Skoči na vsebino
DPF filter
Napisano

?e se ti je to dogajalo ob takem re?imu vo?nje je okvara na enem izmed senzorjev DPF-ja in prezgodaj si obupal - o?itno nekateri servisi niso dorasli nalogi servisiranja okvar sodobnih avtomobilov.

Zaradi tega si imel tudi toliko pove?ano porabo, ker je prezgodaj zaznavalo zama?enost filtra in pro?ilo regeneracijo... zato ti je tudi konstantno javljalo napako z DPF-jem. ?koda, ker nisi prosil za drugo mnenje na servisih, ki se malo bolj spoznajo.

hja kaj naj re?em po dveh letih te?av vo?nje od enega servisa do drugega sem bil vsaj pri treh in vsi te majo za norce....kaj pa vem avto je sel ?e proti 200000km s konstantnim re?enjem olja z nafto da o ceni dpf-ja ne govorimo ki vpra?anje kolk bi ?e zdr?al...zdaj vozim traktor vsaj vem da ga bom poceni ?raifal deli v vsaki ?tacuni in vsaj 3×ni?je cene...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Js vem da sem z cd140 pri?o pod 6,5l samo na res dolge relacije, pri vsakodnevni vo?nji na ?iht cca 20 km navadne in 6o km avtoceste vo?nja 140-150km/h pa nikol pod 7l da vsaj vsek par mescov na servisu za dfp na selmarju in ?erbineku in vedno isti odgovor z avtom ni ni? narobe...zdaj audi pri isti vo?nji poraba 5,9l pa nobenih problemov...?iveli traktorji in ?rni auspuhi, naj kadi sam da DPF-ja ni!!!...aja pa rje tud ?e nikjer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Kar se ti?e elegantne vo?nje in DPFja vo?nja na morje s bicikli na strehi konstantnih 130km/h na uro v 6 brzini cca 300km...drugi dan vklop avta in glej gri lu?ka DPF ?ez 1km ?e utripa, ?ez ?e en kilometer pa ?e varni na?in vo?nje. Odgovor poobla??enega serviserja...premalo si ga teral..hmmm kaj pa bicikli pa omejitve???ah naj kadi kolk ho?e sam da DPF-a nima!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 servis okolica Celja
Napisano

Moja izku?nja s Selmarjem..

Avto pri njih cel teden zaradi te?av pri hladnem motorju..oni napake niso odkrili in po njihovo je z avtom vse ok...v petek ko smo ?li po avto so ga pa postavili v gara?o da je avto normalo ?el...naslednje jutro doma pa spet ista pesem..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri letnik ima?? Katero ma?ino?

To je podobno kot pri Btrafeli. Ni problem SW, ampak neki druzga ne dela. Kak?en senzor ali kaj drugega. Vztrajaj, da najdejo napako. Evo v?eraj sem govoril s ?efom enega ve?jega Oplovega servisa. Prej?nji teden so na eni Zafiri menjali cel sistem. Problemi so povsod... Jeb.. tehniko... :angry::angry::angry:

Letnik 2006....CD143ps

hja o?itno res...?lovek bi mislo kupi novej?i avto manj problemov ampak....

grem v petek na servis pa da jim j.... mater ?e ne e?ijo nekaj...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e mogo?e ?e ne veste...

Moja izku?nja je, pred 4. meseci sem kupil ta avto in ?e vseskoz se mi je pojavljala te?ava da hladen motor ni imel mo?i, pojavljala se je turbo luknja od cca 2200 vrt/min pa do 2800vrt/min. Svetovali so mi ?e zamenjavo merilca pretoka zraka, nakar sem par dni nazaj govoril s serviserjem z Mazde da je bila to napaka te serije vozil in da so dobili novi software za avto.

Po nalo?enem novem software-u so te te?ave izginile...

Torej ?e ima kdo podobne te?ave naj pred menjavo kak?nih koli delov preveri po ?asiji ?e je njegov avto vmes...

LP!

Igor

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.