A je mo?no, da je to za?elo delat z decemberskim updatom?
Ja, kolikor sem gledal je bil problem s slovenijo da Mazdina navigacija ni imela podatkov za slovenske TMC kode (tj. koda ceste / lokacije, da navigacija zna kje pokazati dogodek). Mo?no je da so to bazo dodali v zadnji posodobitvi, bom pogledal ?e se tudi meni poka?ejo pri naslednjem obisku SI.
Ti podatki ve?inoma pridejo preko RDS-TMC, ki je del radio omre?ja. Razen ?e seveda pla?uje? za Live traffic in ima? hotspot na telefonu.
?e so zapore ali gu?va na cesti mi dejansko zra?una pot in med vo?njo vpra?a ali se ?elim izogniti dogodku. Me pa presene?a da dela v Sloveniji - en ?as so govorili da slovenski TMC ne bo kompatibilen z Mazda navigacijo.
Tist dobi? limiter, to je drugo. Klasicni termpomat je del adaptivnega.
Ne, ne dobi? limiter. Je pa res da sem napisal napa?en gumb - pritisniti mora? "MODE" poleg OFF/CAN Na novih modelih se da MRCC namre? izklopiti in samo pustiti tempomat. Na starih se ne da.
Meni omejitev ne poka?e v nobeni od srednjeevropskih dr?av, tako da ne vem kje jih ti vidi? na telefonu O.o
Pa? Maps je vredu za jajcanje v slu?bo ker zna povedati kak?na je gu?va. Jaz se pa precej vozim po tujih mestih in dr?avah in tam se prekleto pozna pomanjkanje omejitev in porazno vodenje po pasovih in kri?i??ih. Mazda Connect ima te stvari bistveno bolj?e re?ene - velik jasen prikaz pasov + prometnih tabel, tako da ne gleda? 2cm pu??ic medtem ko menjuje? pasove na 6 pasovnici.
Meni tudi ni jasno kako lahko re?e? je Google Maps bolj?i - prikaz kri?i?? je zani?, omejitev tudi ne ka?e, HUD ne dela, dodajanje waypointa je u?as... edino promet ima precej bolj?i.
Tudi jaz raje uporabljam mazdino navigacijo(seveda brez tete pepe, ki mi je ?la na ?ivce, ko se je ogla?ala samo v desnem zvo?niku)... pa ?e glasba se uti?ala takrat, ko mrmra.To pri meni ne gre skozi. Zdaj, kaj naredit, ko nimam ve? zastonj posodobitev? Ne vem, po?akati, da kak ra?unalni?ki freak kaj pogrunta?... se vozit tako, kot je?... ?ez kako leto kupit triletno posodobitev?
Saj ti Mazda Toolbox ponudi nakup podalj?anja posodobitev? Stane manj kot ena letna posodobitev na VWju ;P
Omejitev tule je 120km/h, radarji pa pogosti. ?e Audi/BMW ?efurji ti ne blendajo ampak lepo vozijo 120 po svojem pasu Na?eloma mi ni ok pla?ati 100EUR+ na vsako vo?njo za kazni
(Je pa bistveno bolj?e voziti tule po cesti kjer vsi peljejo 120 in ni tovornjakov kot pa meti vedno kretena na riti pri 150 v Sloveniji.)
Imam G120 Takumi bencinarko, v slu?bo se vozim v eno smer 12 km, vmes ?e kak?na relacija dolga v eno smer 8 km in za vikende relacija v eno smer 50 km. In mi poleti z 18-kami in sedaj z 16-kami kuri od 7,2 do 7,5 l/100 km.
?eprav ga res ne ti?im (?altam pri 2800 obrati) se mi to zdi bistveno preve????
Ja po kak?nih cestah pa se to vozi?? Ker pa? ni vseeno ali cel ?as vozi? 130, jajcari? v kolonah po hribih al pa cel ?as pospe?uje? med 50 in 90. Zdaj ko se vozim ve?inoma po AC pri 120km/h mam povpre?je med 6.3 in 6.5 z avtomatikom. Med jajcanjem po Ljubljani sem mel 8 - 9. Ni vse isto.
Eno stvar okoli AWD: precej ti zmanj?a velikost tanka in posledi?no doseg, tako da bo? moral avto ve? tankati. Za razmisliti ?e vozi? na dalj?e proge - AWD ti vseeno ne bo kaj veliko dodal, bo? pa se moral kakih 200km prej ustaviti vsaki?.
Potem se pa pelji z elektri?nim avtom v Istambul...Ki?njev...al pa Tallin...in naredi 5000km v sedmih dneh...
Nisi razumel kaj sem napisal, beri prosim. Trend v zakonodaji gre pa? v smer tega, da bo? zelo hitro (v roku parih let) pa? moral ali kupiti ?ibkej?i bencinar/dizel za dolge razdalje ali elektri?ni avto za ?portno in hitro vo?njo. Ne vem kako take izjave kot je tvoja ta trend spreminjajo?
Pa? smer je za?rtana - pogoji bodo postajali stro?ji in bo? moral pa? izbrati med 1000km dosega in ustrezno zadu?enim dizlom ali pa mo?nim in hitrim elektri?nim pogonom s pol manj dosega. Zdaj je samo vpra?anje kdaj se sprijazni?
Hmm, kdaj ste vi tule morali prvi? menjati akumulator? Ta teden se mi je zgodilo da avto ni v?gal zaradi akumulatorja... in se mi zdi starost 3,5 let malo hitro za to, da gre akumulator v maloro.
Kot sem omenjal (ker delam za eno od firm, ki te tehnologije razvijajo), je taglavni problem certifikacija brez?i?nega oddajanja (v ve?ini dr?av 5GHz ?e ni dovoljen band za odajanje v avtu) ter kvaliteta wifi opreme/?ipovja v telefonih in avto elektroniki. Mazda recimo ima ?e tako probleme z wifi sprejemom na svojih enotah in so wifi v ve?ini trgov ugasnili, tako da dvomim da bi se kot firma odlo?ili certificirati njihove trenutne HU enote.
Drug del problema pa je seveda v ceni - vgradnja wifi ?ipovja in anten stane denar, to pa stane proizvajalce mar?o Stvari, ki jim re?ejo v mar?e se bojijo kot hudi? kri?a in obenem i??ejo kako stisniti ?imve? denarja s strank. Recimo BMW ima lep racket s tem, ko zara?uvava letno naro?nino (!) za odklep CarPlay funkcije v softwaru
Hmh, pri dana?nji tehnologiji, je to priklapljanje s kabli prav ?e?ko, nvm zakj ne naredijo brez?i?no?
Ker bo? z avta stopil s prazno baterijo in nisi ni? naredil?
Oba, CarPlay in Auto podpirata delovanje preko Wifi ampak je z njimi trenutno ?e kar nekaj problemov:
1.) Precej evropskih zakonodaj prepoveduje oddajanje stvari na 5 GHz v avtih, kar pomeni da je to v dolo?enih dr?avah efektino prepovedano.
2.) Zahteva precej pasovne ?irine (gre se v kon?ni fazi za HD video stream + zvok + senzorje) in RF motnje med vo?njo takoj kockajo sliko. Predstavljaj si ?tekanje bluetootha x 20.
3.) Ker telefon cel ?as laufa glavni SoC, video encoding block in GPS to pomeni da efektivno pije tudi po 30%+ baterije na uro in komot stopi? z avta po vo?nji in pogrunta? da je baterija prazna.
Prihodnost bo verjetno ta tehnologija mela v kombinaciji z brez?i?nim poljenjem, ampak tako polnjenje dela dodatno ?talo na RF spektru in ?e bolj moti prenos
Na koncu dneva ima? na USB portu 480Mbps zastonj pa napajanje telefona po potrebi - v?asih se ne spla?a komplicirati zato da si moderen.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Z verzije 70 se ne da downgradat na verzijo 59 (razen če menjaš cel računalnik). Prav tako bi izgubil Android Auto / CarPlay podporo.
Je pa oznaka tvoje verzije čudna, ker je zadnji objavljeni firmware 70.00.352B.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani