Moja mama kupuje novo trojko....?e nekaj ?asa. Da bi se la?e odlo?ila bi ji za rojstni dan najel avto za en dan. Povpra?eval sem po avto hi?ah in renta carih pa nikjer nisem uspel. V avtohi?ah so mi rekli, da je mo?no avto dobiti le za dve uri, rentacar z novo mazdo 3 pa tudi nisem na?el. Ali ima kdo od vas kak?no pametno idejo?
In sicer je bilo v de?evnem vremenu nekaj ?asa vedno mokro na tepihu od voznika. Najprej sem mislil, da pa? zanesem nekaj vode s ?evlji v notranjost, potem pa sem ugotovil, da avto pu??a. Za identifikacijo in odpravo tega problema sem porabil kar veliko ?asa. Klepar je pregledal celo podvozje, koloteke, ... Najprej je posumil na odtok, ki odvaja vodo iz vetrobranskega stekla, vendar je bil ta ?ist. Potem sva s ?laufom polivala vodo po avtu in ugotovila, da pu??a pri vetrobranskem steklu, te?e po kablih pod volanom in kaplja na tepih. Zamenjati sem moral nekaj kablov, ker so bili oksidirani in zamenjali so mi vetrobransko steklo, ker je bilo po?kodovano. ?e bi bilo steklo nepo?kodovano bi ga lahko le na novo vgradili.
Dolil 3dcl motornega olja in 2 litra Vitrexa (?e dobro, da ni koli?insko obratno ), pa namazal vsa gumi tesnila z neko posebno "?avbo" in pa razne kovinske dele (npr. te?aje vrat) z nekim specjalnim olj?kom, da jim malo olaj?am pot in la?je pre?ivijo zimo.
Katero ''?avbo'' si uporabu za gumice. Tud jest bi neki rabu pa ne vem kaj. :ne vem:
Denar bo ?e ni?ji okol 3500. Ka misli? da bi to povedal po telefonu al pa ?e obstaja kak?en mail za poslat, ka v bli?ini ni servisa.
Ti kar pokli?i na mazda servis in ti bodo vse prijazno razlo?il.
Bistveno je, da je bilo na 120.000 menjan pogonski jermen in vse kar spada zraven (napenjalec, neka vzmet,...), takrat je ?as tudi da se o?isti mre?ico na dovodu olja iz karterja in zamenjajo podlo?ke ?ob. ?e to ni bilo narejeno ra?unaj ?e cca. 500 ? za servis.
Kolikor je meni znano (vir: ?lanice uprave Petrol) pride v Koper tanker 2 na mesec in pripelje nafto za Petrol in za OMW. Kaj torej s to nafto naprej delajo pri nas ne vem. Ampak menda gre za isto nafto.
Edina razlika je ta, da ima Petrol dr?avne rezerve goriva. Ker je treba rezerve vsake toliko obnoviti se zgodi, da dobimo na Petrolu prime?ano staro gorivo.
Enkrat sem se zanimal tudi za biogoriva, ki jih po zakonu dodajajo fosilnim (mislim da do 5%). Je pa od ?rpalke do ?rpalke to razli?no in no?ejo povedat kolik?na je koncentracija.
Pa ?e sklep. Tankajte na Petrolu, ker ve? prodanega goriva pomeni ve?ji dobi?ek in polsledi?no vi?jo ceno delnice.
ja mazda ma pa trdo voznjo ampak men je glih to ql...in ko sm jo znizu...se ni kej bistveno spremenil tok da top!
aja za tele okna pa to...neki je iVar govoru da ko se kej akumolator vn jemle se pol nekako reseterajo tele oknske tipke...in je nek postopek...(al neki tazga no lej nevem) bom probu najdt temo in dodam...
nism najdu...vrjetno da najbols da kar vprasas tole osebo YavarYe X6V6. sam da nav popizdu k je ze 10x reku kako pa kaj.
?ivjo,
Tud jest sem imel te?avo, ker se mi okna niso odpirala ko sem kupil rabljen avto. So mi povedali finto na servisu. Na vsakem stikalu za stekla je potrebno dr?ati gumb gor nekaj sekund pol pa dela. To je neka fora ki se aktivira vsaki? ko izklopi? akumulator.
Vem da je bilo na to temo ?e kar nekaj napisanega, vendar vseeno odpriam nov topic...
Zanima me koliko vam kej po?rejo mazde 6 (lahko tut druge) z gumami od 205/55/16 naprej?
Ker nam se je poraba dvignila iz 7l na skoraj 8l??? Ali je to normalno?
LP,andraz
p.s.spra?ujem se kak?na bi bila opraba ?e bi dal gor 225/45/17
?ivjo,
zadnje pol leta sem spremljal porabo na svoji 6- ki, CD 143, l.2007, karavan. Gume so letne Pirelli: 205/55/16. V tem ?asu sem prevozil 14.935 km, porabil pa 921,05 L dizla. Povpre?na poraba je tako 6,17 l/100 km.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem imel lani avgusta servis na 240.000 in mi Pelko tudi ni menjal vodne ?rpalke, vsaj napisal mi ni.
Veliki servis:
- ?i??enje oljne ?rpalke (mre?ice)
- zobati jermen
- 2 x le?aj zobatega jermena
- mikro jermen
- le?aj mikro jermena
- napenjalec zobatega jermena
- semering odmi?ne gredi
- filter olja
- olje
- filter zraka
- filter klime