Skoči na vsebino

No v pogovoru priprave moje iste M5 mi je pelko prejsnji teden rekel da on ne menja se vodne na 240k da ni potrebe in da jo menja na 360k

Jaz sem imel lani avgusta servis na 240.000 in mi Pelko tudi ni menjal vodne ?rpalke, vsaj napisal mi ni.

Veliki servis:

- ?i??enje oljne ?rpalke (mre?ice)  

- zobati jermen    

- 2 x le?aj zobatega jermena    

- mikro jermen    

- le?aj mikro jermena    

- napenjalec zobatega jermena  

-  semering odmi?ne gredi  

-  filter olja    

- olje    

- filter zraka    

- filter klime    

- filter goriva    

Skupaj: 600,00 ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupovanje nove Mazde3
Napisano

Moja mama kupuje novo trojko....?e nekaj ?asa. Da bi se la?e odlo?ila bi ji za rojstni dan najel avto za en dan. Povpra?eval sem po avto hi?ah in renta carih pa nikjer nisem uspel. V avtohi?ah so mi rekli, da je mo?no avto dobiti le za dve uri, rentacar z novo mazdo 3 pa tudi nisem na?el. Ali ima kdo od vas kak?no pametno idejo?

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Glede pu??anja sem imel tudi jaz podobno te?avo.

In sicer je bilo v de?evnem vremenu nekaj ?asa vedno mokro na tepihu od voznika. Najprej sem mislil, da pa? zanesem nekaj vode s ?evlji v notranjost, potem pa sem ugotovil, da avto pu??a. Za identifikacijo in odpravo tega problema sem porabil kar veliko ?asa. Klepar je pregledal celo podvozje, koloteke, ... Najprej je posumil na odtok, ki odvaja vodo iz vetrobranskega stekla, vendar je bil ta ?ist. Potem sva s ?laufom polivala vodo po avtu in ugotovila, da pu??a pri vetrobranskem steklu, te?e po kablih pod volanom in kaplja na tepih. Zamenjati sem moral nekaj kablov, ker so bili oksidirani in zamenjali so mi vetrobransko steklo, ker je bilo po?kodovano. ?e bi bilo steklo nepo?kodovano bi ga lahko le na novo vgradili.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Zamenjal ?arnico meglenke (H3), ker je pregorela.

Crknili sta tudi obe H1:

Lucas Premium Xenon H1 sta zdr?ali 3 mesece, zamenjal za Philips Xtreme Vision H1, po 7 mesecih sta fu?.

Naro?il nove ?arnice Osram night braker unlimited H1, pa da vidimo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Dolil 3dcl motornega olja in 2 litra Vitrexa (?e dobro, da ni koli?insko obratno :hohoho: ), pa namazal vsa gumi tesnila z neko posebno "?avbo" in pa razne kovinske dele (npr. te?aje vrat) z nekim specjalnim olj?kom, da jim malo olaj?am pot in la?je pre?ivijo zimo. :party0035:

Katero ''?avbo'' si uporabu za gumice. Tud jest bi neki rabu pa ne vem kaj. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Denar bo ?e ni?ji okol 3500. Ka misli? da bi to povedal po telefonu al pa ?e obstaja kak?en mail za poslat, ka v bli?ini ni servisa.

Ti kar pokli?i na mazda servis in ti bodo vse prijazno razlo?il.

Bistveno je, da je bilo na 120.000 menjan pogonski jermen in vse kar spada zraven (napenjalec, neka vzmet,...), takrat je ?as tudi da se o?isti mre?ico na dovodu olja iz karterja in zamenjajo podlo?ke ?ob. ?e to ni bilo narejeno ra?unaj ?e cca. 500 ? za servis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema - kje tankati
Napisano

Kolikor je meni znano (vir: ?lanice uprave Petrol) pride v Koper tanker 2 na mesec in pripelje nafto za Petrol in za OMW. Kaj torej s to nafto naprej delajo pri nas ne vem. Ampak menda gre za isto nafto.

Edina razlika je ta, da ima Petrol dr?avne rezerve goriva. Ker je treba rezerve vsake toliko obnoviti se zgodi, da dobimo na Petrolu prime?ano staro gorivo.

Enkrat sem se zanimal tudi za biogoriva, ki jih po zakonu dodajajo fosilnim (mislim da do 5%). Je pa od ?rpalke do ?rpalke to razli?no in no?ejo povedat kolik?na je koncentracija.

Pa ?e sklep. Tankajte na Petrolu, ker ve? prodanega goriva pomeni ve?ji dobi?ek in polsledi?no vi?jo ceno delnice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup: Mazda 6
Napisano

?e kdo z stro?ki servisov oz. izku?njami z cenami potro?nega materiala ?

Stro?ki servisa pri nepoubla??enem servisu:

2011 na 140.000 km:

Servis, menjava podlo?k na ?obah 100,0

Filter olja 6,0

Filter zraka motorja 16,0

Filter zraka kabine 10,0

Filter goriva 13,0

Olje DPF C3 38,0

Tesnilo karterja 21,0

Podlo?ke ?ob 20,0

hupa 18,0

Skupaj: 242,0

2012

160.000

Filter olja

Filter zraka kabine

Olje DPF C3

?i??enje mre?ice karterja,

tesnilo cevi hladilnika

Skupaj: 180,0 ?

180.000

Filter olja

Filter zraka kabine

Filter klime

Olje DPF Mobil 5W30

Skupaj: 145,0 ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 2002
Napisano

ja mazda ma pa trdo voznjo :D ampak men je glih to ql...in ko sm jo znizu...se ni kej bistveno spremenil :D tok da top! :bravo:

aja za tele okna pa to...neki je iVar govoru da ko se kej akumolator vn jemle se pol nekako reseterajo tele oknske tipke...in je nek postopek...(al neki tazga no lej nevem) :P bom probu najdt temo in dodam...

nism najdu...vrjetno da najbols da kar vprasas tole osebo YavarYe X6V6. sam da nav popizdu ;) k je ze 10x reku kako pa kaj.

?ivjo,

Tud jest sem imel te?avo, ker se mi okna niso odpirala ko sem kupil rabljen avto. So mi povedali finto na servisu. Na vsakem stikalu za stekla je potrebno dr?ati gumb gor nekaj sekund pol pa dela. To je neka fora ki se aktivira vsaki? ko izklopi? akumulator.

Pa sre?no.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Vem da je bilo na to temo ?e kar nekaj napisanega, vendar vseeno odpriam nov topic...

Zanima me koliko vam kej po?rejo mazde 6 (lahko tut druge) z gumami od 205/55/16 naprej?

Ker nam se je poraba dvignila iz 7l na skoraj 8l??? Ali je to normalno?

LP,andraz

p.s.spra?ujem se kak?na bi bila opraba ?e bi dal gor 225/45/17

Aja, naj povem ?e, da mi ra?unalnik ka?e porabo 6,8 l/100 km. :vskalo:

Ampak na to temo je bilo tudi ?e dosti napisanega.

Zanima me ali so pri ta novih mazdah japon?ki razvili kak?en bolj?i algoritem za prera?unavanje porabe, ker ta stari je res fail.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Vem da je bilo na to temo ?e kar nekaj napisanega, vendar vseeno odpriam nov topic...

Zanima me koliko vam kej po?rejo mazde 6 (lahko tut druge) z gumami od 205/55/16 naprej?

Ker nam se je poraba dvignila iz 7l na skoraj 8l??? Ali je to normalno?

LP,andraz

p.s.spra?ujem se kak?na bi bila opraba ?e bi dal gor 225/45/17

?ivjo,

zadnje pol leta sem spremljal porabo na svoji 6- ki, CD 143, l.2007, karavan. Gume so letne Pirelli: 205/55/16. V tem ?asu sem prevozil 14.935 km, porabil pa 921,05 L dizla. Povpre?na poraba je tako 6,17 l/100 km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.