No, vmes sem si ze rekel skoda zivcev in prespal zadevo potem pa sem vceraj vseeno zavil do servisa, kjer sem Majesu lepo vse razlozil kaj in kako, dobil opravicilo in precej molka kar pomeni, da zadeva ni bila iz trte zvita. Glede cene olja sem dobil odgovor "ja ves pri enih je tako pri drugih drugace". Ce bi jaz mojim strankal racunal enkrat toliko drugic toliko naslednji dan nimam vec dela. Dolivanje tekocin, ki jih ne dolijejo je bilo "ja pa saj ti nismo nic racunali". Kaj potem pises na servisni nalog da ste to naredili, ce niste? Za menjavo ploscic je bil pa vec ali manj tiho. Ne vem sicer kdo je "gazda" tam ampak tole je podobno kot ce peljem nekomu pod kozolec. Gremo dalje, da vidim ce je kdo bolj "posten"!
...?e bi, preden si prvi? peljal avto na servis v BTC, malo prebral tole temo, bi se verjetno ?e takrat druga?e odlo?il...
...je pa tako, da so vsi uradni mazda servisi bolj tako - tako...naredijo strogo tisto, kar je po zapisniku, oziroma poskrbijo za stvari, na katerih bi lahko, v primeru okvare, uveljavljav garancijo,
za ostale stvari jim je malo mar...
...kar je sicer ?koda, ker so Mazde kar OK avti...in ji mora?, ?e ho?e? da taki ostanejo vsaj nekaj ?asa, nujno servisirat "tudi" izven uradnih servisov...
Vsi uradni Mazda servisi so bolj tako-tako...naredijo samo tisto, kar je za posamezni interval nujno in ?e to povr?no...z ostalimi stvarmi se sploh ne ukvarjajo.
Dejansko bi za pravo vzdr?evanje vozila moral le tega med uradnimi servisnimi intervali vozit ?e na vmesne servise k nekomu, ki bi preveril in uredil tudi ostale "nepredpisane" stvari.
Kar se ti?e izbire med uradnimi servisi je pa Mazda BTC gotovo ena izmed slab?ih variant...ogromno besedi?enja in obljub, precej aroganten odnos, itd,...
pomoje ene 90% lastnikov dizlov sploh ne ve kaj je DPF in kaj je njegova funkcija. Tako bi verjetno z nekim opozorilom ob regeneraciji povzro?ili ogromno panike in obiskov servisa. ....pa ljudje bi se verjetno posledi?no tudi za?eli izogibati nakupu dizlov...kar niti ni tako slabo...,je pa potem ?e vpra?anje katera znamka bi se prva odlo?ila za to potezo, ki ima lahko kar negativen vpliv na prodajo njihovih dizlov.....
tako je verjetno najbolje bit kar tiho in upat na najbolj?e....ter trdit, da ...NEEE pri na?ih dizlih pa teh te?av ni....mogo?e pri nemcih, ampak pri nas pa gotovo ne...:)
na veselje uporabnikov SUV-jev (in na ?alost nekaterih drugih...) z AWD sistemi temu ni tako...ti avti namre? zmorejo ?e bistveno kaj drugega, kot samo voziti otroke v ?olo in vrtec....poleg tega pa so ?e izredno uporabni in prakti?ni.
?e se tukaj skoncetriramo na mazdo CX 5, o kateri je pravzaprav govora, lahko recemo, da predstavlja SUV z izrednimi voznimi lastnostmi, ki se z lahkoto postavijo ob bok tudi limuzinam, oziroma jih v nekaterih pogledih celo preka?ajo....ta trditev ne velja nujno tudi za SUV-je drugih znamk....nekateri so dejansko precej nedomi?ljeni in ??torasti?.
Kar se ti?e Mazdinega AWD-ja pa lahko iz prve roke recem, da je 1A...za stvari katerim je namenjen, torej za premagovanje,
kraj?ih te?je prevoznih delov poti, na katere naletimo tekom na?ih potepanj, po bolj ali manj urejenih poteh...blato, sneg,....
Seveda pa tovrstni AWD ni kos takim ali druga?nim te?kim ?off road? podvigom, saj to tudi ni njegov namen. Pravzaprav to tudi ni namen SUV vozil...?eprav je to veliki ve?ini nerazumljivo in ta vozila zamenjujejo s ?terenci?, ki pa predstavljajo popolnoma drug segment.
