Tole z e-vozili je klasičen primer, ki ga povzema pregovor "računica brez krčmarja", krčmar pa je seveda kupec.
Verjamem, da se bo prehod zgodil, ampak ne tako na silo kot si je zastavila EU. Naj sprostijo trg nelogicnih omejitev in kot edino omejitev postavijo dovoljeno mejo izpusta, ki naj se niža vsako leto do npr. 2050, ko mora biti nična, pa bo trg sam našel pravo pot.
Glede same vožnje..., pa bom lahko povedal več, ko bom naredil več km, sedaj imam cca. 40 km. 😃
Uff, en najlepših občutkov je pa nov avto, pa vonj po kemiji. Uživej, privošči si vikend izlet. Če si kaj upam trditi je, da te dino ne bo pustil na cedilu oz. na avtovleki.
Evo mal sem bil bolan te dni in sem imel čas brat revije, med drugim Autofokus. Pa to je patetično, 80% novih avtomobilov samo še EV, kar je ICE so pa dejansko samo mlinčki.
Cene pa vse 30k+ za B segment, za družinski avto pa 40k+, in to se avtorjem člankov zdi čist normalno, ko napišejo da novu Renault 5 EV s subvencijo dobiš že za ugodnih 27k.
@Alex nikakor ne more preboleti, da je dino boljši motor od premijca in vztrajno presliši vsa mnenja in izkušnje. Je @akla lepo povedal iz svojih izkušenj pa je celo lastnik x186 in bi pricakoval, da bo zagovarjal ta motor, pa se očitno ne slepi tako kot nekdo že vrsto let.
pred 9 minutami je Bini napisal:
Bodo povedali novi lastniki G140 koliko imajo povp. porabo. Jaz ugibam, da bi lahko bila poraba od 6.5-7.0l....
Na spritmonitorju je edini s tem motorjem, ki trdi, da ima porabo 5l.
Poleg visoke AC hitrosti veliko vlogo pri porabi igra tudi pospeševanje pri prehitevanju.
Poleg tega je kljucen paramater pri porabi predvidevanje prometa. Torej bistvo je, da vso energijo, ki jo vložiš v pospeševanje maksimalno izkoristiš z jadranjem in čim mank zaviranjem. Torej vsaka vlozena energija mora rezultirati v cimdlajsi prevozeni razdalji brez nepotrebnega zaviranja in vnovicnega pospesevanja.
Ma pretiravajo s cenami vsepovsod. Za moj najljubši sok iz otroštva Pingo sem 2 leti nazaj v lokalni trgovini placeval 37 centov, no danes je cena 71 centov. Toliko o 3% letnih inflacijah.
No tukaj pa morem dati @Alex prav. Pa zakaj bi si človek kupil novo žvako s katero bo imel cel kup skrbi. Jaz gledam na to, da bi imel čimmanj skrbi in bi bilo življenje preprostejše ne pa da si na sebe vlečem dodatne probleme.
V tem primeru bi prej rekel, da ravno ta, ki kupi to žvako ne razmišlja s stvarjo, ki jo nosi na vratu.
Ma težko je danes avto prodat nasploh. Če pa imaš za prodat dizla pa še previsoko ceno pa ne bo nič iz tega.
Ko sem sam prodajal sem bil čist presenečen kako to da nihče ne pokliče. No ko sem fajn spustil ceno se je eden najdu in sem šel po načelu prvi kupec najboljši kupec in se mu mogel še dodatno spustiti, da sem izvedel prodajo.
Poleg tipke za zvok prekoračene hitrosti, pri meni še tipka i-Stop .
Pa kakšne probleme sploh imate s tem i-stop sistemom? Ko se ustaviš pac ne stisneš zavote v podn in se sistem ne vklopi. Sploh se ne spomnim kdaj se mi je nazadnje avto ob ustavitvi ugasnil zaradi tega sistema.
Izklop sistema za ohranjanje voznega pasu je skrit v meniju infozabavnega sistema.
@GregorV a lahko pojasniš kateri sistemi tebe pravzaprav motijo. Izklop sistema za ohranjanje voznega pasu zagotovo ne more biti med njimi, zadeva je čist nenadležna. Sam imam nastavljeno na rahlo vibriranje in dostikrat prav pride ko nisem z mislimi na cesti, da me opozori. Sistem je dober, ni nadležen in dejansko koristen.
Vozim mazde že 18 let in me moti samo en sistem in to je pretirano hiter odziv varnostnega zaviranja, ki je zoper v primeru ko voznik pred teboj zavija desno v ulico, ti pa se mu ne smeš preveč približati, z namenom da ga obvoziš, saj zazna oviro in zavira z vso silo. Sicer lahko to izklopim, vendar se nisem odločil za to opcijo, ker mi bo sistem morda nekoč pa rešil kožo. Enkrat mi jo že, ko sem šel na polno rikverc in spregledal oviro pa je sam zaviral in preprečil trčenje.
Prav tako je neuporaben sistem samostojne vožnje, saj vozilo manevrira med sredinsko črto in robom kot, da je našmrkan in se ne more umiriti, ampak to preprosto ne vklopiš in zadeva rešena.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zdrava kmečka pamet je za večino voznikov očitno drugačna od tvoje, dvomim, da so vsi zapečkarji.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani