Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 2 minutama je Bossek napisal:

Preden narocim vseeno preverim. Oznaka na koncu XL pomeni extra load. Kaj tocno to pomeni in ali je kaj razlike ker nekatere majo pa SUV?

Za CX30 bi vzel tole: GOODYEAR Efficientgrip Performance 2 215/55R18 99V XL

predvidevam da je to ok :)

Za CX-30 dvomim da boš čutil razliko, se pri težjih SUV-ih pozna da so bolj žvečljivi. 

Pa vedi da so te goodyearke top 3 gume kar loh kupiš trenutno (iz vidika balansa gume za vse pogoje), tako da nimaš kaj sfalit. Razen če vzameš Nexen, pa ostalo vržeš v ljudske obveznice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
dne 3. 2. 2024 ob 18:11 je Boss napisal:

Nekateri (Škoda) imajo probleme s tem še danes. GUmb za luči nima osvetljenih pozicij - zelo super je to v temi iskat, kje mora bit pozicija stikala.

Si me spomnil - ravno včeraj sem pizdil, ko se je nasprot mene pripeljala neka vw gajbica z dvignjenimi lučmi

Folk v 2020 še vedno kupi navadne žarnice, naloži 5 ljudi v avto, nikoli pa ročno ne prestavi pozicije sprednjih luči nižje kot bi morale bit

Verjetno se 90% ljudi tistega knofa nikoli zares sploh ne dotakne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 minutami je Lentus napisal:

In se je začelo... Danes se je namreč med odpiranjem električnih vrat prtljažnika, začel pojavljati močan kovinski pok, kot bi v vratih kaj preskočilo. Vrata se sicer za zdaj še normalno odprejo.

Upam, da zdrži jutrišnje nakupovanje, da slučajno ne ostane špecerija zaklenjena v prtljažniku😁.

V ponedeljek pa takoj z njim na servis.

Mogoče kje zmrnjena voda?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 urami je sylver napisal:

Zdravo.

Na cx-30, ko ugasnem motor, začne zelo hitro utripat rdeča lučka, na kateri je narisan avto in ključavnica. Tako hitro utripa nekje 40 sekund, potem pa nekje 1x na tri sekunde. Ali je to ok oziroma normalno, da tako hitro utripa toliko časa, ko se motor ugasne?

Naslednje kar me zanima je prepoznavanje prometnih znakov: to v praksi deluje bolj tako-tako. Vozimo se po AC in kar od enkrat se prikaže omejitev 40 km/h in to omejitev seveda drži do naslednjega prometnega znaka na AC, ki pa je lahko čez 50 km (kakšni tuneli ipd...). Zadnjič smo se peljali proti obali in samodejno iz 130 km/h zniža 40 km/h omejitev hitrosti. Od kje pobira te podatke??? Jih morda prebere iz izvozov? Ker to bi mi bilo edino "logično", torej da je tam prebral omejitev, čeprav smo se samo peljali mimo izvoza. 

Da, meni pri m6 je skoraj isto, samo da blinka na ful ene 15s

pred 13 urami je DonFelipe napisal:

Možno je da se ti je prižgala opozorilna lučka da bo kmalu potrebna menjava baterije v ključu. 

Na omenjeni prometni sistem pa se ne zanašaj ker prebira vse znake in table, tudi reklamne in ti na koncu izračuna slabo vozno sliko. 

To bo direkt napisal da je treba menjat baterije

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je godlike napisal:

Če jaz to sam zrihtam v 1.5h. Potem je ura 50€. 😉

Pa ne mi rečt, da mehanik pod kozolcem gre vse točke skozi. Vzame dol kolo, pogleda zavorne pakne itd.... kar bi pooblaščenec moral.

Točno to :)

Preveri, mal podrma, pogleda za kakšnimi puščanji, če je kje kak luft...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novi avto
Napisano
pred 8 minutami je SeekK napisal:

Avto je hud se strinjam, imam podobnega. Samo 6.9 na "Večinoma vozim mestne relacije krajše.." pa ne bo videl, tolko moramo biti realni.

- jaz z ogroomno AC vožnje do 160kmh in relacije - 8.1 povprečje v zadnjih 15kkm prevoženih

- na relaciji do 100kmh z občutkom pridem tudi na 6 litrov

- če dam babi avto in se striktno vozi po omejitvah na AC ima med 6.5-7.5

Tako da jaz verjamem da realno je, sam takrat avto nikol ne vidi več k 2,5k obratov :D Tudi na AC ni zares problem koliko tiščiš, ampak za vsakih 10kmh ko se vozš bo pač žrl več

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 29 minutami je Slivka napisal:

Use j to fajn pa krasn, sam men tuki neki ni čist jasn. Mrbit zato, k sm kmet an s hribu doma...

Vozilo, ki ima motor z notranjim izgorevanjem, ima bistveno več sestavnih delov in precej teh delov je bistveno težje izdelati in so precej občutljiva kot pa vozilo, ki ima elektromotor in baterijo. In vendar je električno vozilo dražje za nakup, dražje za vzdrževanje in več se kvari...

Ne zastopm...

@Boss pravi da ni res :D 

pred 11 minutami je Jest napisal:

Noja… kvari se vecinoma elektronika… pri vseh… ne samo pri EV … za vzdrzevanje pa dvomim, da nevem, ce je EV drazje… Ampak ja… fajn se bere take zadeve.. sploh tistim, ki ze privzeto ne marajo EV ;) 

POTEM PA ŠE PREDPOSTAVKA, DA ČE BI PRIMERJAL TOYOTA HYBRID V PRIMERJAVI Z OSTALIMI HYBRID ‼️

Nekdo ki je že 25 let v biznisu vs 5 :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novi avto
Napisano
Pred eno uro je ignacij napisal:

Pozdravljen,

jaz prodajam svojo Mazdo 6, ki izpoljuje vse napisane pogoje:

- motor 2,5l, 192KM, atmosferc, zelo zanesljiv motor, avtomatski menjalnik, več lahko prebereš na forumu

- poraba zadnjih 4 leta po računalniku 6,9l, to lahko preveriš na raznih straneh, kjer uporabniki beležijo porabo

- moči ima dovolj, potovanje s celotno družino in polnim prtljažnikom v Vrhniški klanec ni noben problem

- nočne luči so LED prilagodljive, to pomeni, da same preklapljajo kratke-dolge, vidljivost odlična

Vglavnem, da ne dolgovezim, avto je brezhiben, zelo lepo ohranjen i ima vso možno opremo, vključno s panoramo. Menjam ga samo zato, da si iz Nemčije pripeljem novo Mazdo 6, seveda bencinarko.

Link:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19143697&display=Mazda Mazda6

Tole ti je idealna prilika da probaš M6 če ti ugaja. Malo manjša je M3, isto bencinarke bp.

Če bi rad SUV-a, pa CX-30 ali pa CX-5 od Mazde.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 54 minutami je Sunking napisal:

Ker je ravno tak pobeljen dan in da česa ne zamočim, s čim čistite sneg z avta da ne poškodujete barve? Glede na vsa opozorila o občutljivosti barve, me sedaj skrbi še to :)

Metlica iz petrola, nima bit kaj

https://www.petrol.si/eshop/avto-oprema-in-avtomobilizem/avtokozmetika/cistila-za-avto/strgala-in-metlice/teleskopsko-strgalo-z-metlico--87-115-cm-skuBL-PIS-151926

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-30 infotainment touch screen
Napisano
pred 52 minutami je kacnje napisal:

Čakaj, sedaj mi pa ni jasno. Sunking piše, da v AA deluje dotik ves čas. Že to mi je čudno. Potem pa pišeš, da se touch na CX-30 izključi med vožnjo. Ravno zgoraj ste me prepričali, da touch ne deluje v mirovanju, zakaj pišeš, da se potem izključi?
Ali je ta razlika med letniki?

Ti je že Jest zgoraj odgovoril...

1. MZD NE dovoli toucha sploh

2. Carplay/AA LAHKO VKLOPIŠ TOUCH VEŠ ČAS

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup avta iz tujine
Napisano
pred 57 minutami je Janez007 napisal:

Zakaj ne prilepiš slike s Car info? Samo potem, ko ga boš prodal, lahko pričakuješ še kakšen klic zadovoljnega kupca .... 😃

Specifications for Mazda 6 Wagon generation GL 2.5 SKYACTIV-G Automatic, 6-speed (car.info)

image.png

5.1l/100km highway? Če se voziš 130kmh od NM do MB in nazaj samo po AC je poraba 6.1, preverjeno iz prve roke :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je ignacij napisal:

V bistvu se zdej sprašujem če sploh rabim vse te zavarovane postavke. Asistenca gre v vsakem primeru ven.

Asistenco svetujem, ker če daš avto popravljat, dobiš nadomestni avto ven iz postavke asistenca!

Saj je res, da te mazda pridem iskat kamorkoli z njihovo asistenco in se trudijo popravit že na licu mesta, vendar ti ne dajo nadomestnega avta takoj ko ga rabiš.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 urami je Jest napisal:

Sem probal za raznimi Valeo in podobnimi… in se najbolje so se obnesli Boschevi ali pa originalni Mazdini (ki so pomoje tudi Boschevi) … 

Tudi jaz bi predlagal isto, imam Valeo zadnjega pa samo paca v 3 krasne :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plastika na Mazdi CX 30
Napisano

Jah, M6 z legendarnim bencinskim dinozaverskim motorjem iz 2017 še vedno potem velja za najbolj zanesljiv avto? Kvaliteta izdelave v piko

@DragoK si kontaktiral Mazda Motors Slovenija -https://www.mazda.si/zaloznik/ 

pred 22 urami je DragoK napisal:

Iz  skupnosti Enthusiasts poglej prednjo plastiko😜😜

FB_IMG_1705002137590.jpg

Sprednja stran zgleda mal potlačena, amortizer/vzmeti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo, včeraj sem menjal olje v AT. Glede na to, da mi je pri 90kkm na šibki še izgledalo ok, sem počakal da sem prevozil 120kkm, sedaj sem pa rekel je zadnji čas.

V levem novem olju se lepo vidi moder sijaj, ki ga na desni ni več. Resnično lahko podvomite v izjavo Mazde, da je to olje doživljensko do 300kkm. :lol:

Screenshot 2024-01-12 at 09.13.13.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 19 minutami je Robert napisal:

Zanima me naslednje pri Mazdi CX-30 Skyactive X (180, 186):

- koliko akumulatorjev ima M-Hybrid motor,

- ali se lahko zažene motor na "kleme", če je akumulator sistema I-stop.

Hvala za odgovore. 

2, en je "navaden", drug pa 24V za shranjevanje odvečne energije

Prvega menjaš, drugega nevem če boš kadarkoli menjal

Lahko normalno zaženeš motor na kleme, ker je 12V ista napetost kot na vseh ostalih aku

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 4 minutami je dvorjan napisal:

Ja, samo v tem primeru ne vem če drži, verjetno jo (pri)peljejo z juga, saj bo v Sloveniji prej akcija kot v Nemčiji. 😃

Isto sem zadnjič gledal na fb neke primerjave, so primerjali te mize in to, pol cene v Avstriji v primerjavi z nami. :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

Če koga zanima temnosiva 6-ka karavan 2.0d, 105kw, 2007, brez rje, redno in preventivno servisirana pri dr. Pelku, 1. lastnik, bo v nekaj dneh naprodaj. Cca 1000€. 

Mogoče zapiši v male oglase

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.