Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano

Eno stvarco je treba ?e pripomnit... Svojga Xedosa natankam v 2 minutkah (?e mam sre?o, mi prodajalka na omv-ji da ?e telefonsko v tem ?asu), ?tromarja pa je treba kar nekaj ?asa polnit... Dokler se baterij ne bo dalo napolniti v zanemarljivem ?asu, dvomim, da se bodo elektri?ni avtomobili prijeli.

Sicer pa je res, da majo dolo?eni modeli Tesle kar nore pospe?ke (3.2s do 100-ke, kar je ?e v rangu Ferarrija al pa kak?nega superavta).

Plin je za kuhanje, elektrika je za razsvetljavo, diesel je za oranje, bencin... bencin pa je za vozit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

?e je lepilo podobne sestave/osnove kot kak?en neostik ali patex, bi kar fajn blo probat z kak?nim acetonom. Seveda je dobro prej na kak?nem skritem mestu sprobat, ?e ne ?koduje materialu. Aja, pa tehni?ni aceton, ne tist za lak z nohtov odstranjevat. :)

Plin je za kuhanje, elektrika je za razsvetljavo, diesel je za oranje, bencin... bencin pa je za vozit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kon?no pri?el do novih zavornih ?eljusti za zadaj, menjal... Zamenjal komplet zavorno teko?ino (mamina hobi ?kropilnica je pa? "collateral damage"), na?telal ro?no... ?e samo zadnji par?ek amortizerjev po?timam, te pa lahko gremo v babe :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem pregledal zadnje zavorne ?eljusti... Bo baje treba malo po?raufat, menjat kak?en drsnik (rja pa take pa to) potem pa sem se ?e zapelal v trgovinco pa kupil moji dragi presene?enje

img20140624185018.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V?igalni kabli
Napisano

Se pravi, bodo 300A ?isto dovolj za osebne avtomobile. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V?igalni kabli
Napisano

Torej, v prtlja?nik bi si rad zlo?il v?igalne kable (?e slu?ajno kdaj kak?ni bejbi avto ne v?ge...), pa me zanima na kaj moram vse paziti pri nakupu.

Ve?ina, kar sem na?el izmed "ugodnih" ponudb, je ve? ali manj repa in si odkrito povedano nebi upal pri?igati maminega mikserja prek tistih ?i?k.

Trenutno se odlo?am med 300A in 500A, vendar ?e sam ne vem kaj dejansko pomeni tistih 500 amperov. Vem samo, da ne sme biti pretanek kabel, saj se druga?e lahko v?ge kabel in ne avto :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2013/2014
Napisano

Ultragrip 8 so ?e vedno v gara?i :D ?koda brusit nove radirke lol

Ko najdem ?as, jih grem premontirat oz. moram malo ?efa pocukat za rokav al pa brke, da lahko fliknem z ?ihta kak?no urco prej :)

Dimenzija pa kar 185/60R14, letne pa grejo obvezno 16-ke pa na nove felne, ?e bo le sre?a :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

220 ? je definitivno preve? za vinjeto, pa tudi 110?. Konec koncev pa ni problem cena same vinjete, ampak na?in, kako se s tem denarjem ravna.

Npr. Na?a dr?ava da razpis za 2km odsek avtoceste, izberejo izvajalca storitev, nekomu drugemu to gre v nos, da niso izbrali glih njega. Nato se ustanovi komisija, ki preverja sam razpis. Ker to ni dovolj, se rabi ?e komisija, ki preverja to komisijo, ...

Je pa res, da ni fer do oseb/dru?in s posebnimi potrebami, ki imajo iz takih ali druga?nih razlogov pri hi?i invalida in rabijo "velik" avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Je blo treba menjat olje, oljni filter, pa zra?nega sem tudi menjal, pa ker je bilo tak fajn vro?e, je obema pasalo malo vode. Kasnej pa na enga hladnega... Nekak je treba dopust pre?ivet.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Pri skor 3X tolk konjih in 1800 kilah te?e, je moj saker ?parovec, glede na zgornji citiran post. :prstgor:

Saj se sigurno da ?e kaj pri porabi zni?at (npr. malce bolj zmerno speljevanje in pa predvsem pospe?evanje, malo bo treba kak?ne filter?ke menjat, ...). Sam je rajc, k ga do pleha pritla?i? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Po prvem polnem tanku, pa dobrih dveh tednih vo?nje, pa po prvih izra?unih 8.8 (1.6 16v 107HP). Malo ?e klima zraven prispeva, tako kot k prehladu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAKO HOMOLOGIRATI PNEVMATIKE
Napisano

@ZMAJ Zgleda, da se bom mogel nau?it brat homologacije :D Se mi je nekak zgodilo, da te dimenzije sploh nisem videl vpisane. Sem mogel iti preverit v avto :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAKO HOMOLOGIRATI PNEVMATIKE
Napisano

Da ne bom odpiral nove teme, ?e smo ?e pri dimenzijah pnevmatik.... V homologacijskem karton?ku imam vpisane 16-ke, so pa trenutno gori 14-ke, ki pa so bile na Xedosu v originalu (1.6 ma?ina, 185/65R14) - 16-ke so bile homologirane naknadno. Zanima me, ?e morajo biti tudi te, ki so "originalne" vpisane v homologaciji ali to v tem primeru ni potrebno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Prvi? (po nekaj dneh lastni?tva) spucal stekla, armaturko in notranjost + malce posesal prah :) Hkrati obudil spomine na to, kako neudobno je ?i??enje notranje strani zadnje ?ipe pri 4-vratnem vozilu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.