marko_mx-3, najlep?a hvala. K se mi zdi de so mi v trgovini z avtodeli naro?il diske za 323 BG od letnika 90 naprej...
ti verjetno misli? 2mm v premeru de so moji ve?ji... ?e so vse ostale mere iste, pomojm to niti ne bi smel bit velik problem, ne? Dej ?e lahko, mi po?lji prosim mere mojega diska oziroma skico z merami...thnx
Wiperboy...diske sm pa kr nove naro?u...ta stari so mel stene ?e ku uni merilni listi?i
Drga? pa kr ?tudiram ja...sej kumi ?akam de pade diploma...pole pa povabm vse na en velk ?ur
toyota ter mazda sodijo med najzaneslivej?e avtomobile na svetu, tako da odlo?itev sloni predvsem na vse?nosti, najve? pa pripomore k odlo?itvi testna vo?nja.
to, da je zakonska obveza naslonjena na neki kvazi datum je res oreng butasto. To je tko kot, da bi nekdo rekel, da moramo 1. novembra vsi dolge pla??e oble?t, ker se lahko prehladimo in to dr?avo in delodajalce pa? preve? stane.
Pri avtomobilih pa bi morala biti obveza zgolj za razmere pri katerih so zimske gume primernej?e oz. varnej?e od letnih - se pravi sneg, poledica, ekstremno nizke temperature (<-10). Tisti, ki bi pa v takih primerih zaradi neustrezne obutve naredili zastoj ali nesre?o pa bi sledila kazen v vi?ini 2x zneska vrednosti kompleta gum srednjega razreda za tisto vozilo. Pa da vidmo kateri kamionar se bo ?e zajebaval.
Sej po eni strani te razumem, samo po drugi strani pa spet to ni re?itev. Tvojo re?itev bi si lahko preve? razli?no interpretirali (kdaj so zimske pnevmatike varnej?e od letnih). Predstavljaj si, da kar naenkrat pride do ohladitve...temperatura pade pod 0 in zraven ?e mokra cesta. Tebi pa bo v avto priletel nekdo z letnimi pnevmatikami cca 1,5mm profila, ki se mu ?e do v?eraj ni zdelo potrebno montirati zimske opreme. Pa?, pla?al bo enormno kazen...ti pa bo? mogo?e lahko invalid ali ?e kaj huj?ega.
Datum sploh ni neumna re?itev. Zakon te ne obvezuje imeti po tem datumu nujno zimske gume...lahko ima? ?e vedno letne (ok, min 3mm profila) ter verige. Druga opcija so pa? zimske gume.
crpalke iscejo izkljucno zasluzek...tko de vrejtno ne bi sli promovirat neki, kar zmanjsa porabo goriva, razn ce bi s tistim preparatom tolk zasluzil in not prnesli izgubo.
ti jih najprej s ocisti z razredcilom, nato zbrusi, da ne bo gladka povrsina (na laku barva ne ostane dolgo). Ce feltne nimajo odrgnin ter udarcev, jih ni treba kitat, temvec samo das primer, nato pa barvo...
v kolikor so odrgnine manjse, komaj opazne, das najprej primer, nato spric kitm, ki ga kasneje zbrusis z 1200 papirjem, nato barvo...
hja, kot domacin na tej cesti lahko povem, da mas se sreco da ni kaj hujsega. Ponavad je s to cesto tako: najprej se peljes iz Tolmina proti Gorici pocasi da preveris stanje kamenja na cesti, sele nato lahko za nazaj vozis hitro...
sicer pa, upam da bos vse dobro uredil...ceprav bi bil sam verjetno precej razp.... zaradi take stvari.
sirius, nisem hotel nobenega u?alit...vendar moje mnenje je tako:
sem se peljal ?e ve?krat s puntom (2.generacija) in ti moram pariznati, da ga moja 15 let stara honda civic preka?a prav v vsakem detajlu (zavedam se razlike v razredu, vendar 15 let razlike pa tudi je nekaj, ne). ?e samo udobje ter po?utje med vo?njo (materiali v notranjosti, lega na cesti...) govori v ogromen prid civicu. Kolegi pa se tudi ne ravno hvalijo z vzdr?ljivostjo tega punta. Crkovanje zadnjih lu?i (slabi stiki, ki jih ?e od prej?njega rodu Punta niso popravili), te?ave z elektroniko, pokanje v zadnjih amortizerjih,... Pa ?akaj malo, saj to se pri skoraj novem avtomobilu ne bi smelo dogajati...ali pa??!
od tovjih favoritov sem sicer za almero, vendar bi pogledal ?e raje za kak?no hondo civic (6.generacija)...po mojem ?e najbolj?a izbira)...odlo?itev pa je tvoja
decko, vzemi civic 1.4 i ali pa se bolje 1.5 ils 6 gen. (od 96 do 2000), pa ti ne bo niti malo zal. Cene so primerne, do 1 mio ze dobis soliden avto za solidno ceno. Kvari se dobesedno nic, in to lahko verjames. Bencina pa tud malo pokuri, sploh ta 1.5 varianta...kolegu pije okoli 6,5 litra, ce vozi umirjeno, ob hitrejsi voznji pa tja do 7. Ampak to ni tiscanje do konca seveda. Ce kupis ta avto, mi bos sigruno cez 5 let hvalezen da si me poslusal...dobiti pa moras dobrega.
Roverji so s hondinimi motorji trokirali, ker niso imeli tudi hondinega racunalnika, ampak samo motor, Tako da so vse roverjeve tezave izkljucno na roverju, in ne na hondi. Roverja sicer tudi sam osebno odsvetujem
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
de ne bom nove teme odpiral
zakaj ima ta mazda tolko ni?jo ceno:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2870903&show=1
je to varianta ?erne in gre ta avto papirnato skozi goro slamnatih podjetij, na koncu je sporen iz dav?nega vidika itd. ali je kaj drugega...
ker ogla?uje se kot nov avto, ceno pa ima ve? kot 1000? ni?jo
hvala za odgovore
mazda 323 karavan
honda civic 1.6 130hp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani