Tudi jaz imam ta model. Dobro dela, za ta denar sploh. Je pa res, da ga zmoti vse ?ivo... Od modrih tabel na AC, do Petrolovih ?rpalk, do vrtnih vrat na daljinsko odpiranje...
Success is getting what U want, happiness is wanting what U get.
Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je izbira v tej dimenziji (235/60R18 107H) relativno majhna, vsaj pri kvalitetnih gumah, da o dejanskih zalogah, cenah in kaj lahko res dobi? sploh ne izgubljam besed.
Moja izbira se je nekako zo?ala na Continental 4x4 WinterContact MS in Dunlop Winter Sport 3D...
V glavnem, zaloge so trenutno ?e res zelo pi?le, pa smo ?e 1 mesec do 15.11...
Pregledal sem vse ?ivo od vulkanizerjev do internetnih trgovin... Ali omenjenih modelov ni na zalogi ali pa so cene enormne, ?e jih imajo. In potem, ?isto po naklu?ju, naletim na AVTOSERVIS TOMA? LU?TREK s.p., MEDVODE, http://www.avtoservis-lustrek.si/. Padem dol... Imajo na zalogi oba modela . Pokli?em, preverim, zmaga! Gotovinska cena 1 kosa Contija 202,62 EUR kar je ceneje kot najni?ja, ki sem jo uspel najti v SLO internetnih trgovinah. Njihova prijaznost in ustre?ljivost je izredna. ?e po telefonu mi re?ejo, da je komplet 800 EUR. OK, kaj pa premonta?a, koliko? Ni?, gratis! Padem dol od presene?enja... Grem tja, vse tako kot smo se zmenili, kljub ?tevilnim strankam ne ?akam ni?, kon?na cena na ra?unu 794 EUR... Vpra?am, ?e imajo tudi hrambo.... Mi odgovorijo "seveda", cena za sezono je 15 EUR, za vas ni?...
OK, vem, da so gume v tej dimenziji drage in se jim spla?a, ampak preko interneta ne bi dobil popolnoma ni? ceneje, zalog ni, pa ?e premonta?a bi bila cca. 50 EUR. Za primerjavo, La?i? v Bre?icah ima isto gumo za 239,99 EUR minus 10%, torej gotovinska cena je 215,99 EUR plus premonta?a. Ko sem prera?unal me je stalo cca. 100 EUR manj kot kjerkoli drugje. Odnos, prijaznost, ustre?ljivost, strokovnost na vi?ku. Priporo?am!
Prav velike izbire, pa da so OK, v tej dimenziji 235/60R18 sicer ni, vsaj zaloge ne...
Imam 3 variante in rabim va?e mnenje
- CONTINENTAL 4X4 WINTERCONTACT
- GY ULTRA GRIP SUV
- DUNLOP WS 3D
Continentalke mi zelo priporo?ajo v eni veliki in dokaj priznani vulkanizerski delavnici (pa tudi sam sem na netu videl same pohvale za ta model), GY UG SUV ne poznam, je pa baje precej druga?na od UG7+ in UG8, Dunlop 3D pa je guma za osebne avtomobile (prej?nji model) in kamorkoli pokli?em, mi govorijo, da moram imeti na CXki gume za 4x4 in SUV zaradi oprijema, trdnosti in kaj vem kaj ?e (pa da morajo bit lamele druga?e postavljene) in da gume za osebna vozila za ta avto niso najbolj primerne...
Kak?no va?e mnenje? Aja, cena je v bistvu za vse 3 modele enaka... :ne vem:
Aja ?e to... GY UG8 in Dunlop 4D baje v tej dimenziji niso dobavljive.
Mamu jim... Kako majhna je izbira solidnih gum v moji dimenziji, da o zalogah sploh ne govorim
Preklical in preveril ?e vse ?ivo pa je tega res malo in drago (235/60/18). Pirelli Z ZERO ROSSO A je kot bi iskal iglo v senu, ko pa najde? je cena ubita?na. La?i? je imel zadnji? ?e 4 kom GY F1 pa jih je ?ez vikend prodal, ko nisem imel ?asa it tja Skratka zaenkrat ?e zimaki do konca
Glej, Boss, lahko se dobimo na pikniku. Lahko ga tudi organiziram. Pripravim cel travnik. Lahko tudi veliko stavbo, v kateri bi bili v primeru de?ja. Varno pred poplavami. Lahko pripravim tudi drva za ogenj, kjer bi vrteli odojka. Ali pa pekli ćevape. Samo ne mi dneva kvariti z obljubo, da bova debatirala o politiki. Sem precej hladokrven (?eprav so primorci bolj temperamentni). Ampak vseeno lahko kdo kon?a v kakem breznu, ?e mi preve? polni glavo. Glej, z vsemi va??ani se dobro razumem, ?eprav se ne strinjam vedno z njimi. A ko za?ne debata o politiki, se dostikrat kon?a z barufo. Torej, pusti stat. Lahko se dobimo na pikniku, re?emo kak?no o Mazdah, o po?itnicah, o tehniki in tehnologiji, o energetiki (v vozilu ali pa v hi?i), o vsem mogo?em, a politiku pusti stat.
In ?e dovolite, bi imel eno resno vpra?anje, na katero bi rad resen in konkreten odgovor:
Enkrat je na? va?ki vseved razlagal, da je filtriral staro olje iz fritez in ga uporabljal v dizlu (Peugeot 307). Na forumu ste mi nato razlo?ili, da je z rabljenim oljem precej dela zaradi filtriranja in da je v tem olju kdaj tudi sol, ki ?kodljivo vpliva na motor in da to ni najbolje za sodobne motorje. Kako pa je z novim oljem. Cena enega litra nafte je 1,237?/liter (in v torek se bo spremenila - ne verjamem da navzdol), liter rastlinskega olja v Sparu pa je 1,19?/liter. Pri 60ih litrih, kolikor jih ponavadi to?im, bi bilo 2,82? ceneje - po trenutni ceni. ?e pokalkuliram na celo leto, bi me pri?lo vsaj 100? ceneje. ?e (Ker) se bi cena nafte dvignila, bi bil prihranek ?e ve?ji.
Slivka, a se ti ne zdi, da na?a politika in politiki ?e leta ni vredna tovrstnih debat in hude krvi... Na njih bi se morali jezit in na njih spravt, ne pa med sabo, halo, saj smo vsi v istem dreku . In ravno to ho?ejo in potrebujejo za svoj obstoj. Zoom-zoom
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
LOL
Povezava za deljenje
Deli na druge strani