Je prav zanimivo brat to debato (razen kak?nih izjemnih mnenj).
Nekdo je prej omenjal BMW ... Tukaj bi rad potrdil da je BMW povsem druga zgodba, vse je na (precej) vi?jem nivoju. Podvozje , motor , ... To dvoje mi je takoj padlo v o?i, ko sem peljal eno "320d".
Kdorkoli to marcino pelje pod 12L po mestu je car (vsaj koliko berem tukaj).
Tukaj je resna dilema, kaj nabivit ?e dela? 20000-25000 km letno. Kar je manj, benciran, kar je ve? pa dizel. S tem da so dizli vsi novi avtomobili (vsi vemo zakaj).
Dizel se lenu?ko vozi, z bencicem po moje hitro vleti? v kak radar
V?eraj ko sem bil v kranju, na prevzemu Jazz-a, sta uletela en ćapac in ?ena in hitela preko reda spra?vat kolk bi dali za lepo ohranjeno Dacio letnik 06 in neko kio 07 letnik, pa ?e bi vzeli v ra?un oba pa bi onadva po vzela Ćrno Mećko ML.
Prodajalec Srb po narodnosti, ju je najprej steral ven, potem pa je ?el pogledat oba avta in ven potegnu eurotax in je za oba skupaj ponudil cca 3,2 k?, pol pa ?efurka v luft, da je avto ve? vredeni in ne vem kaj vse, je reku js dam tolk , ?e vam drugje dajo ve? predlagam da greste tja.
Js sem se samo zadr?eval, da nisem butnil v smeh.
Jaz se nebi ni? zadr?eval :)
Si prepri?an, da ni ?lo za skrito kamero ?
Lp
U?eri sem slu?ajno videl na cesti (vzporedno) X3 in pa CX7 - heh kaka razlika, lepo vas prosim, to niti najve?ji BMW fani ne bi rekli, da je X3 lep?i! :ne vem:
Pa ?e kako re?ejo ... Ampak v tem stilu: X3 je oblikovno izpopolnjen itd ... Tukaj lahko samo re?em, brez komentarja.
In kdo je tukaj "zmagovalec" ?? Vsi ti testi od CX7 so ali s Finske, Rusije ... Le enega nem?kega sem na?el, seveda so staro X3 razglasili za zmagovalca
Vsem nam je tukaj jasno, da so cene v ceniku eno in drugo, ko si v salonu.
Koliko popusta dobi? je odvisno od modela avta, pogajalskih sposobnosti, letni ?as in ?e kaj bi se na?lo ... V extremnih primerih se lahko zdila? do 25 %
Ko se bli?a? 40000, potem ?e po?teno razmisli? za novo X3 ...
Znanec kupuje novo BMW serijo 3, trenutno dajajo neverjetne popuste, te kar zamika ?e se ne motim imajo ?e servise in ne vem kaj vse zastonj za dobo 3 ali 5 let ...
Off topic, ampak ce grem jaz se na SUV nazaj, vzamem takoj Santa Fe, nov skorajda pravi terenec z 4WD lock opcijo, 775L prtljaznikom, 200KM dizel za 30.000......in manj
MENI osebno MORA avto v kabini tudi nekakor izgledati. Sem vozil prej starega Mercedesa in moram re?t, da je notrajnost precej dobra.
Kak?na honda CRV je znotraj obup. Enako velja za Kugo, ix30, Mitsubishi in podobne. CX 7 je znotraj ok Tukaj ?e bodo morali malo zavihali rokav?ke, da dohitijo kakega nemca. Ampak se napredek vidi, saj bo ... Honda CRZ npr. ka?e dobre smernice.
Ja, pri istih konjih, lahko ra?una? kak?na slaba dva litra razlike v prid Trahtarja!
Mene pri Dizla?ih edin navor (pospe?evanje v klanec npr.) nekako mami, ostalo; ropot in potencialne te?ave, nikakor (precej bolj komplicirano sestavljen motor)!
Koloko manj dejansko porabi dizelski motor od bencinskega?
?e na grobo gledamo porabo 2.0 motorjev. Se motim, ali imam prav podatek, da je razlika bed dizlom in bencincom kak?nega 1,5 L na 100 km - ob pogoju da se gleda neka skupna poraba?
Trenutno redno vozim Mazdo 3 1.6 L (2005) in Toyoto Auris 1.4 D (2007), ki mi nikakor ne sede. Dizel je meni OK za avtocesto, to pa je zraven porabe vse, kar mi je dobro.
Ve?ini je bolj v?e? dizel, koliko berem forume ... Tako smo si razli?ni
@glinik - osebno ful ne prena?am folka (posledi?no mi je ?edalje manj simpati?na ta fabrika), ki zanje obstaja samo takozvani Bavarc, vse ostalo pa je jajc od avta!
Iz tega vidika mi je mazda nekak?en optimum (sam sem sicer imel v lasti starej?e serije), ker ni neka vzvi?ena, nastopa?ka firma, a hkrati hudi?evo kvalitetna roba - zame je to dobitna kombinacija!
Tiste, katere smo pa celo osnovno ?olo vsi pretepal in ustrahoval, pa na?eloma dans vozjo Bavario in so s tem postali glavni na selu ter v svojih glavah!
Le kaj naj re?em na to mnenje ? Samo to ... ?in, ?in (s kozarcom)
Saj Honda je tudi dober avtek, ko smo ?e pri Japon?kih. Ampak njihov CRV je glede izgleda ?e ve?ji podn kot stari x3.
Upam da to ni letelo na BMW forum ... Mislim, da je en bolj?ih v Sloveniji. Je pa res da so izjeme ...
Saj nima veze. Amapk mi gredo resni?no na ?ivce ljudje ki so mnenja, ?e nisi z nami si proti nam. Saj forum je konec koncen, da podebatiramo, izmenjamo mnenja itd ...
Tukaj ste res normalni, racionalni foruma?i, ?e lahko tako re?em.
BMW 3 s pravo opremo je res nekaj izjemnega Ampak jaz in moja draga sva precej visoka, tako da serija 3 odpade. Serija 5 je ?e bolj za naju Sicer zadnje ?ase rad "?oham" robnike in vse ?ivo z mojo mazdico, zato tudi SUV, ki nudi ve?ji konfort v vo?nji, da ne omenjam natovarjanje vozeka in mal?ka iz in v avto.
Mene ne briga kateri forum je itd. Bolj mi je va?na konstruktivna in argumentirana debata.
Ne bom rekel kateri forum, ampak tam so o?itno ljudje dobesedno zaljubljeni v svoje barve. In vedno bolj opa?am, da dr?i rek. Povej mi kateri avto vozi? in opisal bom tvoj karakter. ?AL ...
Mi lahko pove? kak?en ob?utek si imel glede sedenja? Ena kritike glede te mazde je, da so sede?i (sedalni del) prekratki in to zna motit na dolgih turah. Druga, da se vozniku drsi po usnjenih sede?ih (levo, desno). Kvaliteta plastike pri enem in drugem?
Kako je kaj z zvo?no izolacjo pri teh dveh kandidatih? Npr. Mazda 3 je precej glasna, vsaka malenkost se sli?i v kabino (veter, motor, itd.).
Kako bi ti to komentiral?
Je nekdo prej omenil, da ni siguren, ?e je stari X3 vi?ji rang, kor CX 7, po ceni vsekakor je
Jaz tudi ne vem, kaj so delai pri BMWju, limuzine so lepe da dol pade?. Prvi seriji X5 in X3 sta kriminalno grdi !!! Tudi novi X3 ni nek lepotec, novi X5 mi pa je resni?no lep.
Mi smo nabavli nekaj meseev star avto. M3 letniki 2005 niso imeli niti CD playerja v osnovni opremi!!!!!!???Joj, kak?na kalvarija je s tem bila pri meni. Da ne omenim resni?no slab tovarni?ki avtoradijo, ki je vgrajen. Sem naknadno izvedel, da je takrat Mazda vgrajevala v 3ke tri firme avtoradij, zakaj???? Pojma nimam, tako pa? je. Le ena od teh treh je zanmka z nekim imenom. ?e se ne motim je to bil Kenwood ali Pioneer. Ostali dve sta "?unga lunga" firmi. Sanyo in ?e ena ... Kaj je hec, da so mi rekli v salonu, ja pa saj je to Kenwood oz. Pioneer. Ko sem vse raz?raufal in ven vrgel avtoradijo + display mi je bilo marsikaj jasno. Seveda, sem jaz naletel na Sanyo, tuner je vlekel katastrofalno, istih 20W pa je tudi bilo dovolj za kako mamiko, ki poslu?a poro?ila.
Grem do Avto Jarca, da vidim kaj se da tukaj naredit ... Mi re?ejo da je navaden CD player 200 EUR in mp3 player 400 EUR. Sem se kar obrnil v 1. sekundi ...
?ez kaka pol leta sem dobil tak nastavek za avtoradijo, ki se da v konzolo, nabavil avtoradio Alpine in je to TO.
Sedaj pa? nimam displaya za temp, ki ga po pravici ne pogre?am. Da ne omenim koliko bol?i zvok sem imel v avtu, neprecenljivo!
Kaj ho?em povedat? Ne vem kao je z drugimi Japon?ki, ampak pri M3 si vse zobe izpuli?, preden najde? kako idealno re?itev, ?e nima? vse v serijski opremi.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Seveda, noben avto ni popoln, ampak BMW je vsekekor bli?je temu. To je dejstvo.
Lp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani