Skoči na vsebino
Nova Mazda 6 GT - svetlo siva notranjost
Napisano

Men so odsvetovli olivno zeleno, ces da ne pase v tak avto... tisti, ki so jo videli ze v zivo... zato sem raje narocil tisto beige ... ker crna mi nekako ne sede... :) ... Upam, da ne bo presvetla, in da se ne bo poznala prav vsaka svinjarija... :)

Videl sem v ?ivo kako izgleda siva notranjost nove Mazde 6 pa se mi je zdela presvetla (pa? stvar okusa), ker je mejila ?e na belo barvo. Zato sem se raje odlo?il za olivno zeleno, ki jo sicer nisem videl v ?ivo ampak bom ?el na "riziko". Sivo notranjost Mazde sem tudi poslikal na digitalca zato ?e te zanima kako izgleda mi po?lji svoj mail, da ti po?ljem slike.

Moj mail: Robert.Kos@siol.net

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 GT - svetlo siva notranjost
Napisano

No pa se oglasim ?e jaz, za?etnik tega posta. Ker sem v ?asu faze menjave vozila (ozir. sem se ?e odlo?il) je moje mnenje naslednje. Imam ?e Laguno II (bencinar), ki jo bom konec leta zamenjal za Mazdo 6 GT 2.5 Sport (?e naro?ena). Z Laguno II nisem imel nekih ve?jih problemov (z motorjem nobenih, le z vgrajeno elektroniko) pa jo imam ?e ve? kot 7 let. Ker pa je pri?el ?as za menjavo vozila sem se odlo?al med novimi: Laguno III, Mazdo 6 in tudi Citroenom C5. Testiral sem tako Laguno kot Mazdo, C5 pa sem si le ogledal vizualno. Oba (Laguna in Mazda) sta me prijetno presenetila v pogledih vo?nje, opreme in udobja. Res se mi je zdela Mazda (6 GTA Diesel) precej tr?a pa vseeno zelo vodljiva po cesti. Dolgo ?asa sem razmi?ljal (in gledal + in -lastnosti obeh vozil) pa sem se na koncu le odlo?il za Mazdo 6. C5 sicer nisem vozil, vendar se mi zdi skoraj preve? presti?en tako v notranjosti kot zunanjosti (le vizualen pogled). Ker avto kupujem za dalj?i ?as in pri Mazdi 6 GT lahko izbira? barvo notranjosti, sem se odlo?il za olivno zeleno barvo (da se malo pohvalim, bo prva taka v SLO - preverjeno na MMS), ker mi je bila svetlo siva presvetla, pa ?e brez dopla?ila je. Ker sem tudi jaz ?e preko 45 (let) upam, da mi trdota vozila ne bo preve? "razmajala" hrbtenice. Toliko o mislih z moje strani.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanima me kak?ne imate kaj izku?nje pri nakupih novih (predvsem) in starih avtomobilov pri naslednjih prodajalcih - me zanima, ker bom v kratkem naro?il novo Mazdo 6 (popusti, zimske gume, akcije,....):

- Avtohi?a Kr?i?nik, Zagorje,

- Avto Mo?nik, Kranj,

- Makoma, Novo mesto,

- Selmar, Celje

- Interclass Cars, Ljubljana,

- A-Cosmos, Ljubljana-?i?ka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Zanima me ?e kdo kaj ve kako je z original vgrajeno navigacijo pri novih Mazdah 6 - ali je pokrita Slovenija, ali se jo sploh spla?a dokupiti, kateri navigacijski sistem uporablja (Garmin, Navteq, Tom Tom). Hvala za odgovor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testiranje nove Mazde 6
Napisano

Najbr? ne bodo ni? odpravili glede izbire modelov in opreme.Tak?na oprema je pa? za na? trg.Lahko pa bo? pogledal kaj "?ez" in si tam izbral premo po tvojem okusu. :D

Kar se pa ti?e kartice za v?iganje pa mislim,da se pri Mazdi ni najbolj obnesla.Za moje pojme-za v?ig pri avtu je ?e vedno klju?(neprepogljiv) zakon,kartice so pa bolj za nabijat minus(-) na teko?em ra?unu. ;)

No pri vseh sosedih (tudi Mad?arska) je cena nove mazde 6 bistveno dra?ja kot pri nas pa ?e s servisi ne vem kako je kaj potem v SLO.

Glede kartice za v?ig in avtomatsko zapiranje vrat (kar uporabljam pri svoji Laguni ?e 7 let) je pa tako, ?e se zadeve enkrat navadi? in vidi?, da je zelo v redu in deluje, je to kar v redu in mora? iti zopet nazaj na klju?, no pa ?e bo potrebno se pa bomo zopet navadili na klju?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testiranje nove Mazde 6
Napisano

Pred dnevi sem vozil novo Mazdo 6 GTA (CD140) in moji vtisi so naslednji: v avtu se zelo dobro sedi, prav tako je vse pri roki kar potrebuje?. Motor je zelo tih skoraj, nesli?en in pospe?uje zelo dobro. Oprema pri stopnji GTA je zelo dobra (sam se sicer bolj nagibam k GT opremi). Mogo?e bi imel malo pripombe na vidljivost nazaj, ki je zelo slaba, tako, da svetujem uporabo vzvratnih ogledal. Avto je tudi precej trdega vzmetenja in podvozja, saj sem to zelo ob?util kot sovoznik. Menjalnik je zelo ?porten in natan?en. Zavore so enkratne in delujejo hipoma. Pri trenutni izbiri me malce moti, da ni na voljo ve? barv predvsem svetlej?ih (npr. srebrna, ki je na voljo za nem?ki trg) in modela 2.0 (bencin) z opremo GT. Glede na kon?no ceno menim, da je najbolj optimalen nakup pri trenutni izbiri 2.0 (CD140) z GT opremo, ?e si malo bolj zahteven glede oprame. Zanima me tudi zakaj ni na voljo pri nobenem izmed paketov (trenutno) v?iga na kartico kot ga ima R.Laguna (kar je sicer vidno v katalogu, kjer pi?e "ni na voljo"). Ker bom verjetno konec leta oziroma za?etku naslednjega, menjal avto je nova Mazda 6 verjetno pri meni v o?jem izboru, ?e posebej, ?e bodo odpravili pomanjkljivosti pri izbiri modelov in opreme.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.