Tudi jest zadnje cajte na Petrolu tankam....in poraba skoraj ne gre ?ez 8 litrov..zadnji tank je bila 8,6litra...zadnjih 150km....pa je bilo mestne ene 80% je bila celo 7,5-7,6litrov...sedaj je 8litrov ker sem ga parkrat 200 pritegnu...in sem prvo pomislil da je kaj na Qmax, ?eprav ponavadi dvomim v te stvari.....meni je va?no da pa? manj pije
jaz sem zadnji tank tudi nalil q max na petrolu, pa se mi je poraba ob?utno dvignila v primerjavi z mol-ovim dizlom, ne vem nekaj o?itno je na tem...
Dej provokator ozdrav se svoje osornosti pa bo bol?.
pizda ej, ena in druga stran lepo prosim ?e se vsaj malo vzdr?ite politike na forumu... forum je namenjen v prvi vrsti voznikom mazd in ne tistim ki so volili jan?o ali jankovi?a ali koga drugega... ne vem no... ?e mi sami slovenci ne moremo preko svojih omejitev ali kaj? kdorkoli je na oblasti je isti kurac... eni ogovarjajo eni hvalijo... bilo in bo...
kot je ?e en uporabnik prej napisal,spet ena tema ve? ki se bo zasmetila z politiko...
@Boss: ja zlo pomembno je da u 2s prej pospe?i? iz 80 na 130 ve? pa tko al tko ne sme? nijker po dr?avi. A ve? srce tud BMW M5 pospe?uje bol? k MPS in podobno. ?loveku ki se bi verjetno rad vozil varno, cenovno ugodno in udobno med to?ko A in B z lol 10-15k KM na leto res ne rabi ultra ?portnega avta. Sploh pa ?lovek spra?uje zase in svoj na?in vo?nje. O?itno ne potrebuje vrane konjenice ampak prevozno sredstvo Verjetno se mu v 15k km ne zgodi 50x na dan prehitevanje na polno kjer potrebuje 23948598kW. Aja po mo?nosti je vsaj 50% teh kilometrov v mestu kjer je ?vali od avta ultra fajn vozit. Torej mu je brezveze pla?evat tok ve?ji davek na bencinu, zavarovanju in registraciji
Jst bi raj mel kakega Abramsa ki komaj dose?e +50kmh da se niti slu?ajno ne bom sekiral k se bo nekdo ki potrebuje brutalne pospe?ke po mo?nosti v nepregledn ovink zakantu vame. Vsaki? ko se to zgodi ga bom prebarval kar z sprejem za nekaj 10 eur in gasa dalje.
Da povzamem ... ja fajn bi blo met 500kW sam kaj k je brezveze. Mal pohodi? gas in ?e predno sprocesira? vse skupaj si sklofu odvzem izpita ... makes sense a? Tko pa pa? me moj 1.8 preva?a od to?ke A do B
Sploh nevem kaj se ogla?a? na top speed. Sm reku da so pospe?ki bedni potovalno pa lohk dr?i? nekih 180 brez problema tud 2000km !
Nevermind spotaknu si se in sm mogu Peace out Torej predn nastane tuki cela vojna mnenj dejmo ostat on topic pa ?loveku svetovat
?uvaj se teh mazd! kot je omenil jure?, vse je v vzdr?evanju. jaz sem lani kupil enako kot jo ima? na linku, pa mi je po 6 mesecih za?ela ?ret ful olja, nato pa megla za za mano... sem mislil ok turbina je fu? bomo re?li... na ?alost ni bla turbina ampak po?en prvi bat in napokan drugi... stro?ki? blizu 2 jurja ?!!!
?e bi ?el zdaj kupovat bi raje kupil novej?o verzijo motorja, so bolj zanesljive, po mo?nosti od koga poznanega...
ta od jure?a ne zgleda slabo... ne vem, ?e ima vse to po?lihtano kot pi?e na avto.net ti jo bolj priporo?am kot pa ono ki si jo gledal... zdaj je spet kot vedno samo denar v igri...
In ?e stvar ste?e, naredimo ?e kak?en Mazda-piknik. ?e bo kdo upal na stezo, ko se tam poka?em z mojo BTjko ...
Pa ?e bi poskusili s kak?no "civilno iniciativo"? Zbere se toliko podpisov in se ob?ini Bre?ice predstavi, da so civilisti za tak objekt. ?e se ?e ne dobi avto-?ole ali ?esa podobnega...
?e pa ob?ini ni za to, pa naredimo tako kot amzs "vikend varne vo?nje"
Meni so ?li originalni mazdini brisalci ?e po 3,5 letih uporabe in 90 kkm. Enkrat na teden moram tudi tankat, ?e se vozim sam. Pa tudi original Bridgestonke, ki so ble gor, so zdr?ale komaj 70 kkm. In, ko grem na redni servis v Senico pri Medvodah, me tam ucuri za 120 ?, za delo in material skupaj. Najhuj?e pa je, da moram ?e zimski vitrex kupit, da ne zmrzne pozimi!!!
GRRRR, Mazda nikoli ve?, vam re?em!!!
Popravek:
k = 1000, t = tona in ni predpona -> torej 90 kkm ali bolje 90 Mm in ne 90 tkm
P.S.: Nisem se mogu zadr?at.
pa kaj je s teboj model? brisalci? enkrat tankat? gume samo 70 kkm? pa vitrex?
Pri nobeni mazdi nisem ?e menjal NI? izrednega, samo stvari ki se pa? morajo menjati pri dolo?enih kilometrih, pa sem jih imel 4 v zadnjih 12 letih, z njimi prevozil cca 300.000 km +- 20 kkm
Aja NOBENA ni bla dizel. :ne vem:
pa mislim da ni diesel problem... neki amortizerji in ostali potro?ni material nima ni? skupnega med dizlom in bencinarjem... je res da je bencinar splo?no gledano bolj brez napak kot dizel... ko pa pogleda? porabo pa je nekaj prednosti tudi na strani dizla...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
po mojih izku?njah se grosupljevih avtoh na dale? ogni...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani