Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
pred 40 minutami je DonFelipe napisal:

MIsliš uporabnike teh precenjenih nemških škatel?

A si kdaj imel japonca? Jaz sem jih imel že 5 (Toyota, Mazda, Nissan, Honda in Subaru)

Kaj ne spremljaš @Binija....vsaj jaz vem, pa nisem starosta na tem forumu da je imel (ima), vsaj 2 mazdi (3 in cx-30), torej ne razumem kaj ga neposredno sprašuješ....🤔, edino če si mislil japonce samo za službena vozila?!? 🤔😉🤭 (to jih nima nobena SLO firma,tko da...)

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 G120 2015: menjati ali ne
Napisano (urejeno)

Avto je dober, je pa dejstvo, da bo čez 2.leti star 10.let in ne glede na km, ne bo vreden nič več?!?....kasneje pa še manj in potem nakup novega predstavlja vedno večjo razliko.

Pred penzijo veliko ljudi kupi nov avto in ga potem vozi naslednjih 10.let.... jaz bi šel v mazda center in vprašal za menjavo staro-novo in isti model (mazda 3 g120).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

tole je pa kar huda številka, tako da kdorkoli ima namen v naslednjega pol leta oz. letu dni kupovati rabljen avto, naj bo zelo zelo previden.....sem prebiral novice, kjer pravijo, da če je bil avto z vodo zalit do sedeža, da je to bolj kot ne konec....

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Reality check za mazdo 6 III bencinarja
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Boss napisal:

Če nima usnja bo verjetno oprema Revolution in tudi cena 38700 je čist preveč. S tole opremo in tem motorjem ne bi smelo biti več kot 32.000.

Klasično nabijanje cene, ki niti po uradnem ceniku ne velja (ali ni veljala)....koliko je v SLO najdražja nova! m6 trenutno?....ali prav gledam, da v SLO nove mazde m6 sploh ni več v ceniku? -> 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

teh MG je kar veliko v SLO sedaj videti, enako kot Dacia ni več poceni, včasih so jo še po TV oglaševali za koliko 7.999 in 9.999......danes je pa njboljši model mislim da že krepko čez 20k€.....je pa res (za moje pojme), vsaj kar jih vidim na cesti, je tudi oblikovno šla naprej (nek novi model z ledicami spredaj je že skoraj čisto ok :)......)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

prvi del bi bil še pogojno sprejemljiv, sem mislil, da so v Grčiji, kjer imajo krožna ravno obratno kot mi :), torej prednost imajo tisti ki prihajajo v krožnega in ne obratno....ampak konec potem pove vse, upam, da so potem šli hitro na pravo stran....za take, je ali taxi, ali še 1x izpit, ali pa bus :).....jaz, ko sem bil na dopustu na Malti, kjer vozijo, kot v GB sem se posluževal javnega prevoza, ker se ni ni dalo razmišljati in paziti, da moram voziti ravno obratno kot pri nas.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je hermelin napisal:

Ok, hvala! Bo ze moralo bit kul glede zavarovanja. Sem imel pa do sedaj dobre izkusnje s savo tako, da bi najraje pri njih.

Glede dmvja tudi hvala, bom prečital. :) Sem pa sedaj na vlaku malo naprej od kölna. Kmalu pri gospodu dealerju. :D

kako si potem uredil s plačilom, si nakazal samo "aro" 10% in ostalo potem ko avto vidiš, ali nič in greš najprej pogledat, ali vse in greš samo še iskat avto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 38 minutami je Boss napisal:

. Dokler ne bo obvoznice bo tako.

obvoznice za moje pojme še ne bo 10.let....četudi so začeli graditi, bojda nimajo še niti vseh zemljišč odkupljenih, ker pravi gorenceljni ne dajo zemlje pod ceno :)....tako da ta saga z cijazenjem od Lesc preko Bleda bo še kar nekaj časa....s čimer jaz mislim da tudi obvoznica ne bo rešila težav, ker je previsoko gor....enako za Gorje, kaj ti pomaga obvoznica, če moraš do Petrola priti, ki je pa itak že center :)

pred 47 minutami je Bini napisal:

Včeraj sem se vrnil s Pokljuke in sem imel skupno porabo tja in nazaj 5.8 s tem,da sem se vozil v skoraj stoječi koloni iz Bohinja skozi Bled 1.uro.....😵. Majko mila, po radijskih obvestilih pa nič kot da je to normalno za tisti konec.....:whatever:

IMG_20230816_072809.jpg

kljub gužvi si imel "beautiful day" na radio :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis gorenjska
Napisano
pred 13 urami je ignacij napisal:

Sam sem prejšnjo M6 vozil k Pelkotu, pa sem ga nehal ker bi skoraj plačal menjavo volanske gredi namesto 2 manšet za 15eur. Ok, mogoče se zgodi, pa je naredil napako in me res ni hotel "nategniti", ampak slab priokus je ostal.

Me je pa poleg tega motila ena zadeva pri njemu in to je hitenje in gužva. Ni bil problem, da bi mogel extra dolgo čakati na servis, ampak sem imel skoz slab občutek, ker so vsi mehankarji hiteli, ker jih je skoz preganjal in mi je delovalo napeto vzdušje v katerem prihaja do napak. Prav tako sam Pelko bolj organizira delo kot šraufa, tko da je strokovnost dela odvisna bolj od njegovih zaposlenih. Torej ne gre za popoldansko garažno delavnico, da bi on sam šraufal, ampak za mehanično delavnico, kjer ima zaposlene mehanike, on pa tu pa tam kaj pogleda. Verjamem, da pri tej količini vozil drugače dela niti ne more organizirati, ampak meni pač ni bilo všeč.

To je pač moja izkušnja, vem pa da jih je veliko zadovoljnjih.

glavni razlog, da jaz že dolgo časa ne vozim v mehanične delavnice, kjer delajo vse povprek, in "šraufajo" vse znamke.... oz. to delam samo za premontažo gum, ker je blizu in mi naredi takoj....in redni servis, kjer ni dela za več kot 1,5h traja pol dneva ali pa celo cel dan....na koncu pa je razlike 50€ (če pa šteješ še izgubljen čas, si skoraj v minusu).....drugo je, če res poznaš kakega dobrega lokalnega mehanika, kjer se dogovoriš za servis, pripelješ in začne delati takoj na tvojem avtu, dela samo tvoj avto in ne še 5x drugih zadev, ki mu nujno uletijo vmes....ampak, ja vsak se odloči po svoje, vsi pa tukaj na forumu malo filozofiramo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Če ne želiš nakazati 25k€ oz. kolikor boš dal za avto, greš gor nisem bral v kateri kraj greš, ampak verjetno boš v istem dnevu z vlakom tam....greš v prodajalno, si v miru ogledaš avto in če je vse ok, nakažeš plačilo. Greš v miru na pivo :) in prespiš v lokalnem hotelu in pač plačaš tistih 100-150€ za eno nočitev.....verjetno to ni težava, če boš kupil avto za 25k€ in še vedno boš v plusu v primerjavi z uvoznikom.....naslednji dan ima prodajalec denar na računu in urediš papirje in se v miru odpelješ....če ti pa avto ne bo všeč, pač ne nakažeš, in si imel dnevni izlet :).... (verjetno v takih primerih reklamacije ne štejejo, da bi mu nakazal cash, potem ko bi prišel bi pa ugotovil da ti avto ni všeč, verjetno vračilo ni mogoče, verjetno si dobil kakšno kupo-prodajno pogodbo, kjer je verjetno tudi klavzula videno-kupljeno preko neta.....). Pa srečno pri nakupu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

če iščeš hot-hatch, kar sem prebral (lahko da sem kaj zgrešil, videl sem ST in 280km in iščeš tudi karavana poleg tega), nabavi tole in ti ne bo žal :).....pač oblika je ali ti všeč ali ne, imaš pa best performance motor ever -> Honda Civic 2.0 VTEC Turbo Type R GT PACK SLO poreklo, letnik:2019,37990 EUR - prodam :: Avtonet :: www.Avto.net

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zalita CX5 - sanacija
Napisano
pred 11 urami je roCkY_ napisal:

Pozdrav!

Kot naslov pove mi je zalilo CX5. Koga predlagate za sanacijo, zagon.... Uradni servis, je tu kak mehanik, ki je pripravljen zadevo prevzet? Lokacija Komenda.

Voda je segla malo pod prtljažna vrata. ...  

edini pametni nasvet je PRODAJ ali pa pelji na dinos.....imel kolega megana, ki mu ga je zalila voda, 2.leti se je je...al, vedno nekaj, od elekotronike, lučk, itd....nikoli ni uredil, v avto vrgel več kot je bil vreden, na koncu ga je prodal za 1500€.....jaz osebno se s tem ne bi ukvarjal....če imaš opcijo prodati, prodaj, nekaj boš dobil od zavarovalnice, nato iščeš nove opcije, ker sicer bo dajal denar v vrečo brez dna....

p.s. ni sicer ista zgodba, je pa podoba, ko sem jaz imel karambol leta 2015 in sem imel 7.let star avto, ki bi mi zagotovo še služil vsaj 5.let....ko sem ga pripeljal k kleparju/ličarju/mehaniku, so mi vsi rekli, brez da gledamo je škode za 10k eur.....avto je bil pa takrat recimo max.vreden 8.5k €.....zavarovalnica mi je ocenila totalko, od njih sem dobil ravno toliko, avto pa razbit prodal naprej....nimaš kaj....in sem iskal druge nove možnosti.....kot rečeno, ti ne priporočam, da se greš to igro, ker boš porabil preveč časa, živcev, denarja, na koncu pa nikoli avto ne bo tak kot je bil.....razen, če ti je to life delati :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Lep že, ampak časi subija so minili...impreza wrx je bil stroj....20let nazaj....zdj je pa to bolj žalost vse skupi....zanimivo, da je bil prodan/kupljen v slo, ker takega avta pa res nisem še videl na naših cestah...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
dne 15. 7. 2023 ob 11:12 je jacques33 napisal:

Mene je letos prišlo 801 €, lani me je enaka kombinacija zavarovanj prišla 608 €, torej 30% gor.

Sem vprašal kolega avtokleparja, za koliko je dvignil tarifo v zadnjem letu,  je rekel da že kar nekaj let nič. 

Torej je jasen odgovor, da razlika ostane samo zavarovalnicam.

Sel sel prav gledat svojo polico in jaz sem letos placal 950eur, vse opcije in mislim da mi je agent dal tudi vse možne popuste, tako da....800eur je se ok...zav.vsota avta je 35k eur, zav.sava. Bi mogoče morali malo share-ati te police, da vidimo razlike. Jaz vedno vzamem na 10.obrooov, ker mi ni fora placevati vse na enkrat, ker popust je smešen, cca.20eur...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

če bo kdo tole kupil, pa je tudi.... -> 

• Nov motor in turbina - julija 2021 pri 72124 prevoženih kilometrov strokovno zamenjan kompleten motor in turbina (garancijsko popravilo na pooblaščenem Mazda servisu)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.