Zdravo. Ker se odločam za nakup CX 5 2.2 175 KS brez add blue, AWD, automatik, letnik okoli 2017-2018, me zanima kaka je realna poraba goriva za pričakovati?
Samo za informacijo, povprečna poraba moje Mazde 3 G120 sedaj pozimi, po ravnem, kratke razdalje je 7,8 l/100km. CX-5 je višja in cca 20% težja. Če mene vprašaš, bo vse kar bo pri CX-5 bencinarki pod 10 litrov, super. Kolega ima Kodiaq bencinarko in mu žre po ravnem okoli 10 l.
Za te klance bi bil verjetno primeren hibrid, ki bi ti navzdol delno povrnil v klanec potrošeno energijo.
Za Kodiak z 1,4 TSI vem, da je standard poraba 10l. 2,0 tsi pa okoli 12 l
Glede udobja v za octavio. Meni je bila zelo udobna proti CX3, ki ima trdno podvozje pa še prostorja je malo
Servis. CX3 smo kupili v MS pri Kolmaniču. Je bil takrat prodajalec zelo korekten, še malo popusta sem dobil in še zimski komplet. Na sevis pa vozim k Selmar Celje. Zadnji redni servis je bil v decembru za ca 200 €. Vem, da sem dobil popust na olje in filter 20 %.
Glede hrupa bom pa tako povedal. Imel sem že veliko vozil in moram rečt, da me je najbolj pozitivno presenetil ford galaxy. To je taka tišina v avtu tudi pri 150 km/h, da je bolano tiho...
Glede Škode bom tako povedal. Imel sem nekaj let nazaj Octavio Scotu letnik 2015. Sem ga kupil, ko je bil star letno dni, na srečo še v garanciji in jamstvu. V dveh letih je na avtu crknilo in so mi brezplačno zamenjali... nosilci zadnjih amortizerjev, prednji in zadnji diferencial, menjalnik, ventilator hladilnika. Skratka veliko vsega.
Glede cene. Kodiak Style ima ni tako močno opremljen, če še začneš dodajat se hitro pride na 40.000 €.
Sem se zanimal tudi za Octavia Scout nov model, ki ima že standardno zelo dobro in veliko opreme. Sem dobil ponudbeno ceno 31.500 z 1% financiranjem. Sem pa preračunal, da bi v 72 mesecih avto preplačal za skoraj 5000 €. Torej je njihovo financiranje en velik Nateg oz. drago preplačaš.
Poleg tega sem pri Scout za redni servis plačeval blizu 300 €. Najboljša je pa postavka na računu (odstranitev spodnje zaščite vozila....mislim, da 12 € za 3 + 3 minute dela...
A ima kdo izmed vas CX-5 z navedenim bencinskim motorjem?
AWD potrebujem zato ker živim na 550 nadmorske na Koroškem. Do nas je 3 km makadamske ceste. Snega bolj slabo plužijo in tu nimaš kaj delat brez 4x4. Glede dizla so pa modeli 2020 še v ponudbi.
Odločam se za novega nakup CX-5. Do zdaj imamo pri hiši CX-3 bencinar-ročni menjalnik, ki je super avtek za dve osebi. Drugi pri hiši je Ford Galaxy dizelaš - avtomatik, ki sedaj odhaja. Vozim oba redno.
Že dalj časa iščem kaj bi bilo najboljše kupit. Letno naredim nekje 20000-25000 km, vendar avto 70% uporabljam za krajše relacije, 10-30 km, start-stop. V bistvu velikokrat se avto mora ugasnit in čez 15min grem naprej.
Po posvetovanju z mazdinim prodajalcem mi je ta priporočam bencinarja z 165 KM. Torej imam ponudbo za cx-5 attraction 4x4 z zelo veliko opreme (usnjenih sedežev ne rabim). Je pa avto z ročnim menjalnikom . Vrednost vozila je malo čez 34000 € in nudijo brezobrestno financiranje. Dizel bi z podobno opremo je ca. 2300 € dražji.
Torej ali bi bil bencinar res boljši? Ima zadosti moči na normalno vožnjo? Kako realno porabo lahko pričakujem? Prodajalec pravi, da okoli 8 l. Gledam pa tudi glede cene vzdrževanja. Zdaj plačujem za cx3 nekje 220 € na 15000 km. Za forda pa skoraj 400 € na 15000 km.
Ker se ve?a na?a dru?ina bo potrebno CX7 zamenjat za kaj ve?jega. Gledal sem Mazdo 5 letnik 2012 naprej. So pa vsi z 1.6 D in 85kw motorji. Ni to nekaj malo kubikov za tako vozilo?
