Ne morem verjet, da se je o eni plastiki na avtu debatiralo celih 6 strani !?!?! @DragoK, mate pa jekleno voljo...
Mene pa bolj zanima, kaj, ko/če pod temi plastiki enkrat začne rjaveti? A je res protikorozijska zaščita tok dobra, da se to ne more zgodit? Spodaj namreč lahko že fajn gnije, pa živ bog ne vidi.
Če niso to kake posledice amaterskega poliranja? Mogoče z neustreznimi preparati, ki so sicer kratkotrajno polepšali lak, ko pa jih je dež spral, se je pokazal rezultat.
Zadeva je tako čudna, da je že sumljiva. Pa brez zamere... malce sem nejeveren...
Zanimivo branje. Sem se ?el peljat in me je tudi kar prepri?ala....tako da.....
Iz prve roke:
moja je letnik 2010. Poraba od 7,5 naprej. Manj ?e nisem dosegel, nisem pa niti posku?al. Porabi kolikor pa? rabi. Dobro preveri glede rje, tudi na podvozju. Jaz sem kupil 5 let staro in je bila brez pikice rje. Sem pa gledal drugo enako, pa je bila spodaj ?e kar precej oran?na. Dal sem jo za??itit in sedaj jo ?e dve leti z u?itkom in veselo vozim. Mo? motorja mi ustreza. Ni ?portnik, se pa da lepo vozit in prehitevat. Okvar ?e nisem imel, kake napake pa tudi ?e nisem zasledil. Lahko samo priporo?am.
Js mam trojko, sam bencinarja 1.6. Sicer ?ele 8 mesecev ampak do zdaj sem prezadovoljen! Dela ko ?us, vo?nja super, poezija! Edin kar me moti je majhen volumen tanka za gorivo. Pa ?e nekaj malenkosti, ki pa niso omembe vredne.
Sej nisem imel glih neke ?elje po tunanju, slu?ajno sem nabasal na to in sem si mislil, ?e je res tako enostavno bi pa mogo?e probal. Sam ?e pravte da ne bo rezultata pol je brezveze. Za eksperimentalni podvig je pa zadeva vendarle predraga. Auspuh bom pa kar pustu tak kot je. Vseeno hvala za odgovore.
Najlep?a hvala za ponujeno pomo?. Res bi vas prosil za pregled servisne zgodovine. VIN ?t. je sicer v oglasu, za vsak slu?aj pa ?e enkrat tukaj: JMZBLA4Z201233411. Zelo pa bom vesel, ?e si boste res avto ?li pogledat in mi sporo?ili va?a opa?anja, predvsem, ?e bo kaj sumljivega. Jaz sem si avto sicer ?e pogledal, tudi peljal sem se z njim, na?eloma nimam pripomb. Obraba se mi zdi letom primerna, pelje se brezhibno. Skrbi me le to, da nimam trdnega dokaza o ?tevilu prevo?enih km.
@Jest
Tud vam hvala za odgovor. Tudi avto od gwdc sem si ?e ?el pogledat, pa me ni prepri?al. Mi ta iz Nove Gorice bolj ustreza.
Uvo?ena je iz Italije, zgleda OK, njeno stanje je letom primerno, ?al pa nimam dokaza o resni?nosti stanja kilometrov. Sicer nimam ob?utka, da bi me hotli nategnit, ampak ?lovek nikoli ne ve.
?e kdo kaj ve o tem avtu ali prodajalcu, bom vesel vsake informacije. Ali pa ?e se da kako preverit servisno zgodovino po VIN ?tevilki.
Vzemi VIN ?tevilko in pojdi na servis preveriti zadevo. ?e vse ?tima je OK. Ima pa tudi 6 balonov in ne 4. Dve spredaj, dve v sede?ih in na vsaki strani zavesa. Se mi zdi pa malo draga za 1.6. Za jurja ve? ti jest prodam svojo GTA
Hvala Grega za tvojo ponudbo, toda ravno 1.6 mi kar "sede". Zadovoljiva mo? in poraba ter predvsem sprejemljivi stro?ki registracije. Z GTA bi bil ?e mal ve?ji stro?ek.
