Skoči na vsebino
Uvoz avtomobila iz nem?ije
Napisano

Men tudi zanima v kaksnem smislu, mu morda nakazes denar pa ga nikoli vec ne vidis varianta?

Jaz konkretno sem gledal mazdo 6 2015 letnik, mi ni sla v glavo cena najprej potem sem pa v zelo skopem opisu prebral da je us model, to je to heh.

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G165
Napisano

Glede kontorle dela mam en fajn primer od zadnji?, doma sem sodelavcu menjal komplet diske plo??ice, mo?akar tik pred penzijo in totalen laik je bil seveda ves ?as zraven. Zgledalo je pa to tako, da je vsakih 5min nekaj spra?eval recimo: joj zakaj je pa ta ?ljust tako ?rna, ej matej kaj pa ?e bi jaz z dratper?no to malo spucal, uf kaj pa tele pikice rje a je to narobe, a ma? kej nitro razred?ila, a mi bo? pogledal ?e nivo olja, kaj pa ta antifriz a je vredu ?e je malo pod maximukom itd itd itd.. vsake 5min nekaj in potem delam delo ?e enkrat dlje, ampak ?e imam ?as me to osebno ne moti, raje delam dlje pa je ornk narejeno. Problem nastane ker pri takih mote?ih dejavnikih se hitro pozabi kak ?rauf zategnit in podobno in ?e je gu?va lahko hitro pride do pi***arije. Potem pa pride do pljuvanja ?ez mehanike, kao ta je slabo pa napov naredu. Zato raje po?ljem stranko na kavo in lepo v miru naredim brez mote?ih dejavnikov.

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Zadnji? peljem iz Gradca, nedelja bolj zve?er okoli 10ih. Pred mano kolona treh ?leperjev katere prehiteva na izi avtobus.2 metra za busom policiska ?koda, itak cel ?as ti?i busu v rit, ko kon?no prehiti ga ?kodlivc stisne do daske seveda, sam sem vozil 130-140 on se je pa vidno in zelo hitro oddaljeval naprej, seveda in itak po levem pasu, desni je bil zaradi po?asnih ?leperjev od prej ?isto in popolnoma prazen, tako je bilo dokler ni zginil iz vidnega polja. Aja pa ni imel nobenih lu?k pri?ganih, tako da me zanima ko je pripeljal na postajo, ?e si je napisal najmanj 3 kazni. Hah

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

danes zamenju olje,filter razen enega mi ni uspel zamenjat ker nism glih nek mehanik :D

kako se menja naftni filter na mazdi 6 2008 ?

a more? res vse okol odsraufat da prides zram ?

al se da sam webasto pa pol prides zram al je kak laznji nacin pa nc ni treba

Ce se ne motim je to ze 2gen mazde 6. Torej s slike se bolj tezko razbere amapk filter je pritrjen z 2 sravfima (12 kljuc/gedora) na pozarno steno. Je kar skrito malo nizje in total glupo glede dostopa, raztavit je relativno lahko problem nastane ko lovis sravfe v luknjo ker je res smotan narejen. Vidim da mas se vebasto tako da je dostop se tezji. Ce ti rata raztavit moras filter nujno nafilat z nafto (ali ga napolnis z vakumom preko filtra iz rezervarja). Najlazje je da zapres zgoraj obe luknji in natocis od spodaj nafto ko je filter se zunaj. Potem ko je vse skupaj se malo dlje casa verglas avto da pozene nafto do masine.

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

aja pa prejle 2h nazaj na gorenjski AC (od ?martna do celov?ke) zavijam na AC pravtako neka voznica vw sharana (alpa ford) z nasprotne smeri. On ima trikotnik za neprednost, seveda me izisili... okej pa? kaj bi se sekiral, to itak dela vsak strpen voznik. No peljem potem dalje za njo po pospe?evalnem pasu se normalno oba vklju?iva na voznega nakar ona levi ?migavec in to cca 300m pred vozilom pred sabo, da bo ?la prehitevat... jaz pa valda ho?em prehitet njo in pa? ne je*em ?migavca naj po?aka saj ma ?e lufta. Lepo mirno mimo nje peljem, bam ona za mano in mi blenda.... jez lepo mirno se umaknem in potem za njo 130 po omejitvi ona se pa kar odaljuje, tudi ko se za?ne tabla za omejitev 100... potem pa cca 120 notri v tunel na izvoz za celov?ko...

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Iz Crnuc v smeri proti Bezigradu... tip (lahko je bila tudi zenska... necem)... zavije kar v enosmerno... in se mora malo nizje celo eden umikati :) ... >>

Ta ki je zavil si misli: ker idiot, kar na mojem pasu stoji....

Sem pa videl enega ki je ?akal na prosto pot iz smeri spodnjih ?rnu? na glavno cesto... al je biu bumbar, ali se je pa hotu izignit semaforju v prometni konici, pa ?e levo je zavijal (rabi imet obe smeri frej). Da onih ki se ostavijo na sredini ?ele. prehoda sploh ne omenjam... ja ja sami strpni vozniki ;)

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Od kar sem slu?beno tudi po 5h in ve? na cesti, sem videl sva?ta...

Vozim kombi ki je prazen te?ak cca 1.6t in potem me folk izsiljuje.. nevem kaj razmi?ljajo ampak se jim ne pi?e dobro ?e bi katerega nasadil... bi pa imeli sigurno dober ob?utek ko bi vidli rde? + na moji zme?kani havbi :glare:

Rondoji so pa itaq zakon: folk misli da je sam na cesti in niti neve zakaj so v rondoju ?rte...

Bo treba kupit spominsko kartico in zalavfat kamerco.. nenazadnje mi je prav kamera zadnji? oprala ime na forumu :prstgor:

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sm ze vceraj gledu, se mi je zdela ugodna doklerbnism zacwl opisa brat -.- js nvem zakaj si folk iz preventive ne da vgradit mazanja ventilov...

Ma mazanje.. :S Bo kr kej druga moogl bit.. Mogo? slabo nastavljeno vse skupaj.. :huh:

Jaz bi pa rekel da so fantje kr lepo zmenjeni, vgradijo plin tako da se ?ez pol leta oglasi? pri njegovem bratu ki je slu?ajno mehanik in on ti tako zrihta da se ?ez nadaljnega pol leta s5 oglasi? pri plinarju... Ne govorim da bi na koga (sigas) kazal s prstom, ampak na splo?no...

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kapitalni cepec
Napisano

Pripravite si kokice in kokakolo, udobno se zleknite na naslonja? in navijte zvo?nike do konca (no ali pa raje ne) ker prihaja 17o nadaljevanje filma fast anf fourious, z vratolomnimi prehitevanji ter razmetavanje ?ez 2 pasova, kateremu sledi ?e diagonalno izsiljevanje useh udele?enih vozil v prometu:

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kapitalni cepec
Napisano

Ni se reseno.. Koliko x moram se povdarit da me ni neslo cez 2 pasa in nisem izsiljeval sledecih vozil. Ker ravno zaradi tega plesanjaa in izsiljevanja vseh vozil me ima zda polovica foruma za kapitalnega divjaka... Zadevo si cisto prevec napihnil in vrgel slabo luc name in posledicno na celoten klub.

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kapitalni cepec
Napisano

Nisem se mislil oglasit ampak ker vidm da gre tema v napa?no smer....

Mazda6ka, brez zamere, sam prosim premisli malo preden pi?e? take bedarije na forum...

Pa za?nimo:

si po vzhodni ljubljanski obvoznici pridrvel po levem pasu s hitrostjo 110 + X (jaz sem ?el 110, ti pa X hitreje, po moji oceni med 160 in 180 km/h)

Morda res, ampak si pomisli da mog?e si ?el pa ti 90 jaz pa 130?? No res sem ?el hitro, 180 pa ziher ne.

prehiteti si sku?al po desni, a je bil tik pred mano na desnem pasu nek avto, komaj si se izognil trku z njim, avto ti je razmetavalo ?ez oba pasova, da si se vrinil pred mene in potem naprej izsiljeval avtomobile diagonalno od levega do odstavnega pasu in nazaj.

Tale del me je pa najbolj razkuril, ampak odkrito povedano si pa tukaj konkretno za?tihal samega sebe, ker nenazadnje koti si napisal sem jaz imel kamero v avtu in posnel usekskupaj in totalni ni bilo tako, jutri nalo?im video, pa se ?e sam prepri?aj o tem. Pa tudi nadaljnih avtov nisem izisljeval, pa? je*at ga, si imel nesre?o pa sem ravno pri tebi ?el v ?karijce prehitevat.

Aja pa glede na to da sem te prhitel pri ZALOGU, in ODDIVJAL 180km/h naprej.... KAJ SI POTEM TI DA SI ME NA IZVOZU TRNOVO

DOHITEL????

No, tudi to, da normalnim voznikom dviguje? pritisk z neobvladovanjem svojega vozila, predvsem pa hormonov, je odve? in nepotrebno

Super, ker se mi malo mudi, sem pa jaz tisti ki dvigujem pritisk drugim voznikom kateri arogantno vozjo in prehitevajo po levem pasu z 100 na uro... (ni blo mi?ljeno nate, ampak kot so ?e omenili v tej temi, je to itak standard na na?ih cestah)

Avto ti je pri vo?nji proti centru kr neki metal vn ?rne oblake. S kolegom sva upala, da ti bo zaribal.

Glede na to da si me hotel samo lepo opozoriti, se ti zahvaljujem za lepe ?elje ;)

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tolk pocen pa ?e nisem videl 323BAF, nerazbite;

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7559121&show=1

Haha, tole sem videl kako se pelje na cesti (1x po primorski AC) in ti lahko zagotovim da je tole totalka na 4ih kolesih. Odbija?a sta oba fu? pa cel levi bok je 2 barven, kakor da je nekdo olupil barvo dol (glej ?rni del), desnega pa na sre?o ni na sliki. Sicer pa pi?e da da tudi po delih, pomoje bi hotel za celega ve? :ne vem:

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kolega ima coupeja 2.0 navdnega s 136KM, V6 ima pa samo 30KM ve?... upo?tevat treba tut da je V6 tudi kak kg te?ji :)

Tako da tale hayundai je o?itno tako faljen kot 323f 2.0 V6. Eni pravijo da jo nese navdna 1.8. Tako da canyon, ke si da se pomeriva?! Zna bit kar zanimivo 323f 1.8 vs. 323f 1.8 V6 :D

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Homologacija
Napisano

Jaz sem klical najprej na LPP, pa so mi rekli da stane duplikat 36? ?zmeden? Men se zdi nekam veliko.

Klical sem tudi na mms vendar so mi rekli da naj se obrnem na lpp ker avto ni bil uvo?en pri njih...

A mogo?e kdo ve, je kje ceneje dobit karton?ek (morda kaka druga regija) ali so bolj enotne cene?

panoramska.jpg
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.