Skoči na vsebino
poraba 626 1.8i
Napisano

moja mazda je l 2000 prevo?enih 150kkm

enkrat sem izmeril porabo bencina in je bila 8.5 - potem sem vgradil plin in se vsaj zaradi porabe ne sekiram ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

goljufija?
Napisano

nekaj casa nisem bil na forumu in nisem opazil da se je ta tema nadaljevala.

torej sem mel prav kar se tice "mojstra" Tassija ;)

skoda da te je ogoljufal JanezK :(

ocitno je takrat imel "akcijo" - za me je bila cena 600? ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

to se da ce mas dejavnost tako da vrnejo....al pa ce si blizu hrvaske meje :blush:

plin veliko hitreje eksplodira in ni? vi?je - ce bi bilo to res bi ti se temperatura motorja takoj zvisala a ne?

ja, tudi jaz sem to pomislil, sam, ker sem to ?e prebral sem pri?el tukaj vpra?ati - vem da so mazda?i strokovnjaki za plin ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Sistemi imajo poseben lbrikant za mazanje motorja. Verjetno imas nekje ob motorju posodico z lubrikantom - preveri, ker je del vzdrzevanja...

Moj na primer ki je pa direkten vbriz goriva (TURBO) pa maze direktno z bencinom vsak 14 vbrizg.

Glede tega se danes ni ve? za bati, razen ?e je ?alabajzarska napeljava....

ja imam flash lube (upam da sem pravilno napisal) za mazanje.

samo kako mazanje motorja prepre?i eventualne po?kodbe zaradi vi?je temperature na kateri plin gori? oz kaj mazanje ima s tem?

Evo je ?e dogovorjeno...naslednji petek tudi jaz uplinim mojo RX-o pri G-1. 90l rezervoar za plin pa ?e 65l za benz...domet preko vsakega dizla :P

Po posegu poro?am in pofotkam rezultate. Pa ?e LPG dobim po 0,42 EUR :ouje:

Cena 1280 EUR + 70 EUR homologacija.

Reden servis na 20.000 km cena 20 eur. Mislm da se bo tale vlo?ek hitr obrnil :bravo:

kje dobi? LPG po 0,42??

kateri sistem ti bojo vgradili?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

pred kratkim sem nekje prebral (ne spomnim se ve? kje): da je eden izmed problemov z plinom to da gori na precej vi?ji temperaturi kot bencin in da to lahko po?koduje motor.

jaz plin ?e imam. preden sem ga vgradil sem naredil raziskavo in sem na?el same pozitivne lastnosti, tole pa takrat nisem nikjer prebral.

ali kdo ve kaj o tem in ali lahko malo razlo?i?

druga?, s plinom sem zadovoljen in zaradi tega kar vpra?am nisem zaskrbljen - samo bi rad bil informiran.

?e je tole ?e bilo na forumu, se opravi?ujem - priznam nisem iskal :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Pozdravljeni,

Tudi sam se malo zanimam o predelavah na plin, pa me zanima koliko vas je dejansko predelalo avto ter ga tako uporablja ?e kar nekaj ?asa.

Bi bil kdo pripravljen svoje izku?nje deliti na mojem blogu kjer malo pi?em o tem?

Lp

nima? o tem kaj preve? filozofirati. ima? par tem tukaj na katerim se o tem razpravlja. prebere?, razmisli? in se odlo?i?: ja ali ne.

kje se nahaja ta blog? prav me zanima kaj bi se o tem dalo povedati ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

goljufija?
Napisano

600 je lepa cifra, sam ne za tistega ki jih mora "odkartat"! <_<

mogo?e je prav toliko rabil za popla?ilo kakega dolga ;)

prav me zanima ?e res deli in popravilo ki mi ga je na?tel stane toliko? mogo?e je ponudba bila "poceni" :D

?koda za njega - mogel je vsaj zaslu?iti z zamenjavo tega senzorja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

goljufija?
Napisano

to je to, torej <_<

samo ?e da mi kdo odgovori na vpra?anje kje lahko najceneje nabavim ABS senzor?

na zavornem servisu so druga? poceni: stanejo od 48? naprej - do 600? :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

goljufija?
Napisano

Mogo?e je mi?ka ta servis ? ?zmeden?

To sem tudi jaz prvo pomislil - malo sem gledal kaj je Miska pisala - pisala je tudi o drugih stvareh in dajale druge nasvete, tako da se mi ne zdi da je

?e bi pisala samo o zavorah, potem bi bilo sumljivo...

lahko pogleda? sam... mogo?e sem nekaj zgre?il...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

goljufija?
Napisano

A bomo koga banal ? :angry2:

ne vem.

mogoce Miska ki me je napotila na tega "mojstra" nima pojma za njegovo po?etje.

njega itak ne mores banati ;)

napisal sem kaj se mi je zgodilo tudi z namenom da drugi bodo pozorni do takih primerov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

goljufija?
Napisano

Pred kratkim sem tukaj vpra?al za mnenja glede problema z pri?gano ABS lu?ko.

Dobil sem nekaj odgovorov. Zadnji odgovor me je napotil na tale naslov

torej na zavorni servis gospodu Hanzi Tassi.

Poklical sem in se zmenil da avto pripeljem enkrat zjutraj.

Ko sem popoldan pri?el gospod Tassi mi je rekel da je ABS sistem (torej vsi senzorji) v redu, ampak da je pravzaprav narobe skoraj cel zavorni sistem:

plo??ice, diski, cilindri... ne vem kaj vse... na?teval je dogo ;)

ko sem vpra?al koliko bi stalo da se to vse popravi/zamenja?

odgovoril mi je:

"Okrog 600?"! Dodal je da cilindre sam obnavlja in da bo zaradi tega ceneje!

Uh, povedal sem, to ni po ceni, ampak ?e je potrebno, kaj ?e?.

Zmenili sva se da ga pokli?em ko se odlo?im kdaj lahko avto pustim...

Ker se mi je to kar mi je povedal zdelo ?udno, sem ?el k mehaniku ki ga poznam. On je avto dvignil in pogledal... Povedal mi je da je vse v zvezi zavor v redu in mi svetoval da grem na diagnostiko.

Danes sem bil na diagnostiki in je ta ugotovila to kar sem sam zmeril ohmmetrom: da je pokvarjen zadnji desni ABS senzor.

Zdaj mi je ?e 100% jasno da me je g Tassi hotel ogoljufati, ampak mi ni jasno, ali to dela vsem, ali pa je mene izbral tak naklju?no, ali pa s kakim razlogom?

Kaj menite?

S tem tudi ?elim opozoriti na tega "mojstra"

Pa ?e: ali kdo ve ali lahko kupim (in kje) ABS senzor ceneje kot v A-COSMOS (120?)?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Pa bencinarje tud. :blush:

Sam js tankam LPG na petrolu in benz na omw, sam sem ?e mal pozabu kako je tankat benz, ker je danes to?no 2 meseca odkar sem nazadnje to?il benz, imam pa ?e malo ve? kot polovico tanka, naredu pa sem cca 6000 km +- 100 km. :danzoman:

mogo?e bojo izmislili ultimax plin :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo..
Napisano

Tako kot sem ze napisal - pri vseh proizvajalcih je rezervna guma opcijska - torej je to potem DA ali NE???????

jaz imam 626. takrat proizvjalec ni ponujal opcijo: guma ali kit. torej izgleda da jaz nimam izbire :(

Kter ?alabajzar ti je pa montiral plin da si mogu sam na homologacijo ?

Normalno je da ti ?e tist ki ti montira vse papirje zrihta, vklu?no z vpisom na homologacijski karton?ek,tako je blo pr men in ?e nekaterih.

hm. nisem vedel da je to obi?ajno. meni se tole zdelo logi?no: servis vgradi, jaz pa na LPP-ju homologiram.

Papirje je ze zrihtal - samo sem odpeljal, vzeli so papirje in so ga cca 15 minut pogledali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo..
Napisano

In kaj ce je proizvajalec pri istem modelu predvidel eno ali drugo? Recimo moja sestka ima namesto rezervne gume v tistem prostoru woofer, zraven pa kit... Enak model z drugo stopnjo opreme, ki recimo nima Bose ozvocenja, pa ima tam rezervno gumo... Razlika je samo v oznaki (recimo Mazda6 TE ali Mazda6 GT) :P<_<

Na tem modelu ima lahko v avtu samo kit, oz. ne potrebuje rez. gumo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo..
Napisano

mogo?e bo tole koga zanimalo ...

Danes sem bil na homologaciji avtoplina na LPP-ju.

Ko je kon?al, fant ki je pregledoval avto mi je povedal da moram imeti rezervno gumo v avtu, "ker so taki predpisi".

Vpra?al sem ga, kaj ?e imam kit za hitro popravilo gum?

Odgovoril je: "?e je tovarni?ko predvidena rezervna guma potem jo moram imeti, tudi ?e imam kit za popravilo. ?e pa je proizvajalec predvidel kit potem rezervna guma ni obvezna"

Predpis je o?itno butast... :angry2: ampak kaj ?e?... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lpg homologacija
Napisano

jaz imam ventil za polnjenje na odbija?u prav na levi strani tako da ga lahk vidi in ?e ve kaj je lpg...

ma kaj bo bo... imam papirje, vpra?al sem na lpp-ju za kopijo vloge - to bom dobil.. upam da bo kaj pomagalo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lpg homologacija
Napisano

Na Tojoti nimam homologiranga plina (kot kolega na mazdi - imena ne povem), pa sva oba ?e obilo-krat pre?kala meje, nikol ni blo te?ave, ?e celo carinik me je navdu?eno spra?eval kok me je ko?tal in kok lohk prevozim (mam tavelik bojler za zadno klopjo, v prostornini 70 litrov)!

Skratka ne vidim nobene te?ave, itak pa v ve?ini primerov; ti pomaha? z osebno, on pa z roko, pa si za?elita: Adio mare! :D

upam da je tako kot si napisal.

vzel bom papirje pripravljene za homologacijo s sabo... upam da bo kaj pomagalao ?e naletim na enega ki je vstal z levo nogo ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e ti bomo proporo?ali to bo podobno reklami za en ali drug servis. in vsak bo povedal za tisti servis kjer je vgradil plinsko napravo. iz tega kaj dosti ne bo? izvedel, ali pa bo?, ne vem.

?e te zanima cena, najbolj?e jim pi?i na email, ali jih pokli?i. meni so vsi prijazno odgovorili na email. tudi ceno so napisali.

sam sem vgradil v avtoplin centru na rudniku v ljubljani. ker imam samo 200 prevo?enih s plinom nimam kaj dost za povedat - zanekrat sem zadovoljan. tam trdijo da so prvi za?eli z vgradnjo plina v sloveniji in da so naredili prvo homologacijo na lpp-ju (ali je to res ne vem). na spletni strani imajo tudi cene in opise sistemov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lpg homologacija
Napisano

ni problem homologacija, ampak prehod meje z nehomoligirano plinsko napravo.

za homologacijo sem ?e vlo?il na lpp-ju, in zdaj moram ?akato okoli 10 dni da me pokli?ejo. tako so vsaj rekli. predpostavljam da s samo homologacijo ne bo problema, ali kad do takrat. upam da mi ne bojo delali problem na meji ker naprava ?e vedno ni homologirana (vse potrebne papirje za homologacijo ?e imam pri sebi)

sasledil sem (ne spomnim se kje) da so baje cariniki (ali kdorkoli ?e) vpra?ali za homologacijo.

jaz pa planiram naslednji teden prehod hrva?ke meje... :unsure:

torej sam takrat da se ne spomnijo homologacije, naslednji? bom ?e imel homologirano.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lpg homologacija
Napisano

ali ima kdo isku?nje z prehodom meje z plinsko napravo (hr)?

ali policaji/cariniki i??ejo potrdilo o homologaciji?

in dodatno vpra?anje, koliko traja od vloge dokler te pokli?ejo na ogled za homologacijo na LPP-ju?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo..
Napisano

Naj mi policaj doka?e da kr?im predpise ?e pokli?em MES - a koga ogro?am, jaz sam sebi kompliciram ?ivljenje.

Druga?e pa je tako ko sem gledal sedaj mal?ke je kit za polnjenje pnevmatik ALI zasilna rezervna guma OPCIJA za dopla?ilo...

Torej - kaj ?e je ne vzame?, kaj bo rekel spet palicaj?

?E pride do defekta se bom ?e zna?el na na?in da gumo od?ravfam in dostavim do vulkanizerja :)

Pa ?e eno podvpra?anje - ki grem staviti da ?e ni uzakonjeno.

Ali kr?i? zakon ?e ima? run flat gume in brez kita ali rezerve???

hm, ja, zdi se logi?no.

potem bom verjetno tudi jaz mojo rezervno pustil v kleti.

samo zdi se mi pametno vsaj nabaviti ta komplet za hitro popravilo...

...

na?el sem ga ;)

http://www.amzs.si/default.asp?novica=1090&podrocje=307

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo..
Napisano

Jaz jo imam v kleti, plin pa v avtu.... :bravo:

kaj pa predpisi?

ali jih pozna?? najbrz si se pozanimal ?e nimas gumo v avtu?

jaz tudi imam plin, zaradi tega vse to spra?ujem.

ne skrbi te mo?nost gumidefekta? ima? ta omenjeni komplet?

jaz naslednji teen planiram dalj?o pot. rabim prostor, ampak ne bi se rad ustavil zaradi gumidefekta v sred no?i brez rezervne gume.

Ma tist kit je fajn, samo pa ni tolk simpl, kolo mora? prav tako dol od?raufat. dry.gif

ma ok. itak ?e se kaj zgodi mora? dti dol gumo in gor razervno - ?e jo ima?

kje se sploh da nabaviti ta omenjeni magic komplet? ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervno kolo..
Napisano

Zamenjaj o?ala, moja gajba NI tolk rjava in vidi se rezervno kolo, to je amo za orientacijo kako zgleda.

Mojster ali rabi? gumo ali pa komplet za popravilo, samo ker zgleda da nisi nek ultra tehni?en tip ti ti ta kit odsvetujem, i??i rezervno kolo, je manj dela. Lahko se motim in se ti hkrati opravi?ujem ?e sem te u?alil.

oprosit ce sem jaz tebe uzalil. nisem imel namen. ocitno nisem videl dobro.

ni mi jasno zakaj imas ozko rezervno gumo v prostoru kje lahko das navadno? zaradi tega sem napa?no videl.

aja, mogo?e zaradi subwooferja.

ma rabim re?itev. ne rez gumo, ali pa kpl za popravilo. navadno rez gumo ze imam pravzaprav.

ultra tehni?en tip nisem. le zmerno ;) ampak komplet za popravilo verjetno ni toliko komplicirana zadeva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.