no, jaz sem svojo mx5ko kupila pozimi (februarja). Glede razlike v ceni ?e jo kupi? poleti ali pozimi ne vem, vem pa, da je bila ponudba pozimi manj?a, kar po ekonomskih na?elih pomeni, da so bile cene na?eloma vi?je, oz. ?e je ve?ja ponudba (kot je to sedaj) so na?eloma cene ni?je. Mislim, da je sedaj kar pravi ?as za nakup, je velika ponudba, tile avto?ki se ne prodajajo tako z lahkoto (vidim da so na prodaj nekateri ?e od pozimi ko sem jaz kupovala svojega). ?e ti je kak?en padel v o?i, mi sporo?i, morda ti lahko pomagam s kak?nim nasvetom, saj sem ponudbo spremljala kar nekaj ?asa...(npr, koliko ?asa se avto ?e prodaja, potem je prodajalec zagotovo bolj fleksifilen glede cene...)
Glede klime - zelo bi ti priporo?ala, da si kupi? avto S klimo. Ker je avto?ek majhen, se namre? pri zaprti strehi ?ipe kaj hitro zarosijo, vklopi? klimo in v 10 sekundah so odro?ene. Poleg tega zna biti poleti kar vro?e na soncu s spu??eno streho in je fino da klimica malo greje. Me je pa neprijetno presenetila poraba - tam okrog 10 l ali ve? za mestno vo?njo (1.6 motor). Priporo?am ti, da ne kupuje? mo?nej?ega motorja, 1.6 kar lepo potegne ker je avto majhen in dokaj lahek.
Avto ki ga omenja? je na netu ?e od zime (ali ?e ve?) - tip se verjetno heca s tole ceno... Da? ?e 300 TSIT pa ima? super avto?ek letnik 2001...moj nasvet - pozabi na tale avto?ek...
No, bottom line, mojo mx5ko imam, se vozim okoli in u?ivam (sem pa zato bolj poredko na forumu). Nejc0, ti kar pi?i, bom sedaj bolj spremljala razpravo....
Hja, 1.5 mio je res nekam malo... Odvisno kako se ti mudi s prodajo, pa koliko se ti da ukvarjati v ogledi kupcev. ?koda ker nima klime, ve?ina MX5k ki se sedaj prodajajo je nima...?e bi jo imel, bi jo veliko la?je prodal... Dodatna oprema (prtlja?nik, hardtop, itd) pri prodajni ceni ne pomeni tako veliko (da bi iztr?il toliko ve? v primerjavi s primerljivim avtom).
Zakaj pa prodaja?? Si se naveli?al, si imel kak?ne probleme z avtom?
No, ravno danes je pri?el nek diler - ni da ni stvari ki jo je spljuval. Pa sem ga imela polhn kufr, sem mu rekla, da ?e ho?e imet nov avto naj da 5 mio. Mi je ponujal 140 TSIT manj, kot imam nastavljeno ceno, pa da je pleha povsod dosti...Je ?e res, samo se mi zdi neumno, da mu dam avto tako poceni, da bo potem lahko on prevrtel ?tevec nazaj pa lepo zaslu?il.
Avto?ek je pa tale....pa mi prosim povejte ?e je cena OK?
prvi? v ?ivljenju prodajam avto. In mi je to kar zoprna izku?nja. Folk kli?e, pa re?e da bo pri?el, pa potem ne pride...Pa baje obstajajo bande preprodajalcev, tako ene 5 komadov, kli?ejo kot da so posamezni kupci, pridejo, pa npr. spljuvajo avto, pa pride drugi, pa ga tudi spljuva in tako dokler se ne zasekira?, da ima? ceno previsoko.
Sumim, da so se spravili tudi name, dva razli?na tipa, oba z ju?nja?kim naglasom, en mi ho?e ceno zbiti za 20 odstotkov...
Torej, napi?ite kak?ne so va?e izku?nje pri prodaji avtomobilov. Kak?en nasvet, itd...
Uau Blindek, potem pa ne vem, o?itno so vulkanizerji v LJ dra?ji.... Kakor se spomnim, je zagotovo tem ?ez 6000 SIT, nikakor pa ni 2000 SIT (?e bi bilo tako poceni, sploh ne bi razmi?ljala o tem). Ampak se mi neumno zdi dati toliko cekinov, ko nekajkrat naredijo frrr frrr pa ?e nastavijo taco da jim pla?a?...
Hej, fantje, ali ne bo tole malo preve? zapleteno...namre? kje je kdo objavljal, koliko ?asa je ?e gor itd. ?e bo tako, bo potrebno kar nekak algoritem dati gor, pa kak?no mediano izra?unat....
Saj vem, da se v?asih kak?na tema izrodi v ?vek, ampak je pa v?asih kaj kar fino prebrati...
Sicer pa, podpiram to, da se naredi ve? razredov, kar ni pravi?no da imam jaz enak rang kot nekdo, ki ima npr 2000 objav...
Ja, valjda je 20 cm huda luknja - ?e bi bili lahko to?eni za ni?jo luknjo, bi zavarovalnice lahko kar bankrotirale...Morda pa ?akajo, da vse te kuknje postanejo 20 centimetrske...
Hja, tudi pri nas v Lj imamo luknje, ?e posebej pa so zanimive razne stranske uli?ice. Ampak, pazi zdaj to- ?e je luknja globja od 20 cm (ne me prijet za besedo) in ?e se ti zaradi take luknje povzro?i ?koda na vozilu, lahko to?i? Cestno podjetje. Se pravi da ugotovi? katero Cestno podjetje je odgovorno za tisto cesto, kjer je luknja, potem pa od njihove zavarovalnice izto?i? od?kodnino, ker so zavarovani za tako ?kodo. Sicer se verjetno upirajo z vsemi ?tirimi, a vseeno...
To se tut meni dogaja. Enostavno se bolj po?utim dela avta ?e sem privezan. Bolj pribit v zic.
Sam sem zaenkrat fasal eno samo kazen. Ker sem se ?ez glavno avtobusno v LJ peljal. Pa sploh nisem vedel, da se ne sme, ker se vedno ljudje tam vozijo. To sem tut policaju rekel. Druga?e pa sem bil ?isto tiho, ker bi lahko na 106ki na?el kak?no kazen za prevelike gume (samo ?akal sem kdaj bo rekel to. Kako mi je srce ropotalo). Lepo sem ga poslu?al, si vzel na znanje to, da se tam ne vozi ter pla?al kazen. Pa je mir. In hvalabogu je bila to edina izku?nja s policaji! Korektno zaenkrat.
Symon,
za avtobusno postajo je pa lozinka: Sem mamo peljal na postajo, je ?la na vlak...in ?e bodo dobrodu?ni te bodo spustili...druga?e pa, na napakah se u?imo, tudi jaz sem ?e tam pla?ala...
lej, pomoje ti kar lepo pla?aj...Zakaj? Evo ti razlo?im - stvar je enostavna in se ji re?e oportunitetni stro?ki - torej koliko tebe stane (?asa, ?ivcev, slabe volje, itd) da se prito?i?, pa ponovno prito?i?, pa da gre? npr. k sodniku za prekr?ke. In potem ko se prito?i?, ?e ni nujno, da te bodo oprostili pla?ila - lahko da bo? pla?al celo ve?....
?e pa pla?a?, ma? pa mir...itak pa vsi vemo, da so tile ene K...E, ki se nastavljajo samo tam, kjer lahko najbolj na "clean" najve? pokasirajo. Me prav zanima, ?e bi tadva z marico obrnila pa ?la za nekom, ki bi mimo njiju drvel 200/h pa prehiteval itd. Ne, gospodje bi si zatisnili o?i, pa pozabili, kaj so videli...
Z zavarovalnico se da marsikaj izpogajati, mora? pa biti te?en. Jaz sem imela pred leti avto kasko zavarovan, pa me je en na avtoceti tako izsilil (je prehiteval tovornjak, pa vu? pred mene, jaz pa po prehitevalnem s cca. 160 na uro...) Sem tako zavirala, da so bile gume brez profila. Pa hop na zavarovalnico, so mi vsi rekli da mi od kaska ?e ne bodo dali za gume. Pa sem prite?ila k tistim stricem zavarovalni?arjem, mi je en rekel da tole ne bo ?lo in mi ne bodo dali cekinov. Pa sem mu rekla, da ?e jaz ne bi tako reagirala kot sem, bi sedaj morali pla?ati totalko ne pa samo gume. Pa je brez besed vzel kuli pa mi podpisal...Tako, vse se da, samo te?it mora?. KOnec koncev nisi bil ti ni? kriv...
Aja, pa lahko dobi? nazaj za potne stro?ke in izgubljeni ?as, ki si ga zapravil z urejanjem papirologije. Poleg tega pa lahko dobi? nazaj tudi za ?ok, traume itd...Ampak mislim, da je tako samo, ?e ima? kasko, nisem pa prepri?ana...
Evo, take kretene bi morali ustavljati...Seveda pa takrat kretenskih ni nikjer zraven. Mene pa ustavijo, ker peljem 70 na uro na za?etku naselja, ki ga sestavljajo 3 hi?e pa 10 ha polj...
v tujini vem, da ta stvar funkcionira. Pri nas je pa tokole - vem da je neko podjetje ?e kak?ni 2 leti nazaj imelo to ponudbo, pa so potem o?itno propadli...
Mora? pa vedeti, da je na drugi strani ogla?evalec in mora torej podjetje pridobiti ogla?evalce, ki bodo pripravljeni pla?ati za tako reklamiranje. To je pa te?ji del naloge. Dobiti ljudi ki bi se jim pla?alo da se vozijo z reklamo pa ne...
Jaz bi po?akala da jim zalaufa, lahko pa jih povpra?a? koliko podjetij ?e ogla?uje pri njih - ?eprav ti bodo rekli da je to zaupen podatek
Se mi zdi, da tale Autoscout ni najbolj?i - sem opazila veliko "fake" oglasov tam. Mislim, da jih prepozna? po tem, da je navedena samo telefonska ?tevilka in kraj. Baje so to pla?ljive tel. ?tevilke - torej pokli?e? in poa?uje? na minuto, pa sploh ne ve?...
Torej, ?e opazi? kak?en avto, ki je "to good to be true" in ni naveden kak?en avtodealer, je to pomoje nategav??ina.
odlo?am se za nakup roadsterja-cabria. Pa me zanima, kak?ne imate vi izku?nje z njihovo uporabo na primer:
*usnjeni sede?i poleti (ali jih pogrnete z rjuho, itd, da ne pe?ejo , ko se usede? nanje)
*pu??anje avta z odprto streho na prostem (kaj strahu, da lopovi la?je vlomijo, ali vam je kdo ?e kdaj kaj vrgel notri)
*samo dva sede?a (ali je to prakti?no, koliko ste omejeni v vsakdanjem ?ivljenju zaradi tega)
*prehladi poleti (se kaj pozna na zdravju vo?nja z odprto streho)
*pozimi brez hard-topa (?e je avto zunaj, kako je s snegom na strehi, ali kaj piha)
Pozitivne strani pa vidim kar sama, na primer nebo nad tabo, ko se vozi?, veter v laseh, itd.
Tedi
Hej, ali ni res nobenega, ki bi mi lahko odgovoril na moja prvotna vpra?anja? Sicer se je debata res razvnela, ampak v ?isto drugo smer...Torej, lepo prosim za kak?ne odgovore....
Wildcat, imam letnik 2001, 1.8 in ima centralno zaklepanje serijsko. Ampak nima pa alarma. Se pravi, da je najbolje ?e vgradim samo en alarm, ki ima dretje ob odpiranju vrat. Misli?, da je to OK? Se da to namontirat na obstoje?i daljinc ali dobim novega? Sorry za morebitna neumna vpra?anja, ampak na alarme se prav ni? ne spoznam in ko gledam ponudbo pa opis karakteristik sem ?e bolj zmedena.
ali ta alarm ti prodaja?, ali si mi samo hotel povedati, da si bil zadovoljen s to znamko alarma?
No, jaz bi si ?elela, glede na to, da imam cabrio avto, da bi alarm imel tudi kak?ne senzorje, ?e kdo se?e v avto, ko je streha spu??ena. Sem sli?ala, da to obstaja, ampak si ne znam predstavljati, kako to izgleda
Zanima me, ka?en alarm bi mi priporo?ili za MX5? Blokada motorja? Mogo?e kak?nega drugega? Bi pa rada, da bi avtomobil?ek brez pretiranega strahu na parkiri??u pustila s spu??eno streho...
Ali pa so tile alarmi bolj za nas, lastnike avtomobilov in ?e se odlo?ijo kaj ukrasti, ti noben alarm ne pomaga?
In kaj po?nete na teh sre?anjih? No, si mislim da pa :mi pijemoo: ali raj?i
No, resno, kaj se dela na teh sre?anjih?
Aja, pa mislim, da smo "way out off topic".... , ki je bila za?eta, mimogrede, s strani moje malenkosti....pa me ?e vedno zanima kaj glede MX5. Ali ni nobenega, ki bi mi lahko dal kak?en koristen nasvet?
No, ko pride avto?ek domov, ga zdepiliram...ekhm spoliram, pa takoj fotke na net...Ma pa letne gume, tako da bom v strahu na raje po?akala na odjugo, potem pa minico...ekhm strehco dol..gor? in na cesto...ekhm torej na vo?njo po cesti...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Nejc,
prosim preveri ZS predal - moje sporo?ilo ne gre skozi, mi sporo?a da je predal preve? poln.
Veter v laseh...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani