To?no tako. Tina je tu v pomo?, ker je dela veliko in sem ?elel, da se lahko vsaki stranki dovolj posvetimo. Na ?alost je prihajalo do tega, da je moral marsikdo ?akati nekaj ve? ?asa na ponudbo oz zavarovanje, oz. je meni za?elo zmanjkovati ur v dnevu, zato je pri?la Tina. Tako da tu ne gre za "preusmerjanje", gre za osebo, ki sem jo najel, da vas lahko poservisira ?e bolje, kot sem to lahko naredil jaz sam. S Tino vsak dan pregledujeva razli?na zavarovanja (?isto vseh ne moreva, osredoto?ava se na posebne primere in pa dolgoletne stranke - LabiGt, ti nisi niti odgovoril na email, da bi ti lahko prera?unali, kot je treba, ?e bi ipozoril na Wiz, bi najbr? pri nas dobil ?e ni?jo ceno) in jo tedensko izobra?ujem (velikokrat pa tudi ona mene) glede novosti, trikov pri sklepanju itd. Tina ?e 10 let dela zavarovanja, pozna vse zavarovalnice, je specializirana za iskanje najoptimalnej?e ponudbe (poudarek na najoptimalnej?e - ker najcenej?e je dostikrat slab?e) in je zelo vestna pri svojem delu. Celo toliko, da jo jaz kdaj kregam, da naj ne prera?unava vseh zavarovalnic vsakemu, ker je to zelo ?asovno obremenjujo?e (ker ni tako, kot si predstavljate, da se vr?e samo v program kater avto je in pride ven cena - potrebno je vnesti vse podatke o avtomobilu, vse podatke o stranki ter vsa kritja, (dostikrat po ve? razli?ic) da se pridobi relevantno ponudbo. Potem pa je potrebno se ?e bockati z zavarovalnicami, da se pridobi max popuste (tu ni enotnega sistema, da bi vsakemu lahko dali -45% ali kaj takega, obravnava stranke je individualna pri vsaki zavarovalnici) - kar pomeni, da lahko ?e za preprosto osnovno zavarovanje, kjer je premija 120 EUR, zastopniku vzame 2-3 uri, da lahko prera?una "vse" zavarovalnice. Veste, koliko dobi zastopnik od take police? 3-5 EUR. Pred davki (8,5% je davek na zavarovalne posle in naknadno ?e 8,5% na finan?ne transakcije). Kdo od vas dela za 1,5 EUR/ uro?
Tako da ja, ujeti smo med u?inkovitostjo, skrbjo za stranko in poznavanjem ?isto vseh pogojev, vseh zavarovalnic (dvomim, da je kdo ?e ene prebral, Tina pa jih mora poznati za 7 zavarovalnic, katera ima vsaka pribli?no 10 variacij avtomobilskih zavarovanj + 3-4 variacije asistenc itd. da ne govorimo ?e o zavarovanjih hi?, ?ivljenja, nezgod itd.). In na?a specialiteta je izlu??iti za vas tisto, kar je za vas najbolje. Pri tem je potrebno gledati, da ima? ?e za kruh in poli salamo. Zato marsikdaj dela? po preteklih izku?njah (npr. ve?, da je Generali dra?ji v 95% primerih oz. pri dolo?enih vrstah avtov, kombinacijah zavarovanj itd. To je bil samo primer) in ne gre? prera?unavati ?isto vsega, ker ve?, da je primer, da se bo zgodilo pri tisti zavarovalnici ceneje, cca 5 od 100. Ali pa vidi? ceno za npr. Mazdo 6 Revolution Top in si re?e?: "Fak, tok poceni pa ni imela ?e nobena taka Mazda" in ne prera?una? nobene ve? zavarovalnice, ker ve?, da obstaja 99% mo?nost, da ima? dale? najcenej?o opcijo, hkrati pa ve?, da je kombinacija zavarovanj tako dobra, da res nima smisla drugih zavarovalnic ra?unat..
Tudi Wiz lahko mi sklepamo (smo eni redkih, ki imamo zastopstvo in dodatne popuste tudi na wiz), ampak je tudi tu tako, da je wiz ob?utno cenej?i v manj?ini primerov. Pa ima tudi svoje slabosti, tudi pri samo obveznem zavarovanju (npr. zelo hitro se izugbi ?lovekov bonus - smo sre?ali ?e ve? primerov, ko so ostali brez zaradi tega..)
Kot sem rekel, ?e boste po?iljali okoli 5im zastopnikom, boste v naprimer 10% dobili bolj?o ceno. Ampak to zna narediti vsak (pa se po?vi?ga na kritja in razlike v pogojih - npr. ?e imate polni kasko, so zelo redke zavarovalnice, ki nimajo odbitne fran?ize in izgube bonusa na vandalizem - eni najpogosteje prijavljenih ?kod, drugi primer: ene zavarovalnice krijejo samo 2 ?kodna primera iz delnih kasko kombinacij letno, ve?ina 3, zelo redke pa neomejeno, tretja stvar: ene zavarovalnice imajo klavzulo, da lahko va? avto popravljajo z neoriginal deli, ?etrta: asistenca lahko krije le 50 km, druga do 5.000 EUR.. in pa ?e marsikaj drugega..). ?e pa sklepate pri nas, v 95% dobite najbolj?o ceno in pa skrbno izbrano zavarovalnico in kritja, da bo ?im manj problemov pri uveljavljanju ?kod. Primer, kot je LabiGT-jev, je v celotni na?i karieri (13 let), da bi ?lo iz 300 na 120 nekje drugje, za prste obeh roke. Lahko pa uporabim ve? 100 rok za podobne prihranke pri policah, ki smo jih delali (tudi Tina..)
Predvsem pa je pomembna komunikacija pri vsem tem - ?e ste slu?ajno odkrili, da je ena zavarovalnica ob?utno cenej?a, povejte to Tini in bo lahko naredila tako. Trudimo se, kolikor se lahko, da bi ustregli in poservisirali vse na najbolj?i mo?ni na?in. ?e pa to ne gre ?isto v vsakem primeru, po opozorilu na to, vedno gremo v tisto smer, ?e le lahko (oz. nam zavarovalnice to dovolijo). Na tak na?in imamo veliko dolgoletnih zadovoljnih strank. Toliko, da nas je na zavarovanjih v na?em podjetju 7 zaposlenih za polni delovni ?as (ter cca 5 "popoldanskih), vsako leto pa raz?irimo ekipo za enega rednega. In ja, samo za enega. Ker ne gremo masovno, gremo tako, da se nekoga dobro izu?i, da dela po tem sistemu (in ne samo ?tanca police, eno za drugo, brez da bi se sekiral za kritja, kar pa mora biti praksa, ?e ?eli? izklju?no delati samo najcenej?a zavarovanja - mi raje izberemo v ve?ini primerov dobre cene - tako dobre, da se moramo vsak dan pregovarjati z zavarovalnicami, zakaj "mora vsaka polica ven z max popustom, zakaj komu ne bi zara?unali malo ve?"..) in super kritja - tako se dela na dolgi rok.
@LabiGT: te?ko je dati tako obto?bo, ko vse, kar je Tina dobila v roke je bil "ra?un" za avto, na katerem ni bilo niti ?tevilke ?asije (danes zavarovalni?ki programi delajo preko tega podatka), tudi ni vedela, kaj to?no ra?unati (?elja je bila osnovno + razli?ne kombinacije, da bi se la?je odlo?il.. ua relativno mlad avta - kjer je potem vedno vpra?anje, kaj se jemlje oz. se ?aka na popolne podatke, da se lahko natan?no ra?una, ker druga?e cene niso relevantne), ker so vse cene odvisne od to?nih podatkov. Napisala je "iz glave" podatek, koliko pribli?no lahko pride osnovno zavarovanje za tak avto, ker je stvar odvisna tudi od tega, ali bo ?el na avto kak bonus itd. Na mail, ki je imel notri vpra?anja, da bo podala to?no ponudbo, ni bilo ve? odgovora.
@Nejc1986 - ko se pri eni zavarovalnici zaklene popust, potem lahko cela Slovenija da enak popust. Sedaj je pa odvisno - ?e je drug agent prej pri?el do tega, jaz ne morem dati ve?. ?e pa jaz pridobim vi?ji popust (naprimer glede na moj sta? in dobro zapisanost pri zavarovalnici, ali pa ?e sem koristil svojega "jokerja", da sem pridobil dober popust), je potem na voljo celi Sloveniji. To, da je bila do evra ista ponudba, se mi sli?i ena izmed teh mo?nosti.
Po pravici povedano pa marsikateri stranki, ki daje ponudbe na vse zavarovalnice ne dajemo najbolj?ih cen. Nekateri od vas ste to ?e spoznali. Je pa tudi res, da marsikdaj (tudi v tej temi ste to pogruntali) ne gre direktno primerjati zavarovalnic in ni vse samo v ceni.
?e imate npr. ceno za polni kasko z !% OF pri Generali, Grawe, AS-u in Savi in da so vse enakih cen, niti pribli?no niste na istem. Naprimer, osebno, glede na to, da poznam pogoje vseh zavarovalnic, bi pri AS-u in Savi pla?al tudi do 100 EUR ve?, kot pri ostalih dveh (ve? odbitnih fran?iz, manj ?kod letno, ki se jih lahko uveljavi, ve? izgub bonusov itd.). S tem, da bi dal za Savo ?e malo ve?, kot za AS. In za Grawe ?e malo manj, kot za Generali. In tu zadaj stoji cca 12 let izku?enj iz izpla?il ?kod, kar sem jaz delal zavarovanj. In pa cca 30 let izku?enj izpla?evanja ?kod, ki jih ima moja mama, ki pa je odvetnica in izterjuje ?kode od zavarovalnic. ?e vas po?ljem k njej na pogovor, kje se zras "izpla?a" zavarovati (in tu ne govorimo o ceni, ampak o tem, kaj dobi? nazaj), bi bili ?ez no? pripravljeni dati tudi vi 100 EUR ve? za marsikateri moj predlog.
In od tu tudi izhaja to, da ne predlagam vedno najcenej?e opcije (tudi Tino, sodelavko sem tako u?il), ker najcenej?e opcije ?isto vedno prinesejo najve? problemov pri strankah. Kar vam prera?unamo bo dejansko objektivno najbolj?e za vas.. ?e pa boste ?e malo komunicirali z nama naprej, bomo pa ?e prilagodili va?im preferencam (?e vam je npr. vseeno, ?e boste uveljavljali vandalizem in boste pla?ali odbitno fran?izo in izgubili bonus, potem bomo predlagali kaj drugea..). Tudi s Tino se dostikrat pogovarjava, preden gredo ponudbe ven - je npr. Generali 953 EUR, Sava pa 1044 EUR. Pa ji jaz re?em naj ponudi raje Savo - dosti dosti bolj?a izbira glede na pogoje obeh zavarovalnic.
Tu se govori o kvalitetnem svetovanju in ne samo o ceni. Oz. govori se o tem, da vam svetujemo imeti zavarovane avte, premo?enje in sebe, kot jih mi naredimo sebi. Vam lahko poka?emo police, ko pridete do nas.
Temu ne gre re?i imunost, ker vsi primeru se pa ne kon?ajo tako. Bodo pravniki naredili vse v njihovi mo?i, da se bo, seveda pa ne morejo biti vedno uspe?ni.
Res ni podlage, da bi 18 bolj aquaplanirala, ?e ima isto globok profil (recimo, da je ista guma, iste ?irine z isto globokim profilom).. Edini faktor bi bila ?irina, ali pa da imap na 18 toliko slab?o gumo, da hitreje aquaplanira, kar bi se pri federalkah znalo hitro zgoditi (nimam pojma katere gume ima?/si imel na 16kah..)
Si bom kar to temo sposodil. Mogo?e kdo ve, kaj vse je potrebno, da sestavim komplet original pranje ?arometov? Da ujagam kako razbito in premontiram vse v svojo. Bi rad mel ?isto original izgled.
Predvidevam, da gredo od ?ob za pranje cevkice v posodo z vitrexom za pranje ?arometov, kjer je najbr? gor pritrjena tudi pumpica. Sem ?e kaj pozabil vmes? Kaj pa potem od tu naprej? Kak kabel, ki gre v varovalke in pa nato naprej notri v kabino? Kje je lociran gumb za pranje ?arometov v armaturi?
Kot sem se jaz pogovarjal z nekom, ki kupuje razbite avte in prodaja dele, da so na trgu zelo zelo iskani CD136 motorji, ker radi zaribajo. Je rekel, da glede na razliko v konjih bolj priporo?a 120 konjsko potem, da naj bi ob rednem preverjanju nivoja olja dolgo predla.
Kolk pa je tega res, bo pa kdo drug povedal
(iz te ?estice, s katere sem jaz ?raufal ven usnjene komponente, je ?el motor (136 konjski) takoj, za 1.300 ? (7 let star avro)
prestavljanje iz v drugo (iz prve/tretje v drugo), je tudi pri nas mal problemati?na, sam se usega navad?. Sklopka pa ni? ne zdrsava, razen po nekje 40k km, ko smo jo morali menjat zaradi obrabe
kar naenkrat je spustila, nekje 2k km preden je bla tok fu?, da se je ?e komaj dalo peljat. Nam ni blo ni? jasno, avto ve?ino vozi mama, zelo previdno, res pa je da je recimo vsako jutro nekje 5 km cijazenja, kjer se premakne? 1m, ustavi?, spet spelje?, vozi? po 3 kmh, tako, da tam se nekaj sklopko matra, ampak tudi to ne tolko, da bi po 40k km bla zani??
Nekateri me mogo?e poznate iz a.com (eclipse_R), no sedaj pa kolegica kupuje avto, ima nekje 500-700k (ve? ne!), zagledala se je pa v mazdo 323f . upam, da je tole v pravem podforumu (v male oglase ne vem, ?e spada), sme pa tudi mal iskal po forumu pa nisem dobil glih vseh odgovorov, o mazdah vem sam tolko, kokr sm spoznou ob vo?nji mamine ?estice
no v glavnem,
avto mora obvezno met: servo, abs, centralno zaklepanje
lahko ma: klimo, airbage, elektriko ipd.
motor 1,4-1,6 (ne vem kateri so pri teh mazducah glih), konjev tolko da pade v razred 60-80 kw
zdej me pa zanima vse o teh mazdicah, kake serijske napake, kaj kar se rado kvari, kake napakice kje, s ?im je najve? problemov, kolk stanejo servisi, ?e kaj rjavijo ipd. zadeve, saj kolegica ho?e imet ?im manj stro?kov z avtom
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To?no tako. Tina je tu v pomo?, ker je dela veliko in sem ?elel, da se lahko vsaki stranki dovolj posvetimo. Na ?alost je prihajalo do tega, da je moral marsikdo ?akati nekaj ve? ?asa na ponudbo oz zavarovanje, oz. je meni za?elo zmanjkovati ur v dnevu, zato je pri?la Tina. Tako da tu ne gre za "preusmerjanje", gre za osebo, ki sem jo najel, da vas lahko poservisira ?e bolje, kot sem to lahko naredil jaz sam. S Tino vsak dan pregledujeva razli?na zavarovanja (?isto vseh ne moreva, osredoto?ava se na posebne primere in pa dolgoletne stranke - LabiGt, ti nisi niti odgovoril na email, da bi ti lahko prera?unali, kot je treba, ?e bi ipozoril na Wiz, bi najbr? pri nas dobil ?e ni?jo ceno) in jo tedensko izobra?ujem (velikokrat pa tudi ona mene) glede novosti, trikov pri sklepanju itd. Tina ?e 10 let dela zavarovanja, pozna vse zavarovalnice, je specializirana za iskanje najoptimalnej?e ponudbe (poudarek na najoptimalnej?e - ker najcenej?e je dostikrat slab?e) in je zelo vestna pri svojem delu. Celo toliko, da jo jaz kdaj kregam, da naj ne prera?unava vseh zavarovalnic vsakemu, ker je to zelo ?asovno obremenjujo?e (ker ni tako, kot si predstavljate, da se vr?e samo v program kater avto je in pride ven cena - potrebno je vnesti vse podatke o avtomobilu, vse podatke o stranki ter vsa kritja, (dostikrat po ve? razli?ic) da se pridobi relevantno ponudbo. Potem pa je potrebno se ?e bockati z zavarovalnicami, da se pridobi max popuste (tu ni enotnega sistema, da bi vsakemu lahko dali -45% ali kaj takega, obravnava stranke je individualna pri vsaki zavarovalnici) - kar pomeni, da lahko ?e za preprosto osnovno zavarovanje, kjer je premija 120 EUR, zastopniku vzame 2-3 uri, da lahko prera?una "vse" zavarovalnice. Veste, koliko dobi zastopnik od take police? 3-5 EUR. Pred davki (8,5% je davek na zavarovalne posle in naknadno ?e 8,5% na finan?ne transakcije). Kdo od vas dela za 1,5 EUR/ uro?
