Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Tehnično je bilo včeraj, hvala jahwetu za podaljšane vikende.

Po moje ena najboljših nadgradenj na avtu. Res se jo občuti in še kako paše malo povečan obseg volanskega obroča mojim šapam.

Tudi ne moti sistema, ki opozarja na držanje volana.

20200427_225209.jpg

Popravljeno od Baho
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

A kdo servisira Mazdo tam? Vem za primer, ko je lastnik, ko je bil avto izven garancije sam menjal olje in ga je bilo dale? pod minimumom, pa ni imel veliko kilometrov. In sumi, da pri vsakem servisu privar?ujejo kake pol litra, liter in se naberejo evr?ki. Za BMW serviserje sem sli?al pa marsikaj, nekatere govorice so izhajale celo iz prve roke. Saj poznate tiste fore, "menjali smo vam to in to" in poka?ejo rabljene dele, ki jih imajo vedno iste. 

Sem imel svojo trikrat na servisu pri cosmosu in niti enkrat nisem videl zamenjanih rezervnih delov, prvi? je prevzela avto punca, drugi? sem se ?ele doma spomnil, nazadnje so so tako zafrknili servis, da sem med prerekanjem pozabil na zamenjane dele. Prvi? sem pri?el celo s svojim oljem. V avto gre 5,5 l  od preostalih pol litra ne duha ne sluha.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Hehe,  tega posnetka ne upam nalo?iti z zvokom ... pizdakal sem ?e minuto prej, ker se nasproti voze?i zaletavajo v gu?vo, da mi za levo ne moremo speljati. Njegov bes je bil pa za par nivojev vi?ji. Ob sobotah nujno policaja za usmerjanje prometa na tem kri?i??u, ?e imajo 10 varnostnikov za usmerjanje prometa na parkiri??ih si lahko Mermal privo??i ?e enega prometnika tam.

https://i.imgur.com/MRScQEg.mp4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti rabljeno Mazdo 6 karavan do 22k??
Napisano

Nemci imajo sicer za dopla?ilo dodatno leto, dve ali celo pet garancije (skupaj torej najve? 8 oziroma najve? 150.000 kilometrov)... 800 EUR pride za max. dol?ino dodatne garancije za CX-5 in 6. Pi?e, da so zajeti najpomembnej?i sklopi avta, torej gre razumeti bolj kot jamstvo.

Samo na hitro* naj povem, da je treba biti pazljiv s temi podalj?animi garancijami. Navkljub zagotovilom na uradnem servisu ob pregledu pred nakupom, da ima avto garancijo katera mu pi?e v dokumentih, ob uveljavljanju na taistem servisu pogovor te?e nekako takole; "Um guspod, a veste to je tuja garancija katere pa tuki ne mormo priznat guspod, a to vam ni nobem povedu guspod?"

*Ko se mi bo dalo napi?em dalj?i tekst.

@LukaL: kot je gregc88  povedal, ?e bo tu kaj crknilo tudi nebo poceni popravljat, to se je potrebno zavedat pred nakupom. Kakorkoli marsikdo ti bo priporo?al bencinarja, tudi js bi ti ga, ti so na?eloma brez ve?jih te?av, vsaj sode? po temah na tem forumu.

Dizel, hja to je pa druga zgodba (pa kljub temu ga kar par ljudi iz tega foruma ima, vklju?no z mano), pri dizlu je tko, da ?e bo? delal kraj?e relacije, bo? najvrjetneje naletel na kraj?e regenercije, mo?nost dvigovanja nivoja olja in te?ave z DPF filtrom. Aja pa 2015 in starej?i lahko imajo problem z loputo na turbu, posledi?no se lahko obeta menjava turba tako kot meni, cena je bla 1800?. Tisti ?e starej?i 2013 pa so nekateri modeli trpeli z odmi?nimi gredmi.

Pa ?e na rjo velja vre?i pogled. Ima? tak?ne, ki bojo imele podvozje ?e prfektno, ima? pa tudi take, ki bodo stare 4 leta in bo podvozje ?e fajn kazalo znake rje. Nekateri imajo ?e problem z lu??enjem laka, tak da se tudi to spla?a pregledat.

All-in-all vse tole izgleda zastra?ujo?e, ampak to so samo stvari za katere vem jaz in na katere bi polagal posebno pozornost pri vnovi?nem nakupu. Je pa tle ?e druga stran, ki jo spozna?, ko mazdo zapelje? na cesto :)

Toliko, upam, da se odzve ?e kdo drug, da bo? dobil ve? pogledov in mnenj.

Za loputo ravno ta teden vpoklic.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Tudi delnega kaska nimam, mislim da bom moral kr polno ceno placat sam da najdem kdo se to dela na obali poleg car glasa

Za podjetje Tom Met vem, da menjajo stekla z mobilnimi delavnicami. Se pravi ti niti ni treba peljati avtomobila v kako gara?o pridejo in zamenjajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Te Nexen-ke imam tudi jaz ogledane. Review-je ima zelo dobre. Ne vem ?e je kje kak catch.

Ke? ta cenej?ih (114 ? ) pa verjetno tudi dra?jih v tem trenutku pri nakupu preko spleta mi nobeden od trgovcev ne upa/zna/zmore sporo?iti DOT pnevmatik. Vsi v en glas, da ?e ni posebej ozna?eno, da je starej?a od 36 mesecev potem jo proizvajalec smatra kot novo in da zaradi logistike ve?ih skladi?? po evropi preverba ni mo?na. Imam zelo slabo izku?njo z nakupom preko spleta, ko sem prejel leto dni stare pnevmatike in se niso obnesle ?e v prvih mesecih uporabe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Bini, Tien in LabiGT hvala za predloge.

Labi p/p oznaka vsebuje tudi obrabo v korelaciji s ceno. :rolleyes:

Kaj pravite pa na Nexen N Fera SU4? Sem videl, da se jo dobi od 115?-140 ? pri nas. Za oprijem v mokrem in porabo ima oznako B.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Vidim, da je vro?a debata okoli gum tik pred datumom menjave ...tudi sam bom potreboval nove letne. Katere so forumov p/p izbor za letos dimenzij 225/45-R19?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kot so omenili ?e prej, je v oglasu 2016 model, ... letnik 2017 je imela druga?en volan , dobila je tudi g-vectoring sistem, pa elektronska ro?na ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.