Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Dobil gume...DOT pa 0417...bi jih imeli ali vrnili nazaj, glede na to, da so ?e stare 1 leto?

Tudi meni so v mailu odgovorili, da imajo DOT 1517, dobil sem pa dve 0417, dve pa 0217. 

Sem jih klical in jim povedal, da to ni na?in, so se za?eli opravi?evat da tehni?no ni mo?no blablabla... in sem jim lepo razlo?il, da sem do sedaj povsod kjer sem naro?il gume (tudi preko spleta) dobil to?no tisti DOT, ki so mi ga povedali v mailu ali preko telefona. Ponudili so mi vra?ilo denarja ampak se nisem odlo?il za to, gume so itak OK, gre se bolj za princip.

POPGOM zgleda prvi?, zadnji? in nikoli ve?.

Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Tudi jaz gledam Turanzo T001 Evo, ki pa je ne delajo ve?. Nadomestila jo je T005, ki pa jo na tyrereviews ravno ne pohvalijo najbolje. Tako da se ?e vedno bolj nagibam k T001 EVO...

Danes naro?il Bridgestone Turanzo T001 Evo iz mojega linka, tudi sam nisem upal tvegati z T005 zaradi slabih ocen uporabnikov. So pa T001 Evo res proizvajali samo v letu 2017.

Ko sem ?el malo bolj podrobno gledat teste, se v ve?ji dimenziji (225/...) dobro kosa celo z UHP gumami - tudi s ContiSport contact 5 in 6, v mokrem ima ve?inoma celo kraj?o zavorno pot. Tako da ni hudi?, da ne bi bila vsaj enakovredna Conti PremiumContact 5.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Zakaj pa ne bi spet dal Dunlop?

Conti je super guma, visja obraba

Bridgestone pa bo boljsa na suhem in obcutek na volanu, vse drugo slabse kot Conti

Rad bi ?e kak?no drugo gumo sprobal, vsaj enako dobro ?e ne bolj?o. Obraba mi ni tako pomemben faktor, ne delam ogromno km in v vsak ovinek gume ne cvilijo, tako da ponavadi gume menjam zaradi starosti in ne zaradi obrabe.

Pi?e? o Bridgestone Turanzi T001 ali o Turanzi T001 Evo? Evo ima dodan ?e en vzdol?ni ?leb in drugo zmes gume, naj bi bila veliko bolj?a od predhodnice, predvsem na mokri podlagi. ?akam ?e na kak?en leto?nji test te gume.

Ej...poglej ?e na GUMAX...velika izbira gum....lp

Hvala za info., ampak imajo poleg velike izbire tudi velike cene, povrh vsega pa ?e gnil iskalnik. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Kupujem nove letne gume v dimenziji 205/55/16 za Accorda. Nazadnje sem imel Dunlop Bluresponse - odli?ne gume, menjam jih samo zaradi starosti, prevozile so ?e 4 sezone, profila imajo ?e dovolj.

Odlo?am se med:

Continetal Premiumcontact 5

https://www.gume-popgom.si/pnevmatike/continental/premiumcontact5/205-55-r16-91-v--mk-fr?utm_source=ceneje&utm_medium=compa&utm_campaign=ceneje

Bridgestone Turanza T001 EVO

https://www.novegume.si/BRIDGESTONE_205-55_R16_91V_T001_EVO_Turanza.html?utm_source=ceneje&utm_medium=products&utm_campaign=ceneje_products&utm_content=pp_3

Se jih da kje dobiti ?e ugodneje?

Sem v  dilemi, kupiti preverjeno Conti ali vzeti Bridgestone, katera je letos razturala na testu? Razlika v ceni kompleta gum je cca. 30?, kar je zanemarljivo. Predrage se mi zdijo edino Michelin, zato jih tudi nisem uvrstil v o?ji izbor, Goodyear EfficientGrip Performance pa sem izlo?il, ker z leti padajo na testih po lestvici navzdol.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

USB ali iPod vmesnik xCarLink
Napisano

Ponavljam vpra?anje, ker nisem dobil nobenega odgovora :D

Imam Yatourja iz spodnjega linka, sicer v Accordu, 16 GB klju? mi dela brez te?av, ima? USB 2.0 ali USB 3.0?

http://www.ebay.co.uk/itm/USB-CD-MP3-Wechsler-Honda-Accord-Civic-Jazz-FR-V-S2000-/250822448301?hash=item3a662ed4ad

Glede izpisa "8 - 99 in potem gre na 5 - 14" se je tudi meni to ?e zgodilo, ko sem USB klju? dal noter medtem, ko je avto imel kontakt. Probaj dati najprej USB klju?ek notri preden v?ge? avto, brez kontakta, in potem ?ele daj kontakt in v?gi avto, pri meni je to re?ilo te?avo in ga je normalo zaznal. Kot da bi imel te?ave z branjem USB, ?e ga naknadno vstavi?. Mape ima? pravilno narejene CD01, CD02,...? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Michelin Alpin A4 - kaj je narobe?
Napisano

Za naslednje zimske poglej teste, izbiraj pa med Continental, Goodyear in Dunlop, pa tudi Bridgestone je letos naredil po testih zelo dobro zimsko gumo Blizak LM001. Michelina pa se zaradi zgoraj navedenih razlogov raje ogni, pa ?e najdra?ji je izmed vseh na?tetih.

Za reviewe in ocene uporabnikov lahko pa za vsako gumo pogleda? na spodnjem linku. To je ?e bolj?e kot razni ADAC testi, kjer je bila lani pri testu letnih gum cela afera in so test ponavljali, ker so dolo?enim gumarjem vnaprej sporo?ili, kje to?no bodo vzeli gume za teste in so potem gumarji tja dostavili "izbolj?ane" gume, ki so blestele na testu, s serijskimi so imele pa bolj malo skupnega. V kon?ni fazi pa lahko vpra?a? Labija  ;)

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ker tudi tule v ulici opazam ko grejo s parkirisca vsi sam kopljejo pa ko obupajo ja ne gre ne gre recem gre se vsedem dvakrat naprej nazaj avto zaguncam pa lepo speljem s parkinga...

Precej ljudi tega ne zna, prednja?ijo ?enske.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lansko zimo sem v mo?nem sne?enju in s precej snega na cesti s slu?benim Peugeotom 308 karavan in enakimi Michelinkami v dimeziji 205/55/16 (tisto leto so bile vo?ene prvo sezono, torej nove), brez te?av zvozil klanec malo pred Bohinjsko Bistrico, kjer se cesta odcepi desno na Pokljuko. Ne vem to?no, koliko % naklona ima, je pa precej strm in dolg, sem pa imel zalet in se mi ni bilo treba ustavljati, dvomim pa da bi ob ustavitvi ponovno speljal. 

Sem pa istega dne na ravnini ob umikanju plugu skoraj ostal v 20 cm snega, dokler nisem izklopil TCS se avto ni hotel premaknit, mo?no da je res TCS krivec. Pa nizko profilne gume in trde bo?nice tudi niso ravno idealna kombinacija za sneg.

Po mojih izku?njah Michelin Alpin 4 niso slabe za sneg, sploh ne, to da so po enem letu od izdelave ?e trde pa tudi ne verjamem. Sicer pa ima trdota gume ve?ji vpliv na obna?anje na mokrem kot na to, koliko grabijo na snegu, tu ima ve?ji vpliv globina profila. Kak?na je globina profila na tvojih? To, da so vo?ene 10k km ne pove ni?, ker je obraba odvisna od na?ina in re?ima vo?nje (AC, mesto, regionalke, ovinki za ti??at,...), eni lahko v 10k km znucajo polovico ali ve? profila, drugi le kak milimeter.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

A je kdo zasledil, kaksna je predpisana kazen, ce nimas te nalepke?

V delu clanka iz AMZS o predpisani opremi in kaznih ni nikjer omenjena.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula E
Napisano

Formula E, mesto za odsluzene dirkace F1 hehehe.

