Toliko vsi nekaj govorijo o snegu in menjavajo gume, da sem še jaz na vrhu hriba zamenjal gume. Za vsak slučaj sem še verige za vse štiri gume dal v keson. Pa še vitlo sem preveril. Za vsak slučaj...
V javnosti se v zadnjih letih in desetletjih ustvarilo prepričanje, da so japonski avtomobili bolj vzdržljivi kot evropski. Pa je to res tako enostavno? Preverili smo pri mehanikih in prodajalcu rabljenih vozil.
Sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm lih tanartabl...
Trije na mopedu = preobremenitev vozila.
Brez čelade = tvegano početje in nevarnost hujših poškodb.
Neregistrirano vozilo = možnost, da vozilo ni tehnično brezhibno, torej je to tvegano početje.
Vožnja brez vozniškega izpita = ... ... ... ...
Ko so ga policisti želeli izločiti iz prometa, se na znake ni odzval, ampak je še pospešil in se zaletel v avtobus. In zdaj bi radi prikazali, da so za to krivi policisti...
Na Policijski upravi (PU) Koper so potrdili, da so uvedli nadzor nad delom policistov glede...
A sem jaz kaj zgrešil? Se pravi, naslednjič lahko peljem pijan po cesti z neregistriranim vozilom in nepripetim varnostnim pasom, če se me pa policaj slučajno drzne ustavljati, pa pohodim gas. In če pride do nesreče, se spravim na policaja, da je šlo za nesorazmeren ukrep... Nekam čudno so si to zamislili...
Dobro, mi imamo 16˝ gume, ampak to ne more biti taka razlika. Imamo pa dodatno ventilacijo, ki skrbi za "sveži zrak" tudi v tretji vrsti sedežev (tako, kot imaš v avtobusu pod stropom kanal in zračnike). Tudi električno ogrevano vetrobransko steklo imamo, pa gretje sprednjih sedežev in volana, pa... ... ... ...
Pa je vse skupaj, vključno s štirikolesnim pogonom, 40.000€.
Pa kakšno opremo pa imate? Katapult na desnem sedežu, da tečno babo izstreliš iz avta? In eno Malezijko pod šoferjevim sedežem, da ti sprazni jajca, ko imaš poln ku++c zastojev?
Mislim, naš FucksWagen s sedmimi sedeži in štirikolesnim pogonom je 40.000, vi se pa tu pogovarjate o dvokolesno gnanih petsedežnikih, a cena pa ista...
Kaj pa lahko komplicira? V homologaciji je zapisana dimenzija. In če je na vozilu dimenzija, ki je zapisana v homologaciji, nima kaj drugega kot vrnit dokumente in zaželet srečno vožnjo...
Kakor kdo, kakor kdo.😉 Nekateri gremo z lahkoto tudi preko zasneženih prelazov v Dolomitih. Sicer je meni osebno velik užitek voziti po snegu.
Aha, ja, seveda...
Ob prvem snegu se na Ravbarkomandi zataknejo trije Bolgari in trije Romuni s kombiji na zlizanih letnih gumah in potem imaš lahko ti zadaj za njimi gosenice, pa boš vseeno "na srečanju"...
Martinov konec tedna bi se za dva voznika in še za marsikoga na hitri cesti cesti to soboto končal tragično. Voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, so pol
Malo sem jo peljal na en jesenski sprehodek, 460 km v eno smer. Pa ko sva že ravno bila na sprehodu, smo nazaj grede v keson in na prikolico naložili en motor F6L413VL, pripadajoč menjalnik in tri diferenciale skupaj z listnatimi vzmetmi... Čisto slučajno dobil zraven za BTjko še štiri zimske gume z napako: neke skandinavske ježevke, ampak je med proizvodnjo zmanjkalo žebljičkov, zato so ježevke brez bodic.
Povprečna hitrost na potepu? Okoli 95 km/h (prikolica ne dovoli hitreje 😀).
Povprečna poraba na potepu? BTjko se tega ne sprašuje...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Toliko vsi nekaj govorijo o snegu in menjavajo gume, da sem še jaz na vrhu hriba zamenjal gume. Za vsak slučaj sem še verige za vse štiri gume dal v keson. Pa še vitlo sem preveril. Za vsak slučaj...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani