Skoči na vsebino

Se opravi?ujem, se bom popravil.

Mislil sem s tem predvsem naporen in neizdelan uporabni?ki vmesnik, ki bi mi vzubjal neprijetne ob?utke z dolgimi ?asi nalaganja, nerazumljivo koli?ino tapkanja po zaslonih in podobno. Jasno je, da je ve?ina elektronike narejena na kitajskem, ampak pomembno je, ali je strojno in programsko vsaj pribli?no na nivoju.

V bistvu je vse kar si ?elim, da bi lahko stvar prebrala poljubno velik usb klju?ek in omogo?ala vsaj pribli?no odzivno brskanje po glasbi na njem. Saj bom verjetno na koncu vseeno kupil yatour, ampak tole zgleda vabljivo.

Ah, kje je dobri stari sony avtoradio za 100 eur, ki je vse to omogo?al. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

USB ali iPod vmesnik xCarLink
Napisano

Ok, kaj naj torej kupim? Malo se mi ?e trga od menjavanja CDjev in/ali neskon?nega ponavljanja istih 6ih CDjev. To je res povratek v srednji vek po mojem starem 4 leta starem sony radiu za 100 ?, ki sem ga imel v 323f-ki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nazaj na Mazdo
Napisano

A mi lahko prosim nekdo hitro z ne?im pomaga?

Menim se za prodajo moje (zgoraj omenjene) Mazde 323 F letnik 2001 (prva registracija sep. 2001 v SLO), motor ZM (1.6 16v 72 kW). Ker bi rad moj kupec svojo novo pridobitev izvozil v Srbijo, me zanima, ali avto ustreza standrdom Euro 3. To mi nikjer ne pi?e v homologaciji / prometnem, pa bi rad prepre?il, da bi se ?lovek nategnil in zastonj vozil iz Srbije, ali pa ?e huje, da bi ga drkali na carini potem.

?e pa ?e ne obstaja nek hiter odgovor, pa vsaj kje bi to lahko ugotovil. Malo se mudi, ker bi rad ?lovek pri?el po avto v ponedeljek zjutraj.

Vnaprej hvala za pomo?.

LP,

B

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okrusena sipa flikat da ali ne
Napisano

Jaz sem enkrat preden sem imel zavarovanje za stekla popravljal pri firmi novomat.

stalo je cca 35 e.

Ker mi je potem v istem letu se en kamen priletel in totalno pocil sipo, imam od takrat zavarovanje in je se ?isto vsako leto prav pri?lo.

<_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nazaj na Mazdo
Napisano

?e je ?e vedno govora o moji, potem ja, ima mazanje, vendar sem to ?ele pred kratkim not vgradil. Poleg tega so tudi injektorji za plin popolnoma novi (niti ne 3000 km prevo?enih).

Lp,

b

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nazaj na Mazdo
Napisano

Zdravo, vidim, da se pogovarjate o mojem avtu. (tarde?a 323f ka)

Motor je ?isto ok, samo ventili so fu? (kompresija samo 5, tretji cilinder kompresija 8). Avto je bil redno servisiran pri Pelkotu, tako da sem prepri?an da ga lahko pokli?ete in povpra?ate o njem. Mimogrede, na avtu so povsem novi injektorji za plin.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Mazda6 Sport Combi CD140
Napisano

Evo, da ne odpiram nove teme:

Tudi jaz i??em rabljeno 6-ko dizl, pa mi je v o?i padla tale:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6492072&show=1

?el sem na Mazda servis in dobil izpisek, kjer sicer pravi, da je veliki servis bil narejen, ampak to ?e julija LANI. To pomeni, da je

a ) avto eno leto stal,

b ) da so kilometri zlagani.

Kak?no mnenje?

P.s.: Upam, da to ni proti pravilom, ?e je bom absolutno odstranil, ampak jaz prodajam mojo 323 F 1.6 s plinom:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7796214&show=1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samo zavedaj se pri svojih prera?unih ekonomi?nosti, da velja (pribli?no) formula za porabo LPG:

povp.porabaLPG=povp.porabaBencin*1.3

Oziroma druga?e povedano, da bo? porabil od oka 30 % ve? litrov plina na 100 km, kot porabi? trenutno bencina. Saj spla?a se ?e vedno, samo ?e primerja? samo cene na liter se bo? nekoliko u?tel.

?e pa se pelje? na dalj?e proge kam v tujino (npr. Nem?ija) se pa spla?a ?e toliko bolj, ker je tam res drag bencin.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323
Napisano

@bejkee

Nisem pa niti pri?el do tega, da bi v?gali avto (ker po moje itak ne bi v?gal, ker stoji ?e ene 2-3 mesce)

LP

RaW

No, hvala, si mi prisparal 3 minute za klic. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323
Napisano

@bejkee - a pol si bil ti tisti, ki si prodajalcu ponudil 1,5 k :danzoman: ...mal ?uden tipo je bil ta prodajalec, imel sem ob?utek kot da na en na?in sploh no?e prodat - oz. ne verjame da bo prodal spljoh. Sicer pa meni ni cukal ker sploh nisem pri?el do 90 km/h...smo sam tam po nekih LJ ulicah vozila....druga?e je bil not lepo ohranjen....

Nope, nisem bil jaz tisti nesramnez :) To je moral biti ocitno en tretji - meni so ga namrec tudi omenjali. :D

tpole sem gledal v doma?em mestu

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3376348&show=1

zamenjan motor pa 3 blatnike fajn poru?ene, lastnica dela na Autocommerce (tam so jo tudi ?raufali kao) pa h?erka je vozila, zdaj ni ve? dobra zanjo....po moje ne bi bila niti zame

Tole je iz kopra? Se mi zdi da sem tam zadnjic videl en podoben autocommerce. :) Kaj tocno pomeni, da ima fajn poru?ene blatnike, za nas, ki nismo ravno iz obale? Ceprav ce zdaj pomislim, je sumljivo, da je slikan samo z leve strani, heh.

Pa motor je bil zamenjan, ker je prejsnji crknil, al kaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323
Napisano

Tisto zgoraj prodajam jaz, tako da se bom oglasil tule zraven. Na polovici med min in max je normalna delovna temperatura za ta avto. Kar se pa cukanja ti?e, sem jaz imel podoben primer in sem imel fu? merilec pretoka zraka. Upam da sem tole pravilno napisal. Cena tega je nekje okrog 120-150?, ?e se ne motim.

Samo za potrditev moje domneve, pa bi moral avto priklopiti na tester.

Ja tvoja zgleda kar seksi, moram priznati. ;)

Sicer pa me zanima ce je realno pricakovati, da se ne bo na 10 let staremu avtu videlo nic rje, ali gre samo za tehtanje manj hudo - bolj hudo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323
Napisano

Da se pridruzim valu modrosti, ki se nahaja na temu forumu. :)

Jaz sem tudi gledal zgoraj omenjeno belo 323-ko. Ohranjena je kar dobro - en koscek rje (recimo 2 cm) sem videl pri voznikovih vratih, pa se par pikic (do nekaj mm velike) znotraj zadnjega blatnika, povsem na koncu pobarvanega pleha. Nimam pa obcutka, ali je to malo ali veliko. Sam sicer predvidevam da je to dobro za 10 let star avto, ampak morda se motim? Komentar?

Pri voznji me je malcek zmotil hecen obcutek, ko recimo pri 90 v cetrti prestavi pohodis plin, najprej mal cukne, kot da bi jo malo zamorilo, potem pa sele potegne. Ali je to normalno ker je pac svoh masina (ki res ne gre prav zlo hitro), ali je znak cesa bolj zlobnega? Mozno je tudi, da je bil avto se nekoliko hladen - kazalec za temperaturo je prilezel nekako na polovico med min in max lego, ne vem pa kje se ustavi obi?ajno, ko je optimalno ogret?

V vsakem primeru bom preden karkoli kupim probal se kaksno 1.5.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.