Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Ma sej s to porabo najbolj želi upravičiti svoj nakup @Alex , ostali pa se verjetno glih s tem ne ukvarjajo preveč. 

Zame razlika med 6l in 7l porabe pomeni pri 20k prevoženih letno 300eur, nekej je, si pa s tem ne bi glih bajte postavil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Hišna sončna elektrarna....jaz jo imam pa mi ne bi dosti koristila če bi imel EV. Zakaj? Imam 11kw in mi zasede celo streho, ler imam se strešna okna, pridela pa mi cca. 12500 kwh na leto, porabim pa jih cca. 12000 kwh na leto. Torej mi ne ostane skoraj nič viška.

Da bi zadostil svojim potrebam bi rabil približno 7000 kwh ur viška na leto, ki bi ga plačeval tako kot vsi ostali.

Hočem povedati, da moraš fajn predimenzionirati elektrarno, da lahko pokriješ potrebe EV, kar pa pomeni dražja investicija v kolikor sploh imaš prostor, dražja omrežnina pa še tveganje, kaj če se EV ne primejo pa boš imel letno 7000 kwh viška in ne boš imel z njimi kaj početi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 26 minutami je Alex napisal:

Meni je pa zanimiva ta nova Cupra Terramar. Bo potrebno it na kako vožnjo. 

Ne zgleda švoh, sam spet tisti grdi neestetski LCD zaslon na armaturki🤦‍♂️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pa sej motor je očitno vredu, ni pa dosegel pričakovanj, zato so ga umaknili in vrnili preizkušen in najboljši njihov 2.5l motor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Kokr se jaz spomnim so se na tujih forumih pogovarjali, da je mogoce najbolje, da ga imaš mrzlega v sport načinu, da je motor vklopljen in se segreje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Ali pa nimajo dovolj visokega standarda, da bi bilo več električarjev. 

Ja tudi to verjetno drži. Če gledam samo vozni park je za razred za nami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

20241029_174628.jpgEvo v živo poročam iz Andaluzije. Prevozil sem 1300km v 1 tednu in na celi poti srečal samo 1 x Ev Teslo in se to samo v mestu v Sevilji. Elektricnih polnilnic je tudi zelo malo. Prav tako sem opazil da španci niso čist notr padli v SUV manijo in je škatel bistevno manj kot pri nas.

Vglavnem očitno so španci ocenili da EV ni za njih.

Popravljeno od ignacij
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ja meni deluješ šolski primer.

V stroške boš verjetno mogu vključiti še polnilnico. Če imaš vozilo v garaži malo razmisli tudi v smeri ali zaradi požarne varnosti upaš imeti EV v garaži. Pa tako kot sem rekel, EV je trenutno zelo težko prodati, no mogoče bo to čez leta drugače, vendar obstaja verjetnost, da boš zadnji lastnik vozila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda CX60
Napisano
pred 9 urami je dvorjan napisal:

prevoz - odvisno od kje in kako (v lastni režiji verjeto 300-400€, prek ponudnika 800€ navzgor)

DMV ... 25€

homologacija ... 118€

Aha, za 1k ti ne bo nihče nič pripeljal. Boš mogu odkartat vsaj 1500eur.

pred 10 urami je astor napisal:

ker je nekdo omenil da bi ga bilo ceneje uvoziti iz Nemčije, ali ima kdo kakšen podatek koliko bi me prišlo še dodatno če ga uvozim (torej cena skupaj z vsem vključenim, torej prevoz do Slovenije, davki v Sloveniji, itd.).

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=399949437&scopeId=C&action=parkItem&vc=Car&s=Car

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=390032288&scopeId=C&action=parkItem&vc=Car&s=Car

Torej, koliko moram dodati znesku iz Nemčije da ga v Sloveniji lahko registriram?  HVALA

Računaj okoli 2k. Malo spremljaj mobile.de., dobis ga za 40k, pa 2k prevoz a papirji in gasa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano

Ma nič ne pomaga razlaga, ona bi imela malo višjega in konec🤣. Yaris ji je premajhen, ne sprašuj zakaj ker samo ona ve. Nekak pogledujem proti CX30, sam so kr dragi. A ta motor g122 sploh kam gre al moreš vzeti X?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano

Razmišljam, da prodam od žene Citroena C3, 1.2 110KM, letnik 2017, pa bi vzel nekej novejšega, enega malega SUV, ker pač to hoče, da je malo dvignjen. Bolj kot gledam, bolj sem razočaran, pa sej ni nič pametnega za kupit, sami turbo mlinčki al pa EV, pa večina grdi in predragi. Kakšna ideja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Hja, jaz se ne predatavljam, da grem z mulcema po Balkanu na potovanje z EV in celotno pot prilagodim planu polnjenja vozila.  Ne hvala, rajši uživam v svobodi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.