1. Kak?na je kaj poraba njenega 2 litrskega motorja?
2. Kak?en je njen 4WD? Pravijo, da ima stalen pogon na prednji kolesi, ko pa ti za?neta spodrsavati, pa dodaja mo? ?e na zadnji kolesi. Je to res? Kaj pa pomeni "lock" gumb v kabini? Ali s tem vklopimo stalen 4WD v razmerju 50:50? Ali je to mogo?e blokada diferenciala?
3. Ali ima res Fordov motor?
4. Ta motor ima menda zobati jermen. Pri koliko km ga je treba menjati?
Skratka, ?e ima kdo karkoli za povedat o tem modelu avta, bom vesel vsakega podatka.
Vsem informatorjem se vnaprej zahvaljujem za pomo?.
Navdu?ujem se nad Mazdo Tribute in ?e neki ?asa resno razmi?ljam, da bi jo kupil. Zdej, ko se je ena pojavla na avto netu me pa ?e toliko bolj lomi. Sam avta ne poznam dobro, ker je dokaj star tud tehni?nih podatkov nisem uspel najt. Zato prosim vas kot poznavalce. da mi prisko?ite na pomo?. Predvsem me zanimajo splo?ne lastnosti, morebitne slabosti, poraba... sej sami veste.
?e se vrnem k prvotnem vpra?anju glede pihanja zadaj pod noge, sem mnenja, da je od ventilatorja, do ?ob za pihanje zadaj pod noge tako velika razdalja, da se mo? pihanja ?e mal porazgubi, zato slab?e piha in seveda slab?e greje. ?e res izrazito slabo piha, je pa mo?no, da so te cevi nekje na poti do zadnjih ?ob snete. Kar se mi pa vseeno zdi bolj malo verjetno, saj so speljane po tleh in niso podvr?ene nekim premikom ali podobno. Verjetno pa preve? pri?akujete od gretja zadnjega dela vozila.
To?no to Mazdo je prodajal en tip iz Hrastnika ?e prej?njo nedeljo (14.9.2008). Jaz sem ga klical za ogled, pa je rekel, da jo je ?e prodal. Na oglasu je imel postavljeno ceno 3450 EUR. Sedaj, po enem tednu, pa jo prodaja ?e nekdo iz Celja za ceno 3650 EUR. ?e jo prodaja samo za zaslu?ek, je OK. Samo da ni v tem tednu ugotovil, da je z avtom kej fejst narobe, pa jo zato prodaja?
Avto smo kupili. Torej 323F 1.4i, model BJ, letnik 99. Smo zelo zadovoljni, avto je odli?no ohranjen in nam je zelo v?e?. Motor je sicer 1.4 ampak je ?ist OK. Tudi mo? in pospe?ki niso tako slabi. Porabo bomo pa ?e spoznali.
Rabimo pa 3 ali pa vsaj 2 zadnja vzglavnika. Kupljeni avto jih namre? nima. ?e ma kdo za prodat, se lahko zmenimo. Idealno bi bilo, ?e bi bili iz modrega blaga, ?e pa niso, bojo vseeno dobri, jih bomo ?e sami preoblekli. Ponudbe lahko kar tule ali pa na ZS.
Kupujem Mazdo 323F (kot nek karavan), 1324 ccm, 54 kw, letnik 1999, 130 tkm. Sam z Mazdami nimam izku?enj (sedaj imam Nissana Almero 1.5, letnik 2001), kupujem jo zato, ker: zaupam japoncem, mi je ta model v?e? in imam eno dobro ogledano. Vas uporabnike pa prosim za opis izku?enj s tem avtom, tudi kak podatek o ceni servisov ne bo odve?.
V trpe?nost motorja ne dvomim, predvsem pa me zanimata pospe?ki in poraba. Kajti bojim se, da bi bil motor malo pre?voh za tak avto.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem tole gor prilepil
Povezava za deljenje
Deli na druge strani