Kake so kaj va?e izku?nje glede vo?nje, mo?i, porabe...?
Re?eno. Varovalka je bila pregorena. Po zamenjavi spet deluje.
Sedaj pa ?e samo potrebujem za sovoznikovo stran pokrov za ?obe pranja ?arometov. Sem ?e iskal po netu vendar nisem kaj na?el, razes skupaj z ?obo (160? rabljena).
Verjetno je enako kot pri sestici... Pranje xenonskih zarometov se aktivira skupaj s pranjem vetrobranskega stekla... Dvojno "spricanje" aktivira se pranje zarometov... Ce pa pritisnes samo po enkrat, pa se pranje zarometov aktivira vsak peti "spric"
Posoda za vodo je do vrha polna. Spricanje na stekla deluje, za lu?i se pa ne aktivira. Se mi pa zdi, da je slab pritisk tudi na stekla...
Glede na pogovor po telefonu se mi je zdel po?tenjak in po njegovem priporo?ilu jutri zamenjam sve?ke. V kolikor bo ?e cukanje vedno prisotno pa gas v lj
P.s. kako se aktivira pranje xenon ?arometov. Sem ?e vse mogo?e preizkusil pa ne gre. V navodilih pa tudi nisem kaj najdu.
Evo, danes kupil cx7 l.2008 z lpg tartarini. Sicer sistem nekaj nagaja, ker ob?asno cukne. Sem kontaktiral Cajhera, ki je sistem vgradil in pravi, da je samo za software po?timat, ker so se menjali injektorji.
Evo, danes sem si ogleda cx 7 v trbovlju, ki je v katastrofalnem stanju. Razbita s strani, sprednji odbija? lu?ja za TCS utripa in in in. Drugega pa pri Radomljah. Malo bolj?e ohranjen vendar se nisem odlo?il, ker ni nobene dokumentacije servisih od leta 2011 naprej. Pa tudi volan in notranjost sta obrabljena...tako, da ?akam na kako novo. A ni hudi?...ko sem prodajal prej?ni avto je bilo teh mazd kr nekaj na netu. Sedaj ko rabim avto nujno oz. ?im hitreje pa jih ni.
Te?ka ja...nikoli ne ve? pri rabljenemu. Vendar raj?i kupim enega brez plina in si ga dam vgradit kot, da kupim z plinom pol pa ne gre in cuka pa samo ni konca.
Mogo?e se ve kaka je cena pri Sigas? Sicer me malo matra, ker je ?e kr dale? koro?ka-krmelj. Skoraj 3 ure vo?nje.
Pri Plineksu mi da za 1700 ?. Imajo nekaj mesec star sistem Zavoli pri katerem bi naj bla poraba bencija ?e ni?ja. Je res mo?no vgradit 71l rezervoar in se izgubi 8cm vi?ine prtlja?nika. Citroena so mi pri Plinesku predelali in do sedaj zadovoljen...
Gledal sem. Saj v nem?iji bi dobil za okoli 7000 ? z malo kilometri. Samo kaj ko na?a dr?ava pobere preve? dajatev. Sem pa tudi na kreativne najeme poslal povpra?evanje za uvoz. Ponudbo sem dobil 11590 ?, to je cena do registracije. Cena avta 6850 ?, ostalo pa prevoz in dajatve.
Naj bi bila uvo?ena iz Italije in je 5 let v slo. Torej v slo 1. lastnik in obstaja elektronska servisna knjiga, ki dokazuje realne kilometre. Po mnenju prodajalca je lepo ohranjena razen ene praske na prednjem odbija?u. Zadnji odbija? pa je bil barvan.Gume so za zamenjat. Malo sem skepti?en glede sede?ev, ki na sliki ne zgledajo najbolj?e. Prodajalc pravi, da v ?ivo so videti ?ist ok.
Mogo?e ga grem v ?etrtek pogledat. Kaj pravite, shandlam na 7000? + dogradim LPG zavoli az 1700?. Se spla?a?
Pa je tk tk...ta ko ga prodaja ga ima 14 dni, ko ga je vzel v ra?un za neke nepla?ane storitve. Ve samo, da je 3. lastnik in da so zadnja vrata za po?trihat ca. 500?. Opisana oprema pa je magi?na , start-stop sistem, 360 stopinjske kamere...ne vem
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zdravo. Ker se odločam za nakup CX 5 2.2 175 KS brez add blue, AWD, automatik, letnik okoli 2017-2018, me zanima kaka je realna poraba goriva za pričakovati?
Hvala za izčrpne informacije.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani