Meni so Conti skakale po avtocesti, ker kot sem že napisal, napumpane na 2,6 segrele so se na 2,8 .Potem so itak pretrde in rade skačejo na naši neravno avtocesti. Tudi vsako luknjico čutiš.
To je res kar praviš, ampak vseeno tukaj igra tud premer feltne. 245/45R18, če bi imel pa 19 colarke pa bi bil 245/40 R19.
Res je. Dimenzijo 245/40 r 19, imam jaz na 6-ki.Seveda moraš imeti tudi širšo feltno 8,5". Na original Mazdine 19" jih jaz ne bi montiral. Sicer greš do amoak ni v redu.
Pa glih to naj bi bila velika prednost GY F1 Asy. 6, da so med najtišjimi gumami sploh. @50keda kolk pa si tole polnil? Lahko, da je premalo pa se po zunanjih robovih vozi in ker je tam narezano oddaja zvok. To je stalni problem GY F1 (smreka profil) od prve generacije naprej. Sem jih mel na 3.0 in 2.8 zadaj, da so se obrabljale pravilno in bile fenomenalne gume. Verjetno ene najboljših ever.
Tudi kasnejše Asymetric sem pumpal, kar precej okoli 2.8. Pač UHP gume.
Jaz jih na 6-ki pumpam na 2.6 in so čisto v redu. Tudi gume GY assimetric 5 sem imel isto in so se lepo obrabile po celem profilu.
Zato pa tulijo, ker so mehke. Asymmetric so vedno bile bolj glasne, tudi F1 tuli.... 🫣
Ne vem no. Na moji 6-ki nisem glih opazil, da bi bile preveč glasne. So veliko bolj tihe kot assimetric 5, ki sem jih imel prej gor. Je pa res, da so vse te ultra športne gume bolj glasne kot recimo turne gume.
Danes sem malo eksperimentiral z tlakom v gumah. Najprej sem napumpal na 2.5 in šel malo na cesto. Še vedno je bilo pretrdo. Nato 2.4 bar. Ta vrednost je super za te gume.
Sem pa zadnjič, ko sem kontroliral na pumpi gume, (gume so bile "vroče* po hitri vožnji na avtocesti) ugotovil, da se zrak v gumah zelo segreje in posledično tlak naraste. Pokazalo je namreč 2.8 bar. Se pravi, da je narasel za 0,2 bar.
Če potegnemo črto pod vse to pisanje, nihče ni nikogar prepričal. Mislim, da tudi nihče od mazdašev ne bo preklopil na "zeleno". Celo zelo je verjetno, da tudi tisti, ki so mogoče še kaj malega razmišljali ", mogoče pa" jih je minilo.
Pri elektromotorju imaš navor (in pospešek) res takoj na razpolago in to trga gume. Je že znano, da je obraba nekje do 25% hitrejša kot pri normalnih ICE-jih.
Pa še teža dve toni in več naredita svoje. V bistvu bi morali oni plačevati več za cestno takso, saj uničujejo ceste skoraj kot tovornjaki.
En model, lastnik Ford mustanga Mach - È ima najbrž edino delo v življenju, da vozi svojega električarja od ene javne polnilnice do druge. To počne predvsem pred nakupovalnimi centri, kjer pusti avto celo noč in še pol dneva, tako, da drugi kupci ne morejo priklopiti svojih avtov. Sedaj mu upravljalci napupovalni centrov električne priključke kar izklapljajo
Ravno včeraj sem ga vprašal, kako to, da to dela. Pravi, da tako polni zastonj avto. In kdaj se vozi z njim. Pravi, da dela malo kilometrov na leto in da se večinoma vozi s kolesom. 🙄
Sem pa opazil, da je imel totalno zliane zimske gume. Že dolgo nisem videl takih gum brez profila. Pa je imel gor zimske gume Bridgestone. Rekel je, da mu jih je tako pobralo v dveh letih.
Ali je možno, da pri teh težkih električnih avtomobilih trpijo veliko bolj tudi gume in je to dodaten strošek napram navadnim?
Čas vožnje vidiš po tem, da štartaš ponoči in prideš v Dalmacijo zjutraj.
To velja seveda za tiste, ki hodijo k hrčkom. 😉
pred 7 urami je GregorV napisal:
Torej, če grem na daljšo vožnjo z več postanki (na morje in nazaj...), ni variante, da bi videli skupno prevoženo razdaljo, povprečno porabo, morda še čas trajanja vožnje?
Če je tako, ni ravno dobro. 😪
Preden štartaš na dolgo pot predvidevam, da tankaš poln rezervoar.
No, ko med potjo ali na koncu potovanja tankaš ponovno poln rezervoar, na roke izračunaš točno porabo. To deluje bolje od vseh računalnikov v avtu.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ali pa oddati psa v rejo za nekaj časa, dokler se ne spametuje. 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani