Skoči na vsebino
Mazda 3
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Očitno se tudi števec porabe pri CX-30 lahko pokvari. 😁

Sicer pa naša Mazda 3 G120 MT l. 2018 ima na računalniku povprečno porabo 6.0l /100 km. 90% avtocesta - pogosto hitrost 0 km/h.

Mazda 6 G165 MT l. 2018 ima na računalniku povprečno porabo 6.5l /100 km. 90% avtocesta - pogosto hitrost 0 km/h.

Tudi ok... 🤗😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

novi radarji v slo
Napisano
pred 5 urami je Mraušk Mčk napisal:

Tud z dačijo lahko nabereš pike.

Novi radarji? 

Zakaj jih ne preizkušajo v Mariboru?

Bi bli takoj "gotifi".... 😂🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 minutami je NevLado napisal:

Pol so pa nesreče na grosuplje vzhod in šmarje sap ker folk pri vključevanju na avtocesto zabije celoten pas ker negre nikamor

S cx-30 X186 sugurno ne 😂

Jih ni tolk, da bi tako gužvo delal.... 😁😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Saj ga niso umaknili.... 🤔

Škoda, da niso naredili še "X 2.5" bi imel verjetno kakih 220KM in malo manjšo porabo. A verjetno je ceneje in z manjšo težavo narediti običen preizkušen, trpežen motor za vse večne čase.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

4,5 do 5, mestana vožnja 5,lokalne ceste po predpisih 3,5. V garaži 0.

Naslednjič tankam na Shelu... 🤗😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bistvo je to, da z enako hitro vožnjo je manjša poraba! 

A res eni mislite, da bi se Mazda zapletala s tem X motorjem in ga dala na trg,če nebi imela dobrih razlogov za to..... 🤔🤗😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ja, skoraj deset, če še malo zaokrožimo navzgor ali pa 8,če smo bolj natančni.... 🤔

Je čisto dovolj za tak avto in je nadpovprečna. Večina avtov je nekje med 8 in 11 za ta razred. 

Mislim pa, da nihče pri vsakodnevni vožnji tako ne vozi... Je še pa tudi kaj drugega pomembno pri vožnj:nevem:

Vsak kupi kar mu paše a ne.... 🤗😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 13 urami je MazdaBoy napisal:

Če je treba glasovat, dam glas za Machine Grey 😁

:prstgor: Sploh ni debate.... 🤗😉

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 31 minutami je Alex napisal:

IMG_20241203_113551.jpg

IMG_20241203_113510.jpg

IMG_20241203_114004.jpg

IMG_20241203_113537.jpgNova cx30, za leto 2026. 😊😊

Je že moj, tudi ta barva ji je na kožo pisana.... 🤗

Sam ne verjamem, da bo v resnici tako TOP avto.... 🤔😉

Liči pa malo na Toyotino oblikovanje.... 😉

pred 8 minutami je Gelipter napisal:

Uaaaaauuuu..to pa bo stroj 😉😁😁samo treba videt kakšen motor bojo dali not...upam da bo tudi za EU to 😉😁😁😁

Aku-electric plus Wenkel motorček.... 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Uf, tiste Dunlopke za 130 so pa stare ko svet.... 😵‍💫Je bolje Hankook vzet za dobro ceno... :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G122 2019
Napisano
pred 1 uro je BuboBubo napisal:

Hvala za odgovore. Saj zelo uživam samo kdaj pa res ko lavfa po dveh cilindrih ropota bolj kot pa moja stara yariska 3V. Še posebej na AC me moti ko želiš umiriti vožnjo in potem preklopi na 2 valja. 

Čudno je, da se tako zelo sliši, ko sem jaz vozil takšno cx-30 sem komaj kaj opazil.... 🤔Jaz bi jo dal malo pregledat sploh, če je še v garanciji... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G122 2019
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Alex napisal:

Hočeš reči, ti samo vozi, uživaj in trpi. 😊

Če jo je ravno kupil naj fant samo uživa... :nevem:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G122 2019
Napisano
pred 36 minutami je BuboBubo napisal:

Zdravo,

pred kratkim sem postal lastnik 2019 trojke (90k Km). Zanima me, kako vam kaj ostalim z istim letnikom služijo in na kaj naj bom kaj pozoren? Sem že ogromno prečital na forumu, da načeloma ni nekih težav dokler se avto redno servisira.

Avto mi je super, me pa edino moti to izklapljanje cilindrov. Kako ostali to prenašate oz. ali se to da izklopiti? Ko sem vozil testnega sicer G150 sploh nisem opazil je pa res da sem ga bolj tiščal, da sem videl kaj da od sebe.

Hvala in Lp :)

Ne da se izklopit, ti samo vozi, uživaj in naj te čimmanj moti.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 3 urami je Jaka32 napisal:

Shella sem linkal zato, ker sem nasel en odgovor clana v ZS, ki je priporocal A3/B3 olje.

Kaksna je torej razlika med A3/B3 in A5? Sklepam da je vseeno katerega dam v G120.

The biggest difference between A3/B3 and A5/B5 is HTHS. For A5 it's a min of 2.9 and a max of 3.5 but for A3 the HTHS must be above 3.5 (or equal at a min). So with A3 oil you have a thicker & stronger oil but at a minor cost to fuel economy. ILSAC 5W-30 synthetics typically have a HTHS of 3.0 to 3.1, so they must be A5. Euro oils for BMW & MB require a min HTHS of 3.5, so they must be A3.

The biggest difference between A3/B3 and A3/B4 is TBN. The A3/B3 needs a TBN of 8 or more, while a A3/B4 requires a TBN of 10 or more (similar to a EP oil).

All ACEA oils are also required to pass a shear stability - stay in grade test, which requires the use of high quality shear stable VII polymers.

So when you say a A3/B4 oil, you are really saying a high quality, shear stable oil, with a high HTHS (min 3.5) and a high TBN (min 10). A very robust oil.

Drugace pa mislim da bom kar iz Amazona vzel, cedalje vec tam nakupujem. Vedno nekaj caka v kosarici, da se nabere 59 eur za free postnino...

Ne komplicirat in daj notri original Mazda olje 5 /30 in to jeto. Za dizlerce so pa priporočal Motul olje.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.