Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

Bot vesel da ni ker te razne dokupljene garancije so vse skp en nateg. Kolega pred kratkim kupil golfa 2014 letnik in doplacal za eno leto garancijo. V pol leta je imel tooook stroskov in NIC niso hoteli kriti pod garancijo kao potrosen material. No zadnjic se mu je pa se gospod vztrajnik zacel oglasat (dvomasni). Je dobesedno komi izsilil, da mu to oni krijejo s tem da more on placati za sklopko. Garancija je bila GVS. Aja avto ima komi malo vec kot 100k km. V tujini vrjetno ni takih nategov z garancijo in logicno, da potem rajs placajo in imajo mir oz. neko varnost.

No to je praksa v SI, pac kar je obrabni del tudi gor ne krijejo..sicer pa to ni dokupljena garancija, ampak ti to kot potrosniku pripada in je to v AT dokaj dobro urejeno, mislim da bo 323BA tudi sam potrdil.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Po dolgem ?asu kon?no ena sky bencinska karavanka od prvega lastnika: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13968383&display=Mazda%20Mazda6%20Wagon%202.0i%20Attraction

Cena je malo pretirana, morda pa tudi ne, ?e je avto brez napak. Svojo sem pred kratkim prodal za malenkost ve? (34k km). Bencinarji res neverjetno dobro dr?ijo ceno, saj taka nova 6 let nazaj ni stala ve? kot 25k.

A tisto cipirano sestico si prodal? 

Gotovina lahko dela cudeze. Mogoce je ne bos dobil, ampak on tudi ne bo prodal

ja v sloveniji mogoce, tu pri severnih sosedih pa verjetno ne, ker dajo rajsi 500? al pa jurja vec, pa dobijo leto dni garancije, kar v SI ni primer. Skoda mislim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Najvi?ja dovoljena hitrost pri nas je 130kmh, po nekaterih dr?avah dejansko le 120kmh, torej se to smatra za normalno vo?njo, ve? od tega si pa ?e v prekr?ku.

Kaj je mo?ka vo?nja pa bo? moral pojasnit, ampak kot domnevam krepko preko omejitve?  :lol:

Dvomim da se ti vozis po omejitvah. Konec koncev pa vsak placuje svoje grehe, tak da ja...js sm svoje ze veckrat placal, pa tud verjetne se veckrat bom. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ne ?para? je ravno. Pri normalni bi pil dize 2 lit.manj,benci.pa 1liter,verjetno?

Ne, ne sparam jih glih nekaj. 

M6 in CX7 sta dokaj razlicna razreda (teza, upor)

Ampak tu bo kmalu spet da debata ze vidim. Vsam dizli zrejo veliko......skoraj kot bencinar :)

Ja res teh dveh ni za primerjat, ampak za primerjavo glede porabe pa si lahko kdo predstavlja. Res da je razlike slab liter, ampak je skoraj 400kg razlike med tema dvema, vsaj mislim da toliko. Priblizno:D 

Realna poraba. Vozi? mo?ko in nisi ovira na avtocesti za kamione.Nekateri pod normalno vo?njo smatrajo 120/uro po avtocesti. :)

Js se ne morem vozit po avtocesti 130, enostavno ne gre, ker se mi zdi da se bo vsakcajt ustavu. Nsme pristas dirkanja ter siljenja, ce se le da pa rahlo hitreje, ter kjer je treba seveda po omejitvah, sploh tu v avstrji, v naseljih pri 50, ter na 70 omejitvah je treba velik  pazit. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

No da se jaz vpisem mojo statistiko za obe mazdi. 

Prejsna M6, 2010 letnik 147PS bencinar, povprecna po racunalniku pod 8,7 ni sla, nad 9 pa tudi ne. Malo mestne voznje,izvenmestne vecinoma 40km v eno smer, ter vec relacijskih-dopust pa to.

Po avtocesti, od 150-170km/h povprecje. 

Ista voznja z CX7, dizlom, popvrecna po compu 8,3. 

