Skoči na vsebino
Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 22 minutami je NevLado napisal:

Hja, tole v kombinaciji z močnejšim dizlom bo očitno alternativa za bodoče kupce izumirajoče niše karavanov, ko bo treba menjat Mazdo6....

Kr neki, plastic fantastika za veliko preveč denarja. Pa še grd je. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 1 uro je jacques33 napisal:

Jaz sem tudi danes do vrha natankal in to prvič pri Shellu, pa da vidimo, kako se bo zdaj občutil navor. 😄

Pripasaj se še s sovoznikovim varnostnim pasom. Sedaj bo šlo zares. 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Nekaj dni se vozim s prvinskim avtom - Cliom Storia 1.2 s 43 kW (58 KM) in gre čisto v redu, tudi po avtocesti. Sprašujem se, ali človek res potrebuje kaj dosti več?

Odvisno.od voznika. Če si bolj športne narave, lahko na Vrhniškem klancu izstopiš iz njega in malo tečeš zraven. 

Drugače po ja. Definitivno prideš tudi z njim do cilja. Kakor tudi s kolesom. Slej kot prej. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Odlično za tole... ja pa navor korigiran, da ima očitno tam nekje od 3400 obratov konstantno moč (ravna vodoravna črta) pri 140KM. To zna bit celo med 3400 obratov vsaj do 5200. Tam, kjer ljudje tudi največ vozijo bencinarje pri pospeševanju. Men se to zdi kr ok, ker tole zna bit kr žvahna zadeve pri nizkih obratih. Do 2500 celo bolj kot X motor.Do 3500 pa celo enako.

Sigurno je pa boljše od G122 in G150.

Kupc jo bodo najbr6 "odpirali" oziroma čipirali na običajno moč teh motorjev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 minutami je Slivka napisal:

Kaj pa lahko komplicira? V homologaciji je zapisana dimenzija. In če je na vozilu dimenzija, ki je zapisana v homologaciji, nima kaj drugega kot vrnit dokumente in zaželet srečno vožnjo...

Nope. Tudi, če imaš platišča, ki so po merah zapisana v homologaciji, a so aftermarket-ne original, moraš imeti po zakonu homologirane tudi te. Sem že napisal, da so enega pred menoj z mercedesom zavrnil na tehničnem zaradi tega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je Hixxy napisal:

Nekje sem zasledil da ti lahko policaji tezijo za platisca in je pametno zamenjati srednje pokrovcke, tako da ne pise vec momo oziroma karkoli ampak je znak od mazde.

Koliko je resnice v tem?

Policaji ne, na tehničnem pa sem sam videl, da so komplicirali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 41 minutami je Bossek napisal:

Dosegel pomemben mejnik :hudicek:null

image.jpeg

Se pravi, da imaš ti tu gor največ pre oženih kilometrov... In to brez težav z motorjem. A imaš tudi ti X 186 motor? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 1 uro je etcho napisal:

Zamenjal letne gume z zimskimi. A? Bo ok za to temo?

Lepo. Mi Matdaši tu na obalii pa res lepo skrbimo, da nas sneg tukaj ob morju ne more presenetiti. Vsako leto, ko ga kar nekaj zapade, se brezskrbno vozimo. Ostali Primorci pa zmedarijo po cesti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je skritikrt napisal:

Po vsej verjetnosti...po moje nepomembno.

Bolj važno je,da je dober,vzdržljiv stroj ta 2,5 z 140 konji...

Glede na dosedajšnjo prezenco na netu se zdi,da navdušuje.🧐😃...je točno tisto,česar ostali nimajo.

In to navdušuje s čim? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je etcho napisal:

Enake gume, enak pritisk v gumah, enako težka voznika. 😄

Prideš zraven, ko jo bomo testirali? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 49 minutami je skritikrt napisal:

Poraba 6L/100km👍

Koliko je dejanska , bomo ugotavljali direktno primerjavo z cx 30. Na enaki razdalji, pri enaki hitrosti. 

To ostalo je kr neki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 5 minutami je pob napisal:

Imam spet en tak avto (mazda6 2018), ki ima čudne dimenzije gum in so drage za popizdit. Delam po 1000 km na teden in rabim nove zimske gume v dimenziji 225/45R19 in nimam pojma, kaj kupit, da še zadovoljim potrebe po stabilni vožnji, porabi, obrabi čez zimo.

Ima kdo kak predlog, ker cene se res gibajo med 150 do 250 eur.

Hvala.

To so normalne dimenzije in normalne cene za 19".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 urami je NevLado napisal:

Nima veze kakšne gume maš, ko zapade sneg boste meli vsi primorci srečanje na Ravbarkomandi :D

Kakor kdo, kakor kdo.😉 Nekateri gremo z lahkoto tudi  preko zasneženih prelazov v Dolomitih. Sicer je meni osebno velik užitek voziti po snegu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Z Gelipterjem ga upam, te dni dobiva, da mu dpihava dušo. Naj bi prišel v KP danes ali jutri. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Moje letne Bridgestonke bodo po tej sezoni končale tam, kamor sodijo. Na odpad oziroma med odslužene pnevmatike. Potem pa gremo v nabavo resnih gum. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Tako kot sem napisal... nikoli nisem opazil razlike med gorivi, da bi pa z enim naredil 100km več je pa pač lovska.

Molova nafta smrdi iz auspuha, medtem ko shellova ne. Molova nafta =več bio goriva noter. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 9 minutami je Boss napisal:

Ej, da nau Holob slučajno cenil goriva v torek... mislim resno, jaz sem včeraj tankal polno pa me bo kap če zvem, da bi lahko v torek prihranil cel evro.

Ma kakšno znižanje neki. Kmalu bomo prehiteli Italijane s cenami goriva. Pa so imeli oni že blizu 2€ / liter. Sedaj dobiš benzin ta za 1.65€ in dizel za 1.6€/liter.

Na, začetku leta smo bili še med najcenejšimi, sedaj drugi nižajo cene mi jih višamo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Na, ko zeleni udarijo je za varnost itak vseeno

No, upam, da se pametnii ljudje ne bodo držali teh neumnih predpisov. Jaz zamenjam gume, ko imajo še 4 mm profila. Takrat je meja, ko so gume še nekaj vredne. Na suhi cesti. To najbolje vidiš, ko je voda na cestišču. Kdor se hoče igrati naj se. Zame to ne velja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Se vidi kako dinamičen voznik si, da tolk zdržijo... 🫣Pri tebi bi še Nxenke zdržale 50kkm....😁😉

Drugače so pa Bridgestonke kar trde gume..... 👍😉

Samo res. Imajo skoraj več profila kot nove. 😄😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Michelin Pilot Sport 3, 18 ", DOT 3917, po 6,5 letu uporabe na Mazdi 3 (od junija 2018) in cca z njimi prevoženih 70.000 km, velika večina po avtocesti.

image.png

Niti ne izgledajo tako slabo, kot bi lahko. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Boss napisal:

... pa Rupar. Sami možganski trusti. Aja pa Logi po naredu red, ker zdaj je tudi on svoboden al se pa vsaj dela da je. Super bo, zlati časi nas čakajo... se že veselim.💖

Samo, da ne bo zopet kak "nov" obraz od malih stricov iz ozadja. Izgleda, da, so se holoba naveličali pa se ga hočejo znebiti. Pa bo prišel "novi" obraz levičarjev. In bo obljubljal nemogoče. In potem se bo posral.In ljudje bodo zopet pizdili, pa jamrali, pa popularnost mu bo padla na 10%....In na naslednjih  rednih (ali izrednih) volitvah  zopet- ponovi vajo. 

Slovenija pa samo tone in tone vse globlje. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 4 minutami je Agerg napisal:

Ja, samo ali pri nas vidiš kakšen urejen najemniški trg? Mogoče malo v Ljubljani, drugje je pa vse bolj slabo. Spet posledica, da je vse lastniško...

No, saj o tem govorimo. Pri nas se zadnjih trideset let ni skoraj nič gradilo. 

In, ker je premalo stanovanj na trgu (veliko je praznih) so cene najemnine oderuške. Saj je vprašanje, kaj bo, ko bo davek na nepremičnine. Kam bo šel pobrani denar glede na to, kako vodstvo imamo in kako delko z našim denarjem. In kako vsak dan lažejo... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 33 minutami je Agerg napisal:

Mogoče še dodam in poudarim - v primeru, ko imaš lastniško nepremičnino, kar večina mladih in tudi malo manj mladih nima. Tu se začnemo pa potem pogovarjati o vedno večjih ekonomskih razlikah med ljudmi. Enkrat sem poslušal intervju z Avstrijko, ki živi na Dunaju in je sama rekla, da ima lepo urejeno življenje, ampak se zaveda da zato, ker je bil stanovanjski problem rešen preko imetja in lastništva v družini. Drugače bi bila zgodba živeti tam čisto drugačna in veliko veliko bolj zakomplicirana. Pa to na Dunaju, ki je tudi eno boljših mest za življenje.

P.S. Naš standard pa tudi bazira skoraj samo na tem, da ima večina ljudi rešen stanovanjski problem preko družine. Če gledamo gospodarstvo je vse bolj na trhlih temeljih - nikakršnega ustvarjanja dodane vrednosti z lastnimi produkti, itd.

Na Dunaju imajo sicer zelo dober sistem glede stanovanj. Poberejo davek na nepremičnine (tega pri nas še ni, upam, da ga bodo kmalu uvedli) in s tem denarjem vsako leto naredijo par tisoč novih stanovanj za mlade. Pa še najemnine so poceni, ker je veliko konkurence. Sem veliko hodil po svetu in v večini držav jim ni mar, da imajo vsi svoje hiše ali stanovanja. To je bolj naša balkanska folklora. Važno je, da imam svojo hišo, pa četudi zanjo delam celo življenje in si ne morem privoščiti nič drugega. Da bodo ja sosedje čim bolj nevoščljivi.

Ko bo pa potrebno obnoviti streho ali fasado bo pa v veliko primerih jok in stok. Pač v Sloveniji ima folk prevelike avtomobile in  prevelike hiše za svoje dohodke. Recimo letos sem bil na Danskem, kjer je delež lastnikov stanovanj sorazmerno majhen. Vprašal sem mlade, zakaj je tako in ali si zaskrbljeni kaj glede bivanja. Odgovorili so, da ni rečeno, da bodo celo življenje živeli v istem mestu (ali državi) in da bodo pač plačevali najemnino. Stanovanj je v glavnem mestu Danske še viška pa tudi za najemnine dobijo mladi del  plačila sofinanciran od  države. Tako, da jim ta strošek ne prestavlja nekega problema. Recimo mi smo tam stanovali v 90 m/2 velikem stanovanju. 

Za najem tako velikega stanovanja bi mlada družina plačala le 450€. Kar je za njihove plače drobiž. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.