Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 21 urami je scania napisal:

Ima kdo mogoče zimske bf goodrich gume? Kaksne izkusnje?

Jaz imam BFGoodrich G Force Winter 2, 17 colske, sedaj je bila druga sezona. Nimam pripomb, dobro se držijo ceste, oprijem v snegu je super, niso glasne. Ko bo čas za zamenjavo bodo sigurno v ožjem izboru.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Eno vprašanje za domače vulkanizerje. Ko doma menjate gume, dvigujete avto ob vsakem kolesu posebej ali dvignete toliko, da lahko menjate obe kolesi na vsaki strani?

Jaz dvigujem na mestu za dvigalko ob prvi osi in dvignem celo stran avta, zamenjam obe kolesi in potem še enako na drugi strani.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Jaz sem motorist in ne odobravam takšne vožnje. Zaradi takšnega izsiljevanja in predrznosti smo na slabem glasu.  Tisti, ki želijo ali potrebujejo ekstremno hitro vožnjo lahko gredo na dirkališče. Pa to ni sedaj samo moje mnenje, imam precej prijateljev in kolegov, ki so motoristi in imajo enak način razmišljanja.

Ne me narobe razumet, jaz se tudi ne vozim po omejitvah, ko sem zunaj naselja in nisem tisti, ki se ga čaka v skupnih vožnjah. V naseljih in v koloni pa je treba biti malo bolj previden.

Glede prehitevanja kolone; z motorjem jo lahko prehitevaš, če je stoječa kolona in ni pred križiščem. Se pravi na mejnem prehodu lahko počasi in previdno prehitevaš stoječo kolono. Prehitevaš jo lahko tudi po desni če je prostor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0. bencin
Napisano

Da ?e jaz dodam svojo statistiko. Enak motor kot na tvoji ?estki, ve?ina je mestne vo?nje razen kak izlet in dopust. Skupaj narejeno 58.000km, povpre?je 8,08 l/100km. Prede enako lepo kot prvi dan B)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predelava na LPG/Avtoplin Mazda 6 1.8 l2006
Napisano

Hvala YavarYe ;)

Tak?na pojasnila sem tudi sam na?el pri raziskovanju. Torej elektronski sistem, drugo ne pride v upo?tev!

Kar se ti?e podatka, da ni potrebno mazanje. Pri ?erbineku pravijo, da je mazanje potrebno. Drugih mazdinih serviserjev pa nisem spra?eval.

Zdaj ste ?e vajeni, da kar nekaj spra?ujem, ?e eno nagradno vpra?anje :D

Kolko vam plina?em popije bencina poleti in pozimi? Vem, da preklopi na plin nekje na 35-40°C. Sem pa? ekonomist in je treba prera?unat to?ko vrnitve investicije. Ni pa to edini faktor pri odlo?itvi, v?asih mam tudi kak?ne zelene prebliske (ekologija pa take... ;) )

Aja, tisti kalkulatorji na spletu la?ejo, ker ne upo?tevajo razli?ne porabe plina in bencina. Stro?ka olja za mazanje ventilov, servisa,....

Pa en lep, ponovno zasne?en pozdrav iz ?tajerske

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A si govoril s primo?em ?

Nisem ?e z nobenim govoril, sem si pisal z Dejan Ho?evarjem in je rekel da elektronsko mazanje ni ni? bolj?e od navadnega sistema. Zdaj pa ne vem to?no, ker sem prebral po vseh mo?nih forumih in novicah po internetu, da je elektronski sistem bolj?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hvala za vse odgovore.

?e eno vpra?anje. Na SIGAS so mi ponudili osnovno mazanje ventilov (na podtlak), sam bi raje elektronsko mazanje, ker je po prebranem tak sistem dosti bolj?i. Kaj menite?

Se spla?a dati dodatnih 200? za elektronsko mazanje, toliko ve? namre? stane pri SIGAS-u.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ri?ki M6 4vrata
Napisano

Zdravo!

Pozimi se je pojavila zelo neprijetna zadeva. ?ri?ki na deski za zadnjimi sede?i. Imam M6 FL 4vratna, tako da je deska kovinska in fiksna. Preden grem vse obloge dol iz deske jemat, je mogo?e imel kdo enako te?avo oz. ve kateri spoji so kriti?ni in ?kripajo, ker zadeva z vedno ni?jimi temperaturami postaja nevzdr?na.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.