?e gleda? nove, imajo FL od letos dalje bencinarji (sicer enako velja tudi za dizle) v popre?ju ?e za nekaj desetnik (odvisno od motorja 0,2-0,5 sekunde) slab?e podatke o pospe?ku 0-100, verjetno predvsem zaradi dodatne te?e (ve? opreme, bolj?a zvo?na izolacija), nekaj pa zna iti tudi na ra?un 6 temp norme. Sicer se motor zelo rad vrti, ko je topel, so obrati 3000+ pri mojem avtu stalnica. Vsekakor pa res samo kratke relacije tudi za DI bencinarje niso OK, carbon buildup je klju?na beseda.
Glede novih motorjev sem napisal ?e zgoraj: najprej v mazdi 3 (spomladi), skodaj zagotovo pa ne prej kot ?ez eno leto v M6. Zelo verjetno sicer ?e v tej generaciji, saj gre za evolucijo obstoje?ih G bencinarjev in bi morali motorji BP ustrezati tudi tej platformi.
Dizel in kratke relacije: poraba bo podobna, sploh pozimi verjetno identi?na, saj bo D motor dlje ?asa mrzel. Seveda pa je tvoj denar in ga za ljubico zapravi? tako, kot ga sam ?eli?
Saj me glih ne skrbi poraba dizla. Naj ?re. Bolj me skrbi, ?e bodo zaradi kratkih razdalj potem lahko kak?ni problemi z dizel motorjem. Bojda se zaradi kraj?ih razdalj lahko pojavijo problemi z DPF, ker se ne izvr?i regeneracija. V?asih pa je zaradi kratkih razdalj menda celo olje nara??alo.
Se prav, da je bencinka 2,0 SkyActiv ?e zdaj bolj ?voh. Ker prej?nji 2,0 bencin motor generacija pred SkyActiv, tud ni glih vlekel. Po ob?utku je 1,6 motor na mazdi3 skoraj bolje vlekel kot pa 2,0 na mazdi6.
Z dizelco 2,2 130 konjsko imam nekaj izku?enj in ta motor vem, da kar solidno vle?e.
Kaj pa, ?e bi vseeno vzel ta 2,2 dizel, ?eprav se bo avto bolj na kratke razdalje vozil? A so zarad kraj?ih vo?enj z Mazdinim dizlom po va?ih izku?njah znani kak?ni problemi z DPF itd....?
A kdo ve kdaj pridejo tanovi bencinski motorji, tisti z ve?jo kompresijo brez sve?k?
Nekaj razmi?ljam, da bi za ljubico kupil mazdo 6 karavan, ker je fejst punca in ker ji je avto v?e?.
Me pa od vas, ki imate izku?nje z bencinsko varianto, zanima ali ta motor kaj konkretno vle?e in ali ga je potrebno fejst priganjat? Vem, da ima dizelca bolj?i navor in da kar konkretno potegne, vendar zaradi kraj?ih relacij ne bi dizla.
?e je kdo testiral obe razli?ici 2,0 motorja in ali je ta motor res toliko ?vohnej?i od 2,5?
Ima kdo od vas konkretne izku?nje s tem?
Ker Mazde ne spremljam ve? toliko, me ?e zanima, ali ?e imajo tiste motorje z poja?ano kompresijo, ki naj ne bi imele sve?k bojda..
Hvala za kak?ne informacije in lep pozdrav od va?ega Lojzija, nekdanjega mazda?a.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Saj me glih ne skrbi poraba dizla. Naj ?re. Bolj me skrbi, ?e bodo zaradi kratkih razdalj potem lahko kak?ni problemi z dizel motorjem. Bojda se zaradi kraj?ih razdalj lahko pojavijo problemi z DPF, ker se ne izvr?i regeneracija. V?asih pa je zaradi kratkih razdalj menda celo olje nara??alo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani