Jaz sem ful zadovoljen z avtobuskom. DSG, 4X4, 7 sedežev. Na zadnjih komot sedita dve odrasli osebi. 2 drugi vrsti so drsni sedeži in jih malenkost premaknem naprej, da zadaj je dovolj prostora za noge. V prtljažniku pa še vedno prostora za dve potovalki. Pa še kovček na streho...
Drsna vrata? Vsekakor.
Ja sem mel nadomestno sam bi sel pol v smer Sharana ko ma LED dnevne spredi pa par stvari vec lahk prek OBD odklenem itd... Sam kaj ko so 20k€++ 🤦🤦
Pol si mal dealerja al kako? 😜 A to je ta fora, da kupiš na začetku leta pol pa na konc leta prodaš, da načeloma ni finančne izgube? Če tud Mazdo kupuješ za eno leto pol načeloma ni panike, če pa bi rad imel za dlje časa in da delaš velik km bi pol rekel, da je tukaj vseeno mal potrebno bit pozoren. Menjali so odmično, turbino... hmmm velik vložili zdaj pa prodaja.
Pol si mal dealerja al kako? 😜 A to je ta fora, da kupiš na začetku leta pol pa na konc leta prodaš, da načeloma ni finančne izgube? Če tud Mazdo kupuješ za eno leto pol načeloma ni panike, če pa bi rad imel za dlje časa in da delaš velik km bi pol rekel, da je tukaj vseeno mal potrebno bit pozoren. Menjali so odmično, turbino... hmmm velik vložili zdaj pa prodaja.
Naceloma se grem da ni izgube oziroma se vozim "zastonj". Pa se zanimiv je avta se ne navelicas 😅😂
Saj tut men ni jasno vse menjan pa prodaja... Mas kak drug predlog?
Rabim radar, avtomatik, keyless, zadi kamera,... Nekje 16-17k€ max... Benz dizl mi je vseen... Vsak tedn dpf spiham za vikend na AC kar zabijem cez tedn po mestu
Preveri da so 2x menjal svečke, barvo zavorne tekočine, barvo hladilne tekočine, preveri zadnje zavore debelino (pri tej km morajo biti že kar znucane)
Če se ti zdi ok se nimaš kaj sekirat pomoje - razen poklopljivih špeglov, tisto ribne na 3 leta
Kaj je to kaka fora pr Mazdi za barvo? Nikol pr vseh avtih nism tega gledal 🤷
Poklopljiva ogledala mam vedno odprta, ce se ne da izklopit pa brez varovalke tak da me boli bingelj ce ne delajo 👌😂
pred 2 urama je Boss napisal:
Pismu Qwerty pa kje si ti bil zadnjih 5 let?
Lepo, da si se oglasil.
Gleda avta pa takole.... Glede na kilometre in letnik je tole delalo precej dolgih voženj, kar načeloma ne bi smel bit problem. Boljš to kot pa cincanje z mrzlim motorjem vsak dan 5-6km po mestu. Pejd ga pogledat, preveri a ni bil kej fejst zaleten. Pol pa če bo še testna ok ne vidim problema, da ne bi naredil še nadaljnih 200kkm.
Uuuuf stari... Na francozih sem se skrival... Sej tu pa tam sem mal snajpnu forum... Vidm da so me iz moderatorja skinal... Drugace pa cuj drzimo se... Mal se odlocam med tole 6ko pa spogledoval sem ae s CX50 sam so lizingi tok dragi da jebe...s to.. naj si ga v crno lukno vtaknejo.. drugace pa familjarno... Mam pupo 1 leto pa 4 mesce staro pa nucam velik avto ker moja misli da mava trojcke 😂😂
druga?e pa ne bo turbo... samo bridgeport... za turbo se dela en drug dirkalnik.. no v bistvu dva... oziroma celo trije vse ob svojem ?asu... povem samo da eden z 700kg pa 250hp, eden 1100kg in 800hp ter eden s 1250-1300kg in 1400-1500hp...
preden strelja? v prazno z uvozom si preberi koliko DMV pla?a? na RX8 ki ima euro4 in 267g CO2 emisij... 1500e na 5000e kupne osnove... plus prevoz dol cca 400-500e, homologacija 100e,... 2100e ?e zraven kupne cene da je avto tu... ni ve? tko poceni a ne? Plus ne grem se vozit 800-1000km za avto ko je lahko podrtija...
pri dru?inskih avtih je fajn... za novga cliota sm lih dobil polo?nico za DMV za 67e...
?rno sem seznanjen vse z njo... Dobim tudi rezerven motor zraven na katerem bi lahko potencialno se spravil delat bridgeport pa ?e avto dobim zelo poceni... Je pa minus kilometri... Kompresija je 7.5-7.7 na obeh...
Rde?a pa je neznanka... Ma pa plus kilometre...
?e kdo karkoli ve sem zelo vesel informacij... More pa biti tamo?na 230ka... drugega no?em... Ker bo tatretji avto in ?isto za nedeljske zajebancije...
24.000 je redna cena... ker je zaloga pa ima 180km se ne smatr vec kot novo vozilo ampak testno... ce pa zbiram alacantara usnje pa.bo cena 22.500-23.000 nekje ker ne bo testna
Vprasanje je ce se mi.radar tempomat splaca ce se vozim 1x na mesec po AC... Vecinoma relacija... Plus to da vozim kak se mi zljubi ker mi je dolgcas skos isto... med 120-200 vozim kak mi je... Se v avtodomu ko peljem 8/10ur v kosu ne vzgem oziroma zelooo redko...
Sedaj kolebam med revolution in top... Bose se zacne v revolution tako da manj nocem... me pa jezijo usnje...
Je rekel ce pocakam par mesecev pride kombinacija alcantara usnje pa bi vzel pol revolution pa dodal elektro memory zice pa te sedeze... aktivni tempomat se kar ne vem...
Bi jo pa dopolnil s tem sport paketom... podaljski odbijacev, 18 ali 19" crne felge, spojler, crna streha, distancniki in 3cm nizji mazdini fedri...
Razmisljam ce bi res pocakal na one zice da mam.avto kot ga res hocem... ceno pa sma prisla malo pod 20 okroglih... za revolution z kamero in memory sedezi... paket sport pa.bi bil 1700? se zraven
felge in kamera je original oprema... kamera se na original.ekran prikljuci ker so ze vsi kabli...
Ker ?akam kaj bo z lizingom ?e gre skos me zanima ?e ima kdo izku?nje s tem motorjem?? 2.2 dizel, 150 konjev bi naj mel... Zanimam se pa za Revolution opremo, revolution top ima ?e usnje in aktivni tempomat ki pa ne rabim je navadn kul, usnja pa no?em... Ma pa ?e Bose, spredi zadi senzorje, bixenon, kamero, headup display nad ?tevcem, navigacija, 2x USB, blurtooth, gretje sede?ev, 19 col felge,... Pa paket podalj?kov, distan?nikov, spojlerja in ni?jih mazdinih fedr bi vzel.
Opreme je fuuul tako da ja me zanima izku?nje ker bo avto pol ostal lep ?as
sam preberem 3-4 forume, vpra?am ?e vpra?ano, preberem kak auto bild pa grem na tyre rewiev ko pi?ejo svoje ob?utke po nakupu gum in ocenjujejo glede na to kolko KM imajo za sabo
Se mi dozdeva da je to se ena cvetka ko kdo v avtosoli ni poslusal kako se vozi po snegu... Se tam povedo da je TCS prevec agresiven za globok sneg za na led pa idealen... Boljse ga izklopit pa pocasi popuscat gas kakor lezes na hrib da imajo gume skos kontakt ker kakor ena zgubi zakoplje pa nardi da se avtu zgubi del momenta katerega voznik hoce skompenzirat z malo vec gasa takrat drugic zakoplje in se nadaljuje dokler vozilo ne obstane ob cesti...
Sneg je treba se lotit po pameti pa ne sam podn gas pa kar bo bo... gume morejo ohraniti cim dlje neprekinjen stik s podlago in dokler je bo avto sel Kaj si bi pol mislil en ded s cliotom ko je zdele ko je snezilo obstal na sredi hriba z novimi dunlop krisalp al kaj so... Jaz sem na LETNIH sel v hrib mimo njega, pocakal na avtobusni mojo (pred vrhom hriba), sel njemu pomagat speljat (ni blo druge kot da sem se vsedel sam v avto in ga spravil na hrib --> bolel ga je EGO) sel v mojega in speljal do konca hrib brez problema... So pa bile nove letne gume...
Ker tudi tule v ulici opazam ko grejo s parkirisca vsi sam kopljejo pa ko obupajo ja ne gre ne gre recem gre se vsedem dvakrat naprej nazaj avto zaguncam pa lepo speljem s parkinga...
Izkusenj voznje po snegu pa ne ves kje se TCS izklopi?? Sej ne vrjamem... Jaz sem pezoja vozil skos na letnih pa sem imel.na vikend 8% klanec in ce se ga lotis po pameti zvozis vse... Je res da dolg ni bil 5km ampak na oko nekje slabe pol kilometra je pa opcija do 80-90kmh zalet vzet ...
Sicer pa ne vem zakaj folk bere teste ce je na forumih toliko tem o gumah pa od uporabnikov ki se je marsikateri naucil ravno iz tvoje napake... Drugic vprasaj la bos dobil odgovor da letos je top guma TS850 conti Res so po mokrem glasne, ko oa gres v sneg pa ne ves da je pod kolesi sploh... Gum pa ne devaj dol ker se bos samo se osmesil
Pozimi za globok sneg tufi pod 2bar ni slabo spustit...
No to kar si naredil na njej je itak potro?ni material tako da tu zdaj ni mogo?e debatirat kako in kaj.Zanimalo me je samo kako so kaj ti motorji. ?e so podvr?eni kak?nim posebnim okvaram ali karkoli. Ter malo me je zanimalo kako so kaj deli ampak po tem kar si napisal vidim,da ni neke velike sile s porabo pa sem predvideval da se giblje nekje tu
Ja tako kot si napisal se gibljem z opremo.Zdaj klima gor ali dol me toliko ne moti.?e pa bo mo?nost pa vsekakor vzamem s klimo. V poletnih ?asih res pride prav in je fajn ?e je v avtu
Kako pa so kaj posko?ni ti motorji.So bolj "?voh" ali so bolj japonski sem vozil 1.3 ter 1.6. 1.5 Bencinarja pa ?e noebene znamke nisem vozil
Hvala za hiter odgovor
pa niti ni tko lena zadeva... pr 260.000km meni ni pil ve? ko 2-3dl na 14-15.000km
klima je ja pa ne... mam raj ?ibedah ker dela bolj ?voh tut ?e je nafilana...
Motorje mata 1.5 literska modela enake... tako da tu ni neki... moja je mala 260.000km pa ko smo odprl motor je zgledu lep? kok kak nov motor
Edino kar sem mogo menjat so bli zadnji amortizerji (pa?ejo kri?em od F in C) rje sem imel zelo malo, naredil sem veliki servis (celih 180e) pa nove bremze sprednje (celih 32e)...
Glej mogo?e da kupi? s klimo pa si zmagal... Na moji C sm mel eketro ogledala, ?ipe, ?ibedah, abs, 2x airbag,... ni da ni...
Pila je pa med 6.5-7.5L odvisno od vo?nje... ?e kej?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja sem mel nadomestno sam bi sel pol v smer Sharana ko ma LED dnevne spredi pa par stvari vec lahk prek OBD odklenem itd... Sam kaj ko so 20k€++ 🤦🤦
If in doubt, flat out...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani