Skoči na vsebino

Aja, pa še dva centa glede AdBlue - je ni znamke in avtomobila, ki s tem ne bi imela težav. Tudi Mazde niso izjema, le da jih večina še nima visoke kilometrine. Ne slepite se.

Če misliš imeti tak avto par let, super, kupi dizla, če ga misliš imeti dlje časa, kupi bencinarja. Boš veliko mirneje spal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Mraušk Mčk napisal:

Mani je ratal na novi macdi bridgestonke preoblikovat v čelavstonke v eni sami letni sezoni. Domnevam da so se pri macdi potrudili, da so za prvo vgradnjo izbrali res kvaliteto:angry2:

Ja, tele prvovgradne Bridgestone gume, ki so nameščene na zadnjih letnikih Mazd, so katastrofa. V bistvu je dobro, da si jih že zradiral, saj po par letih postanejo super nevarne v dežju (pa že od začetka niso prepričljive). Za polaganje ovinkov priporočam Michelih Pilot Sport 5, bo Mazda še pridobila na športnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Še dosti hujše je izgledala moja Mazda po tem, ko je enkrat v Ljubljani padal dež s saharskim peskom. Sicer pa je to zračna rja, ne dejanska rja ... In ja, če pozorno pogledate, jo boste verjetno uzrli tudi pri svojem vozilu kdaj ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

A se že na letno sezono pripravljamo? Jaz mislim, da bo še kak sneg kipnilo do konca tega meseca ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

potrebujem prevoz
Napisano

Moj kolega je turistični vodič. In pravi, da je avtobus s šoferjem na dan cca. 500€, pri čemer je nekaj kilometrov vštetih v ceno - mogoče ne ravno za prvo varianto, za drugo pa vsekakor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plastika na Mazdi CX 30
Napisano
pred 46 minutami je Bini napisal:

Največ ogledov ima trenutno BLATNIK od CX30, bravo.....😊:jupiii:

A ni super? Ne rabimo jokati zaradi loma ojnic, eksplozij motorja, požarov zaradi zamašenega DPF ...

Življenje lastnika Mazde je nekajkrat manj stresno od ostalih znamk avtomobilov. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 20 urami je Hixxy napisal:

Narejen mali servis.

Olje, filter olja, filter nafte, kabine

kose sem sam kupil

Mehanik mi je računal

75€

še enkrat napišem

75€

no k temu ne grem več nikoli, ker to je pa too much

Ziher ga je filter nafte ujezil. Ni hotel spustiti in potem je zašvical fułł. 😃

Potem pa še računal fułł.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pravkar je Mraušk Mčk napisal:

A kdo mogoče ve.

Priključni hibridi imajo sedaj obljubljenega čistega dosega na elektriko tam 80, nekateri celo 100 km. Kako je s tem pozimi. Ali imajo toplotne črpalke ali ogrevajo kabino direkt?

Kakor kateri, ampak večina dražjih PHEV verjetno ima toplotno črpalko. Kakorkoli se splača preveriti, če ima možnost daljinskega zagona ogrevanja, ko je še na polnilcu. Tako si pogreješ avto in imaš poln domet.

In ja, ta je pozimi cca. 20-30 % krajši od uradnega podatka. Če imaš veliko zelo kratkih voženj pa še manj. Če pa delaš te kilometre "v enem kosu", potem pa mogoče razlika sploh ne bo velika 10-15%, saj bo kabina že ogreta in bo le še vzdrževal tako stanje.

Imaš v mislih prav dotični PHEV?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Koliko minut (bo)ste pa danes stali na bencinski črpalki, ker se jutri bencin podraži? Sem se ob 12:30 peljal mimo dveh, je bilo že vse zabasano ... kaj šele bo. Domači Smart pol leta shaja s temi sekundami za vtikanje in odklapljanje ročke ... 😃 Pa je igračka od EVja, z eno najmanjših baterij na trgu ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Jaz se tudi, ko se peljem z Mazdo, ustavim. Zaradi sebe.

Vi pa iz muhe delate slona. Iz sebe pa robote - kot da nimate mehurja, želodca in imate koncentracijo kot računalnik, ki je premagal Kasparova. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 5 minutami je Matick napisal:

Ne morš pa primerjat ceno motorja pri EV in ICE, ker pri ICE ko kaj na motorju crkne, menjaš samo tisto komponento, pri EV pa cel motor.

To pa ne bi moglo biti dlje od resnice.

Najprej: pri motorju EV težko karkoli crkne, ker je tako malo komponent. Kaj pa ima crkniti pri magnetu?

Še najbolj problematični so kakšni vdori tekočin - če spustijo tesnila. Ampak stvari so popravljive.

Največja težava so servisi brez ustreznega znanja - oni bi pač menjali kot lego kocke. Cel motor ali polnilec, čeprav je krivec za nedelovanje varovalka za 2 evra. To je največja ironija.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 8 minutami je Slivka napisal:

Mislm, de bo bojši, če to elektromobilnost pustim, kr to ni za kmete s hribu...

Brez zamere, tudi jaz tako mislim. EV pač ni primeren za tvoj življenjski slog. Ampak to še ne pomeni, da komu drugemu ne odgovarja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.