Skoči na vsebino
Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Tole mi gre bolj te?ko z jezika (da se ne bi razvadl), ampak moram pohvalit servis A-COSMOS v BTC-ju. Ne toliko zaradi tega, da bi kaj popravili (mazda 6 mesecev, 20.000 km, nima? kaj ?raufat), ampak predvsem zato, ker niso ni? pokvarili, ha, ha, :jezicek:  ?e Celjan pohvali Lj servis pol pa mora biti nekaj na tem  sramezljiv

Naro?en danes zjutraj, po?akal na avto, prevzel ob dogovorjeni uri, dobil popust in darilo (kot pravi koroska18). Prijazen odnos, dobil vse izpise in informacije, v digitalno servisno knjigo so takoj vpisali vse podatke in materijal, me prijazno povabili na naslednji servis. Za enkrat brez pripomb, kar pa ne pomeni, da se ne bi dalo njihovih storitev izbolj?ati.

?e grdo gledam pomeni, da mi ni v?e? tisto kar vidim ..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Za zimske gume bi priporo?al skandinavske znamke, po logiki bi morali vedeti kaj po?nejo (dolga zima, minus pa to), je pa res da je od na?e zime zadnje ?ase bore malo ostalo (2x pade sneg, ostalo pa mokrota) ..

Navijam za Nokian!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DAB+
Napisano

Moja recimo nima. O?itno so za?eli serijsko vgrajevati en mesec kasneje - 

A dela avtomatski preklop med DAB in FM radiem?

Da, v nastavitvah za DAB nastavlja? BAND (III, L, ali oba), DAB-FM link (?e je slab sprejem DAB naprava poi??e postajo FM, ki oddaja isti program in preklopi nanjo), DAB-DAB link (i??e bolj?i signal DAB v okviru istega programa), nastavitve Radio text-a :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DAB+
Napisano

Pozdravljeni,

jutri za?ne v Sloveniji oddajati radio v digitalni obliki DAB+. Mene pa zanima ali imajo novej?e Mazde (MZD Connect) vgrajen DAB+ sprejemnik.

Najnovej?e z malo ve? opreme imajo (2013+) ..

Nimajo.

Odgovor enak prej?nemu. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DAB+
Napisano

Mazda 3 letnik 2016 z Bosse audio system ima v MZD Connect opcijo DAB/DAB+, sem danes izbral in sprobal VAL202 - deluje .. :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba Zakona o pravilih cestnega prometa
Napisano

LIM?

Druga?e pa ja, tempomat. Ampak vedno se zgodi, da mor? peljat ve?... Razen ?e namest, da prehiti? avto na desnem, ki se vozi 100, zmanj?a? na 90 in se da? na vozni pas. Vmes pa se tako naredi gu?va za tvojo ritjo in vsi ?iv?ni. :D :D

LIM = limita (omejitev)  ..  omeji? najve?jo hitrost ..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

zasledil sem namre? tale ?lanek, ampak ni ni? kaj podrobno napisano:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/konec-odpustkov-za-prehitre-voznike-na-trojanah.html

Podobna medijska branja so bila tudi v letu 2015, pa junija 2016 in sedaj je DARS pridobil celo certifikat zavoda za meroslovje in razmi?ljanje. V kolikor bodo s tem za?eli bo to novica leta, tako da jo bo? sigurno zasledil.

By the way, meri se samo v smeri Mb - Lj, za odcepom Trojane do konca tunelov, mogo?e bo pa dr?ava nabrala dovolj za bo?i?ni dodatek za podhranjeno policijo in vojsko. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tegale po moje ?e dolgo ne bo. Dars ima dovoljenje za testiranje do konca tega leta, s tem da ne vem, ?e so policisti zainteresirani za tele 3 mesece do konca leta vspostavljat informacijski sistem za sprejem podatkov o kr?iteljih, prenos podatkov in povezavo na obstoje?i sistem po?iljanja kazni.

Po novem letu se morajo pa odlo?iti ali je na?in merjenja hitrosti ustrezen in zanesljiv, na katere odseke bi ga namestili, koliko bi to stalo in pa seveda novi javni razpis, ve? ponudnikov, prito?be, ponovitve razpisov in tako dalje naslednjo leto in pol. Tole kar testirajo je trenutno brez javnega razpisa (testna zadeva pa?).

Mediji pa ?e 2 leti nabijajo kako bodo za?eli deliti kazni .. :vskalo:

PS: Sicer pa so omejitve zato da se jih dr?imo, ne da nam nekdo jemlje denar iz denarnice .. :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

O?ala za vo?njo ..
Napisano

Danes sem malo raziskoval na terenu in sem na?el ustrezna o?ala mojim o?em in obliki obraza. V glavnem pri nas prodajajo class 3 son?na o?ala vendar so med njimi kar precej?nje razlike v prepustnosti svetlobe. Prav tako na pogled skozi njih vpliva kvaliteta le?, izdelava nanosov, kar seveda pomeni tudi ve?jo ceno. Iskal sem polaroidna o?ala, s svetlo, jasno sliko in bolj kontrastnimi barvami.

Tem kriterijem so se najbolj pribli?ala o?ala znamke Police, z le?ami v rjavem odtenku. O?ala z zelenimi ali sivimi le?ami so prepu??ala manj svetlobe, posledi?no je bil svet skozi njih temnej?i. Pred nakupom sem jih sprobal v avtu (Mazda 3, letnik 2016) in nisem imel nobenih problemov z vidnostjo ?tevcev, HUD display-a ali branja podatkov s MZD Connect-a. Prav tako je bil pogled iz notranjosti v ogledala ali skozi katerokoli stekleno povr?ino brez posebnosti. Niso pa bila ravno poceni, verjetno bi jih ceneje dobil na netu kot  pri na?ih optikih.

Sem pa opazil artefakte, katere je omenjal Axel par postov nazaj in so bili podobni sliki s prvega linka. Bili so vidni samo na steklu zadnjih prtlja?nih vrat, pod dolo?enim kotom z zunanje strani. O?itno je zadnje steklo kaljeno (zaradi ogrevanja).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

O?ala za vo?njo ..
Napisano

Si bom sposodil polaroidna, pa da vidim kako zgledajo ?tevci in HUD v moji in kak?en je pogled skozi vetrobransko steklo in ogledala avta. Kako pa je s temi klasami zatemnjenosti? Sem bral da obstajajo od 0 (prozorne) do 4 (samo 8 % prepustnosti svetlobe). Nisem zasledil katere so dovoljene med vo?njo v evropi (0, 1 ali tudi 2). Klasa 3 ali 4 menda niso dovoljene za uporabo v avtomobilu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

O?ala za vo?njo ..
Napisano

jaz jih.....ker jih moram -2 / -2,5 mam pa adidas evo pro, ki imajo klip za dioptrijo. Super ?pegli ker so ve? namenski - plavanje, ?port, pod ?elado na motorju, kolesu...itd

http://www.adidas.com/Eyewear/content/uk/products/10215/evil-eye-pro-S

Super, nekaj podobnega sem imel v mislih, druga?e jih bom imel za v avto, tele so primerne tudi za na kolo, kar mi tudi odgovarja ..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

O?ala za vo?njo ..
Napisano

Ne vem pa zakaj bi naj bila polarizirana slaba za vo?njo?

Moja opa?anja glede polarizacije: na morju je pogled ob?utno bolj?i z njimi ( Za morje so mi?ljena), problem se mi samo pojavi, na ekran telefona vidim samo v pokon?ni postavitvi, ?e telefon obrnem povprek je tema. Ne vem pa kako je na novej?ih avtih, ?e se vidi na ekran.

Zadevo bom itak sprobal, pravijo pa da so problemi z vidnostjo digitalnih ?tevcev, HUD displayev, ni baje vseeno kak?ne barve so, glede na barvo znakov in lu?i semaforjev, slaba vidljivost oljnih made?ev, led na cesti pozimi se slabo vidi, omejitev obstaja koliko so lahko hkrati zasen?ene (class 0, 1, 2, 3, 4). Ne vem, mogo?e bi pa bile kak?ne navadne son?ne bolj?a opcija, me pa polarizacijske zelo mikajo ..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

O?ala za vo?njo ..
Napisano

Ali pri vo?nji v son?nem vremenu ali v neugodnih vremenskih razmerah (zmanj?ani vidljivosti) uporabljate  o?ala in katera priporo?ate? Potrebujem nova son?na o?ala z rahlo zatemnitvijo, oziroma razmi?ljam o nakupu o?al s polariziranimi le?ami (brez dioptrije), pa se na netu pojavljajo razna mnenja glede polariziranih o?al in primernosti le teh pri vo?nji. Prav tako je razpon cen kar velik, zato bi bil hvale?en za kak?en namig (kvaliteta/cena).

Torej, polaroidna o?ala (da ali ne), so primerna za vo?njo in kako ste zadovoljni z njimi, v kolikor jih uporabljate?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Sam vw ma tut take te?ave

Ne bi vedu, pa ga ?e 16 let vozim, drga? pa ma vsaka znamka svoje kri?e in te?ave glede na letnik in model. Sem pa imel neko? Daewoo Nexio, ki je imela stalno te?ave z zavornimi cilindri (zanimivo - isti del sveta). Moj Passat je imel te?ave z v?igalnimi tuljavami in vodo v kabini. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda saloni v Ljubljani
Napisano

Dejstvo je da se avtomobili v Sloveniji prodajajo sami. To se ne bo spremenilo dokler bo kupec nebodigatreba, ki je pri?el v salon te?it, ne glede na to da bo naivne? pri nas pustil par deset tiso? evrov za vozilo in servise. :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda saloni v Ljubljani
Napisano

?e prodajalec ni bil sposoben prodati avta za katerega nisem vpra?al kolko stane in katerega sem si ?elel kupiti, pol pa nisem imel druge, kot da sam sebe vr?em iz salona in grem drugam ..

?e tole ni izjava meseca, pol pa ne vem! Zdaj so me pa za?eli malo skrbeti moji bodo?i uradni serviserji ..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda saloni v Ljubljani
Napisano

Kakorkoli ?e, jaz sem kupoval v Gami, pa na A-Cosmosu, pa na Interclassu, pa na Kia-ji na Lesko?koviin v Hyundaiu na Brn?i?evi in vedno je bilo vse prva liga. Pa tudi v ostalih salonih, kjer sem bil so bili vedno korektni in brez pripomb. Ne vem, mogo?e imam sre?o ali pa imam karizma level 10 :lol:

Nivo 10 vsekakor pomaga in vem o ?em govori?, ampak letos so prodali ve? kot 2 mazdi v na?i dr?avi in to ne na karizmo .. :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda saloni v Ljubljani
Napisano

Boss, katerega dela nisva razumela, tistega o tem, da ni bilo ?e nobenega govora o denarju (oziroma barantanju) pa me je odnos prodajalca pred?asno odgnal iz salonov ali o tem da tle denar ni igral nobene vloge?

Glede taktike in psihologije pa raje ne bi, ?e na sliki grdo gledam, imam zato verjetno dober razlog, pri moji starosti pa sem ?e pretkan manipulator (me je ?ivljenje takega naredilo).

?e prodajalec ni bil sposoben prodati avta za katerega nisem vpra?al kolko stane in katerega sem si ?elel kupiti, pol pa nisem imel druge, kot da sam sebe vr?em iz salona in grem drugam ..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda saloni v Ljubljani
Napisano

Pozdrav !

Samo tole bi rad sporo?il. Bil sem 110%, da postanem nov lastnik Mazde. Vendar pa me je po obisku  2 salonov v Ljubljani popolnoma minilo in lahko samo re?em, hvala za tak odnos in nasvidenje. Zaradi mene lahko kon?ajo s svojim delom. ?koda, ker delajo tako slabo uslugo sicer krasni Mazdi.

LP

Ne vem, ?e sva bila v istih dveh salonih, vendar to?no vem o ?em govori? in kako si se po?util (kot peto kolo). Res da sem bil (50 letni starec) brez kravate in hla? na ?rto (kavbojke se pa? ne likajo), vendar s polno denarnico in namero da kupim vozilo. In potem ?ok, ko sem ugotovil, da se prodajalcem ne da ukvarjat z mano (bil sem edini v tistem ?asu v salonih). Do pogovora o denarju sploh nismo pri?li. Ker jim ni bilo do mojega denarja sem ga pa? odnesel drugam (v drug kraj) in sedaj sem ?e mesec dni v pri?akovanju precej drage in bujne rde?e lepotice v revolucionarni top oblekici. Zanjo sem kupil tudi skoraj vso dodatno opremo za li?enje. :jupiii:

Ni problem v denarju, ampak v odnosu do stranke. To bo ?e veselo, ko bom lepotico predstavil ?efom teh dveh salonov in jim povedal, da sem jo kupil drugje zaradi hladnega odnosa njunih zaposlenih.  ?zmeden?  In jaz vedno dr?im besedo (ki jo izre?em ali napi?em) ker druga?e niti ne znam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.