Skoči na vsebino
Mazda najbol zanesljiva znamka 2021
Napisano

Da ne odpiram nove teme, saj se v bistvu ista tema, le leto je drugo...

WWW.ZURNAL24.SI

V javnosti se v zadnjih letih in desetletjih ustvarilo prepričanje, da so japonski avtomobili bolj vzdržljivi kot evropski. Pa je to res tako enostavno? Preverili smo pri mehanikih in prodajalcu rabljenih vozil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm lih tanartabl...

Trije na mopedu = preobremenitev vozila.

Brez čelade = tvegano početje in nevarnost hujših poškodb.

Neregistrirano vozilo = možnost, da vozilo ni tehnično brezhibno, torej je to tvegano početje.

Vožnja brez vozniškega izpita = ... ... ... ...

Ko so ga policisti želeli izločiti iz prometa, se na znake ni odzval, ampak je še pospešil in se zaletel v avtobus. In zdaj bi radi prikazali, da so za to krivi policisti...

WWW.REGIONALGORISKA.SI

Na Policijski upravi (PU) Koper so potrdili, da so uvedli nadzor nad delom policistov glede...

A sem jaz kaj zgrešil? Se pravi, naslednjič lahko peljem pijan po cesti z neregistriranim vozilom in nepripetim varnostnim pasom, če se me pa policaj slučajno drzne ustavljati, pa pohodim gas. In če pride do nesreče, se spravim na policaja, da je šlo za nesorazmeren ukrep... Nekam čudno so si to zamislili...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 11 minutami je dvorjan napisal:

Počasi bo treba pogledati stran od ropotuljic.

Ker domet z enim tankom ni vse. Sploh ko vračunaš hrup, tresljaje, smrad, vzdrževanje ...

Nov ICE danes preprosto ni več dober nakup.

Saj bi kaj napisal, ampak se bojim, da me bo kdo zatožil gospodarju na drugi strani Atlantika - in ravno Tesla (vozilo, ne Nikola) prihaja od tam...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dobro, mi imamo 16˝ gume, ampak to ne more biti taka razlika. Imamo pa dodatno ventilacijo, ki skrbi za "sveži zrak" tudi v tretji vrsti sedežev (tako, kot imaš v avtobusu pod stropom kanal in zračnike). Tudi električno ogrevano vetrobransko steklo imamo, pa gretje sprednjih sedežev in volana, pa... ... ... ...

Pa je vse skupaj, vključno s štirikolesnim pogonom, 40.000€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa kakšno opremo pa imate? Katapult na desnem sedežu, da tečno babo izstreliš iz avta? In eno Malezijko pod šoferjevim sedežem, da ti sprazni jajca, ko imaš poln ku++c zastojev?

Mislim, naš FucksWagen s sedmimi sedeži in štirikolesnim pogonom je 40.000, vi se pa tu pogovarjate o dvokolesno gnanih petsedežnikih, a cena pa ista...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
dne 5. 11. 2024 ob 9:34 je Alex napisal:

Molova nafta smrdi iz auspuha, medtem ko shellova ne. Molova nafta =več bio goriva noter. 

Meni vedno bolj smrdi iti na katerokoli črpalko...

MOJEFINANCE.FINANCE.SI

Vnovični vzpon cene nafte v zadnjih 14 dneh na 76 dolarjev za sod je odmeval tudi na sredozemskih trgih goriv.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Alex napisal:

Kakor kdo, kakor kdo.😉 Nekateri gremo z lahkoto tudi  preko zasneženih prelazov v Dolomitih. Sicer je meni osebno velik užitek voziti po snegu. 

Aha, ja, seveda...

Ob prvem snegu se na Ravbarkomandi zataknejo trije Bolgari in trije Romuni s kombiji na zlizanih letnih gumah in potem imaš lahko ti zadaj za njimi gosenice, pa boš vseeno "na srečanju"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ideja ni napačna, samo kaj, ko me bodo preganjali kot da bi avto zažgal, ne pa nekega Fucka...

Se mi zdi, da smo spet zašli s teme. Elektromobilnost Mazdašem prav ne leži...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano
pred 18 minutami je Bini napisal:

Jaz bi hodil Dr. Pelkotu, ko nebi bil več v garanciji. 👍🤗😉

Mislim, da ti že bolj med starodobnike sodiš, ne pa, da bi ti bil še v garanciji...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

350 gramov uteži...

IMG_20241105_151959033.jpg

V glavnem: guma je scentrirana...

(ne, to ni moje, videl in slikal na parkirišču)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Malo sem jo peljal na en jesenski sprehodek, 460 km v eno smer. Pa ko sva že ravno bila na sprehodu, smo nazaj grede v keson in na prikolico naložili en motor F6L413VL, pripadajoč menjalnik in tri diferenciale skupaj z listnatimi vzmetmi... Čisto slučajno dobil zraven za BTjko še štiri zimske gume z napako: neke skandinavske ježevke, ampak je med proizvodnjo zmanjkalo žebljičkov, zato so ježevke brez bodic.

Povprečna hitrost na potepu? Okoli 95 km/h (prikolica ne dovoli hitreje 😀).

Povprečna poraba na potepu? BTjko se tega ne sprašuje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.