Tako da ja, ujeti smo med u?inkovitostjo, skrbjo za stranko in poznavanjem ?isto vseh pogojev, vseh zavarovalnic (dvomim, da je kdo ?e ene prebral, Tina pa jih mora poznati za 7 zavarovalnic, katera ima vsaka pribli?no 10 variacij avtomobilskih zavarovanj + 3-4 variacije asistenc itd. da ne govorimo ?e o zavarovanjih hi?, ?ivljenja, nezgod itd.). In na?a specialiteta je izlu??iti za vas tisto, kar je za vas najbolje. Pri tem je potrebno gledati, da ima? ?e za kruh in poli salamo. Zato marsikdaj dela? po preteklih izku?njah (npr. ve?, da je Generali dra?ji v 95% primerih oz. pri dolo?enih vrstah avtov, kombinacijah zavarovanj itd. To je bil samo primer) in ne gre? prera?unavati ?isto vsega, ker ve?, da je primer, da se bo zgodilo pri tisti zavarovalnici ceneje, cca 5 od 100. Ali pa vidi? ceno za npr. Mazdo 6 Revolution Top in si re?e?: "Fak, tok poceni pa ni imela ?e nobena taka Mazda" in ne prera?una? nobene ve? zavarovalnice, ker ve?, da obstaja 99% mo?nost, da ima? dale? najcenej?o opcijo, hkrati pa ve?, da je kombinacija zavarovanj tako dobra, da res nima smisla drugih zavarovalnic ra?unat..
Tudi Wiz lahko mi sklepamo (smo eni redkih, ki imamo zastopstvo in dodatne popuste tudi na wiz), ampak je tudi tu tako, da je wiz ob?utno cenej?i v manj?ini primerov. Pa ima tudi svoje slabosti, tudi pri samo obveznem zavarovanju (npr. zelo hitro se izugbi ?lovekov bonus - smo sre?ali ?e ve? primerov, ko so ostali brez zaradi tega..)
Kot sem rekel, ?e boste po?iljali okoli 5im zastopnikom, boste v naprimer 10% dobili bolj?o ceno. Ampak to zna narediti vsak (pa se po?vi?ga na kritja in razlike v pogojih - npr. ?e imate polni kasko, so zelo redke zavarovalnice, ki nimajo odbitne fran?ize in izgube bonusa na vandalizem - eni najpogosteje prijavljenih ?kod, drugi primer: ene zavarovalnice krijejo samo 2 ?kodna primera iz delnih kasko kombinacij letno, ve?ina 3, zelo redke pa neomejeno, tretja stvar: ene zavarovalnice imajo klavzulo, da lahko va? avto popravljajo z neoriginal deli, ?etrta: asistenca lahko krije le 50 km, druga do 5.000 EUR.. in pa ?e marsikaj drugega..). ?e pa sklepate pri nas, v 95% dobite najbolj?o ceno in pa skrbno izbrano zavarovalnico in kritja, da bo ?im manj problemov pri uveljavljanju ?kod. Primer, kot je LabiGT-jev, je v celotni na?i karieri (13 let), da bi ?lo iz 300 na 120 nekje drugje, za prste obeh roke. Lahko pa uporabim ve? 100 rok za podobne prihranke pri policah, ki smo jih delali (tudi Tina..)
Predvsem pa je pomembna komunikacija pri vsem tem - ?e ste slu?ajno odkrili, da je ena zavarovalnica ob?utno cenej?a, povejte to Tini in bo lahko naredila tako. Trudimo se, kolikor se lahko, da bi ustregli in poservisirali vse na najbolj?i mo?ni na?in. ?e pa to ne gre ?isto v vsakem primeru, po opozorilu na to, vedno gremo v tisto smer, ?e le lahko (oz. nam zavarovalnice to dovolijo). Na tak na?in imamo veliko dolgoletnih zadovoljnih strank. Toliko, da nas je na zavarovanjih v na?em podjetju 7 zaposlenih za polni delovni ?as (ter cca 5 "popoldanskih), vsako leto pa raz?irimo ekipo za enega rednega. In ja, samo za enega. Ker ne gremo masovno, gremo tako, da se nekoga dobro izu?i, da dela po tem sistemu (in ne samo ?tanca police, eno za drugo, brez da bi se sekiral za kritja, kar pa mora biti praksa, ?e ?eli? izklju?no delati samo najcenej?a zavarovanja - mi raje izberemo v ve?ini primerov dobre cene - tako dobre, da se moramo vsak dan pregovarjati z zavarovalnicami, zakaj "mora vsaka polica ven z max popustom, zakaj komu ne bi zara?unali malo ve?"..) in super kritja - tako se dela na dolgi rok.
Lp,
Marko
Povezava za deljenje
Deli na druge strani