Skoči na vsebino
Mazde in informacijska varnost
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je dvorjan napisal:

Glede tega bo še zanimivo. Mogoče dočakamo celo kakšne vpoklice ...

WWW.BLEEPINGCOMPUTER.COM

Attackers could exploit several vulnerabilities in the Mazda Connect infotainment unit, present in multiple car models including Mazda 3...

Kriticna info je, da rabi napadalec imeti fizicni dostop do avta

Popravljeno od Matick
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 3 urami je Agerg napisal:

Tisto v koloni gre z ICE tudi lepo, samo radarski tempomat rabiš. Lahko daš nogo lepo dol z gasa. Avto se sam ustavi in potem pritisneš resume na volanu in se odpelje naprej do naslednjega ustavljanja. Brez tikanja bremz in gasa s podplati.

Tko se je men uzad pocu. Pol pa prav "sm mislu da bo avto ustavu"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 10 urami je Z M A J napisal:

A zato so bile danes kar konkretne vrste na parih bencinskih servisih, ko sem šel mimo. Se mi je zdelo, da v tem grmu tiči zajec. Kakorkoli obrnemo, pri (popolnoma praznem) 50L rezervoarju torej teoretično privarčuješ celih 2 EUR, kdor je šel danes tankat. Teoretično sem napisal zato, ker če se je nekdo npr. namensko odpravil od doma in šel tankat, pa da ima do tja npr. 2km in še nazaj 2km do doma, potem je prihranka "kurckej", hehe.

Ce vracunas cas ki ga porabis do tja in nazaj + cakanje na bencinski, pol lahko recemo da si v minusu :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Za enako ceno vzemi Conti.... 🤗👍

Ja, za isto ceno bi rajs conti, ceprov, dunlop so tud tolk :D
pa so boljse na testih kot conti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 55 minutami je Bini napisal:

Hankook so baje dobre, niso pa več tako poceni.... 👍😉

Mislim, vseeno so za mojo 3ko, ene 30-40eur po komadu cenejse kot continental, ampak, glede na to, da so cenovno tm tm z continental, mislim da bi znov kr continental vzet

Dunlop tudi niso slabe, glede na teste

Popravljeno od Matick
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jest pomoje nikoli vec ne kupim zimske goodyear, po snegu so zelo slabe.

Verjetno bom letos nove zimske kupil, pa ne vem, ali bojo hankook, ali pa continental

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 19 minutami je MazdaBoy napisal:

Sem pa zadnjič slišal eno zanimivo misel, da so vozniki Tesel novi vozniki BMW-a. Pa se mi ne zdi, nisem tega opazil do sedaj, pa vi?

Parkirajo ze tko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Ena naša, malo v "stilu" @Matick:

Mi smo takrat še imeli dva avta: Mazdo 5 in Mazdo BT-50. Pa so v šoli naše otroke nekaj zezali in jim en (doma imajo že tretjega ali četrtega VW Arteona, vsako leto pa en teden dopustujejo v apartmaju v Splitu) reče:

- "Pri vas še svinčnike kupujete na kredit!"

Pridejo naši otroci domov in začnejo mojo ženo spraševat, kaj je to kredit. Tu ti je takoj jasno, kakšno je stanje po družinah: imajo samo dva otroka, ampak debata o kreditih je pri njih tolikokrat "na tapeti", da še otroci vedo, kaj je kredit in čemu služi. Ampak doma imajo pa Arteona... Pri nas pa smo takrat imeli eno zgonj... se pravi zvoženo Mazdo in eno še bolj zvoženo Mazdo. Pa kamp-prikolico in vsako leto vsega skupaj vsaj pet tednov na potepu...

A za kaksen dan vec pa zmanjka soldov? Krediti pa nov arteon niso pocen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ma ... pri nas tudi ne vidis revscine, ker vsi hocejo na ven pokazat kako so uspesni. Folk zapufan do vratu, samo da se kaze naokrog. Najbols se pa ta mentaliteta vid, pred kaksno fabrko, k vids s kaksnimi avti pridejo na linijo delat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 4 minutami je Scr3am napisal:

Pa to je ze kar nekaj cajta. Ce imas M+S moras imeti snezinkico.

Sem su pogledat kaj je fora. U glavnem, na kratko, celoletne gume so prepovedal, se prav, pri njih mors imet m+s s snezinkico. Brez snezinkice pa niso vec ok za zimo

Popravljeno od Matick
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Bini napisal:

Če jo malo rukneš bo mogoče 13-14k€....😁

Hec😉

Naša dotalka se že rihta😊

Klepar jo je odkupil za razliko od 10.5k€ - 15k€.

Me prav zanima kako bo imela ceno, ko se bo prodajala.... 🤔

Je bla ze dvakrat, ceprov ne tolk kt tvoja, je blo treba samo odbijac barvat, pa nisem je jest ... Mogoce je pa to, k jo mors sam ... 😂

Popravljeno od Matick
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Potniški so še v redu, ker ko enkrat preračunaš na potnika, je to par litrov na uro po osebi. Bl so moteči privat avioni, sploh ker nam določeni trobijo kako se moram manj vozit, oni pa s privat avioni naokol

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
pred 11 urami je BlackBird napisal:

Glede na to da delam 40k na leto ne vem če je ravno računica za dinota :)

Drugače pa me je nekdo očitno prehitel in kupil avto pred mano.

Hvala za nasvete, uporabno za naprej.

Sem ze parkrat napisov na tem forumu, ko sem jest delov 40k km letno, sem vprasov direktno na servisu dizel al bencin, mi je reku da nj kr bencinarja vzamem. Ce se dobr spomnem so se enemu na tem forumu to rekl, mislim da je bil @Janez007, nisem pa 100%, tako da me bo popravu ce se motim :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Leta 2006 je bila v ameriki narejena raziskava zakaj ljudje ne dajo zmigavcev. 42% ljudi je reklo da nimajo casa
Vem da je bila pred korono tudi v evropi narejena ta raziskava, samo ne najdem clanka, je bil pa rezultat dokaj podoben, oz. so bl direktno napisali, da okrog 50% ljudi je preneumnih da bi dali zmigavc (ni casa, ali pa pozabijo ob vsem dogajanju naokrog)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 3 minutami je DonFelipe napisal:

A se je ta s Opel Corsa C prerival ali se ne zna razvrščati?

Obrnt je hotu, pa je logično zakluču, da če je srednji pas za obrat za 90 stopinj, pol je za 180 skrajni levi :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 56 minutami je DonFelipe napisal:

Če želiš izvedeti več o Mazdah CX3 in CX5 lahko povprašaš Viljema Turho kateri ima elektro storitve, eno črno pa imajo tudi v City Taxi. 

Ni glih vezano na temo, ampak, uno crno cx5 taxi sem pa glih zadnjic srecov na cesti. Me je mal presentu da je taxist v mazdi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 24 minutami je dvorjan napisal:

Jaz sem imel odlične izkušnje z Adriatic Slovenica. Zdaj, ko so pod Generali, je bilo prvo leto še okej ... Zadnja ponudba, ki sem jo prejel, me je pa razočarala.

Saj vem, da se zavarovanja dražijo, ampak ... Vse bolj me ima, da bi dal zavarovat samo osnovno + kake luči in ogledala pa mogoče divjad. Kasko zavarovanje namreč doseže že lep % vrednosti vozila ... in vsaj v mojih očeh vse težje upraviči nakup (se pač ne zaletavam, najpogosteje mi kdo drug povzroči škodo).

Mene je najbolj zmotilo to da se je v triglavu v 6 letih podrazilo zavarovanje za vec kot 50%. Zj sm od allianz dobil zavarovanje cenejs kot sem placov prvo leto na triglavu (torej, 6 let nazaj je bil triglav drazji kot allianz zj).

Popravljeno od Matick
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.