Skoči na vsebino
BOSE stereo system
Napisano

Ta predoja?evalec sem si izdelal sam in zamenjal kondenzatorje na twiterih. Rezultat je mo?nej?i in ni?ji bas ter bolj izraziti visoki.

Mislim da je Bose v Mazdi 6 prve gen. eno bolj?ih serijskih ozvo?enj, s tako dodelavo pa sploh.

Sedaj imam novo Octavio RS, ki ima ozvo?enje CANTON, pa ne se?e Mazdi do gle?njev. Drga? super avto, nad muziko pa sem razo?aran.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rumene kapljice pod zadnjim delom avta
Napisano

Preden na?ene? paniko, se skloni pod avto, pa malo bolje dolo?i, od kod kaplja. Da ne bo kak?nih blama?...

Tudi jaz sem pod svojo BTjko opazil rumene packe v snegu. Ker ima BTjka pogon tudi zadaj, in ker je moja BTjka po vseh mogo?ih brezpotjih, sem pomislil na zavorno olje, pa tudi na hipoidno olje iz zadnjega diferenciala. Ko sem natan?neje dolo?il, kje kaplja, sem odkril zgolj zarjavel nosilec izpu?ne cevi.

Ko je na cesti veliko vode, pa tudi soli, se dogaja tudi to.

To?no to, vodne kapljice obarvane od rje. Itak majo vse rjasto podvozje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano

Danes je bil Mercatorjev izlet v Gardaland. In je teta Pinka rekla, da bo peljala svojo ne?akinjo tja. Teta Pinka je krenila z Jesenic, jaz pa sem njeno ne?akinjo, mojo h?erko, odpeljal do Mercatorja v Kromberk, kjer je ta isti avtobus pobral ?e preostale potnike. In ko se peljem mimo AvtoRenta v Kromberku, opazim majhno spremembo. Namesto moder napis "Mazda" ima moder napis "Hyundai".

Nekako nisem to?il solz...

Je ?e zmeraj tudi Mazda, samo na drugi strani fasade je napis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

imam ravno ra?un od servisa na AMZS pri roki, ?e koga zanima (malo sem se zajebal z ceno v enem drugem postu, ker sem pozabil, da sem vzel ?e komplet bosh brisalce in ?e par drobnarij...):

-motorno olje 5l.... 49,2?

- zra?ni filter 18,324?

- naftni filter 23,734?

- oljni filter 6,97?

- filter kabine 21,42?

- zavorne plo??ice spreda + zadaj 82,15?

- 2 delovni uri 51,2? (v?tet ?lanski popust)

Za materijal pa imajo hude cene, saj komplet filtrov od Nipparts dobi? za 25-30? .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Bil malo na obisku pri Simonu (Pelko) :D Ker Simon ni mel cajta je Darjan pod mojo navzo?nostjo opravil delo kot se ?ika, kljub te?avam zarustanih diskov, ki niso in niso hoteli dol...

Na disku je ena manj?a izvrtina z navojem, v katero prtegne? en vijak in z njim povle?e? dol disk.

To pa taki majstri ?e itak vejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne pnevmatike 2012
Napisano

1. Homologirane po defaultu za staro 6ko, al si moral naknadno to narest? In ?e, kok dnara je blo to?

2. Kje lahko najdem to ?irino feltne, naj bi pisalo na njej? (mam pa O.Z. racing superleggera)

:blush:

Sem naknadno, ker 17 sploh nisem mel upisano na karton?ku, sem mel samo 15,16 in 18.

Dimenzije in ET so ponavadi na enem izmed robov, ali na notranji strani enega izmed krakov.

Ko?talo me je 33?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne pnevmatike 2012
Napisano

res je, sam na original 7" sirokem platiscu mas se ekstra balon efekt

(sirina 7" najbolj pase na 195 in 205 gumo....vse nad to je "lepo zgleda"

Mam or rx8 17ke, ki so ?irine 7,5 tko, da kar lepo stojijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo?
Napisano

?e ma? dizla je original 95 Ah. Vsi japonci in verjetno tudi ostali azijci majo akumolatorje, ki so kraj?i in vi?ji od tistih za evropska vozila ( ?e gledamo enako mo? ). Cenovno pa ni razlike med enimi in drugimi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

minimum oz. ?tantgas M6
Napisano

Meni se je zadnji? tudi pojavil ta zvok kot neko sesanje. Baje, da je to lahko zaradi premalo olja. A tebi spu??a to servo olje kje?