Pa ravno ta motor najbolje pa?e v Mazdo3 in tudi verjamem da bi bilo trojka najbolj prodajana v kombinaciji z 1.5 diesel motorjem... Res malo zgre?ena politika...marsikateri novi kupec bo razo?aran in bo raje pogledal h konkurenci (tako kot ?e sedaj, ker marsikdo bi ?elel imeti pod havbo ?vojnej?ega dizla, ker mu je 2.2 premo?an/predrag, bencinarja pa no?e)...
Mislim, da je pri Mazdi 3 bencinski motor 2.0 s 120km optimalna izbira....poraba cca 6l/100km, vozi se kot diesel,
nima? pa DPF-a, turbine,....skratka skoraj nima kaj crkniti.......priporo?am iz prve roke....
...?e ho?e? malo ve? ?ivljenja, pa vzame? turbo bencinarja s 150km....vendar je tudi atmosferski ?e ?isto dovolj posko?en.
Lepo prosim, daj napi?i kaj je bilo. Mogo?e bi se morali o nekaterih servisih za Mazdo v slo obvestiti uvoznika. Servisi s svojim slabim delom namre? delajo ugledu znamke najve?jo ?kodo.
LP
Pri novem CX-5 2.2D AWD (prevo?enih cca 9Kkm) se mi ob speljevanju in menjavanju iz 1. v 2., ter iz 2. v 3. prestavo pojavlja ?uden pokajo? zvok.
?e posebej pa je zvok izrazit, ?e v 1. ali 2. prestavi hitro pospe?im, ali pa plin hitro spustim, tako da ma?ina zavre....avto cukne.
Zvok se sli?i kot precej izrazita zra?nost nekje v prenosih....menjalnik/kardan....??
Skratka v zadnjih dveh mesecih sem bil 5x na A-Cosmos (avto je bil kupljen pri njih)...zvok je res o?iten in ZELO mote? (3x dogovorjen termin), vendar dlje od probne vo?nje z g. Majesem in enim od serviserjev, ter hitrega pregleda podvozja (cca 5 min) do sedaj nismo pri?li....??...g. Majes je po vsaki vo?nji trdil, da je zvok normalen in prisoten pri vsaki AWD Mazdi....??
(mogo?e bi lahko kdo od foruma?ev povedal svoja opa?anja glede glasnosti AWD prenosov pri Mazdah....ker je res nenormano...??)
Ve?krat smo bili tudi dogovojeni, da pridem sprobat njihot testni avtomobil, da primerjamo zvoke, vendar tudi tega ?e nismo uspeli naredil...avta nikoli ni...?
Glede na to, da sem kupil novo Mazdo, ki naj bi bila brezhibna, sem sedaj kar malo razo?aran nad odnosom servisa oziroma avtohi?e, saj so popolnoma
neodzivni in neresni.....oziroma sem dobil ob?utek, da ho?ejo povedati da ima avto itak 150.000 km garancije in ?e je res kaj narobe se bo do takrat ?e pokazalo.....??
Mi je pa res ?koda, ker sicer je CX 5 ODLI?EN avto, s perfektnimi voznimi lastnostmi!!
Od njih sem pri?akoval vsaj resen odziv, da si bodo vzeli ?as, avto pregledali in ugotovili vzrok te?ave.....toda o?itno sem imel previsoka pri?akovanja
Imam pa v torek zopet dogovorjen termin, tako da bomo videli kaj bo....mogo?e celo uspemo sprobat testni avto....??
SKRATKA zaenkrat je razo?aranje nad njimi samo z vidika neodzivnosti in ignorance.....toda ali ni ?e to dovolj...?
Kateri Acosmos? Tisti na Celovski (cez tega je res veliko pritozb) ali tistega v BTCju (bivsi Gama center), kjer pa je vec pohval kot pritozb... Jaz sem s tem v BTCju se vedno zelo zadovoljen...
....na A-Cosmos Lj sem tudi jaz zaklju?il...kar na hitro...po 5-ih mesecih.....katastrofalen odnos....mogo?e bi se gospodje morali malo zamisliti nad svojim po?etjem!!
....na Selmar CE ?isto druga zgodba....skratka PRIPORO?AM!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
...?e bi, preden si prvi? peljal avto na servis v BTC, malo prebral tole temo, bi se verjetno ?e takrat druga?e odlo?il...
...je pa tako, da so vsi uradni mazda servisi bolj tako - tako...naredijo strogo tisto, kar je po zapisniku, oziroma poskrbijo za stvari, na katerih bi lahko, v primeru okvare, uveljavljav garancijo,
za ostale stvari jim je malo mar...
...kar je sicer ?koda, ker so Mazde kar OK avti...in ji mora?, ?e ho?e? da taki ostanejo vsaj nekaj ?asa, nujno servisirat "tudi" izven uradnih servisov...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani