Danes samo nekaj 10km, v?eraj pa spet zamenjal zadnjo metlico na steklu. Moram re?t, da sm stra?no nezadovoljen s temi aftermarket brisalci, ker ?e nov ne bri?e OK
Tud sam gledam rde?e "JDM" vijake s Kitajske (na ebay.de ) in so aluminjasti. Malo se mi poraja vpra?anje...A zdr?i to? Res jih je 5kom na kolo, samo ?e vedno, ?e malo podvomi? v hudo kvaliteto materiala, a bi to sploh bilo varno? Recimo, da ga pri premonta?i mal pretegne?, za kolk sezon so potem dobri...
Originalna plati??a ne nudijo homologacije oz. T?V-ov oz. ?esarkoli pa?, ki bi lahko olaj?alo delo povpre?nemu dirkalcu. Za mazdo so na MMS (uvoznik) neposlu?ni, prav tako servisi. Pri nekaterih drugih znamkah nudijo servisi potrdila, da so plati??a ustrezna za vozilo, nekateri zastonj, ve?ina pa verjetno ho?e za to met kak evro. Vendar cry not, young padawan...
Najdi T?V za feltne, katere dimenzije so popolnoma enake tvojim originalom (se pravi, velikost, ET, razmak vijakov in pa jasno dimenzija pnevmatik, katere misli? met na avtu), glej da bo na tem T?Vu jasno tvoj avto in s tem papirjem naredi? homolomo... v Ljubljani na LPPju je tako, ?e ve?krat. Preverjeno. Znamka in model plati?? v tem primeru ne igrajo vloge. Gledajo samo dimenzije.
Te?ava se edinole pojavi, ker originalna plati??a ponavadi nimajo tako skrajnih ETjev kot aftermarket plati??a, tako da bo najverjetneje treba pose? po kakem orodju za fino obdelavo PDFja, katerega bi rad prilo?il na homologaciji. Jaz sem pri svojih samo ET malenkostno popravil, ker nism na?el nobenega, ki bi bil popolnoma enak, pa preventivno sem oznake 8x18 napisal v isti obliki, kot so na plati??ih, da mi ne bi kej sral ?e zarad tega.
Heheh, sm ga tipal ?e tok, da mu je postalo sumljivo, pomoje
Ne, sej, ko bo ?as, bomo u?timal. Mava kr lepo berico stvari ?e za po?timat. Od raznih plastik, ki sem jih zgubil/polomil (oz. ?e dobil polomnjene >:| ), smart-blinkerje dodat, xenon montirat... ni da ni, skratka
Jest pa nedavno v gara?ah vzel cajt, narisal ?rte po tleh in po steni in na?timal vi?ino snopa. Moram re?t, da je kr razlika, samo ?e vedno ?akam xenon, ker vidljivost ni to to, kar bi smelo biti
Je pa res mnogo bolje kot prej, ?e v ?tartu je nizko svetilo, ko pa se je 6ka priklonila, je pa ?e dodatno snop v tla padel.
Moja je po Vi?njegorcu dol terala ... 220 okol... mi je pa ?al, da nism mel GPSa zravnem vklopljenga, da bi vidu, kolk la?e...nazadnje sm meril, je nekje pr 90 ?e okol +5 kazal ?tevc, sam se mi zdi da to 'toleranco' dr?i kr lepo po skali potem.
En ve?er, sendvi?e pa kokakolo v prtla?nik pa kamermana na zadnje zice pa probat ?e enkrat
Jest sm pa ugotovil, da mi ne brli stikalo za regulacijo snopa na levi spodaj... A je to zafukano za menjat, oz. ne me stra?it, da treba celo tipko razdret, po mo?nosti ?aruljo odlotat...
Zamenjal obe ?arnici. Leva crknila ?e pred ?asom, dans pa je bla pot proti Logatcu sumljivo temna in smo ugotovil, da svetijo zgolj in samo meglenke. Tako da kupil dve ?arulji na petrolu in vrgel ven nightbreakerje... ?e bom ?e enkrar budala in kupil bele ?arnice, po mo?nostni Osram/Philips, ki so ?e 3x dra?je, ?e?, te pa bojo zdr?ale, dovolim, da me nekdo brcne v prdo. Sam ne?no...tko simboli?na brca naj bo
V tork sem CEL tank skuril na avtocesti s tempomatom na?timanim na 130 maximalno, vmes sm velik del prevozil med 80 in 100, ker imajo Avstrijci zaprt en kup cest. Pa ?e brez klime. Skupna poraba torej je bila 6,81l/100. OK, si re?em, bolj? je, kokr 7,5 pa ve?, samo pri?akoval sm ?e mal manj. Grem tankat, resetiram odo metre, pogledam na bc in predviden range 970km. In glede na to, da se spet vozim po LJ, ?e kr trdi isto...
Jah ?e ga reve?a cele dneve trajba? tko kot si nam demonstriral zadnji?, je ?e presenetljivo da se sploh kaj da spucat iz njega...
Verjetno pa je povsem normalno, da ko si ga spustil na relacijo, pa ?eprav z malo ve?jim spojlerjem zadaj, da brez vseh reduktorjev in 3., 4. in 5. prestavne ro?ice zadeva ?re znatno manj... Moja 6ka je za moje pojme po?re?na, samo ?im ji dam avto cesto za poduhat, se pozna na kestlu...
skratka, moral bi nekako prit spet na staro rutino vo?nje LJ-?ate? vsak dan, pa da vidim, kako zgleda poraba, ker ?im ga spustim na AC, se zadeva potuhne in za?ne bolj tko tko rabit. ?e ga peljem lepo po regulativi (t.j. 130 za tiste, ki nea vejo ), potem verjetno bi se ?ival pustila brzdat nekje na kvalitetnih 6.5l, zdej pa ko je to, kres-3km do ?ihta-crk, in potem ?ez n ur spet kres-2.5km do gostilne-crk-kres-0.5km do doma-crk, sm spet lahko skor zadovoljen...?eprav, glede na to da po mestu vozim umirjeno, mi je ?e vedno mal preve? 7.3+ poraba. Vem da z drugim motorjem (katerega branda ne bom omenjal ) bi tako relacijo vozil z manj?o porabo. Mam pa to veselje, da ko pohodim, se zgodi nekej
kako ti rata, jebemti...jest pa pod 7 ne pade sploh. ?e se fjakam po AC velik, pol sm en plunk pod 7, drga? pa kr skoz 7+ pa ne bi reku da ga trajbam skos ko vosla. AV vozim med 120 in 150, po mestu pa tud precej pridno ?altam, da ga ne matram v obratih.
Mam pa na sumu, da sm avto chippan dobil, ker mi je prve tri tanke ?rl manj, po ob?utku letel bolj, potem pa je ?el na Gamo na ra?unalnik in tm se je najverjetneje konjenica nastavila na originalni program. Od takrat se mi zdi, da je avto bolj len pa tud poraba je ?la gor.
Dvomim, da bojo po?iljal za parkiranje. Jest sm bil par let nazaj sred T?bingena slikan s kr precej?njo prekora?itvijo, pa je ?e takrat blo govora o nekih uredbah, ki naj bi posredovale kazni lokalnim oblastem in le-te naj bi jih izterjale od tebe, pa nism dobil ni? oz. kolega ni dobil ni?, k sva bla z njegovim avtom.
Verjetno pa se tud na tem nivoju zaostruje, zdej k se peneze rabijo povsod...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
cunjco iz svile uporabit, ko ?raufa?, pa bojo kako sezono dlje ;D
Jest sm jih naro?il, ko bojo pri?le, bom zamenjal, pa opazoval, kako se dr?ijo
^^ klikni me za mojo temo ^^
Povezava za deljenje
Deli na druge strani