Skoči na vsebino
Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Tole z mazda plo??ica. je res zanimivo, jaz mam spredaj in zadaj razli?ne, spredaj svinjajo kot fabr?ki kamin, zadaj pa so o?itno ?isto trde in me ?aka obisk pelkota ker so diski ?e kar bogi.

Pa na videz so tudi razli?ne, ene imajo na zgornji strani nek pleh in nekaj napisan,na drugih oa je odtisnjeno direkt na plo??icah. Moram res pogledat kdaj je bilo kaj menjano.

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kul, me vedno bolj ogreva. pa ?e cene so sedaj relativno visoke za bencinske M6, bi lahko mojo prodal, ne ravno za ?isti drobi?.

?akam na informativni izra?un mojega agenta, recimo da me ne bo preve? ohladil.

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sem poslal tipu email, da mi pove kater plinski sistem ima notri in kje je mo?en ogled. ?e je blizu bom ?el verjetno pogledat.

Barva je pa? srebrna, jebat ga, ko se vozim ga itak ne vidim od zunaj, pa ?e ?istit ga ni treba tolk pogosto  :P

Zmaj, na kolkih kkm si kon?al na koncu? Kak?no si imel kaj porabo, koliko olja je pila?

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tale mazdica ki ste jo zgoraj nalepil se mi res zdu zanimiva, nekaj ?asa ?e razmi?ljam da bi svojo predelal na plin, hkrati pa bi imel ?e nekaj ve? KM. Sicer sem mogo?e srebrne ?e malo naveli?an, ampak je vsaj notranjost malo druga?na :)

A se komu zdi kaj "out of place" na tem avtu? 

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prtlja?nik limuzina Mazda 6
Napisano

Zdravo,

1. (glavno vpra?anje): Ali bi stre?ni prtlja?nik ki pa?e na Mazda 6 gen2 (limuzina) pasal na Mazdo 6 gen1 (limuzina)?

2. Na?el sem neke rabljene nosilce od proizvajalca "Compo Car", je to za kej ali se je bolje dr?at Thule?

(na strehi bo srednje velika truga)

3. Se da dobiti kak?ne vmesne distan?nike da bi uporabljal prtlja?nik ki je za na sanke? To bi dejansko bila najbolj optimalna opcija.

tnx  :D

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tipski sen?nik M6
Napisano

Zdravo,

ima kdo izku?nje z "tipskimi" sen?niki za Mazdo 6 limuzina (5 vrat)? Gledal sem tele: http://www.withcar.si/sencniki-za-mazda-6-5-vrat-2002-do-2007

Sicer so dragi kot ?afran, ampak glede na to da planiram ?e nekaj ?asa ostati na tem modelu avta bi se ?e skoraj spla?alo (da tamalemu ne sveti v glavo).

Se dobre kvalitete? Ali pa so samo "fancy" in od napisanega bolj malo dr?i v resnici?

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdin zadnji recall - Takata airbagi
Napisano

Kako pa zgleda ?e bi hotel to napako uveljavljati na moji 6ki, ki ?e dolgo ni bila na uradnem servisu in je bil vpoklic za "redno servisirane" ?e opravljen? Pokli?em na servis in re?em naj mi zrihtajo? Kak?na je praksa, se bodo na 1001 na?in poizku?ali izmazat ali ne?

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (1. gen)
Napisano

Zadnji poobla??eni servis je bil na 127kkm, Junija 2010, pri AS Avtomobili Skorn?ek Velenje (imam tudi ra?une).

takrat enkrat se je prodal drugemu lastniku. Naslednji vpis je maj 2011 (142kkm) pri "Avtoservis in Vulkanizerstvo Andrej Kun?i? s.p", ?tampiljka in podpis, naslednji 25.5.2012 (152kkm) pri istem serviserju, potem pa zadnji servis, mi je rekel da je naredil doma v gara?i, julija 2013 (164kkm). Tisto kar sem pisal o "preventivnem servisu" se je nana?alo na to da ga bom jaz naredil.

Sedaj ma avto 174kkm, kar se mi zdi realno, glede na njegov tip vo?nje. ?e mu lahko verjamem da dela v ?elezarni (kar je res mo?no) jegova ?ena pa v bli?nji vasi ima dejansko do ?ihta 5km v eno smer. Torej dela realnih 10-15kkm letno.

Mo?akar se mi je zdel tudi relativno po?ten, povedal je tudi da je bil malo butnjen spredaj, kar se je videlo na po?trihani in popravljeni maski in ra?unu za barvo iz poobla??enca Avtohi?e Mo?nik v Kranju. Sem pa doma ?ele ugotovil da je tudi nosilec pred hladilnikom malo skrivljen, zgledalo kot da bi se parkiral v ?tango, vse ?e vedno celo ampak nekaj centimetrov notri udrto. Ni? drugega ne zgleda po?kodovano.

Sem pa na?el ?e ra?un (iz AH Mo?nik) za "Kontrola in popravilo: Volan ropota, ropot v podvozju" za dobrih 20?, torej ni bilo ni? takega ali se je ra?unal samo pregled? So bile pa roke (kon?niki?) menjane, kar se je videlo, tako da je mogo?e povezano.

Plati?? in diskov nisem gledal, oziroma sem jih pogledal kolikor se je videlo skozi ?pranje, oziroma sem mej?ken pozabil na njih.

Kakorkoli, ga bom peljal na servis, povpra?al za mnenje potem pa na bazi tega po?asi po?timal ali za?el prodajat, hudo na izgubi ne morem bit, za servis, gume, ipd. pa sem itak imel nekaj denarja ?e rezerviranega :D

Dobrodo?li vsi komentarji

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (1. gen)
Napisano

Postal sem ponosni lastnik srebrne (in malo rjave) Mazde 6, 1.8l .

Kar je za opravit (in mi je prodajalec ?e med ogledom povedal):

-malo cuka pri pospe?evanju (loputa zraka, ?rpalka za gorivo?)

-preverit diske, obloge, volan trese pri zaviranju

-menjava olja oziroma mali servis, preventivno

-preverit ?e je kaj resnega v kategoriji prerjavenja in malo za??itit s kak?nim preparatom

-menjava brisalcev (kak?no priporo?ilo?)

-kompletiranje vseh pravilnih rezervnih lu?i in varovalk

Kar se pa ti?e funkcije "Iskanje", je dosti neuporabna ?e i??e? pojma kot sta "mazda" oziroma "6". tudi "1.8" ne naredi razlike.

Ogromno strani z temami ki nimajo zveze z mojim avtom.

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6 (1. gen)
Napisano

Zdravo!

I??em novi avto (oziroma Mazdo), gledal sem predvsem zadnje modele 323F, katere se dobi tudi ?e 2002,2003 letnikov.

Potem pa zasledim da Mazde 6 (1. generacija) niti niso ve? tako drage, oziroma da kak?na ?e pa?e v moj do 2k budget.

Sedaj me pa zanima:

-kako se obnesejo 1.8l motorji, ali rado kaj crkuje, dragi za vzdr?evanje, visoka poraba (?ez 8l, me?ana)?

-kako se obnese 2.0l diesel motor (CD136 in CD120)?

-ali imajo probleme z rjo?

-ali crkuje elektornika oziroma dodatna oprema?

-ali crkuje in je draga za popravit varnostna oprema?

-kako velik in prakti?en prtlja?nik ima? (imam hobije ki zahtevajo nekoliko ve? opreme)

-ali ima ISOFIX?

Enako lahko malo pokomentira kdo za zadnje 323F modele (facelift)

Gledal sem npr.: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=821987....8it%20%20sport (ki je potol?ena od to?e, kar pomeni da se ne bom sekiral ker nimam gara?e)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=821027...dan%201.6i%20TE (83kkm??)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=828850...3f%201.4i%2016v

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=747954...ODLI%C8EN%20U...

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup 323F ali C
Napisano

ma sej to?no vem da je fino imet kak?nega konja ve?. do zdej sm se okoli preva?al v 1.3 ma?ini in je res kdaj pa kdaj zmanjkal. No, bom potestiral pa bomo vidl.

to ma? verjetno 200? samo zavarovanje brez cestnih prispevkov in tehni?nega?

sicer pa tudi moj agent ni tako zelo slab, pa glede na to da je iz ?ir?e dru?ine se ni? ne sekiram ?e dobi procente od mene.

Kako pa nasploh stojijo 1.8 ma?ine? bodo pile okoli 7-8 ali so to bolj izjeme?

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup 323F ali C
Napisano

aha, ni karavan, no potem bi pa raje sedan izvedbo (uno z malo ritke))

tale ki si mi jo predlagal zgleda kar ok, ima tudi avtomatsko klimo, dva kompleta feltn, vinjeto pa ?e 2001 letnik je.

ampak je nekaj dra?ja, poleg tega pa je zavarovalnina tudi nekaj dra?ja -sploh pa nimam potrebe po toliko konjih (to pride kasneje), verjetno se bom odlo?il za ogled in bom potem videl (itak je slikana v meni znanem okolju tako da nemore biti dale?)

barva mi je pa rde?a veliko lep?a :D

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup 323F ali C
Napisano

Pri?el je ?as za menjavo moje mazdice, precej nujen ?as :D

sedaj kupujem nekaj kar mi bo slu?ilo kak?no leto, mogo?e tudi ve? ?e bom resni?no vzljubil, ker kasneje, ko se bo nabralo nekaj denarja nameravam kupiti novej?i avto.

pomembno mi je da ne bo pil olja, da bo imel max 8l porabe in da bo vsaj za silo varen (ABS in Airbag obvezno)

cenovno pa tam okoli 1k?-1,5k?,

zaenkrat sem gledal 323F okoli letnika 97 (so nekaj cenej?e), pa tudi 323F okoli letnika 2000

sedaj pa zbiram informacije o morebitnih skritih te?avah takih avtov, oziroma o vseh kar moram vedeti pred nakupom. Tudi komentarji na razli?ne preprodajalce so dobrodo?li.

pa ?e se komu da pogledati sem na?el par "primernih"

Rde?a 323F 97

rede?a 323F 2000 karavan

to sta recimo primera kaj i??em. Za tisto staro sicer nevem koliko ima km narejenih, ampak pomojem okoli 200kkm. trgovec mi jo bo itak za 135kkm hotel prodati...

tista novej?a me je pa pritegnila ker ima ?e spremenjeno armaturko in veliko opreme, relativno malo kilometrov, ampak ima eno pomankljivost -karavan je, ?a tudi na zgornji denarni meji je, razlika med tem dvema je 500?, kar bi raje vlo?il v prihodnji avto.

so pa v igri tudi 323C varjante, ker so manj?e (avto ve? ali manj vozi moja lep?a polovica, zato najraje ne bi karavana -?e trenutna je malo poto?ena)

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda mx3?
Napisano

no sej to me zdej zanima, a se spla?a kupt al ne, ker ?e bi mogu vse obnavljat, je sranje, ker nikoli ni tko kot ?e bi se ?e od za?etka lepo skrbelo za avto, "novega" pa tudi ne mislim naredit. ampak mogo?e je pa med vsemi temi pi?kami tudi kak?en ki je relativno dober.

sicer mam pa tut zdej 12 let staro 323 z 200kkm pa se mi zdi ?e vedno ?ivahna in mladostna :)

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda mx3?
Napisano

?e te kaj zanima lahko vpra?a? :D

Za kolko jo proda?? :P (hec, hec)

Zanimajo me starej?e, letnik 93,94, a to so ?e zelo zgonjene, ali bi ?e bile za kak?no rabo?

(glede na to da so mx-3 vozniki vse prej kot pa umirjeni, pazljivi,...)

Kaj pa je z uvozom, iz kje bi se najbolj spla?alo jo uvozit? (EU)

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda mx3?
Napisano

a ni motor tudi 1.6 16V -110KM, drugi 1.6i je pa 90KM

Katerga se pa najbolj spla?a vzeti, upo?tevajo? da sta vzdr?evanje in bencin glavna dejavnika, mo? ni tako zelo pomembna?

Kdaj so za?eli faceliftat?

Je kak?en poseben del kjer zelo rada rjavi (pa da je bolj skrit o?em)?

sem pa rabil take odgovore (pozitivne) :bravo:

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda mx3?
Napisano

Stvar je taka, a se spla?a vzeti kak?no rabljeno mx3? Mislim na tiste iz avto.net, so te mazdice tudi tako dobro skupaj spravljenje kot npr. 323 serije?

Nekako mi je ful u?e?, nisem pa nek zahteven uporabnik (zdejle imam 323 P 1.3L), tako da ne potrebujem neke super mo?i, 1.6l (al kolko je ?e najni?ji) bi bil popolnoma zadosti.

Pa ?e nekaj, so kateri motorji v teh avtomobilih izrazito bolj?i/slab?i od ostalih? Recimo da sicer uzamem 1.6l ampak mi ?re ve? bencina in da manj mo?i kot pa V6 1.8?

Pa ?e pozna kdo kakega stru?kota ki je posvetil kak?en lep ko??ek ?ivljenja temu avtu se tudi priporo?am :cheers:

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo centralnega zaklepanja
Napisano

no, ?e bo kdo imel ?e podobne te?ave z 323, ker so vsi modeli precej enako sestavljeni, uspe?no sem razdrl vrata, odprl mehanizem za centralno, o?istil kontakte in jih malo nakrivil da bolje primejo, podlo?il malo motor?ek (da ga bolj pritiska na kontakte) ker sem ugotovil da ima malo lufta in u?asih zaradi tega ne pride do kontakta. slikic na?alost nimam, oziroma samo par pa so bolj ne pomembne, torej par ?ravfov, da nisem pozabil kako se sestavi nazaj.

dela super! in seveda vse to za ni? (0) ?, razen ene 3 urice mojega dela (2.5ure od tega ker sem se jebal in ugotavljal kako in kaj odpreti)

Sedaj pa pogumno naprej, moram razstaviti kompletno armaturo.

lp

BRUUM-BRUUM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.