pred kratkim sem nekje prebral (ne spomnim se ve? kje): da je eden izmed problemov z plinom to da gori na precej vi?ji temperaturi kot bencin in da to lahko po?koduje motor.
jaz plin ?e imam. preden sem ga vgradil sem naredil raziskavo in sem na?el same pozitivne lastnosti, tole pa takrat nisem nikjer prebral.
ali kdo ve kaj o tem in ali lahko malo razlo?i?
druga?, s plinom sem zadovoljen in zaradi tega kar vpra?am nisem zaskrbljen - samo bi rad bil informiran.
?e je tole ?e bilo na forumu, se opravi?ujem - priznam nisem iskal
To sem tudi jaz prvo pomislil - malo sem gledal kaj je Miska pisala - pisala je tudi o drugih stvareh in dajale druge nasvete, tako da se mi ne zdi da je
?e bi pisala samo o zavorah, potem bi bilo sumljivo...
Poklical sem in se zmenil da avto pripeljem enkrat zjutraj.
Ko sem popoldan pri?el gospod Tassi mi je rekel da je ABS sistem (torej vsi senzorji) v redu, ampak da je pravzaprav narobe skoraj cel zavorni sistem:
plo??ice, diski, cilindri... ne vem kaj vse... na?teval je dogo
ko sem vpra?al koliko bi stalo da se to vse popravi/zamenja?
odgovoril mi je:
"Okrog 600?"! Dodal je da cilindre sam obnavlja in da bo zaradi tega ceneje!
Uh, povedal sem, to ni po ceni, ampak ?e je potrebno, kaj ?e?.
Zmenili sva se da ga pokli?em ko se odlo?im kdaj lahko avto pustim...
Ker se mi je to kar mi je povedal zdelo ?udno, sem ?el k mehaniku ki ga poznam. On je avto dvignil in pogledal... Povedal mi je da je vse v zvezi zavor v redu in mi svetoval da grem na diagnostiko.
Danes sem bil na diagnostiki in je ta ugotovila to kar sem sam zmeril ohmmetrom: da je pokvarjen zadnji desni ABS senzor.
Zdaj mi je ?e 100% jasno da me je g Tassi hotel ogoljufati, ampak mi ni jasno, ali to dela vsem, ali pa je mene izbral tak naklju?no, ali pa s kakim razlogom?
Kaj menite?
S tem tudi ?elim opozoriti na tega "mojstra"
Pa ?e: ali kdo ve ali lahko kupim (in kje) ABS senzor ceneje kot v A-COSMOS (120?)?
Sam js tankam LPG na petrolu in benz na omw, sam sem ?e mal pozabu kako je tankat benz, ker je danes to?no 2 meseca odkar sem nazadnje to?il benz, imam pa ?e malo ve? kot polovico tanka, naredu pa sem cca 6000 km +- 100 km.
In kaj ce je proizvajalec pri istem modelu predvidel eno ali drugo? Recimo moja sestka ima namesto rezervne gume v tistem prostoru woofer, zraven pa kit... Enak model z drugo stopnjo opreme, ki recimo nima Bose ozvocenja, pa ima tam rezervno gumo... Razlika je samo v oznaki (recimo Mazda6 TE ali Mazda6 GT)
Na tem modelu ima lahko v avtu samo kit, oz. ne potrebuje rez. gumo.
Danes sem bil na homologaciji avtoplina na LPP-ju.
Ko je kon?al, fant ki je pregledoval avto mi je povedal da moram imeti rezervno gumo v avtu, "ker so taki predpisi".
Vpra?al sem ga, kaj ?e imam kit za hitro popravilo gum?
Odgovoril je: "?e je tovarni?ko predvidena rezervna guma potem jo moram imeti, tudi ?e imam kit za popravilo. ?e pa je proizvajalec predvidel kit potem rezervna guma ni obvezna"
Predpis je o?itno butast... ampak kaj ?e?... :ne vem:
Na Tojoti nimam homologiranga plina (kot kolega na mazdi - imena ne povem), pa sva oba ?e obilo-krat pre?kala meje, nikol ni blo te?ave, ?e celo carinik me je navdu?eno spra?eval kok me je ko?tal in kok lohk prevozim (mam tavelik bojler za zadno klopjo, v prostornini 70 litrov)!
Skratka ne vidim nobene te?ave, itak pa v ve?ini primerov; ti pomaha? z osebno, on pa z roko, pa si za?elita: Adio mare!
upam da je tako kot si napisal.
vzel bom papirje pripravljene za homologacijo s sabo... upam da bo kaj pomagalao ?e naletim na enega ki je vstal z levo nogo
?e ti bomo proporo?ali to bo podobno reklami za en ali drug servis. in vsak bo povedal za tisti servis kjer je vgradil plinsko napravo. iz tega kaj dosti ne bo? izvedel, ali pa bo?, ne vem.
?e te zanima cena, najbolj?e jim pi?i na email, ali jih pokli?i. meni so vsi prijazno odgovorili na email. tudi ceno so napisali.
sam sem vgradil v avtoplin centru na rudniku v ljubljani. ker imam samo 200 prevo?enih s plinom nimam kaj dost za povedat - zanekrat sem zadovoljan. tam trdijo da so prvi za?eli z vgradnjo plina v sloveniji in da so naredili prvo homologacijo na lpp-ju (ali je to res ne vem). na spletni strani imajo tudi cene in opise sistemov.
ni problem homologacija, ampak prehod meje z nehomoligirano plinsko napravo.
za homologacijo sem ?e vlo?il na lpp-ju, in zdaj moram ?akato okoli 10 dni da me pokli?ejo. tako so vsaj rekli. predpostavljam da s samo homologacijo ne bo problema, ali kad do takrat. upam da mi ne bojo delali problem na meji ker naprava ?e vedno ni homologirana (vse potrebne papirje za homologacijo ?e imam pri sebi)
sasledil sem (ne spomnim se kje) da so baje cariniki (ali kdorkoli ?e) vpra?ali za homologacijo.
jaz pa planiram naslednji teden prehod hrva?ke meje...
torej sam takrat da se ne spomnijo homologacije, naslednji? bom ?e imel homologirano.
Zamenjaj o?ala, moja gajba NI tolk rjava in vidi se rezervno kolo, to je amo za orientacijo kako zgleda.
Mojster ali rabi? gumo ali pa komplet za popravilo, samo ker zgleda da nisi nek ultra tehni?en tip ti ti ta kit odsvetujem, i??i rezervno kolo, je manj dela. Lahko se motim in se ti hkrati opravi?ujem ?e sem te u?alil.
oprosit ce sem jaz tebe uzalil. nisem imel namen. ocitno nisem videl dobro.
ni mi jasno zakaj imas ozko rezervno gumo v prostoru kje lahko das navadno? zaradi tega sem napa?no videl.
aja, mogo?e zaradi subwooferja.
ma rabim re?itev. ne rez gumo, ali pa kpl za popravilo. navadno rez gumo ze imam pravzaprav.
ultra tehni?en tip nisem. le zmerno ampak komplet za popravilo verjetno ni toliko komplicirana zadeva.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
moja mazda je l 2000 prevo?enih 150kkm
enkrat sem izmeril porabo bencina in je bila 8.5 - potem sem vgradil plin in se vsaj zaradi porabe ne sekiram
Povezava za deljenje
Deli na druge strani