Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Kaj pravijo strokovnjaki na barvo CERAMIC WHITE? Paše CX-30 ali je MACHINE GREY boljša?

image.png

image.png

9dc69837adc29bc122d433bd38655011.webp

image.jpeg

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
dne 29. 11. 2024 ob 11:04 je Janez007 napisal:

Ja, čakamo na testno vožnjo - ni tako enostavno.

Sin je naredil testno vožnjo s CX-30 G140 MT. Pravi da je bolj udoben, manj športen kot Mazda 3, odzivnost pa podobna kot pri Mazdi 3 G120. Splošen vtis zelo pozitiven. Zmotilo ga je samo piskanje ob prekoračitvah hitrosti.

A se splača probavat še G140 AT?

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Je imel Opel nekoč akcijo 24 UR s popusti 450.000-700.000 SIT. In sem šel pogledat za Corso, ki jo je malo prej kupila znanka za 2,2 MIO SIT. Ugotovim, da so stranke še teden prej kupile ceneje kot v tej super akciji. V akciji so tudi oglaševali, da je število vozil omejeno - nakar spet ugotovim, da ni bilo res. Naprej ne bom ... 

Sem tudi sam prej pogledal nekaj starih nakupov na Autodoc ... nekaj artiklov je bilo malenkost dražjih, nekaj pa cenejših kot danes na črni petek.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je NevLado napisal:

Jaz mislim, da se @Janez007u že cedijo sline za ta motor v CX-30/3ki....

Ja, čakamo na testno vožnjo - ni tako enostavno.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je NevLado napisal:

Ali boš šel probat na VIS, če boš, prosim poročaj, mi še nismo bili

Kako pa veš? Stik imaš s sprejemnikom. Če je ta čustveno inteligenten človek, potem dobiš občutek, da je bil avto dobro servisiran, če ne, pa obratno. To še nič ne pomeni, kako dobro je bil res servisiran. Ampak olja in filtre zna zamenjat vsak - še jaz.

Kakovost servisa se izkaže šele v primeru večjih težav-napak, katerih vzrok je težko odkriti. So veseli, ko pripelješ avto s tako težavo? Po svojih izkušnjah so veseli, če jim pripelješ v popravilo razbit avto in plača zavarovalnica. 😄

Ko sem jih nazadnje kontaktiral (VIS), nisem dobil občutka, da bi se pohvalili s kakovostjo svojega "Mazda" servisa. Imam pa raje to, kot da bi hvalili nekaj, kar ne obstaja.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Robert napisal:

Zanima me, je kdo že imel servis za 5. leto Mazde CX-30, bencinar, ročni menjalnik, AWD, Skyactive-X motor, na uradnem servisu in kakšna je bila cena, če je vse OK (prevoženih km 33.100). 

Ne morem odgovoriti.

Sprašujem pa se, zakaj nam je tako težko enako vprašanje nasloviti na servis?

Gre za našo pravico in njihovo dolžnost - da smo informirani o cenah! Verjetno zaradi izkušenj z njihovim odnosom do strank, kot da nekaj skrivajo ... Smo tudi sami krivi, da je tako. Zato zahtevajmo informacije od njih, da se navadijo.

II. poglavje
OZNAČEVANJE CEN IN BLAGA
14. člen

(navajanje in upoštevanje cen)
(1) Podjetje za blago, storitev ali digitalno vsebino, ki jo ponuja potrošniku, vidno označi ceno, ki vključuje davek na dodano vrednost, če je podjetje zavezanec za davek na dodano vrednost.
(2) Cena blaga, storitve ali digitalne vsebine je označena v eurih.
(3) Podjetje upošteva označeno ceno.
...
III. poglavje
INFORMIRANJE POTROŠNIKOV
18. člen

(predhodne informacije)
(1) Podjetje mora potrošniku pred sklenitvijo pogodbe oziroma preden potrošnika zavezuje ponudba na jasen in razumljiv način zagotoviti naslednje informacije, če niso jasne že iz okoliščin:
1.      glavne značilnosti blaga, storitve ali digitalne vsebine v obsegu, ki ustreza nosilcu podatkov in blagu, storitvi ali digitalni vsebini;
2.      firmo, naslov sedeža podjetja in telefonsko številko podjetja, kadar je ta na voljo;
3.      končno ceno blaga, storitve ali digitalne vsebine, vključno z davki, ali način izračuna cene, če je zaradi narave blaga, storitve ali digitalne vsebine ni mogoče izračunati vnaprej;
4.      informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati;
5.      plačilne pogoje ter pogoje dostave blaga in izvedbe storitve oziroma dobave digitalne vsebine, rok dostave blaga in izvedbe storitve oziroma dobave digitalne vsebine, kadar je to potrebno;
...
Če se vgrajeno blago za opravljeno storitev obračuna posebej, mora biti potrošniku na razpolago cenik vgrajenega blaga.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)

Nič od tega ni osebni podatek. Gre za pravno osebo-firmo!

Osebni podatek je katerikoli podatek o lastnostih, stanju, ravnanju ali razmerju, ki se nanaša na določeno ali določljivo fizično osebo, torej posameznika, na glede na obliko, v kateri je izražen. Določljiva fizična oseba pa je tista, ki se jo lahko neposredno ali posredno identificira s pomočjo njenih identifikacijskih številk (npr. EMŠO, davčna številka, številka zdravstvenega zavarovanja, telefonska številka, registrska številka vozila), ali s sklicevanjem na dejavnike, ki so značilni za njeno fizično, fiziološko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto (npr. zaposlitev, naslov, funkcijo, položaj ali status v določenem subjektu, ipd.).

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 11 minutami je klemen 77 napisal:

Imam x186 dobro leto in pol pa ja zaenkrat brez tezav. Motor je zelo odziven itd. Ne pogresam nobene turbine. Pa + mazdi da se delajo motorje 2.0 ne pa tisti ko delajo mlincke 1.0😂bivsa ma capturja 1.3 tce poraba 7,2 litra😂

Nekaj dni se vozim s prvinskim avtom - Cliom Storia 1.2 s 43 kW (58 KM) in gre čisto v redu, tudi po avtocesti. Sprašujem se, ali človek res potrebuje kaj dosti več?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zvocna izolacija MAZDA 3, hrana za kune
Napisano
pred 5 minutami je Bini napisal:

Po Tv je blo pred cca 2.mesecema o zaščiti pred glodalci. Rečeno je bilo, da je potrebno zelo pazit kam in kako to pritrdiš, ker so na servisih že imeli probleme zaradi oksidacije gumi in elektro cevi, napeljave.... In tudi padcev le tega Brefa med jermene itd... :nevem:

Potem jaz nisem prvi ...

Bref gre ven.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 minutami je SeekK napisal:

Tole je skor best buy tudi za 6ko? Mam v glavi da je @Janez007 ga objavljal v eni temi, pa zdej ne najdem. Janez007 ti si ga tudi vgradil potem v svojo 6ko?

Je začela jamrat da ji manjka energije..

Koliko so ti računali?

Še kar delajo, na 6-ki je star 6 let, na 3-ki 6,5 let. Sicer pa je tukaj:

https://www.mazda-si.net/topic/14900-i-stop-sistem/?do=findComment&comment=554119

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 15 minutami je Alex napisal:

Moje letne Bridgestonke bodo po tej sezoni končale tam, kamor sodijo. Na odpad oziroma med odslužene pnevmatike. Potem pa gremo v nabavo resnih gum. 

Kdaj pa boš zamenjal še ostali del neresnega avta?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 urami je Agerg napisal:

Zakaj pa balansirate, če je že vse na felgah in je vse kot je bilo pred demontažo? Jaz samo previjačim - 4x4,5€ za 19", 15 minut dela. Pri Meganu sem sam, zdaj se mi pa na da več, je dovolj drugega dela. Edino moment preverim, ker so ga že usrali kdaj.

Ko na dvorišču najdeš uteži, je verjetno smiselno ... mimo so že 3 zimske sezone od zadnjega centriranja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Michelin Pilot Sport 3, 18 ", DOT 3917, po 6,5 letu uporabe na Mazdi 3 (od junija 2018) in cca z njimi prevoženih 70.000 km, velika večina po avtocesti.

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Danes sem si pa privoščil in peljal kolesa zamenjat k lokalnemu vulkanizerju, da je opravil še centriranje.

Strošek:

Mazda 3 skupaj 38 €

- centriranje (13-16") 4 x 6,5 €

- vijačenje 4 x 3 €

Mazda 6 skupaj 32 € (ker sta bila 2 avta so mi slednjega računali samo centriranje ... sami so se spomnili)

- centriranje (17-18") 4 x 8 €

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 21. 8. 2022 ob 15:17 je Janez007 napisal:

Evo ga, spet ena zanimiva Mazda 6, tokrat CD175 letnik 2017. 😮

Nov motor in turbina - julija 2021 pri 72124 prevoženih kilometrov

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=17573549&display=Mazda Mazda6

image.png

image.png

Jesen prinaša nove popuste:

image.png

Mazda Mazda6 SLO CD175 4x4-1.LAST-LED-NAVI-ACC-KAMERA-BOSE, letnik:2017,17990 EUR - prodam :: Avtonet :: www.Avto.net

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.