Se razume. Ampak me vseeno zanima, če ima kdo izkušnje s tistimi med 150 - 200 al je vse to crap in je treba pač kupit 250 in je mir?
Dejstvo je, da sem navajen dati na avto čimboljše gume, ker je to edini stik z podlago, ampak tukile je cena res že malce ekstremna in bi mogoče bile dobre tudi kakšne cenejše.
Imam spet en tak avto (mazda6 2018), ki ima čudne dimenzije gum in so drage za popizdit. Delam po 1000 km na teden in rabim nove zimske gume v dimenziji 225/45R19 in nimam pojma, kaj kupit, da še zadovoljim potrebe po stabilni vožnji, porabi, obrabi čez zimo.
Ima kdo kak predlog, ker cene se res gibajo med 150 do 250 eur.
@LabiGT, 30 eur se ?e da pre?ivet za eno gumo, sem mislim, da bo veliko dra?je... Sploh pa za LJ to ni drago, pa ?e med slu?bo lahko uredim to.
Je pa fora, da sem take original 17 colske felgne dal v shrambo in jih ne uporabljam ve?, ker so mi predrage gume za njih... Sem od prej?njega lastnika dobil kot bonus ?e 16 colske felgne, ki so mele gor celoletne gume za zimo. Letos sem rabil nove gume in sem se odlo?il, da bom od sedaj uporabljal samo ?e 16 colske, one bom pa al prodal al pa imel za rezervo.
Je pa tako, da je zdele ziher povsod gu?va, ker je ravno sezona menjavanja, hahaha.
Kon?no dobil gume - celoletne goodyearke in jih montiral.
So pa na premonta?i ugotovili, da je ena felgna zvita in so mi jo dali za zdaj uzadi levo. Zvita pa je lahko bila ?e, ko sem avto kupil, saj sem jih dobil kot bonus z gumami vred, pa tega sploh nisem opazil...
Vpra?anje sedaj je, kje bi lahko najugodneje naravnal tega vraga, pa da ne bom 2 dni brez avta? Ima kdo kak?en kontakt? Hvala.
?e si iz Medvod, ki ima LPP pa dela? v Ljubljani dobi? 37?
In k sre?i nisem, ker druga?e bi bil na ?isti zgubi. Sedaj mi znese, da sem nekje na pozitivni nuli, ampak ?e sem prav ra?unal, bi moral dobiti ?e dodatnih 40? na mesec, kar pa ni ravno zanemarljivo...
Ma te cene so mal podivjale zadnje cajte. Od danes naprej za 4 cente dra?ji liter nafte. Wtf, res...
Ravno u?eri je padla debata na ?ihtu, da bo treba mal osve?it ra?une za prejemanje potnih stro?kov. Pravilo pri nas je, da dobimo povrnjeno ceno dnevne vozovnice za najcenej?i prevoz, kar je v mojem primeru vlak. Ampak cene so se ziher kej spremenila v roku 5 let, odkar sem nazadnje to naredil.
Tale ata se je vrinil pred mene tako, da mi skor odnesel pol levega blatnika. K sre?i sem videl pravi ?as in se mu umaknil na desno ravno toliko, da ni blo karambola.
Zakaj se vozi z odprtim prtlja?nikom ?e nisem ugotovil...
Celoletnih ?e nikol nisem kupoval, pa tudi nobenega ne poznam v ?ivo, ki bi bil nek ljubitelj le-teh. Tu na forumu je pa sto ljudi, sto ?udi in je dobro vpra?at.
Imam vpra?anje, ker imam poseben primer in bi potreboval mnenje okol teh gum.
Na za?etku julija so mi odpovedale letne gume (17 colske) in sem dal na avto zimske 16-tke, ki tudi ne bi bile ve? dobre za tole zimo, ki prihaja - s tem sem se izognil enemu stro?ku, ker takrat ni ?lo ?ez.
Sedaj se odlo?am med nakupom celoletnih gum (16 col), ki mi slu?ile za zimo (2018/19) in nato naprej za ?ez leto (2019) in bi ?ez eno leto, takle ?as, nato kupil nove zimske gume, celoletne pa bi morda lahko uporabljal ?e potem ?ez leto 2020, ki bi jih nato nadomestil z novimi letnimi leta 2021. :D
Plan je, da mi ni treba sedaj kupiti novih zimskih gum in spomladi ?e nove letne, pa? pa bi mal zamaknil oba nakupa...
Moje vpra?anje pa je, ali se bolj spla?a sedaj kupiti celoletne gume ali pa bi namesto teh kupil zimske in bi jih uporabljal po istem planu? Pa? saj vem, da zimska guma ne gre za ?ez leto, ampak vseeno.
@Nejc1986, nisem mislil, da cene padejo izven sezone, pa? pa, da bi mogo?e dal letne gume, ki jih bom sedaj kupil, na plati??a z drugo dimenzijo (205/60R16), kjer imam trenutno zimske gume gor.
@jures, ?ivim na de?eli in ne v mestu, tako da ne vem, ?e je to modra poteza, haha.
PS: sem poklical nekaj vulkanizerjev in 215/50R17 nikjer ni zalogi in ker avto potrebujem, sem ?el do servisa, kjer imajo shranjene moje zimske gume na drugih plati??ih in so mi premontirali zadevo, tako da dokler ne re?im te?ave, bom vozil z zimskimi, ki pa bodo tudi za zamenjat.
Glede na razliko Savinih in Pirellijevih je sedaj vpra?anje, ?e se spla?a dat skoraj enkrat ve? denarja za gume, ?e potem v dveh sezonah pri?para? na gorivu za tako ceno.
?e dela? na teden 1000km bi moral vse 4 menjati vsako leto.....5 let in tole?
50.000 km delam z obojnimi gumami - letne (7 mesecev) + zimske (5 mesecev).
Avto sem kupil rabljen, kmalu bo 2 leti in takrat so bile gume zelo malo obrabljene, ?e danes imajo kar nekaj profila (razen tam, ki mi ga je pred optiko malce ve? pobralo), zato sem se odlo?il, da letos ?e zvozim.
Nekak imam v mislih, da vsaj za 2 sezoni morajo nove gume zdr?ati brez problemov.
Obstaja kak?na vmesna dobra guma, da ni ravno 70 ? in da ni 130?, pa da bi bla dost dobra? :/
Cena je kr, au?. Za menjavo vseh 4, je kr ornk cena. Da pa menjam samo prednji dve pa verjetno ne pridobim veliko na lastnostih (razen obrabe), ker sta zadnji dve klinac.
Trenutno mam vse 4 enake. Minerva, ki so ble ?e gor ob nakupu in so stare 5 let. Definitivno moram tudi zadnje zamenjat, ampak ne vem, ?e bi vse hkrati al bi mogo?e po?akal do naslednjega leta.
215/50R17 imam. Bom pa samo sprednje 2 zamenjal zaenkrat, ker so gume pomoje kr drage.
Ce ni ravno kaksna zelo eksoticna dimenzija, bi moral pomoje vulkanizer imeti kaj na zalogi ... Povprasaj recimo pri Lustreku na Ladji pri Medvodah ... Tam so po mojih izkusnjah dokaj ugodne cene...
Hvala, bom poklical.
Bolj kot za ful poceni, se mi gre, da so gume ok. Sploh glede porabe bi rad kupim nekaj ornk.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se razume. Ampak me vseeno zanima, če ima kdo izkušnje s tistimi med 150 - 200 al je vse to crap in je treba pač kupit 250 in je mir?
Dejstvo je, da sem navajen dati na avto čimboljše gume, ker je to edini stik z podlago, ampak tukile je cena res že malce ekstremna in bi mogoče bile dobre tudi kakšne cenejše.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani