- Ford Transit (bencin), neko malo sranje od kao tovornega...1,3 motor bencinar, 3-je celidri ne me hecat, s turbino...no ja...ropota kot V8, pri 150km/h mu praznemu zmanjka moči, ko ga naložiš še toliko prej, poraba nič manjša od 7l/km, povprečno enormno več (9+), ni to to.
- Fiat Doblo Maxi, 1,6 dizel mašina, turbina, res da požrešen, 7 do 9l, + 10l AdBlue na vsakih cca 4000 km (malo nad 30€ na Petrolu), nosilnost 850kg, ne pozna obremenitve, razen ko mu zapnem še prikolico z cca 800kg, pa v Višnjegorski klanec mimogrede potegne na tempomat 110km/h (kolikor je pač omejitev) ali je 130?
- Mazda 3 (Ja moja Maus), 2.0, ja...zavarovanje (kasko) in cestni okoli 800€, pelješ se kot car, pod polnim presingom (MB-KP...1,5h...pomlad, ponoči), normalna poraba 5litrov, pod presingom nisem niti gledal.
Moje mnenje, če sem se že priklopil, ker se dolgo nisem...
Lep pozdrav! Sem po dolgem ?asu nazaj in seveda z vpra?anji!
Torej...gledam/kupujem Mazdo 3, obvezno bencinarco (o tem ni debate)...rabljeno (ne vidim za novo, ?eprav mam gu?t in ?e lep?a je, ampak, pufat se no?em), recimo to (link):
Activa...vem da se je treba dr?at predpisov...ma sem vozil ?ist tako...nedeljsko spro??eno, s fajn muziko, malo sem se ?e zamislil...
No...ostalo vemo.
O kakr?nikoli prito?bi sploh ne razmi?ljam Jo?a, ker se potem to vseskupaj vle?e v nedogled, pa glede na to, da sem imel prekr?ke v svoji 12 letni karieri vo?nje, tudi vpra?anje ?e bo kaj iz tega.
Samo vpra?al sem, ?e se lahko recimo zgovarjam ?e pri odstopanju aparata, ker Policist ni bil naslojen nikamor, oz. ?e pomaga.
Kazen kakr?na bo, bo, sem si jo zaslu?il...ampak najbolj me mu?i prepoved vo?nje.
Slu?ba in privat (doooolge razdalje).
PS @ Activa: Si ?e poceni pri?el skozi...danes je to 1000 okroglih (najmanj), +9 pik in prepoved.
Da malo osve?im temo in dodatno povpra?am po nekaj informacij v zvezi s tem.
?e za vnaprej:
- priznam prekora?itev hitrosti,
- vem da ni noben drug kriv, kot js,
- zavedam se, kaj bi lahko bilo, ?e bi do tistega pri?lo.
Vglavnem...
Dogodek:
Nedelja zve?er okoli 19ih-pono?i.
Radar v naselju.
Izmerjena hitrost, po njihovih navedbah (Policaji), na razdalji 200metrov-88km/h.
Odstopanje ro?nega radarja (nevem kater tip-ka?e samo hitrost) (njihova navedba) -5 km/h.
Direktiva itak na sodi??e in tako dalje.
Kolikor sem prebiral te na?e zakone in vse ostalo, me zanima par vpra?anj
Kako je s tem, ?e ne dobim zapisnika o prekr?ku v vpogled oz. v podpis?
- re?eno mi je bilo, da dobim to z vabilom na sodnijo, ali pa na sodniji sami.
Bo kaj pomagalo, ?e se sklicujem na to, da je Policaj, ki je meril hitrost, dr?al aparat prosto v roki...ni bil naslonjen, da vsaj zbijem pod 80km/h...mnogo bla?ja kazen.
No?em se izogibat kazni, ampak ?e se da izognit vi?ini kazni, predvsem pa prepovedi vo?nje, mi bo dosti pomagalo.
No tako, ker sem lih dans menjal gume...pa naj bo hvala tem trenutnim!
SAVA Eskimo S3...52? po komadu!
?e nikoli me niso razo?arale, pa sem jih mel (jest ja...haha) na mamini Fiesti (izposojeni itak , ampak gume sem kupu js!!!), na Yugotu (ta je bil moj ), pa dve sezoni nazaj na Suzzy.
Vedno sem pri?el brez problema vsepovsod (tudi ven iz zametov), po natla?eni zasne?eni cesti sem ?lepal druge, ki so ostali onemogli, itd, itd...ketne so zastarela roba. Jih pa imam v prtlja?niku...nikoli se ne ve!!!
Druga re? je, da niso celosezonske...poleti jih radira pri hitrosti 30km/h, pa tudi ?e se pelje? naravnost!
Ampak za zimske razmere, mraz, sneg, brozga, pa tud mokro cesti??e (de?), je pa enkratna!!! Tako v ovinkarjenju, kot tudi pri zaviranju ali pospe?evanju.
Mtz...hvala na ponudbi, ampak...?al...4-vratna pa absoluti? not, ker ho?em met prosti dostop do prtlja?nega prostora. Pa brez zamere, ampak...na-a gre!
Kupujem itak komaj leta 2009, mogo?e ?e kaj prej, ?e mi vse poklapa, kot mora in ?e najdem kako lu?kano karavanko.
Informacije pa zbiram zdaj. So mi strici povedali, da se avta ne kupuje na booom! :ne vem:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa mislim, da je celo res...v glavnem mali APN motorček. Za Doblota sem pa ziher
Mister polizman...go get a DONUT!!!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani