinami? Je letnik 2005 in ima 170.000km. Hvala za odgovore.

LP Sisihi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Poznam (najmanj) enega, moja 6-ka laufa na LPG ?e dobrih 230kkm. Laufa ?e pri teh kilometrih prakti?no nesli?no. :jupiii::cheers:

Tvoj 6ki :rispekt:

Moja jih bo kmalu imela 80kkm na LPG...brez mazalnih dodatkov....do sedaj vse BP... :ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predelava na LPG/Avtoplin Mazda 6 1.8 l2006
Napisano

Pa fantje ne pozabit ne se vozit okrog z manj kot 1/4 benza v rezervoarju ker lahko pride do okvare bencinske ?rpalke, v rezervoarju sploh poleti ko je nevarno da se pregreje in krepne !

Pi*za jaz to NE po?nem ?e 3,5 let...ve? kot pol ?asa sem pod 1/4 tanka...tankam na 2-3 mesece. Mal mi je neumno preve?at odve?no te?o...imam pa ?e eno benz pumpo na rezervi :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.