Rezim voznje ostaja isti, samo voznja z dizlom je veliko boljsa, ker seveda prej nisem nikoli vozil turbacev, dizlov pa sploh ne. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup mazde cx-7 dizel
Napisano

Jaz sem avto kupil pred 5 meseci, moram rect da sem navdusen. Avto gre lepo! Bilo bi lepo ce bi imeli najnovejse karte za navigacijo za Slovenijo. Prostoren je tudi, razen prtkljaznika, ki je manjsi celo od M6.

Ja sito dol, preverit,po moznosti zamenjat podlozke injektorjev, menda jim je to bila bolezen, drugace pa nisem sam zasledil nekih tezav..tu pa tam kak da je imel zrahljano ketno, ki je bila menjana.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 7, SCR te?ava
Napisano

No sj pri meni dela vse, zaenkrat. Avto se vozi delno relacijsko, ce se lahko tako izrazim..cirka 25-30 km v eno smer. 

Me pa zanima druga stvar. Ker je avto kupljen v AT, ima navigacija karte samo od vzhodne evrope in nimam pokkritosti v Sloveniji. 

BostjanR,  ali imas navigacijo? A bi pogledu stevilko  SD kartice, oziroma povedal ce imas pokritost Vzhodne evrope, prosim? 

Namrec iscem drugo kartico in se mi ne deva 400e za karte od leta 2011.

Smotano je, ko clovek pride v Slovenijo na obisk, pa navigacije nic ne kaze, me malo moti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX7 dizel
Napisano

Mislim da 32%. Obstaja pa ena fora, da ce je avto prvic registriran pred Junijem 2007/2008 ( ne vem tocno) ne placujes Nove, ampak samo davek al neki takega. To se moras pozanimat pri zavarovalnici. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX7 dizel
Napisano

Ne to te opalijo v Avstriji, ce uvezes avto gor. Tako da se uvoz avtomobila v Avstrijo z vec PSi ne splaca.  Sem razmisljal da uvezem CX7 disi iz Nemcije, ter sem si hitro premislil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX7 dizel
Napisano

Dr?i, dokler gre za avte do cca. 200 PS, cestna taksa gre nato skoraj eksponentno gor. Za 400 PS pla?a? ?e 2300 EUR brez zavarovanja. :)

Res je, cisto vsak konjicek steje  :vskalo:  Da ne govorim o uvozu avtomobila z malo vec PS,  kjer do magicne meje 250g/km CO2 izpusta placas 32% davka od nakupne cene vozila. 

Vsak naslednji g/km pa stane dodatnih 20?. Ti godlarji so cist zmesani po eni strani  -_-

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

hvala lepa, Dizel ja. Nabavu od dilerja, hvala bogu :) Bo placal stroske popravila, tk da sreca v nesreci :) Stoji pa avto zdej pri Mazda Skornsek Velenje. 

Nism mislu da stane ta ku..va cev 550e, pa mal dela pa olje pa se nebare za 800e na racunu :S 

Ampak ok, se zgodi:D, upam da se ne ponovi vec kaj takega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklic CX-5, CX-3, Mazda3, Mazda5, Mazda6
Napisano

Hudica mene tu v Avstriji noben ne obvesti o kaksnem vpoklicu, pa sem tudi kdaj dobil obcutek pri malo hitrejsi vozji da se mi voznikov sedez rahlo prekucne. Res pa se zadnje case skorj nic ne vozim z 6tico. 

Imam m2 za mestne relacije, ki veselo poje vsak dan :D 

Bom sel kar sam na servis vprasat, nimam druge! 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda CX-5 (2017)
Napisano

Lepaa, sam felne bi mogle bit gor 20col, pa bi bil popoln.

Kaj ta Mazdin avtomatik je ?e klasika ali je dsg varianta?

Popolna bi bla z 2.5 turbo :zvizga:  :zvizga:  motorjem, o katerem ste nekateri pisali da pride menda v 6tico. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.