Skoči na vsebino
Poraba: bencin vs. dizel
Napisano

Torej pravite, da bo mazda zborovanje pomladi? :D

Drgač pa @ignacij jap, js sem pred tem imel CD150 2015 zdej pa G194 2019. Ko sem se še fural v Prago sem na na dizlu imel porabo 5.8l na bencinarju pa 6.8l, dolžina poti cca. 600 km trajanje obakrat 7-8 ur.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano

@Alex ti pa si zabavljač nimaš kaj, kljub temu da bencinarja nimaš si "ziher" kakšna bi bila tvoja poraba :D Vidim pa, da nas ima sedaj večina vsaj za pol litra večjo porabo, ko se drajsamo par km gor pa dol samo. Kje so zdaj tisti ki so se pritoževali v parlamentu, da imamo preveč občin ... zdaj je pravi čas, vsi bi bli za desetkanje! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

@Gap glede na to, da je zgodovina slabo znana, probaj še tole:

WWW.CARVERTICAL.COM

Najprimernejši način odkrivanja zavajanja z napačno kilometrino in nesrečami

Tole je novejša zadeva za preverjanje avtomobilov, glavna razlika od ostalih pa je, da ma več baz odzad in glede na to da za avto nameravaš dat 15k € ... mislim, da teh par evrov ki jih želijo ni dosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervoar za gorivo
Napisano

@Alex kot pravim, tako imam umerjeno na vseh dosedanjih avtih ;) Kar pa ne pomeni, da na vseh avtih to drži.

Kar se pa tiče trenutne mazde z G194, ko sem jo kupil, je bil kazalec za gorivo pod ničlo in še sem se pripeljal do pumpe. Do sedaj pa še nikoli nisem šel pod nulo s cajgrom ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervoar za gorivo
Napisano (urejeno)
18 hours ago, Alex said:

14 litrov za 100 km? 

Seveda, pa nisem nobenega fural tako dolgo, da bi ugasnil lol. Pravim samo, da 100 km je zame varna vrednost, do katere definitivno najdem črpalko, kjer se natankat da in do sedaj, so takšno razdaljo premagali še vsi avtomobili, katerim dela lučka za gorivo.

Danes denimo je pisalo še 29km, pa tankam in sem stlaču notri 53l.

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervoar za gorivo
Napisano

Hoj, ja jst mislim da kr teh 62L, največ sem not spravil 55L. Takrat sem imel še preostalih 8km po računalniku. Sj to da ma 62L še ne pomeni, da avto zna pocuzat do zadnjega decilitra, srčno upam da pumpa ni čisto na dnu, kjer se lahko nabira svašta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

lol @Alex kak ti zdej pričakuješ, da se bo ob vnovičnem lockdownu bencin podražal, v mojih mislih je bil normalni mesec brez trenutne situacije, kjer bo industrija, turizem in vse ostalo laufalo na polno. Valda, da zdaj cene ne morjo it gor ne tak ne tak. Tudi če bi ble regulirane, bi vrjetno bile nižje kot so ble. Realno stanje bomo žal opazovali šele drugo leto, če sploh ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skyactiv-D se poslavlja
Napisano

Ni nujno, da gre iz ponudbe zaradi izpustov, ravno to smo zgoraj lobirali, da je to po podatkih čistejši motor kot kakšen G bencinar. Po mojem se pripravljajo, za linijo novih motorjev. In dizel v takšni obliki očitno ne bo ostajal. Kar se tiče pa i6 ... mislim, da jih bodo pripeljali v EU. Razen če se bodo v EU osredotočili samo na nižji segment in SUV.

Kolko sem včeraj bral annual report, mi zgleda, da pač se dejansko vse pripravlja za next gen zadeve. Po pravici rečeno tile motorji, so iz leta 2013 in me dejansko sploh čudi, kak so mi lani še sploh smel prodajat G194 :D Glede na to, da jih greta za kravatlc drži.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

@Alex ma pepela bo že zmankalo. Ukrepe tolk spreminjajo, da še v štacuno ni ziher it, raj kr pepel uporabim za čiščenje, kot smo to delal včasih :P Eno četrtino sem ga pa itak na zahtevo @Slivka mogo vstran vrečt. In ja seveda bojo zdej nabolj nastradali siromaki, ki pač nimajo glih dostopa do 10 pump v radiju 1 km in to je v Sloveniji kar problem, pa četudi imamo enormno število črpalk. Žal za tiste oddaljene, ki še vztrajajo v rovtih (js sem z vami), takšne izbire spet ni, in tankajo kjer lahko, če je sploh pumpa še odprta ... in jo niso mogoče že ukinali.

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
22 minutes ago, Alex said:

A si delal presledke vmes. Če malo počakaš, gre baje še par litrov z lahkoto v rezervoar, ker iztisne gorivo zrak ven. Tako pravijo... 

To je bolj od tega, ker se nafta tako peni. Evo še ena prednost bencinarj, ne rabiš čakat, da se pene poležejo :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skyactiv-D se poslavlja
Napisano

Mah pri cvtju mam jst problem, da to sploh ni menjalnik. Ja vzdrzljiv bi pa reku da je ja 😉

mah dere se skos isto kak mal na gas stopis, to me najbolj "moti" k da bi skos na sklopki furu xD

mas pa instant navor skor, tak da za dizelase, k s bolj leni na prestavljanju, bi kr blo :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skyactiv-D se poslavlja
Napisano

Hja corollo sem sam imel na testu tole zadnjo, in se strinjam, vzuni je lušna. Tam se pa konča.
Noter je obup, kar se tiče kompozicije in kam umestijo kakšen material. Zgornji del povsod trda plastika. No potem pa se pelješ pa doživiš CVT ... in že ti je jasno čemu tista trda plastika, ker se furaš z traktorjem :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
3 hours ago, Alex said:

Če bo šlo to vreme s takim tempom naprej, bomo morali montirati zimske gume še ta mesec. Letne že malo podrsavajo ob teh temperaturah. 

Mam že en teden ketne v kuferanu, zarad tega zapiranja, sem ob zadnjem obisku štajerske premišljeval kaj naj in sem jih za vsak slučaj vrgu v kuferan :D In točno to se je sedaj zgodilo, v avtu mam ketne, iz svoje regije pa ne bom mogu, ko bo treba po zimska kolesa hahah

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
7 hours ago, Alex said:

Ok... ne bom več pisal.... Samo potem ne me prosit, da vam kaj povem. 

Haha ... si pa hitro odnehal :) Mah ne bit zej užaljen, sem že zgoraj pisal, da se vrjetno "šališ" in to je to.
In ja, napiši pa le, ko najdeš kakšno kvalitetno bencinsko z gorivom pod €, to bomo pa radi prebrali ;)

@Bini Ravno včeraj sem spet čekiral cene na poraba.com in ja, resnično se benzin dobro drži, hura ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

No zdaj ce bo ena bencinska in se to hoferjeva mela bencin po nizki ceni, pac ne bom vsu preostanek pepela nase in ocitno se dogaja tocno to. Kot pa pravi @Slivka pa lahk ze itak cetrtino pepela porabim za kaj drugega 😉

@Alex ti bi pa ze lahko pocas nehal z zlajdrano kaj bi blo ce bi blo v vsaki temi, mislim ne vem vec a se zajebavas al to resno mislis. Sodec po smajliju .... to slednje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.