Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Dobri ste, da se s takimi gumami vozite naokrog. Sam zamenjam najkasneje po 5 sezoni, pa je profila sigurno več kot na Michelinkah zgoraj.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
pred 11 urami je Alenh napisal:

Posavje,dolenska lahko se zapelje tudi dlje..

Kontaktiraj uporabnika miha20 (okolica Trebnjega), ti bo sigurno znal svetovati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam imam 6-ko CD 150 motor, zadnji motor brez adblue, trenutno imam 111k km prevoženih, imam pa jo od 4k km dalje, torej praktično od novega. Lahko rečem, da moja vožnja predstavlja cca 80% avtoceste, ostalo mestne vožnje in relacije. Z avtom in motorjem nisem imel še težav, ne rečem, da jih ne bo jutri.

Ko sem avto kupil, sem takoj zamenjal olje, potem pa na cca vsakih 15k km.

Kar želim povedati, občutek imam, da motor dela ves čas enako dobro od novega, regeneracije dela med 240 in 280 km. Na 80k km so na servisu menjali podložke, ostalo pa normalno glede na prevožene km. Še en senzor, ne vem točno kateri, ki ga je večina že menjala, imam originalni.

Kolikor pa sem sam razbral iz forumskih debat, največ težav povzročajo vozila, pri katerih ni znana servisna zgodovina oziroma se ne ve, kako se je avto uporabljal od začetka. 

Sam sem letos vozil 6-ko dizla 2015 s 337 k km prevoženih, pa še kar dela.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 20 urami je Haxballer napisal:

Kakšne so kaj vaše izkušnje z GRAWE zavarovalnico? Do zdaj sem bil pri Triglavu, za katerega pravijo, da najmanj komplicirajo, ko do česa pride. Svojo M3 bom moral zavarovati in je GRAWE letos 70€ cenejši (839€), Triglav 910€.

Sicer nisi napisal, kaj boš zavaroval, ali je npr. pri obeh ponudbah enaka odbitna franšiza... Ima pa Triglav več kritij škod pri delnih kaskih od Graweja, kar sigurno ni nepomembno, sploh če delaš več km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pri delnih kaskih v splošnih pogojih ali pri agentu preverite, koliko škodnih dogodkov je kritih. Ko sem gledal nekaj časa nazaj, ima grawe npr. pri kombinaciji D krita samo dva skodna primera, Triglav pa nima omejitev.

Višina škode pri naletu divjadi pa je hitro visoka, precej višja kot razlika v premiji. Vsak pa naj si sam izračuna, kaj se bolj izplača. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sam sem na svojo 6-ko lani montiral nove GY asy6 in je vožnja udobna, v dežju je guma suverena, tako da bom sedaj videl drugo sezono, če bo kaj drugače. V primerjavi z Bridgestone pa je sedaj malo višja poraba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prevažanje štirinožcev
Napisano

Mi je enkrat rekel izkušen policist, neprivezan človek na zadnji klopi je v nesreči že ubil človeka pred sabo, obratno pa ne.

Drugače pa verjamem, da poskrbite za varnost, ko prevažate štirinožce.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je SpEkTr napisal:

Grawe je 100eur ceneje, ob istih predpostavkah nekako. Sicer ne bi rad menjal, če res ni treba :)

Ima kdo izkušnjo z Grawe?

Mislim da je pri Graweju neka fora v primeru vandalizma, ali izguba bonusa ali odbitna franšiza.

Drugače pa sem tudi jaz šel iz dobrih 600 EUR na preko 800 EUR ob nespremenjenih postavkah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Tudi, če imaš parking posebej zavarovan, je zavarovalnicam v interesu, da se škoda plača iz kaska, saj škodo v višini odbitne franšize plačaš sam, pa naslednje leto padeš 3 zavarovalne razrede in je na koncu zavarovalnica na boljšem.

Sem sam pred leti podobno situacijo dal skozi, vendar sem se pritožil in sem na koncu dobil priznano iz parkinga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 2 urama je Jaka32 napisal:

Ne vem kam bi napisal, pa bom kar tu.

Skratka čaka me registracija M3.

Sva se z agentom zmenila da bo "tako kot lani". Sem pa se sedaj malce bolj poglobil v to kar imam (glede na ves medijski pomp, seveda človek postane dvomljiv). Prilagam slike, ker ne zastopim. Vse imam obkljukano "NE", a imam potem v polnem kasku vse to krito, ali kako?

Priporočate mogoče kaj druga? Avto je 2017, 180.000 prevoženih. Sem že študiral da bi imel samo AO in AO+, glede na to da spomladi registriram še motor in se bom večina z njim vozil od marca do oktobra oz. kolikor bo vreme dopuščalo. Tam vem, da moram še krajo in AO obljukati. Predlogi dobrodošli.

Screenshot-20230912-094530-Samsung-Inter
Screenshot-20230912-094450-Samsung-Inter

Preveriti moraš, kaj polni kasko pri Grawe-ju krije. Pri Generaliju vem da je bilo tako, da toča ni bila vključena pod polni kasko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Reality check za mazdo 6 III bencinarja
Napisano
pred 11 minutami je ignacij napisal:

Jaz imam tudi na M6, l2017, namesto nemške nakame vpisano revolution top. Drugače pa z odkupom prve škode, 0% odbitno franšizo in vsem možnim zavarovanjem, plus tavelika asistenca za tujino, odkartam 700eur.

Tole pa je odlična cena, če je na polici res vse napisano vključeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lahko tudi tako, vendar jaz sem se raje ponovno odločil, da vzamem polni kasko plus vse delne kombinacije kaska. Meni je letos prvič počila prednja šipa zaradi kamenčka, vgradili novo originalno šipo, en podpis in vozimo dalje. 

Če ne bi bilo zavarovanja, pa bi sigurno iskal možnosti, kje bi me ceneje prišlo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mene je letos prišlo 801 €, lani me je enaka kombinacija zavarovanj prišla 608 €, torej 30% gor.

Sem vprašal kolega avtokleparja, za koliko je dvignil tarifo v zadnjem letu,  je rekel da že kar nekaj let nič. 

Torej je jasen odgovor, da razlika ostane samo zavarovalnicam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Toča 25.05.2022
Napisano
pred 1 uro je Haxballer napisal:

Koliko se pa to potem pozna pri zavarovalniški premiji? Nimam še izkušenj z uveljavljanjem kaska, zato sprašujem...

Če imaš točo vključeno pod naravne nesreče ali pa posebej zavarovano (tako je imel Generali), potem se ti naslednje leto zaradi tega ne bo nič poznalo na premiji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moj prvi avto
Napisano

Moj prvi avto je bila 1992 Opel Vectra 1.6i, kupil jo od sovojaka zadnji dan vojske, bilo davnega leta 1998, a spominjam se, kot bi bilo prejšnji mesec.

Za 75KM je avto res dosegel lepo hitrost  kot je že Zmaj napisal. Je pa kolega istočasno imel Calibro 115KM, kaj je šele tisto letelo. Ganes pa Mazda 6 s 165 KM ne gre nikamor, kot razberem s foruma.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.