Sem gledal tisto trcenje Prosta Jr. in Heifelda. Prost je tudi eno tele, Heidfeld je imel precej srece, da jo je odnesel brez poskodb, komot bi z glavo priletel v gume in ga danes ne bi bilo vec.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Evo, nekaj novega glede hitrostnih nalepk ob monta?i zimskih gum...

http://www.motorevija.si/si/345/Testi.aspx

Dol proti koncu je to?no opisano...

Kaka budalastina. Kaj to pomeni, da bom moral dat nalepko 190 (T) oziroma 210 (H) na avto? Kaj pa poleti, ko imam V gume gor? Zakaj bi sploh dajal tako nalepko gor, ce nimamo avtoceste brez omejitve hitrosti in je najvecja dovoljena hitrost v drzavi 130 km/h? Polno enih nelogicnosti in vprasanj brez odgovorov.

Se mi zdi, da bo spet nekdo zasluzil s temi nalepkami, podobno kot s tistimi za tehnicne preglede.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Se boljsi so mi tisti, ki pravijo M+S gumam zimsko-letne in jim le stezka dopoves, da te gume z letnimi nimajo nobene veze. Tko jim je moj foter pravil 25 let nazaj.

Drugac pa celoletne gume anglezi dosti uporabljajo, ker imajo zelo mile zime in redko sneg. So pa tudi smesni po svoje v ocenah gum, ko za letne pisejo, da se slabo obnesejo na snegu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Huh, da bi gume na vsaki dve leti menjal, ta je pa mal huda za mojih 10000 km letno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

3D sem dobil na avtu in so tudi mene pozitivno presenetile v snegu, kolikor ga je pac bilo letos.

Zal jih je potrebno menjat zaradi starosti, dot je xy06, profila je se precejj, zgleda neka stara zaloga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Katere Dunlop si imel, 3D ali 4D? S snegom je mal specifi?no, parkrat v zimi sta na cesti sneg in plundra, najve?krat pa je cesta mokra, zato gledam predvsem obna?anje na mokrem.

Po dokaj ugodni ceni bi lahko dobil Michelin Alpin 5 205/55 R16 91H, 82? po komadu. Po testih so odli?ne na snegu, dobre na mokrem in nekaj slab?e v suhem. Labi, kak?no mnenje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Po vsej verjetnosti bom sam kar Conti TS850 vzel, prevladuje na vseh testih v mokrem in suhem, razen na snegu ni ?isto top, ?e vedno pa je med vodilnimi, obraba je pa tudi majhna.

Labi mogo?e ve?, ?e se kje dobijo za bolj?o ceno?

https://www.mimovrste.com/zimske-avtomobilske-pnevmatike/continental-pnevmatika-continental-contiwintercontact-ts850-20555-r16-91h?v=678997

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Pol pravi?, da je WR D3 zaradi smrekastega profila bolj?a?

A ni H bolj?a guma zaradi tr?ih bo?nic? Je T potem dovolj dobra? Druga? sem videl, da so T cenej?e, kar nikoli ni slabo... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ari avtomobilske industrije
Napisano

blablabla.... 

pa ?e mal blablabla....

Boss, odgovor po dolgem ?asu, ?isto na kratko - sam si raz?iril debato iz golih stro?kov za Passata/Mazdo/?kodo na to, da naj si ?lovek privo??i nov avto, pa tudi ?e nima kaj dati v lonec (kar je, kljub temu, da je to odlo?itev posameznika, milo re?eno kretenizem par exellence), in v kombinaciji z delom o zbijanju morale in apati?nosti (kdo bo apati?en, ?e si lahko namesto nove Mazde 6 privo??i "le" novo ?kodo Octavio, res kriti?na situacija) si sam vpletel socialno-ekonomski vidik. Naslednji? pa? napi?i, da se lahko replicira samo na del, ki se nana?a na prvi post...  :whatever:  

Z Gustavom sva pa? podala svoj pogled na nakup novega avta (nikjer ne pi?e, da je edini pravilen). Daj ?e malo premetavaj in obra?aj ?tevilke, mogo?e celo pride? do tega, da je nakup novega avta cenovno najugodnej?a varianta... :dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nisem noben prodajalec samo na ?ivce mi gre da nevedni ljudje pametujejo ;D Najbr? si tut ti med njimi druga?e pa mi je dosti vseeno koliko ?asa bom na tem forumu, samo napisal sem svoje mnenje ker me taki ljudje po?teno jezijo, pa ni to samo pri tej stvari ampak na splo?no so ljudje brihtni in brihtni ubistvu pa NIMAJO POJMA ;D 

Vem sem probal tut sam vse ?ivo in do zdaj ni ni? delovalo tako da lahko komentiram glede ve?ine dodatkov v primerjavi z ve?ino ostalih ljudi. 

Vseeno mi je ali boste probali izdelek ali ne, va?no je da boste pametni ?e naprej kako ne deluje. 

Pa brez zamere BOSS ;D

Uf, pripravi se na mali roman o tem, kako njegov teoreti?ni (v)pogled presega tvojega prakti?nega...  :hudicek:  :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Osebno si veliko raje kupim rabljen avto, pa imam ob tem ?e denar za motor, teden smu?anja, morje, Philipsov top brivnik, ra?unalnik, itd.  kot pa da se odpovem vsemu temu samo zato, da bom lahko pla?eval kredit za nov avto. Pa? stvar osebnih preferenc.

Boss, pejdi ti ta tvoj pogled razlagat nekomu, kjer je npr. v 4 ?lanski dru?ini le en zaposlen, ima povpre?no pla?o (ve?ina jih itak dobi ?e manj), minimalca ali je celo na zavodu, kako ga mediji nategujejo in da ni vse ?rno, da naj si privo??i... bo? lahko vesel, ?e jo bo? odnesel le s ?rnim o?esom  :ninja: .

Gustav je ?isto lepo napisal, vse je odvisno od dohodkov in nekateri si pa? novega avta ne morejo(mo) privo??iti (pa tu ni govora o kak?ni osnovni Kia Ceed), precej slu?b je dandanes majavih in vzeti kredit, ?e ti ga sploh dajo, je enostavno (skoraj) le ?e javnemu sektorju (pa smo spet tam hehe). Itak pa kot pravi pregovor "siti la?nega ne razume", bubreg v loju pa socialne situacije v Sloveniji ne.

Strinjam se z Jest-om, da je super, da si nekdo lahko privo??i nov avto, lepo skrbi zanj in ga redno servisira, da ga kasneje lahko kupi nekdo drug kot dober rabljen avto. ?e pa ima komaj za lizing, potem tudi pri servisih in ostalem ?para in to nikoli ni dobro. In ?e je edini razlog za nakup novega postavljanje pred sosedi, je pa ?e toliko bolj zgre?eno vse skupaj.

Primerjava z zobno ??etko in gatami je neumesna (tu gre za osebno higieno, v trgovini teh artiklov ?e sprobati ne more?, pa tudi rabljene se te stvari ne prodajajo), prav tako s pralnim strojem in hladilnikom (ker jih ponavadi kupi? in ima? dokler ne crkne oziroma se ne spla?a ve? popravljati, potem je pa itak toliko star, da ga lahko edino ?e podari? ali da? za simboli?no ceno). Glede na to, da obstaja Bolha, e-bay in podobne strani, o?itno folk ?e vseeno kupuje rabljene stvari. 

Evo Boss, ti dam ?e jest v?e?ka... zaradi enakega razloga kot Gustav  :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Heh, smotrno bi bilo kupit 5 let star avto za 10000 ?, ga voziti 5 let in potem prodati za  4000?, in spet jovo na novo.

V primerjavi z nakupom novega in prodajo po 5 letih (nov 28k ?, 5 let star 10k ?) samo pri izgubi vrednosti vozila pri?para? slabih 12k ?, in kot to dvakrat ponovi?, si prihranil ?e 24k ?, kar je prakti?no cena novega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.