Ni? ne pu??a, tista cev od servota, ki je kao kriti?na je bla menjana na servisu, in to brezpla?no - ne more? verjet.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

IMV ventil
Napisano

?e nekaj ?asa so mi v leru nihali obrati, danes ko je bilo hladneje ni hotel u?gati brez dodanega gasa. Ko je u?gal je nekaj ?asa deloval, pa crknil. :(

Vse ka?e ,da je IMV ventil zrel za zamenjavo.

Kak?ne so cene in kje najceneje do njega ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

minimum oz. ?tantgas M6
Napisano

Popoldne sem naredil cca. 40 km in pri segreti ma?ini je bilo OK, nobenega nihanja.

Magic box sem mel na "0" samo par km, se mi je zdelo, da ne gre nikamor.Res se navadi? tega hudi?a :hudicek:

Bomo vidli zjutraj, ko spet u?gem mrzlega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

minimum oz. ?tantgas M6
Napisano

Lahko pa res kak cevka pu??a.

Dej obrini magic black box na 0, pa poro?aj kaj je pol.

Sem taprvo to poizku?al, pa ni razlike. Tist zvok, kot eno sesanje,vakumiranje se kr fajn sli?i tam med akumolatorjem in motorjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

minimum oz. ?tantgas M6
Napisano

M6 100kw

Sedaj ko se je ohladilo mi je za?el nihati minimum, kot bi hotel crknit.

Opazil sem, da se sli?i tak zvok kot bi sesalo zrak med posodo za servo in posodo za zavorno teko?ino, (ali je ta zvok normalen,ker prej nisem opazil) zdaj a je kaj na temu, ali se poslavlja IMV.

Pa zdi se mi, da ni va?no ali je ma?ina mrzla ali topla.

Vsak nasvet dobrodo?el

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ker ?e 2 leti stoji in se prodaja, po?asi prehaja na realno ceno - za?el je z 20k....

Se mal pa jo kupm :)

A pozna?,ali je drga? ta avto uredu ?

Pa s kje je tip, da ga ni opazit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Itak na? famozni magic box, ?alabajzarija on-line, upam da se je spomnu na ?pago in pokrov motorja :D. po panoramski je imel smileya na ustih - predvsem v klanec.

Je bilo vse porihtano naslednji dan.Zdaj sem na 6 levelu, za kaj ve? testiranja pa trenutno ni ?asa.

Smiley pa ostaja :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume_2011
Napisano

Po 1500km lahko re?em, da sem dobro kupil, avto je seveda tr?i, gre povsem naravnost, dr?i se ceste 1A, in tudi prej?nji moker teden je ?lo po ovinkih brez problema tr?e.

Good buy!!!

Sedaj bo vpra?anje kaj bo po kilometrih, ampak tudi ?e se znucajo staneta 2 kompleta 4-ih toliko kot 1 komplet novih bridgestonk...:)

Kaj za ene gume ma? to ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume_2011
Napisano

V soboto grejo gor letne Pirelli cinturato P7.Bo kon?no konec teh zimskih glist. :bravo:

V kateri dimenziji jih ima?,pa kolko km si ?e naredil z njimi.

Me zanima kolk zdr?ijo, ker glede lege na cesti so baje super.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Blue diesel na hrvaskem?
Napisano

Lep pozdrav ima kir kaksno informacijo kaj je to za en diesel z oznako blue na ina tankstelah po hrvaski to sem zasledil na otoku rabu nasproti marine za smesnih 5,29kune! :ne vem:

Sam to ni kurilc ker je bil posebi kurilc je celo mal drazi! :blink:

http://www.ina.hr/default.aspx?id=203

Mo?no je, da je to diesel za kmetijstvo. To majo tudi nekatere dr?ave EU.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

crom ?arnice za smerokaze
Napisano

Za M6 gledam crom ?arnice za sprednje smerokaze, pa obstajata dve razli?ne izvedbe.

Z offset pins ali opposite pins, katere so prave ?

Saj zadnje pa so T20, ali ne ?

Ali se nobenmu ne sanja ?

Offset - zamaknjeni pini.

Zadaj pa je vseeno, ker je tako al tako pofarbano steklo, v ?arometu.

Hvala, vendar ali ni zadaj oran?na ?arnica, steklo lu?i pa prozorno. (M6 prva generacija)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.