Skoči na vsebino
Nova Mazda5
Napisano

Se opravi?ujem, pod Novice pa nisem gledal............

Se mi je zdelo, da bolj pa?e v "Splo?no debato", kjer bi naj bile novosti, ipd....

Lp,

Tema se lahko zaklene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda5
Napisano

So se ?e pojavile prve fotografije, predstavitev pa bi naj bila na salonu v ?enevi.

Novost so prenovljeni "DI" becniski motorji, start-stop sistem.

Dizelski motorji in prenovljeni avtomatik, bi naj pri?li kasneje.

http://auto.t-online.de/mazda-neuauflage-d..._21436980/index

Osebni mi ni najbolj v?e?, posebej zadaj ne (kot nek ceneni Korejec). Notranjost pa se mi zdi bolj Photoshop, saj so vrata in stikala dobesedno enaka. Upam, da na koncu res ne bo tako...

Lp,

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Webasto - grelec motorja
Napisano

Pozdravljeni!

Pri prej?njem avtu (Freelander TD4) sem si dodatno dal vgraditi Webasto grelec z vklopom na daljinski upravljalnik ali pa preko timerja. Pri TD4 je bila vgradnja dokaj poceni saj je v bistvu ?lo za nadgradnjo ?e vgrajenega grelnika. Pri Mazdi 5 sem se pozanimal in stane vgradnja z grelnikom in daljinskim upravljalnikom cca. 1000?. Ali ima mogo?e kdo od foruma?ev tovrstno zadevo vgrajeno? Moram povedati da je tovrstna zadeva super - ?e posebej ?e nima? gara?e. Pol ure pred vstopom v avto daljinsko vklopi? grelec, ki za?ne greti vodo, ko dose?e dolo?eno temperaturo se vklopi notranje prezra?evanje in zelo dobro ogreje avto - odmrzne led, stopi sneg, pa ?e sama ma?ina je zagreta na skoraj delovno temperaturo - vse skupaj ob minimalni porabi dizla.

Mazdini dizli imajo serijsko ?e vgrajen grelec, ko je zunaj temperatura pod 4. stopinjami in izklopi, ko motor oz. voda dose?e delovno temperaturo. Na to delovanje nima? vpliva.

Je pa mo?no grelec dogradit z daljinskim vklopom, samo mi je 1000? malo preve?.

Lp,

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 5 CD 143 - 100.000km
Napisano (urejeno)

V reviji AutoBild je v petek 15.8. objavljen test Mazde 5 CD 143 na 100.000km.

M5 se je odrezala odli?no, dejansko same hvale in v tem ?asu razen rednih servisov ni

bilo problemov. :bravo:

Razen na dolo?enih mestih se je ?e pojavila korozija, kar pa je mislim problem vseh novih Mazd.

Omenjajo, da je to prvi avto na njihovem testu, kjer ni bilo potrebno dolivati olja (to

pa ?e vemo zakaj). Je pa res, da je avto bil vo?en velikokrat pri Vmax, kar pomeni, da

ni pri?akovati problemov zaradi dvigovanja nivoja olja.

Je pa test tudi na spletu:

http://www.autobild.de/artikel/dauertest-m...top_766433.html

Mogo?e zanimivi komentarji bralcev spodaj, kjer en omenja 6 kratno menjavo olja pri 19.000km, drugi

omenja ?kirpajo?i prednji del v hladnih dneh, se tudi meni dogaja.

Lp,

P.S. j***, sem se pri naslovu se zatipkal (pravilno je MAZDA :) ). Vedno govrim, da telefoni in pisanje po

forumih ne gre skupaj.

P.S.S. Hvala moderatorju....

Popravljeno od btrafela
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TSC in DSC pri Mazda 5 CD110 TX
Napisano

?iv

jst mam novo Mazda5 CD110, oprema TE

poraba... za moje pojme super, najmanj?a 6.44 l/100 km, najve?ja 6.96 l/100 km (prvi tank)... druga?e pa lahko porabo mojga avta spremlja? na tukej uporabnik dolenc1977 (bi si dal v podpis, pa ne znam ?zmeden? )

Na kak?ne relacije to vozi?. Jaz imam porabo venod okoli 7l/100 km +/- par %.

Pa motor je v FL M5 enak, razen nekaj sprememb v SW, filter in ostale zadeve pa so

ostale nespremenjene.

Lp,

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TSC in DSC pri Mazda 5 CD110 TX
Napisano

proti zdrsu prav pride, saj 310 Nm navora je kar te?ko obdr?at, posebno na mokri in spolzki cesti.

poraba pri skoraj 60000 klm prevo?enih pa je natanko 7 litrov, s tem da je me?ana vo?nja 65% (magistralke in AC) ostalo mesto in lokalne vo?nje

Lp,

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.