Skoči na vsebino
Mazda CX-7 plati??a in gume
Napisano

Pozdravljeni

Oglejujem si nova plati??a (19") za CX-7, v o?jem izboru so:

Brock B29

Brock B33

Tomason TN12

Prva imajo v certifikatu samo dimenzijo gum 235/55R19, ostala pa poleg tega ?e 255/50R19 in 275/45R19.

235/55R19 so tudi na original plati??ih vi?jega trima dizla (original na bencinarju so 235/60R18). Ima kdo name??eno tudi kaj drugega (npr. 255/50R19)? Kako se obnesejo te dimenzije (udobje)?

Katere (letne) gume priporo?ate v teh dimenzijah?

Hvala za odgovore

Jani

Mislim,da pod 55 nima smisla,bo preve? rukalo,druga?e pa lepa plati??a,samo malo draga. Druga?e pa nove Falken zelo pohvalijo,pa hankook Ventus.premium je glede na cene in teste odlo?no precenjen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisni predra?un
Napisano

Te cene so ?ista znanstvena fantastika, ?e dihtunga je 3x precenjena. Cena zavor je pa tako adijo...Mislim,da za te dele,ki z Mazdo nimajo ni?,mirno lahko nabavi? drugje-brez vpliva na celotno garancijo,ker so tako potro?ni material za katerega ta ne velja. Mater za ta dnar dobi? ECB zavore,ki so nekaj svetlobnih let bolj?e.. Kolikor vem Mazda uporablja Akebono,izdelan na Slova?kem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde CX-7
Napisano

Ne, prav sem napisal, mogo?e malo ve? ampak najve? 7000 km letno. ?al sta 2 avta potrebna zaradi slu?be,vrtca itd. Nikakor ne gre samo z enim avtom. Se pa zavedam, da gledam avto vi?je klase. Imava ford fiesto ST, za drugega pa ?eliva nekaj ve?jega, trenutno je pri hi?i alfa 156 karavan ampak jo bova prodala, ker imava za dizla prekratke relacije. Glede stro?kov pa me zanima, ker na ?alost mi ne di?i za kak?ne serijske napake od?tevati po 2000?+. Se zavedam, da so ?e nasplo?no vi?ji stro?ki s takim avtomobilom ampak mene predvsem zanima, ?eima kak?ne hibe, na katere je potrebno biti pozoren.

Sam si enako vozilo lastim malo ve? kot 3 leta,pri malo ve? kot 30 000 prevo?enih km je crknil zadnji le?aj,zrihtal Pelko se mi zdi za 160? in neka malenkost na motorju-zrihtali v BTC za 120?. To je vse kar se nepredvidenih stro?kov ti?e. Olje in filtre naro?am pri motorna olja pika com,kar znese cca. 90?, servis pri Pelku pa 30?. pri nakupu bodi pozoren na zvoke pri zagonu motorja,da se slu?ajno ne sli?i kak?en kovinski zvok (udarjanje verige) prcej jih je bilo tudi predelanih na plin-tako kot moja-do zdaj 110 000 km na plinu-brez te?av. Tako da se spla?a tudi v to smer razmisliti. Ceno zavarovanja in cestnine si lahko izra?una? sam.Ni pa ravno nekaj,kar bi te ravno ubilo. Sprednje roke menjavajo v okviru vpoklica brezpla?no,prav tako posledi?no optiko. Toliko od mene,?e pa te ?e kaj zanima pa kar vpra?aj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisni predra?un
Napisano

Hvala vsem za mnenja in predloge.

Do sedaj sem mislil, da so pri VAG-u "zlatarji", pa sem o?itno ?ivel v zmoti. Jih Mazda premaga...

Vem, da lahko servisira? tudi pri ustrezno usposobljenih nepoobla??enih avtomehanikih, vseeno pa zaradi mo?nih problemov ne bom tvegal obiska pri nepoobla??enem serviserju. Po izteku garancije pa vsekakor.

Ali je sploh ?e kdo prejel konkretno specifikacijo predra?una in ?e, od katerega poobla??enega servisa?

Kolikor vem se da pri AC Cosmos v BTC kar shendlat. obrni se direktno na gospoda Majesa 051 394 590 pa te bo odre?il negotovosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisni predra?un
Napisano

Napisal je, da je avto se v garanciji... Ce noce imeti problemov kasneje, ce bi slucajno kdaj moral uveljavljati garancijsko popravilo... bo verjetno najbolje, ce servis naredi na enem od pooblascenih servisov... Osebno svetujem A Cosmos BTC ... 

To je moje osebno mnenje :)

?e se vozilo v ?asu garancije okvari, lahko to garancijo uveljavljate le pri poobla??enih serviserjih. Rednih oziroma intervalnih servisov v ?asu trajanja garancije pa vam ni treba opravljati le pri poobla??enih, uradnih serviserjih, ampak jih lahko opravite tudi pri ustrezno usposobljenih nepoobla??enih avtomehanikih. V tem primeru morate za vsak poseg v vozilo pridobiti ra?un, na katerem jasno pi?e, kateri posegi so bili izvedeni na vozilu ter kateri deli, olja in maziva so bili porabljeni.

Zdaj,?e pa je zihera?,pa seveda Cosmos BTC.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisni predra?un
Napisano

Vsi servisi majo toliko dela da nekak se jim verjetno ni za tepst za eno stranko. Tko da jst ti predlagam Acosmos BTC al pa Pelkota in ne bo? falu. Tok k bo pa? bo, se na mestu mal shendlej.

Se pridru?ujem zgornjemu mnenju. ?e si sparfux nabavi sam olje in filtre,pa pelji k Simonu. cene materiala so znane, Pele pa ti bo ra?unal 30-40? in pika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 2.3 turbo - LPG..... nakup
Napisano

Sem nov na forumu in sem se prijavil na va? (na?)  forum z namenom da izvem kaj ve? o Mazdi cx7, 2.3 turbo. Avto mi je v?e? sem blizu nakupa, predelan je na plin.......pa me zanimajo va?e izku?nje. Mi lahko kdo ki je imel avto v lasti realno pove kako in kaj s tem avtom (sam verjetno nimam jajc, da bi se odlo?il za nakup, rabim nekaj pametnih in koristnih nasvetov za.........ali pa ?e je argumentirano tudi proti.

Lahko tudi na ZS, da me smetim tukaj po forumu.

Hvala za odgovore in nasvete; odlo?itev bo na koncu itak moja! :prstgor:

LP vsem

Ja poglej, sam si lastim enako Mazdo,ima sicer manj km 137k in je 1 leto mlaj?a. Na plin se vozi skoraj natan?no 99 000 km. V 2 letih in 5 mesecih sem prevozil 22 000 km.Do sedaj je crknil neki zglob spredaj-cena malenkost in pred kak?nim mesecem se je za?el ogla?ati zadnji le?aj (200? z delom Pelko) Samoiniciativno sem zamenjal ?e komplet zavore-?eprav ni bilo nujno ,akumulator in sve?ke. Vse ostalo je BP. ?e se bo? odlo?il zanjo in je bilo zares menjano vse kar pi?e v oglasu,lahko nakup samo priporo?am,?eprav je cena za nekaj stotakov previsoka. Seveda pa je obvezen pregled pri zaupanja vrednem Mazda ekspertu (glej zgoraj) pokukaj pa tudi na podvozje,ki bo verjetno potrebovalo za??ito pri 3 krona denimo. Sam sem popolnoma zadovoljen in svoje ne menjam za ni?. Razen za novo CX 9,ko bo cena prebavljiva.

Lep pozdrav,?e te pa kaj konkretnega zanima pa kar z besedo na dan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Dokler je avto v garanciji seveda zame ni nobene dileme,uradni servis ali ne.Ko pa vozilo ni ve? v garancije se ( vsaj zame) situacija precej spremeni. Pred nekaj tedni sem menjal kompletne zavore na CX 7. Na uradnem servisu so mi povedali cene originalnih (Akebono) delov in me je seveda vse minilo..Diski + obloge ve? kot 800 ?. Samo menjava sprednjih v okviru Mazda fair service bi stala 395 ?. Halo? Za ta denar dobim vrhunske ECB diske z Yellow stuff oblogami,ki so svetlobna leta bolj?i kot OEM. pa ?e 100 ? mi ostane. Na koncu sem iz DE naro?il ATE,,zanje pla?al to?no polovico manj kot zahteva eden izmed najve?jih slo trgovcev. Na koncu je vse skupaj stalo 284 ? + Pelku 60 ? za skoraj 3 urno ?raufanje in ?mirglanje.

Ker je prej?nji lastnik avto vozil k uradnemu serviserju imam na razpolago tudi ra?une.

Ko mi bo nekdo dokazal da je Dexelia olje,ki je v stvari Elf vredno 28 ? na liter in so OEM filtri ?nj x bolj?i od Mahlejevih pa bom tudi sam vozil na uradni servis,ki ga imam pred nosom,da ne bo kdo mislil,da se vozim v Senico zaradi lepe narave. Uradni servis ima seveda uradne cene in cenik. kako pa se hendla z uradnim servisom,pa jaz ne vem,?eprav se da tudi na tem forumu prebrati,da se to da.

Tukaj sem opisal samo svojo izku?njo-odlo?i pa se naj seveda vsak sam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tako je, popravljena. ?eprav ima mobile.de mo?nost ozna?be, da je bil avto karamoliran in popravljen, bi res lahko ozna?il.

Ne vem, ?e si upam omislit poprej razbit avto ... cena je res privla?na ...verjetno tukaj velja pregovor o glasbi ... bi me pa ?e ogled kar nekaj stal, 1 kkm je do tam ...

To, da je avtomehani?na delavnica Evrope je dobro ali slabo?

p.s. jures mi2 se pa ?e od "ve-?tromarjev" poznava :cheers: ... lani smo ?li na ?evape ... 

Na Poljsko pol Nem?ije vozi avte popravljat,oldtimerje pa od vsepovsod. Po sliki sode? se meni ne zdi ravno kak?na strukturna po?kodba,res pa,da prodaja kot fizi?na oseba. Bi se na tvojem mestu raje v Nem?ijo po kak?no 6 zapeljal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ok, sem izvedel, da je res uvo?ena iz Amerike  in da je bila zaletena na desni strani.

Imam lahko probleme z registracijo pri nas glede na to, da je za ameri?ki trg? So kak?ne razlike pri modelih?

Vseeno sumljivo nizka cena, ?e ne bi bilo ni? z ostalim narobe, kaj ne?

Kot vidim ima PL tablico,torej ni nobenih zadr?kov,da je ne bi mogel tukaj registrirati. Pa ne pozabi-Poljska je avtomehani?na delavnica Evrope.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Mojster Denis je res dobri?ina extra kategorije. Trenutnega A3 mi je UDARNI?KO pomagal po?timat, pa je bilo potrebno menjati kompletne zavore, opravit mali redni servis in v?igalne sve?ke, plinske zadeve sanirati (menjava cevi, filtra), ko sem ga vpra?al koliko sem mu dol?an, mi je pomolil le ra?un za material in to je bilo vse.  ?zmeden?

Takih ljudi kot je on nimate prilo?nosti veliko sre?at v ?ivljenju, zato vam ga zares priporo?am, ker je LPG velik ekspert in bo dal z veseljem od sebe 100%, da vam ustre?e!  :rispekt:

Kje pa ?ivi to bajeslovno bitje,da grem na naslednji plinski servis k njemu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.