Skoči na vsebino
mazda bt 50
Napisano

So me svarili pred dizela?em, pa nisem poslu?al. No, po devetih letih se bodo prerokbe o dragih dizelskih okvarah o?itno uresni?ile...

Januarja sem opazil, da je poraba z 16,5 litrov na 100 km, kolikor je nekajletno povpre?je, zrasla na 17,2.

Februarja se je poraba ?e zvi?ala na 18,6 litrov na 100 km.

Marca je bila poraba ?e preko 22 litrov na 100 km.

Danes sem tankal prvi? v aprilu. Prevozil sem 220 km, nato?il pa 56 litrov...

Poleg tega sem v marcu za?el opa?at ?udne vibracije, ki so prisotne vedno, ko je motor pod ve?jo obremenitvijo. V prostem teku in pod majhno obremenitvijo teh vibracij ni...

Zdaj ?e zbiram denar in ?akam, kaj in kdaj bo sko?ilo ven...

Za za?etek probaj s tem...

http://www.motornaolja.com/produkt/dizel-aditiv-antigrippante-25/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Za mazdo III ali mora biti zimska guma obvezno "V" ali je lahko tudi "H" razred hitrosti?

2 razreda manj kot je v homologaciji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

To je normalno, gume niso stare, tezko bos marca dobil 18 dot.

To vem...lahko bi pa ble vsaj jesenske...jih bom vseeno obdr?al

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Tudi jaz sem naro?il T001 EVO ravno iz tega linka. Sem poklical in imajo DOT jeseni 2017, kar je ?isto ok.

Dobil gume...DOT pa 0417...bi jih imeli ali vrnili nazaj, glede na to, da so ?e stare 1 leto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Rad bi ?e kak?no drugo gumo sprobal, vsaj enako dobro ?e ne bolj?o. Obraba mi ni tako pomemben faktor, ne delam ogromno km in v vsak ovinek gume ne cvilijo, tako da ponavadi gume menjam zaradi starosti in ne zaradi obrabe.

Pi?e? o Bridgestone Turanzi T001 ali o Turanzi T001 Evo? Evo ima dodan ?e en vzdol?ni ?leb in drugo zmes gume, naj bi bila veliko bolj?a od predhodnice, predvsem na mokri podlagi. ?akam ?e na kak?en leto?nji test te gume.

Hvala za info., ampak imajo poleg velike izbire tudi velike cene, povrh vsega pa ?e gnil iskalnik. 

Tudi jaz gledam Turanzo T001 Evo, ki pa je ne delajo ve?. Nadomestila jo je T005, ki pa jo na tyrereviews ravno ne pohvalijo najbolje. Tako da se ?e vedno bolj nagibam k T001 EVO...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

trije otro?ki sede?i v mazdo 6
Napisano

Jaz sem ze tako vozil brez problema. Ce pa imas ze stolcke 15-36 razmisljal tudi ontem da je vsaj en otrok verjetno goden za jahaca - reci pisi 5 -6 let?

Moja sta sla na jahaca pri 4 in 5 letu. Popolnoma drug svet

Ravno to me je zanimalo, ?e je ?e kdo vozil 3 sede?e. Ko bodo trije, bo prvi star ravno 5, drugi pa skoraj 4. Tako da bi vsaj prvi mogo?e res ?el na jaha?a in bo la?je. Bomo videli februarja, marca :) Hvala za odgovore!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

trije otro?ki sede?i v mazdo 6
Napisano

Drugo leto se nam bo pridru?il ?e en ?lan tako da bomo 5 ?lanska dru?ina s tremi majhnimi otroki. Sedaj ?e uporabljamo 2 sede?a 15-36kg potem pa bo zadaj potrebno dodati ?e lupinico. Zanima me, ?e je kdo ?e stla?il 3 sede?e v mazdo 6 karavan prve generacije. Zaenkrat ne bi rad menjal avtomobila, ker nam slu?i odli?no. Za parkrat na leto, ko bi pa ?li na dopust, si pa za prtljago sposodim trugo in to je to... Vem pa, da bo s pripenjanjem hudi?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

U?inek zavor na teni?nem
Napisano

Tole sem pa na netu na?el  :ne vem:  :ne vem:  :ne vem:

attachicon.gifzavora.jpg

To?no to sem rabil ;)

Tako kot tukaj pi?e...M1 delovna zavora min 50%, parkirna zavora pa min 16%. Procente si izra?una? tako da vsoti 1008 ali 389 deli? s te?o avta x 10 (pospe?ek) ;) Tako da pri ro?ni si 3% nad minimumom, delovna pa je zelo odvisna od te?e in ne more? primerjat s tono te?kim cliom ;)

Izra?un mi je jasen...in za u?inek delovne se tako izra?una to?no, za ro?no bi tak izra?un pokazal 23%.

To pomeni, da ima clio za svojo te?o bolj?e zavore kot mazda za svojo...?isto lai?no razmi?ljanje ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

U?inek zavor na teni?nem
Napisano

Mislim da mora bit ro?na zavora vsaj 30%. Verjetno je to mislil.

Hm...Pri cliotu je bil u?inek 22% in tudi ni ni? rekel... Kolik?en u?inek zavor pa imate kaj ostali pri M6 prve generacije?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

U?inek zavor na teni?nem
Napisano

V?eraj sem naredil tehni?nega z M6 CD136 2005 in mi je mo?akar rekel, da mi ro?na slabo prime in da naj jo na servisu nastavijo. Potem sem gledal parametre in ?e posebej me zmotil podatek, da je u?inek zavor 61%. Meni se to zdi kar malo malo. Pri ?eninem Cliotu je bilo pa 74%. Prednji diski in plo??ice so stare pol leta, zadnje pa nisem menjal, ker naj bi bile dobre ?e za 1 leto. Druga?e pa avto zavira ?isto OK. Ali je ro?no potrebno samo kaj nastavit ali bom moral pred?asno zamenjati ?e zadnje diske in plo??ice, ker manj?i zavorni u?inek je verjetno zaradi zadnjih zavor?

post-4422-0-56159000-1432789593_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Matice za alu plati??a
Napisano

Sam imam letne 19", zimske pa 17"... pa imam samo en komplet vijakov ... Nekatera platisca so taka, da moras imeti druge vijake z daljsim ali krajsim navojem...Ce imas oboje na voljo, je najbolje, ce probas in bos videl, ce pasejo ... :)

Hvala za odgovor...bomo danes probali, ?e pa?ejo... Upam, da ja ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Matice za alu plati??a
Napisano

?ivjo,

sedaj imam na M6 16 col plati??a z zimskimi gumami, kot so na sliki post-4422-0-34528000-1426571645_thumb.jpg

Imam pa tudi 17 col plati??a, kot je na sliki post-4422-0-39835200-1426571724_thumb.jpg

Pri 17 col pa nimam matic. Sedaj me pa zanima, ?e ustrezajo matice iz 16 col na 17 col? Ali moram kupiti druge za 17 col?

So pa oboje original plati??a. Hvala za odgovore. LPM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 2 radio
Napisano

Kolega je pri prvi mazdi 2 menjal akumulator in sedaj mu radio zahteva kodo, katere pa nima. Mogo?e kdo ve kak?na je koda in kako se odklene radio. Hvala!

A tole deluje? Je kdo ?e probal?

If you don"t know the Owner"s Code, the instructions are similar.

The first goal is to get the display to flash"ERR" instead of code. Then you can enter the Dealer Code to reset the radio. Here are the steps:

STEP 1: Turn the ignition to ACC

STEP 2: Briefly and simultaneously press both SEARCH and AUTO-M. This action should change the display from a blinking code to a solid.

STEP 3: Using the radio preset buttons 1, 2, 3, and 4, set any four-digit code in the display. The first position can be set using the 1 button, the second using the 2 button, etc.

STEP 4: Press and hold both SEARCH and AUTO-M. If by some chance you guessed the Owner"s Code, there will be a loud beep and the display will show good before the radio turns off. If this happens, you are done. More likely, the display will briefly show"ERR" and then change back to the flashing code.

STEP 5: Repeat steps 1-4 until you have a flashingERR instead of a flashing code.

STEP 6: Press the following buttons in sequence: SEARCH, AM, AUTO-M, FM 1/2. The display should now show .

STEP 7: Set the code to 4989 using the preset buttons, as before.

Press and hold both SEARCH and AUTO-M until you hear a loud beep and the displayflashes good. The radio will then turn off, and you are ready to start listening again.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.